СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 52 924
  • 990
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Изглежда като едно модерно преименуване. С това сигурно МОН считат, че са изпълнили изискванията или целите. Спомням си навремето много добре ми звучеше думата офис - мениджър. Пък то се оказа новото име на секретарка.

# 61
Ами като няма разлика, защо има изобщо наименование СТЕМ?! Взимат евро пари, ако сложат това "Стем" ли?
Отговорих ти още първия път. Има заложен определен брой такива паралелки. Така се вижда, че е покрит, както и къде и как.

Ако дете не бъде класирано и на трети етап, как разбира в кои училища има свободни места, за да кандидатства на четвърто? Предполагам ги обявяват в сайта на РУО. Но какви са критериите? Например в IАЕГ (условно я избирам), дори и да има свободно място, как ще се запише дете с нисък бал (предполагам, че на последен етап са точно дечицата с ниските балове)?
Обявяват ги в сайта на РУО. Поне тези след трето класиране, защото после може да се появят и други. Училищата трябва да ги обявят и на сайта си. Критериите за прием се определят от директора на училището. И съвсем не е задължително да участват само деца с ниски балове, които не са били приети никъде досега.

# 62
  • София
Ами като няма разлика, защо има изобщо наименование СТЕМ?! Взимат евро пари, ако сложат това "Стем" ли?
Да кажем, че да.
В момента тече голям МОН-ски конкурс за ремонтни дейности и преструктуриране на училищни лаборатории по STEM образец.
Могат да кандидатстват всички училища, не само тези със заложените STEM паралелки. Но пък второто е по-добра стартова позиция вероятно.

# 63
Успех на всички, които ще участват в 3-то класиране и лекичко завиждам. Аз бих подала за 3-то с надежда за ЕГ, но моята дъщеря категорично отказва от страх да не изпадне от 22-ро. Харесвала си училището, не искала друго от тази категория. Уважавам желанието й и ще се кротна, но тайничко ще ме е яд, ако в сряда се окаже, че балът би й стигнал.
Бендива, вие къде сте и закъде се борите?

# 64
Харесвала си училището, не искала друго от тази категория. Уважавам желанието й и ще се кротна, но тайничко ще ме е яд, ако в сряда се окаже, че балът би й стигнал.
И при нас абсолютно същото. Тя в петък дори заминава на море със сестра ми и въобще за нея въпросът е напълно приключил. Дано е за добро!

# 65
  • София
И от мен пожелания за децата, които се борят на 3-то и 4-то класиране.

По отношение на игрите на високо равнище, пардон бал, гледните точки са няколко. От една страна това е право на всяко дете и няма как да не се уважи. От друга страна, родителите на тези деца, страдат от същата форма на тревожност, по отношение на избора си, претегляйки "за и против" и в отговор на тези колебания, упражняват правото на детето си максимално, за да си освободят ресурс време и база данни в полза на едното или другото,  преди да вземат окончателно решение.
И в заключение, децата с висок бал имат това право, спрямо съществуващата нормативна уредба и докато въпросната нормативна уредба допуска упражняването на това право по този начин и не въведе съответните рестрикции, считам за редно да коментирам чужди права и как и дали ще се упражняват, точно толкова, колкото чуждите пари.

# 66
  • гр.София
Уважавам желанието й и ще се кротна, но тайничко ще ме е яд, ако в сряда се окаже, че балът би й стигнал.
Ако има как да не погледна баловете... Но пусто любопитство!

Сетих се и за Вики от Варна-и тя би трябвало да се бори на Трето.
Ще стискаме палци на всички.

# 67
Успех и от мен, за всички участници в третото класиране!
Тези, които не бяха класирани, дано са написали повечко паралелки!
А за смелите - късметът ви обича и дано сбъднете мечтите си! Стискам палци!
 Ние няма да участваме!  Дали от страх, да не изпусне "питомното" или след много размисли реши, че "всяко зло е за добро"и Компютърни мрежи е добра специалност. Младежа се успокои и реши да "приеме съдбата Simple Smile" Вече и за прехвърляне в 10 клас спря да говори Simple Smile Всяко чудо за три дни, май е ситуацията Simple Smile А майките, само да се шашкат Simple Smile
За участие в класирането, ей така, за спорта, не съм Ок, но случаи всякакви: и децата си сменят често желанието, и няма пълна информация каква е тяхната ситуация... Но, си мисля, че ако на трето класиране, освен приети за свободните места, има и листа на чакащите, няма да има незапълнени места от незаинтересувани играчи.

# 68
Според мен най-трудно е на онези деца с високи балове, които не знаят какво повече харесват- математика ли, езици ли. Явно всичко им е лесно и приятно.
Или пък са научени на труд и знаят, че  могат да се справят с различни предизвикателства.

# 69
Ако имах гръб частни училище и шансове за добро и желано ДУ, не мога да си кривя душата,че не бих упражнила това свое право. Simple Smile
Разбирам добре потенциалните потърпевши също

# 70
  • о`майна лунна нощ е
Да имат право да сменят желанието си - ОК. Нека всички имат избор. Но на всяко класиране да пишат нещо различно отгоре и да са приети на първото желание, а после да не се записват няколко пъти поред - това не го приемам.

# 71
  • София
Успех на всички, които ще участват в 3-то класиране и лекичко завиждам. Аз бих подала за 3-то с надежда за ЕГ, но моята дъщеря категорично отказва от страх да не изпадне от 22-ро. Харесвала си училището, не искала друго от тази категория. Уважавам желанието й и ще се кротна, но тайничко ще ме е яд, ако в сряда се окаже, че балът би й стигнал.
В София сме и се надявам на мястото в 133 то. След това сме сложили 32-ро. Младежа отказа вече категорично на баща си вчера френската, ако се появят места на 4-то. Не бил неговия език, казва.
А места май ще има, той има някави инфо по въпроса.

# 72
Частните не искат ли да се подпише договор? Следователно айде 1во и 2ро как да е, ама да участваш на 3то само, защото може ми изглежда маниакално.
Айде да се обединим, че най трудно се влиза в софийските детски градини и да пратим тези хора да си чешат крастата там.

# 73
В София сме и се надявам на мястото в 133 то. След това сме сложили 32-ро. Младежа отказа вече категорично на баща си вчера френската, ако се появят места на 4-то. Не бил неговия език, казва.
А места май ще има, той има някави инфо по въпроса.
А в кое училище е на 2-ро класиране?

# 74
  • София
Частните не искат ли да се подпише договор? Следователно айде 1во и 2ро как да е, ама да участваш на 3то само, защото може ми изглежда маниакално.
Айде да се обединим, че най трудно се влиза в софийските детски градини и да пратим тези хора да си чешат крастата там.
Искат да се подпише договор и да се внесе депозит, обикновено 1/4 от годишната такса.

Общи условия

Активация на акаунт