СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 12

• 90 864
  • 769
  •   1
Отговори
# 555
Ще има ли ден на отворените врати в СМГ?

звънях им, казаха ще има, на сайта ще публикиват информация.

# 556
"Ден на отворените врати" - информация от фейсбук
Скрит текст:

# 557
Благодаря, щях да си чакам да излезе на сайта им....

Много дълго ми се струва, а и аз се интересувам най вече от информация и да добия впечатления във връзка с приема 5ти клас и изобщо малките. Тази седмица мъжът ми ходи на отворени врати в НПМГ, час и нещо е било, родителите са задавали въпроси, а директорът е отговярал. Дали в СМГ правят подобен формат? Или само това е. То отворените часове като гледам са на големи ученици.

Или поне дали може да отидем и чросто да разгшедаме училището за половин един час според вас, без да се ялиза в тези часове. Дали ще ни допуснат?

# 558
  • София
good fight от поканата по горе виждам, че на обяд 12:40-14:05 има и един открит час в 7 клас по химия , малките са втора смяна. Сигурно ще има насоки и някаква организация, ще може да разгледате училището и да получите информация на място.

# 559
  • София
Ето малко повече информация.
22 юни 2022 година – „Ден на отворените умове“ в СМГ „Паисий Хилендарски“
Скрит текст:
Скъпи ученици и учители, уважаеми родители и приятели на СМГ,

И тази учебна година е към края си и по традиция в последните седмици на месец юни се провежда нашият Ден на отворените умове. Той прилича донякъде на дните на отворените врати в другите училища, но има и своите специфики. Освен към ученици и родители от други училища нашият Ден на отворените умове е насочен и към всички семегейци, които искат да се потопят в магията на науката, изкуствата и спорта и да научат нещо ново, да срещнат нови приятели и да открият нови хоризонти пред себе си.

Денят на отворените умове в СМГ „Паисий Хилендарски“ тази година ще се проведе на 22.06.2022 година (сряда) в рамките на учебния ден, т.е. от 7.30 до 19.10 часа.

Всички наши приятели и гости ще имат възможността да се запознаят отблизо с училището, като ще бъдат разведени из него от опитни водачи от 9, 10 и 11 клас. Ще имате възможност да се насладите и на следните уроци:

7:30-8:55 Калоян Христов, Физическо възпитание и спорт в 11 Б клас
9:10-10:35 Илиян Илиев, Физика и астрономия в 10 Е клас
11:00-12:25 Илия Костов, Математика в 11 Е клас
12:40-14:05 Ани Божикова, Химия и опазване на околната среда в 7 В клас
14:20-15:45 Светлана Ковачева, Английски език в 8 Б клас
16:10-17:35 Борислава Велинова, Немски език в 8 Д клас
17:45-19:10 Людмил Попов, Български език и литература в 8 Г клас
Освен отритите уроци ще има много уъркшопи и представяния на клубовете в СМГ. Ще се срещнете с традиционни клубове като Интеракт, но ще имате възможност да видите и чуете и най-новите ни попълнения – Музикалния клуб и възстановения Клуб по роботика.
Надявам се, че всеки ще намери по нещо за себе си и ще се забавлявате в Деня на отворените умове.

Ще Ви очакваме!

# 560
  • София
На сайта на гимназията има виртуална разходка. Много добре е направена и се добива добра представа за училището. Миналата година така се разходихме. Разбира се на място е най - добре, но предполагам, че едва ли биха пуснали родителите из сградата, докато има часове.  Възможно е да се направи разходка между първа и втора смяна.
Видях, че ще има посещение и в часа по БЕЛ, в 8 г клас. Може да влезете, предполагам, че би било интересно, защото господина има малко по - нестандартно мислене.

# 561
Явно е ориентирано към седмокласници и нагоре, но не и към по малките. Виртуалната разходка ясно, но разговор с родителите е друго Simple Smile

# 562
Доколкото разбах, ще пускат деца и родители, ще има някой от по-големите ученици да ги развежда и да отговаря на въпроси. Предполагам ще може да се срещнете и с някой учител, но не се знае кои точно ще са преподавателите от есента на различните класове, та малко е безмислено това...

# 563
  • София
Ха, часа по мат ще е точно в класа на сина ми😍 Не мога да си представя какво очаквате от тези турове на у-щето и защо напр. бихте отказали приема, който е толкова желан и труден. Аз имам 2 сина там, 11 и 5 клас и все едно в 2 различни у-ща са поради учителите, които имаха късмета или не да им се паднат

# 564
AniCat, така е - учителите правят училището. И моите са така в началното училище - при единия изключителен късмет, при другия посредствена работа...
Знае ли се кои са учителите, които ще поемат 5 клас наесен?

# 565
Разбира се, че никой няма да се откаже от приемането на детето му в СМГ, особено щом то си е извоювало местенце. Въпросът е да се заведе детето, да се разходи, да се запознае с ученици там, които ще го предразположат, с учители, ако е възможно и т.н., за да не се чувства странно и не на място наесен.

# 566
Soul Free, точно наесен детето ще си се почувства на правилното място. Не го мисли много. Децата, които попадат там са на едни и същи честоти и това е най-хубавото в цялата работа.

# 567
Благодаря ти за успокоителните думи. Силно се надявам да стане така...

# 568
  • Sofia
Привет, много ще съм признателна ако ми дадете съвет, макар и с доза субективност.
Синът се е представил чудесно на матурите след седми клас и може би СМГ ще бъде една от възможностите. Другата е Туес.
Има ли някой с поглед върху двете училища?
Ако детето няма ясна идея с какво ще се занимава? Защото това са ми притесненията за туес, че е силно профилирано..

# 569
В СМГ си натискат по всичко, така че по-добре там.

Общи условия

Активация на акаунт