127 СУ

• 36 894
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Това е супер със съотношението на момчета- момичета. В друго училище в профил природни науки , момчетата са само 2.... Надявах се като е такъв профил да има повече, но явно това нямаше значение.

# 106
Моята дъщеря ще е Английски - Природни науки. Записах я на второ класиране и също питах за съотношението момичета / момчета. Казаха, че не са поравно, но има момчета.
В друга тема бях писала за класа на другата ми дъщеря, в който има само 2 момчета.
Да, добре е да има баланс, но
не е толкова страшно колкото го описват всички привърженици на квотите.
Съвсем нормален клас са. Даже дъщеря ми онзи ден искаше да почват училище вече, защото и липсват "интригите" 😀

# 107
  • София
Някой знае ли по кои учебници се учи английски език в 9ти клас.
Дъщеря ми е в паралелка с Испански и втори език английски.
Предварително благодаря.

# 108
  • София
В сайта на училището обичайно качват списък на учебниците за съответен клас и паралелка като наближи началото на уч.год.

# 109
Здравейте, кои учители поемат 1 клас тази година? Как е организацията 1 -4 клас, испанският учи ли се или колкото да не е без хич? БЕЛ,Математика? Забелязах, че има само една паралелка, отделена ли е от големите учиеници?
Благодаря!

# 110
  • София
Мога да Ви отговоря само на последния въпрос, защото имам две деца в гиманзиален етап - малките са отделени от другите ученици на 2 етаж на училището. Всички останали са на 1 или 3.

# 111
Здравейте, четох коментарите и направо съм раздвоена. Става въпрос за  след 7 ми клас. По принцип смятаме да включим в желанията и 127 мо. Може ли да споделите дали нещата в училището са се подобрили?
На колежка  дъщерята учи там и са много доволни , но би било хубаво да чуя още мнения

# 112
  • София
Здравейте, интересувам се от паралелката Хуманитарни науки с английски в училището след 7-ми клас. Ще се радвам на отзиви и от родители на по-големи ученици - от 9-ти/10-ти клас как оценяват подготовката по английски, както и ученето на разказвателните предмети на езика.

# 113
  • София
Здравейте, annie13, подготовката по английски език в 8 клас и на двете ми дъщери беше супер (бяха при различни преподаватели). По-голямата изкара 6 на ДЗИ и има сертификат за С1 без нито една минута допълнителни занимания преди и по време на гимназиалното си обучение. Малката също е с отлични резултати. Към днешна дата не мога да кажа, кои предмети ще изучават на английски 9 и 10 клас. По спомен - физика, биология, история и философия май бяха, но не съм 100% сигурна, като че ли нещата се променят постоянно (това специално в някои отношения не ми харесва).
Та, да се върна на обучението по английски - който иска - дава му се възможност, който по някаква причина не иска - и университетски преподавател да му дойде на крака, пак няма да се получат нещата. То това важи за всички предмети, де.

Костадинива31, отчасти горното отговаря и на Вашето питане. Най-общо сме доволни от училището, е, има отделни преподаватели, които не са любими на децата ( и на нас, като родители), но всичко е в рамките на нормалното. Да, както съм писала по-отдавна, имахме много сериозен конфликт с първата класна на едното ми дете, но след намесата на ръководството, нещата се оправиха много бързо. Дисциплината е на ниво, децата нормални и така.

# 114
  • София
Здравейте, моят син тази година завърши 10 клас паралелка с английски език. По мое мнение ръководството и учителите комуникират своевременно необходимата информация ( оценки, проблеми, постижения, възможности). Специално в 9 и 10 клас моят син нямаше късмет с английския и сега ще трябва да го записвам на уроци да навакса. Иначе за другите предмети нямам забележка, разбира се има учители, които са по-симпатични и такива, които не чак толкова. По БЕЛ нивото според мен е много добро, моят син без допълнителна подготовка тази година изкара приличен резултат на НВО по български. По математката госпожата беше
Код:
 организирала безплатно  допълнително занимание за тези, които искат да се готвят за НВО, на което ходеха май максимум 10 деца. За съжаление по мат не беше много добър резултатът на сина ми, но беше с много над средния за училището. Като цяло за повечето предмети може да се научи материала, ако детето иска да учи. По отношение на оценките - в никакъв случай не им пишат виски оценки, ако нямат знания, но ако има желание дадено дете- дават шанс и възможност за повишение. Единствено след 7 клас трябва да се прецени какъв профил иска детето- моето е в хуманитарна паралелка, а сега се е насочил към Техническия университет, та последните 2 години няма да са му много полезни. За мен предварително фиксираните при приема профили не са хубав вариант, но това предлага учлището. Надявам се да съм била полезна на колебаещите се.					

# 115
  • София
Ruppy, много благодаря за подробната информация. А по отношение на английския - кои предмети е изучавал синът Ви на езика, това затрудни ли го в девети клас? Самото учене на предметите на английски не помогна ли за вдигане на нивото му по езика?

# 116
  • София
annie13, в 9 клас учиха биология и здр. образование и история и цивилизации на английски, в 10- частично биология и физика. Ученето на предметите на чужд език допринесе за обогатяване на лексиката, но по основния английски  има пропуски, защото титулярната учителка  отсъства дълго време - и в 9, и в 10 клас. Надявам се в 11 клас нещата да са по-добре.

# 117
Здравейте,
записвам се при Вас,дъщеря ми на есен ще бъде 8ми клас в 127мо училище.
Предприемачески профил с искански.
Има ли други родители на деца,които ще бъдат съученици на моето момиче Simple Smile
Аз мисля да вляза с математика

# 118
Здравеайте,
има ли някой, на който дете учи в математическата им паралелка и ако може да сподели някакви впечатления.

# 119
Здравейте,

Дъщеря ми е приета на първо класиране в хуманитарната паралелка с испански и английски език. Много се колебае дали да участва на второ класиране тъй като доста точки я делят от по желаните места, а 127 мо я удовлетворява като език, местоположение и др. Знам че нищо не губим на второ класиране, но има и възможността да я приемат уж в по добро училище на пък с по нежелани езици. Моля да споделите скорошни впечатления за училището, паралелката, нивото на обучение на испанския, както и бел и математика в 8 клас.

Общи условия

Активация на акаунт