СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 90 896
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
  • в страната на чудесата
Да да. Зная. И това казвам. Че славата и е прехвалена. И другите учители са ок. И без това вс ходят на уроци

# 496
  • София
Да да. Зная. И това казвам. Че славата и е прехвалена. И другите учители са ок. И без това вс ходят на уроци
Категорично не мога да се съглася, че миналогодишното ни чудо по БЕЛ може да се сравнява с Михова. Слава богу вече не им преподава, но осми клас е изцяло нулев по отношение на знания по БЕЛ. Това не е само мое мнение, а и на децата.
Отделно имаме дете с почти 100 точки на НВО без курсове от нашият випуск, плюс домашна подготовка разбира се. При нас по думите на едната ми дъщеря и без курсовете резултата и щеше да е много близък до полученият, тъй като 99 процента от нещата си ги знаеше от клас, а не от курса, който посещаваше.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 15:14 от Aila

# 497
При нас предстои смяна догодина  в 7 клас, защото преподавателят се пенсионира.

# 498
Да да. Зная. И това казвам. Че славата и е прехвалена.
Изобщо не е прехвалена. Личен тригодишен опит с г-жа Михова.
Има къси клечки по БЕЛ, но тя не е от тях. Smiley

# 499
Мисля, че славата на Михова е малко преувеличена. Имам наблюдения върху два нейни випуска 5-7... ок си е, но повечето и ученици са на уроци другаде. Та и да не е тя, не е загуба.
Моето дете изкара 99т на нво бел само от преподаване на Михова. Та колко са добавили подсигуряващите се с уроци няма кой да каже, основата им е от Михова.

# 500
  • София
Да, моите също ходиха на допълнителен курс по БЕЛ, но като дръпна чертата мисля, че и без него толкова щяха да изкарат. С каквито точки стартираха на пробните изпити, с такива и завършиха. Ама ... понеже залогът е висок, решихме да добавим още няколко часа седмично към подготовката. Те бяха при Михова. Малкият сега е при Джонева, ще видим как ще се развие там мача.

# 501
За мен е достатъчно, че детето ми и днес работи с удоволствие и мотивация с Михова.
А уроците са за застраховка. Ако гониш високи цели,  застраховката не е излишна.

Мария 007, браво.

# 502
  • София
Не, не е прехвалена. И подобно изказване омаловажава качествата на този страхотен преподавател.
Децата научиха много при нея и после страдаха, че вече няма тя да им преподава.

# 503

Има къси клечки по БЕЛ ...

Има, и още как. Бъдещи осмокласници може би ще разберат от първа ръка, аз лично съм безмълвна.

# 504
Да мине 7 клас, за 8 ще го мислим .Между другото точно това каза многоуважаема учителка, че с каквото си почнат на пробните, след това се вдига малко , ако детето много учи, но нивото не може се вдигне фрапиращо за една, две години

# 505
  • София
[...] с каквото си почнат на пробните, след това се вдига малко , ако детето много учи, но нивото не може се вдигне фрапиращо за една, две години
Жалко, че не прочетох това преди 10 години, за да има време детето да се подготви за НВО в 7 клас. Можеше да започне още от детската градина курсовете. Но с внуците няма да допусна тази грешка. Ако някой знае пренатални курсове за НВО да ми пише.

# 506
  • София
Къси клечки в СМГ има не само по БЕЛ, а колкото и странно да звучи и по математика. Ние сме "късметлии" и с двете. Късата клечка по математика е съвършено млада, без никакъв опит и за капак това и е втора работа. Основната е в друга област. След 5-10 години може да стане страхотен преподавател, но за сега се учи върху децата ни. За БЕЛ не ми се говори даже. Може да скандализирам някого, но за мен СМГ до тук е голямо разочарование. Като не могат да осигурят качествени преподаватели за 6 класа, да приемат само три. Моите деца щяха да са вътре и само 2 да приемаха, но сега хем са вътре хем нивото не е много по-различно от кварталното училище.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 19:18 от Watercolor_m

# 507
Къси клечки в СМГ има не само по БЕЛ, а колкото и странно да звучи и по математика. Ние сме "късметлии" и с двете.

Ааа, не съм казала, че като по БЕЛ положението е такова, че не ми се говори, по математика са добре нещата - точно напротив, също с нов преподавател.

# 508
За съжаление при нас по БЕЛ всяка година се сменят преподавателите и догодина въобще не знам какво ще се падне.Валя, учителката говореше от личен над двадесет годишен опит.Много бавно се трупат умения в тази област.

# 509
Не, не е прехвалена. И подобно изказване омаловажава качествата на този страхотен преподавател.
Децата научиха много при нея и после страдаха, че вече няма тя да им преподава.

Най-обичам, когато някой потребител влезе в някоя от темите и сподели дългогодишен опит с училище или мнение за учител.
При това без да има какъвто и да било досег с училището. Нито има (е имал) дете там, нито пък ще има и занапред. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт