Парфюмни размисли и страсти - 247

• 46 920
  • 711
  •   1
Отговори
# 135
Днес и аз бях с Pure poison. Не ме издразни толкова колкото, когато го пробвах зимата. И наистина сега не ми заприлича толкова на Rare pearls, колкото тогава. На моменти даже ми беше приятен, лек и сладък. Явно сега се разгръща различно. Съжалявам, че така лаишки го описвам.

# 136
  • Седмото небе
Аз също съм сложила Pure poison към порцията парфюми за новия период. Изградих си нова система (колкото и по малко да се пръскам напоследък заради бремеността),за да не отварям сутрин по 100 пъти 4 чекмеджета и да се чудя за кое да се хвана. На всеки 10-15 дни вадя по един парфюм за всеки ден и си ги минавам поетапно. След това нови 10-15 и така. Че бройката не е никак малка вече и не ми се губи време. Другите си чакат реда на тъмно и хладно. Пръскам от всичко подходящо за носа ми в момента и се улеснявам доста. Днес бях с Изия, пак пестеливо и ми прави чудесна компания около 4-5 часа, после поднових. За следващите дни са основно Ермес-и: Ревена и Колон ноар, Жур Абсолю и Средиземноморските градини. Мисля, че август и жегите са им чудесно време за носене. Макар, че миналото лято Колон ноар ми идваше на моменти малко прекалено опушен. Но всички си ги харесвам много.

# 137
# 138
Lancôme La Nuit Trésor Nude от Парфимо тестер, с капачка ли идва. Ако някой го е поръчвал, може ли да каже.

За Парфимо не знам, но в магазини никога не съм виждала Трезорите с капачки. Вчера имаше линк към тестера в Парфимо, също беше сниман така, без
Снимките пък са последният критерий, по който може да се ориентира човек. Слагат ги много често без, за да наблегнат на това, че парфюмът е без опаковка, а в действителност си идват като пълноценни продукти, само че в тестерна кутия. ☺

Така е. Принципно като пише тестер, няма как да се сърдя, ако дойде без капачка. Споменах какво съм забелязала за Трезорите конкретно. А че може в магазините да им махат капачките, преди да ги изложат, а иначе тестерите да са си с капачки -сигурно е така

# 139
  • София
По темата имам само един чисто лилав парфюм Loukhoum Parfum du Soir  и ако броим Plum Japonais и La Belle за лилави стават 3.

Отделно вчера тествах Portrayal  и много ми хареса, но не ми се откри никакъв жасмин, а основно тютюн и аромат на билки и сено. Не знам дали бих купила цяла бутилка, ще го тествам пак, самостоятелно.
Beach but, е невероятно интересен мокър налъм. 😉

От днес обаче си имам нова любов. Marfa 😍 Живяла съм под камък до сега.

# 140
  • На черешатааа
https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/L-Uomo-40538.html  две думи за този аромат?

# 141
Влизам да споделя нещо, което ми се случи на мен, и лично на мен ми е свръх интересно и любопитно, а и се вписва в лилавата тема поради наличието на виолетка в състава.

Става въпрос за тази красота:

(Снимката не е моя)

Имах нещо като отливка от него. Казвам нещо като, защото се беше поразляло, беше стояло малко на слънце и самото шише не се затваряше (очевидно) особено добре.

Та вчера, към 18:00ч., се полях🤣 буквално с остатъците, защото друг начин за нанасяне нямаше. Отидох на йога практика, която беше нещо средно между пауър и хот йога, изкъпах се като се прибрах и това нещо все още се усеща осезаемо! Няма такова чу-до! Пробвала съм го и преди доста време на ул. Париж, но тогава беше едно скромно пръскане (девойките следят зорко количеството апликации за мое съжаление).
Имала съм Roses Vanille който за мое голямо нещастие ми взеха на летището във Виена... Sad Имам и отливка от Red Tobacco, който е .... hands down тютюн... Но това представяне на Choco Violet е отвъд всякакви очаквания и представи.. Имам и Монтали, но нито един друг парфюм не се е държал така, и то нанесен само на кожа..

