СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 53 755
  • 990
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ако родителите не са доволни от качеството на дрехите, могат да се оплачат и да де избере друг изпълнител на поръчката, не е толквоа трудно.
При униформите, за съжаление в повечето училища, мнението на родителите няма абсолютно никакво значение.
Аз лично съм говорила с три класни ръководителки и със зам. директор. Щели да поставят въпроса на ПС. С всяка следваща година и всеки следващ закупен суитшърт качеството е все по-ниско, а цената все по-висока. Фирмата продължава да шие униформите на децата на голяма част от софийските училища, интересите са други и определено не са в полза на децата и здравето им.

# 241
  • София
с униформите няма полезен ход пред родителите - или ще са им скъпи, или ще са им некачествени, или ще са им насилие над джоба и личността.

в старото ни училище въведоха униформи като бяхме за втори клас. основното изискване беше за блуза и суичър. много рипахме срещу налагането им и най-вече срещу избора на фирмата. практиката обаче показа, че униформите на тази фирма, макар и доста скъпи, се оказаха много качествени и трайни. докато униформите-менте си личаха отдалече и се налагаше да се купуват два пъти по-често, с което цената се изравни. но много хора това не го схващат. както и не схващат, че е все едно дали ще инвестират в 10 еднакви блузки или в 10 различни.

носенето на униформи (тениска и суичър) се следеше стриктно. за поли и панталони никой не е правил въпрос.
в крайна сметка не беше лош вариант и аз не бих възразила, ако имаше униформи и в гимназията. тениска +/- суичър е просто универсално облекло за всякакво време.

# 242
  • София, Лагера
Интересно, дали плитките са част от униформата? Simple Smile
Не, те не са, но са част от модата. Младите носят плитки, по-старите (разбирай над 30 Grinning) ходят с шалове с подплънки. Да не е спам в скрития текст.
Скрит текст:
Подплънките са нещо като арматура от дунапрен, която се връзва на главата и върху нея се слага шала, за да седи обемен.

А ето и ученически униформи, но не в Ашхабад, а някъде по селата:

По повод униформите, последно, исках да кажа, че като избираме училище, взимаме предвид цялата съвкупност от условия - език, профил, смени, квоти, локация... и униформа. Приемаме условията като пакет.

# 243
Успех на кандидатства щит на 3то класиране

# 244
Извини ме, ако греша, Warwick , но не написа ли ти “Що се връзвате?!”, когато споделих за случая? Да ще напиша каквото знам по въпроса, защото явно предизвика коментари и интерес, който ме ангажира. Всички знаем за “спортистите” и виждаме необясними движения из класиранията. На мен просто ми се случи да науча за такова лично. Помолих детето си да разпита за мотивите да участват във всички класирания за ДГ и първоначалното “Забавлявам се” е отпаднало. Не става дума за зъл гений, а за дете и родители, жертви на свръхамбиция и нужда за доказване . Изкарало е бал, който наистина е много висок, но недостатъчен да постеле червен килим пред всяка гимназия. Интерпретирам думите “ Може да не ми е максимален балът, но в някакъв момент ще е достатъчен за всякъде”, като много тъжна необходимост за “успех на всички фронтове” и нямам нужда да ровя повече. Това е. Съжалявам за негативните емоции около предния ми пост. 
Съгласна!
Само искам да помоля потребителката, която познава въпросния кандидат-гимназист, след сряда да ни осветли за развитието на случая 🙂
Не си ме разбрала. Не очаквах да се включиш с разсъждения и интерпретации, а след СРЯДА, когато излезе 3-то класиране, да споделиш факти - прието е в..., остава в АК или ще се запише в... Само фактите могат да подскажат за истинските им намерения.

# 245
  • София
. .. Има достатъчно бг фирми, които шият униформи..... . Тениските са памучни - 6 лв. Тениска тип лакост с якичка, много хубава - 14 лв. Вратовръзка 6 лв. Официална риза памучна, около 20 лева, суичър, много хубав и ако не е малката емблема и сега бих купила, 27 лева, пуловер бвз ръкави не помня колко, като можеш само 1 от тези неща да купиш. Аз нямам спомен да имат децата ми тениски, с които биха могли да ходят на училище, които да са 6 лева.....

.... В старото училище имаше униформа – скъпа и некачествена. Купихме в пети клас и я е обличал сигурно пет пъти. В 6 и 7 така и не купихме. Нито за, нито против съм, но държа да са качествени. Ако има ще се съобрази и ще носи....
Два поредни поста. Знам за какво говори Мама Мони и ще кажа, че цитираните от нея елементи са на цена *2-2,5 от посочените от Люба.... Та евтино не е. Около 140-150лв. струваше минималния един комплект, а като видиш как са изработени те боли сърцето, след първото пране съвсем.
Фирмата сигурно е една от най-големите.
За гимназисти обаче е скромно, задължителна е (поне преди от 2 г.) само вратовръзка с цена 17лв.
Изчаквах да дам един документ и присъствах на записването на бъдещ 8класник, слушах разясняването на правилата и се радвах, че съм там за последно.

# 246
Моето дете до втори клас учеше в ДУ с униформа. В трети я преместихме в ЧУ и бях много изненадана от факта, че униформата там е по-евтина и качествена , въпреки че поръчват от фабрика в Испания. Що се отнася до телефоните, сутрин всички деца, които въобще имат апарат, ги оставят в шкафа на съответния клас във фоайето, но има и дежурен учител, който проследява процеса. Според мен всичко е въпрос на желание и организация.

# 247
  • София, Лагера
Абсолютно съм съгласна с Рени! Телефоните са голямо зло за мен! Вместо децата да слушат в час, играят.
Моят син почти не сядаше да учи вкъщи. Но! Седи в час, не играе, а слуша какво казва учителят. После следобед си кара колелото и си играе на воля в мрежа. Играта не се губи. И вълкът, и агнето...
Жално ми е, болно ми е какви хубави умни дечица не успяха да разгърнат потенциала си заради глупавите телефони!

# 248
В нашето училище е забранено по време на час телефоните да са включени.
Ако някой е с телефон в час, взима се телефона и се носи при директора.
Родител трябва да отиде да го вземе.

# 249
  • София
Няма гимназия, в която някой да им забрани телефони... и не само...
Вече се разчита на друго самосъзнание. Ако го има или се придобие навреме, добре. Ако не се, ...

# 250
  • о`майна лунна нощ е
За забраните в училище роман може да се напише. Забавно беше на една родителска. Четат ни поредната заповед на директора - Забранено е носенето и играенето с кендама. Ми, добре. Влиза учителката по английски - насочва се към мен и ми връчва една, взета от синковеца и прибрана от нея, за да се предаде директно на родителя после. Мигам, благодаря и я взимам. Влиза учителката по български - насочва се към мен и ми връчва още една кендама, в надписано пликче. Тук вече се ококорих, защото за една знам, ама втора със сигурност не е купувана, че оригиналните бяха една шапка пари. Прибирам се доволна от улова - за първи път излизам по-богата от родителска среща и задавам логичния въпрос - защо са две? А нашият се писал самарянин и обявил за своя кендамата на съученик, на който родителите не знаели, че си е купил такава, знаейки, че на родителската ще я дадат на мен. Така и не ми каза кое е детето. Ама вместо за му се скарам, го поздравих, че е бил лоялен към съученика си до последно и му я върнах като обясни ситуацията.

# 251
Абсолютно съм съгласна с Рени! Телефоните са голямо зло за мен! Вместо децата да слушат в час, играят.
Моят син почти не сядаше да учи вкъщи. Но! Седи в час, не играе, а слуша какво казва учителят. После следобед си кара колелото и си играе на воля в мрежа. Играта не се губи. И вълкът, и агнето...
Жално ми е, болно ми е какви хубави умни дечица не успяха да разгърнат потенциала си заради глупавите телефони!
Хех, това няма как да е общовалидно. И моята дъщеря не играе в час, но после пишеше домашни до полунощ и се скъсваше да учи и вкъщи.

# 252
  • София, Лагера
А ако не слушаше в час? Grinning
Казах "почти". В седми клас втори срок си ходеше на курсове и си учеше за НВО и биологията. Преди това беше лежерното, но пак на същата кълка - внимаване в час.

Biserka_a, вашето училище е за пример! Ще бъда благодарна, ако споделиш кое е, може и на лични. Че и малки деца имаме в обкръжението.

Слънчева, аз искрено се надявам да "имат акъл" в гимназията. Големи са за външен контрол за такива неща.

# 253
Синът ми не ползва телефоните за игри, но пък във времето, в което не играе навън, почти винаги е с телефона.
Твърди, че си чете някакви неща, които са му интересни, следи хора в Инстаграм, които се занимават с изкуство,  което му е любопитно. Гледа клипове.
Никога не е преучвал /максимум един час на ден/, но пък и не изкара резултати за пример на НВО. Изкара си точно такива, които отговарят на усилията и възможностите му /по Вълчев:smile:/, за да си попадне на място, което съответства на нивото му. Надявам се...

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 16:10 от Amanda.D

# 254
...Забранено е носенето и играенето с кендама...
Хаха, това чудо не знаех какво е, та проверявах в гугъл - гледах картинки и клипчета с него, научих и нова дума. Но ето идея за подарък като се чудим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт