СЕДМИ клас 2019/2020 - Трето класиране - (27.07. - 02.08)

• 52 963
  • 990
  •   1
Отговори
# 885
Здравейте стихоплетци! От сърце ви шапка свалям и горещо поздравявам!
Не мога аз да пиша в римКа, мога само да ви уважа със снимка. Залез от Варвара, любимо място за отмара. Blush
Скрит текст:

Моята дълга почивка приключи, от понеделник съм на работа и ще разчитам на съботно-неделни бягства към морето.
Иначе търпеливо чакам да се избистри идеята за среща Grinning

# 886
Дикси, можеш, не лъжи,
хващай молив и пиши!
Снимката ти е прекрасна,
от почивка първокласна!

# 887
  • София
Да изпадам в терзания
май ми стана вече мания.
Кърша пръсти в колебания
имам ли за смяна основания?! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 888
  • гр.София
Бендива,съфорумки са писали,че в 32-ро всички разказвателни са на АЕ.Ако е вярно, това е един плюс пред 133.
Нямаш ли "връзки" в училището да попиташ, ще пуснат ли места за 4-то( в 32-ро) ,и колко.

# 889
Стига бе, как всички разказвателни в 32 да са на ае Simple Smile? Изобщо не го вярвам.

# 890
  • гр.София
И аз. Но във форума съм го чела, впечатли ме.

# 891
Стига бе, как всички разказвателни в 32 да са на ае Simple Smile? Изобщо не го вярвам.
          Със сигурност знам за физика,химия и биология на АЕ в 32-ро.След ИП-то и ДО-то сериозно съм се замислила да искам помощ от другарче /разбирай учител по АЕ приятелче/  ,ако започнат тези предмети веднага на АЕ.Мисля,че има специфика и едва ли е овладяна от децата при това обучение в 8 кл.

# 892
Има ли някой деветокласник от 32-ро, който да го потвърди? Че ми стана интересно.

# 893
  • София
Добре, то по принцип какво излезе - в десети клас се учи история и география на България, очевидно е, че няма как да са на чужд език. За няколко гимназии чувам, че планират ПП на български в 11 и 12 клас, защото ДЗИ същи е на български.
Така че остава най-логично да се учат биология, химия и физика на чужд език в 9 и 10 клас.
Не е задължително училищата да са се впуснали в приключение по намиране на преподаватели по история и география с чужд език само за единия девети клас.
Разсъждавам си по принцип.

# 894
  • гр.София
За 133 съм писала,че се учеше география и химия на АЕ.  Но само отчасти.  Сега обещават за физика,химия и история. Докато не видя с очите си , съм скептична.

# 895
Сънувах тази нощ, че майка ми преподава биология на немски (няма нищо общо нито с биологията, нито с учителската професия, а немски е учила през 60-те). Дори в съня ми се стори твърде невероятно и влязох с нея в клас да се уверя с очите си...

Това, което подочух за варненските ЕГ е, че преподаването на разказвателните предмети на ЧЕ не е на ниво - учителите са със слаба езикова подготовка (бърз курс по език). Аз съм учила биология и химия на НЕ, с преподавател германец. Не знам в наше време как привличат чужденци за целите на каузата.

# 896
  • София
Къде го пише това за всички разказвателни? И аз знам за химия, физика и биология от съседско дете.
Иначе ние сме записани вече в 32 ро, но тъй като бяхме там и до 7 клас, моя син не иска пак. На какъв снобизъм го гони...
А за 133 то и аз знам, че не е много много обучението на английски по разказите. Имам познат, чиито деца учат там, сега завършиха 9 клас. Иначе е доволен от училището. Другия плюс на 133 - то са по-високобаловите деца. На моя син му трябва по-силна среда, защото е мързелив.

# 897
За 32-ро разбрах от родители, чиито деца са в училището, че почти всички разказвателни се изучават на английски по програмата на II английска. Дали е така, предстои да разбера Simple Smile

# 898
  • гр.София
Ровя и не го намирам, така че,да речем съм излъгала-преувеличила.

Като пиша,че се учи отчасти /за 133/-не че една година се учи,а другата-не, в една и съща година няколко урока са на АЕ, другите на български.
Убедена съм,че средата е равностойна.
"32-ро разполага с преподаватели по разказвателните предмети с отличен английски."
Само това изказване намерих.

Когато редихме желанията,изрично питах щерката ,нали разбира,че ще види познатите си от долния клас, учителите.Ако има проблем с това, да изместим 32-ро по-напред ,без значение бала.  Тогава открих колко си обича училището.

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 13:21 от blanc

# 899
  • София
За 32-ро разбрах от родители, чиито деца са в училището, че почти всички разказвателни се изучават на английски по програмата на II английска. Дали е така, предстои да разбера Simple Smile
В 32 ро ли сте?
Бланк, вие къде бяхте?

Общи условия

Активация на акаунт