СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 90 863
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря за коментарите. Идея нямам как да я готвя аз, а и няма да ни се получи учене заедно. Досега всичко е от съзтезатвлната математика в училище. Но съзтезанията, с които се кандидатства са различни и не знам дали училището ще се занимава с тях в 4ти клас (предвид, че им е по изгодно да остават децата там, а не да се местят. Частно е, не уточних в началото).

Сега е 3ти клас, аз рано рано обмислям за от другата година:)

# 541
Сега погледнах сайта на СМГ и заявлението и декларацията за участие в класирането. Не видях никъде да се отбелязва желания за изучаване език.
Според вас как е по-добре да се кандидатства - онлайн или на място. Притеснявам се да не пропусна нещо.....

# 542
Сега погледнах сайта на СМГ и заявлението и декларацията за участие в класирането. Не видях никъде да се отбелязва желания за изучаване език.
Според вас как е по-добре да се кандидатства - онлайн или на място. Притеснявам се да не пропусна нещо.....
Къде ги гледате тези документи? За тази година няма още публикувани, нали? Или съм изпуснала нещо?!
Гледам документите от миналата година - има отделно заявление за език. И аз имам питане - ако не стигне бала за английски, а е отбелязано като първо желание, има ли шанс на второ класиране (ако са се освободили места от тези с английски) да бъде преместено детето в клас с английски език?

# 543
  • София
Да, местят ги в паралелки с по-предно желание за език, ако се освободи място. Ако детето е класирано по второто желание за език и се освободи място ще го преместят в желания език преди децата с по-нисък бал.

# 544
Гледам ги в "Прием в V клас за 2022-2023 учебна година", график дейности, подаване на документи за участие в приема. Има заявление и декларация, но не виждам къде се отбелязва език.

# 545
Има изкарани документи, но все още е рано за подаване.
https://smg.bg/kandidatstvane-v-smg/priem-sled-4-klas/
На мен също ми направи впечатение, че няма избор на език. Предполагам, че е пропуск и ще си го оправят докато започне кампанията по кандидатстването.

# 546
A какво е Документ, доказващ правото на ученик по чл. 77, ал. 2, т. 2., не си спомням да съм носила такова.

# 547
За деца сираци.

# 548
При записването след класиране какви документи се изискват? По-конкретно се интересувам искат ли документ за отписване от старото училище?

# 549
Първо записвате и ви дават листче (или поне аз помня нещо такова), с което да отидете да отпишете детето от старото училище. Документът следва да се придвижи по служебен ред и вие да не се налага да го представяте в СМГ.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 21:30 от рони

# 550
Много благодаря за бързия отговор.

# 551
При записването след класиране какви документи се изискват? По-конкретно се интересувам искат ли документ за отписване от старото училище?
Не, не е необходим някакъв документ за отписване. Всичко става по служебен път. Не се налага да се ходи в старото училище.

# 552
  • София
Здравейте!
Знаете ли курсовете по математика в СМГ за 6 клас с каква насоченост са? Дали са с цел затвърждаване на материала в училище и надграждане или са подготвящи за  състезания ?

# 553
  • София
Здравейте!
Знаете ли курсовете по математика в СМГ за 6 клас с каква насоченост са? Дали са с цел затвърждаване на материала в училище и надграждане или са подготвящи за  състезания ?

Доколкото знам курсовете 5-7 клас са по скоро ориентирани за затвърждаване и надграждане на училищната математика и подготовка за НВО, също и че преподавателите по математика, а и по БЕЛ, които ги водят, са много добри и си заслужават, стига за детето това да е подходящата форма (курс с други деца) за подготовка.

# 554
Ще има ли ден на отворените врати в СМГ?

Общи условия

Активация на акаунт