СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 52 977
  • 990
  •   1
Отговори
# 75
Брррр детска градина, не ми напомняй

# 76
  • София
Успех на всички, които ще участват в 3-то класиране и лекичко завиждам. Аз бих подала за 3-то с надежда за ЕГ, но моята дъщеря категорично отказва от страх да не изпадне от 22-ро. Харесвала си училището, не искала друго от тази категория. Уважавам желанието й и ще се кротна, но тайничко ще ме е яд, ако в сряда се окаже, че балът би й стигнал.
Бендива, вие къде сте и закъде се борите?
В София сме и се надявам на мястото в 133 то. След това сме сложили 32-ро. Младежа отказа вече категорично на баща си вчера френската, ако се появят места на 4-то. Не бил неговия език, казва.
А места май ще има, той има някави инфо по въпроса.
А в кое училище е на 2-ро класиране?
35 - то и на първо и на второ все в една и съща паралелка, която грешно бяхме преместили напред.

# 77
  • София
Има договори, разбира се. Има и неустойки, в случай на прекратяване. При всички положения, неустойката при прекратяване не е равностойна на 5 години основна такса.

Дами, ваше право е да не разбирате нещо, но това няма общо с назидателните, в голямата си част коментари, относно кой- как ще си упражнява правата. Както намеря за уместно- така ще ги упражнявам.
Същото важи и за дамите, които отиват на трето класиране.
Третото класиране е уж, за децата, които не са се класирали никъде.  Но мен, примерно, това не би ме спряло да търся възможно най-доброто решение за моето дете и едно такова решение не би било в противоречие нито с моралните, нито с каквито и да било рамки, включително законови, защото на същия принцип ограничава место някъде, за което място някое друго дете надолу по веригата се бори. Това е системата. Важи за всички по веригата.

# 78
  • София
Ако имах гръб частни училище и шансове за добро и желано ДУ, не мога да си кривя душата,че не бих упражнила това свое право. Simple Smile
Разбирам добре потенциалните потърпевши също
А какви потърпевши има в тази хипотеза? Кого ощетяваш, когато се бориш докрай за желаното училище, с това, че междувременно си се застраховал с ЧУ и си си платил цената за това?

Да участваш в N на брой класирания, без да имаш каквото и да е намерение да се запишеш, независимо къде те приемат, е идиотско. Толкова идиотско, че чак ми се струва невероятно някой наистина да го прави.
Но няма нищо лошо и укоримо в това, да се бориш докрай за мечтаното училище. И обстоятелството, че междувеременно си се застраховал с ЧУ по никакъв начин не променя това. И двете ми деца искаха точно определено училище от ДПП и евентуално още едно-две, които приемаха. Оттам нататък, изборът щеше да е ЧУ - компромис, но по-малък компромис от 33ЕГ, да речем. Ако резултатите им не бяха достатъчни, за да съм спокойна, че ще се класират на първо или второ класиране в желаното училище, и аз щях да ги запиша в ЧУ и да играя в класиранията до септември, че и до Нова година, ако има такава възможност. Ако не успеят, ще учат в ЧУ, ако успеят, ще изтегля документите от ЧУ, като загубя една не малка сума за това, защото застраховката си има цена.  И ще спя спокойно, защото те ще са успели благодарение на собствените си резултати, а аз няма да съм ощетила абсолютно никой междувременно. Точно обратното - вместо да се записвам на второ/трето класиране в нежелано училище и да пращам така заетите места на все по-несигурните следващи класирания, съм ги оставила свободни, за да ги заеме някой, на когото му се полагат по право. Simple Smile

# 79
Аз се чудих дали някой ще стигне дотам, че да подпише договор и да загуби пари само заради застраховка един вид. Невероятно ми се струваше. Но който го може си го може... И за кефа се плаща, но моля бъдете внимателни да не плащат и околните. Аз много емоционално преживях  всичко мин год. Едно единствено дете ни делеше от класиране в желаното училище на 2ро.Наложи се да преживея стреса около 3то и после силна радост. Най-вероятно от всичко това направих ужасен дерматит по лицето.
Желая на всички успех!

# 80
Аз подадох днес на 3-то. До последно се чудих, но при евентуален неуспех, шансът да се върне там където е сега е голям.

# 81
  • София
Аз се чудих дали някой ще стигне дотам, че да подпише договор и да загуби пари само заради застраховка един вид. Невероятно ми се струваше. Но който го може си го може... И за кефа се плаща, но моля бъдете внимателни да не плащат и околните. Аз много емоционално преживях  всичко мин год. Едно единствено дете ни делеше от класиране в желаното училище на 2ро.Наложи се да преживея стреса около 3то и после силна радост. Най-вероятно от всичко това направих ужасен дерматит по лицето.
Желая на всички успех!
В хипотезата, която описах, как плащат околните?

# 82
И аз да кажа нещо по темата за ЧУ и участие на 3-4-то класиране в ДПП. Няма лошо ако при бал около 390 се пробваш за СМГ, НЕГ, 73-то и другите високобалови. Не е морално ако с бал 390 се пробваш за т. нар. втори ешалон - 31-во, НТБГ, Джон Атанасов....

# 83
  • София
Ако искаш да учиш в тях и ако те приемат реално се запишеш, защо да не е морално?

# 84
Желая на всички успех!
В хипотезата, която описах, как плащат околните?
Нямах предвид описаната хипотеза, а по принцип участието заради липсата на канализиране на изява. Ичаче всеки може да прави неща не забранени от закон, но не е морално пък и безсмислено да се подтикват децата да изявяват децата себе си в конкурси за училища към, които нямат особен интерес. Дори и за частните. Там вероятно объркват плановете и разчете на самото училище. Това имах предвид

# 85
Ако искаш да учиш в тях и ако те приемат реално се запишеш, защо да не е морално?
Ами защото родителите ти ще загубят немалко пари ( за няко ЧУ е таксата за целия първи срок).

# 86
  • София
Ами защото родителите ти ще загубят немалко пари ( за няко ЧУ е таксата за целия първи срок).
Нали разбирате, че подобни действия се предприемат със съгласието и участието на родителите?

# 87
Я кажете за колко високобалови девойки чухте да играят за ЕГ Simple Smile. Щом ще нищим слухове и намерения Simple Smile

# 88
Нали разбирате, че подобни действия се предприемат със съгласието и участието на родителите?
Ами ако е за спорта?

# 89
Ако е за спорта, детето няма да бъде отписано от ЧУ и съответно няма да има парични загуби.

Общи условия

Активация на акаунт