# 142
В реда на размисли относно лилавата тема,  бих искала мнение относно тези парфюми, ако има момичета, които са ги ползвали 😊

# 143
densi, благодаря за темата!
От лилавите ми парфюми само този не е прибран в момента (останалите чакат по-хладно време):
- Стара снимка от пролетната тема
Останалите ми любимци са:

Имам и отливка 10 мл на Velvet Orchid TF , която трудно върви и ще си я имам още дълго време май.
А този го обмислям за покупка:
- ако някой може нещо да сподели, ще ме бъде полезно

Относно голямата трайност на парфюм върху кожа , бях споделила, че при мен е така с Montale Roses Musk и мисля да карам само на мострички и отливки с него, т.к. с 2 пръскания изкарвам цял ден с продължение, а го ползвам рядко.

# 144

Останалите ми любимци са:

Бих казала, изненадващо прекрасен. Получих го като подарък за имения ден от любимия 😊
Повечето ми парфюми са от него половината са изненада останалите пожелани.
И пак да кажа CK ме изненада  с ароматите си, първият беше Secret Obsession след него Eternity и Euphoria.
Но от CK IN2U съм тотално разочарована заради натрапващия цитрус

# 145
  • София
Jollie - Не се учудвай изобщо на представянето на Mancera Choco Violet. И при мен е така -  изключително мощен и траен, а освен това се и се харесва от околните. Като цяло, Мансера в моя опит, а и в този на хората около мен, закупили мансери, имат огромен шлейф и трайност.
Пресен пример - излизам сутринта преди няколко дни и мирише навсякъде мощно на Мансера, но не беше от тези които познавам. Имам приятел съсед, 2 етажа под мен, та питах го по-късно през деня, да не би да носи мансера и ако да коя - оказах се прав, сутринта се понапръскал с Gold Prestigium Satisfied

# 146
  • Виена
Dary_77, аз имам Мадмоазел на Адзаро, даже съм го снимала в темата няколко странички по-напред. Сладък, нежен и цветен, но деликатен, ненатрапчив и много възпитан. При мен не е траен и стои младежки неангажиращ. Избран е обаче от съпруга ми и дъщеричката, тоест поне двама души в някакъв момент са го оценили като най-хубавия в магазина

# 147
В реда на размисли относно лилавата тема,  бих искала мнение относно тези парфюми, ако има момичета, които са ги ползвали 😊.......
Amethyst Exquise Lalique си го взех преди месец-два и писах за него. Ако знаеш как мрише класическия Аметист, Exquise носи неговоро тяло на касис,но има изявен дървесен аромат.Сини горски плодове, съчетани много добре с тъмни,дървесни нотки. За по-ладно време е,но е много хубав и балансиран,не е от трудните!Класическия Аметист си е сапунен касис,чист,сочен,вкусен и траен.Него харесвам повече!

# 148
Dary_77, аз имам Мадмоазел на Адзаро, даже съм го снимала в темата няколко странички по-напред. Сладък, нежен и цветен, но деликатен, ненатрапчив и много възпитан. При мен не е траен и стои младежки неангажиращ. Избран е обаче от съпруга ми и дъщеричката, тоест поне двама души в някакъв момент са го оценили като най-хубавия в магазина
Да, видях го. Точно този го искам. Благодаря за отзива. Дебна го да се появи на добра цена, иначе от другия има в elfragrance на супер цена, но аз искам точно този.

# 149
В реда на размисли относно лилавата тема,  бих искала мнение относно тези парфюми, ако има момичета, които са ги ползвали 😊.......
Amethyst Exquise Lalique си го взех преди месец-два и писах за него. Ако знаеш как мрише класическия Аметист, Exquise носи неговоро тяло на касис,но има изявен дървесен аромат.Сини горски плодове, съчетани много добре с тъмни,дървесни нотки. За по-ладно време е,но е много хубав и балансиран,не е от трудните!Класическия Аметист си е сапунен касис,чист,сочен,вкусен и траен.Него харесвам повече!

Не знам, защото не мога да открия парфми Lalique в реални магазини, само онлайн. Гледала съм в официалната му страница за сетоеве с мостри аромати, няма. Има едни, но нямам интерес към тях. От описанието ти звучи добре аромата... може би трябва да го купя без да съм го тествала.

Общи условия

Активация на акаунт