Парфюмни размисли и страсти - 247

• 46 935
  • 711
  •   1
Отговори
# 480
Снимката не е моя, но питам знаете ли коя е тази черна луна?

# 481
Снимката не е моя, но питам знаете ли коя е тази черна луна?

Ето го https://www.fragrantica.com/perfume/Ghost/Ghost-Deep-Night-1536.html

# 482
При нас (Прага) Alien Mirage все още не е дошъл. Специално ходих да го търся.
Flora Futura ми хареса доста. Студени, извънземни цветя. Много интересни. Припомнят ми нещо познато, но не знам какво.

Пробвах отново L'intеrdit EdP. Не знам в какво състояние съм била когато съм го тествала. Може би в олфактивна кома?
Фантастична тубероза, така ухае окриленото щастие. Много ми хареса, много! Догодина ще я купя, след като довърша друга любима, прелестна тубероза- Valentina Assoluto. Нямам нужда и от двата в момента.

Dolce Gabbana The Only One. Помня, че го бях пробвала преди на блотер, и не ми хареса.
Защо ли го пробвах на кожа! Агресивен, синтетичен хаос, нито виолетки, нито кафе усетих. Два часа ме трови, после, за щастие, утихна.

Prada Candy Night- зюмбюл в холандско готварско какао. Горчив и цветен. Странна комбинация. Не е мой.

Zadig & Voltaire Girls Can be Crazy- весел и газиран, кока колата е там. Хубав за подарък, според мен.
Възможно е да го взема от размяна, ще го пробвам пак.

Едит: граматиката си поправих. 😅

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 15:44 от Dez

# 483
Flora Futura и аз много харесах. А L`Interdit е шеметен. Още си спомням как подходих предубедено и при тестове в магазин ей така пръснах между другото, очаквайки лепкава круша и бели цветя. Направо ми обърна очите и за момент спрях – толкова елегантна, софистицирана категорична женственост е.

# 484
Някой пробвал ли е нещо от  Le Couvent Des Minimes? https://www.notino.bg/le-couvent-des-minimes/ Хвърлила съм око на Fort Royal...

# 485
tuali, аз имам този
https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-Maison-de-Parfum/ … ssions-18811.html

Макар да не съм особено голям фен на ванилии и гурмета, мога да кажа, че тази е доста добре направена.
А за цената си пък съвсем е чудесен. Скрива шапката на доста по-скъпи ваниловци.

Някой пробвал ли е нещо от  Le Couvent Des Minimes? https://www.notino.bg/le-couvent-des-minimes/ Хвърлила съм око на Fort Royal...

# 486
Дами, току-що си поръчах Issey Miyake L'Eau d'Issey, преди седмица или две ми пристигна Valentino Valentina Myrrh assoluto, преди това Womanity, Angel Кометата и Alien Fusion..... а вече се чудя за новия Мираж заради предните коментари. А съм си набелязала и още един ама с него щях да си надхвърля бюджета Expressionless
Не знам за вас, но на мен хич не ми е времето за диети в момента. Точно обратното

# 487
  • Франция
Моят парфюмен гардероб в момента е доста стегнат и атлетичен, така че не се нуждая от диета, но с удоволствие ще се включа във фен-агитката Trophy
В действителност от доста време съм на един сравнително строг режим, та бих могла да съм полезна Simple Smile Както при всяка друга диета, така и при тази най-добре работи, ако си просто злояд и махнат*, както казваше баба ми навремето, за да обясни притеснителната ми слаботелесност Simple Smile
Иначе правилата също работят. В един момент си бях наложила правилото 2:1, т.е. че няма да купя парфюм, колкото и да го искам, докато не свърша два от наличните. Спазвах го едва няколко месеца, но все пак имаше полза Simple Smile
Основните врагове, с които трябва да се боря, са ми два: импулсивността на момента и изкусителните оферти, а пък когато се съчетаят, става направо страшно Smiley Изработвам си постепенно техники за справяне с тях. Можем да си споделяме Simple Smile
С времето става относително по-лесно да устояваш на гласчето, което крещи, умолява или заплашва в теб Купи го беее, купи го, НЯМАШ такъв точно ирис. А и знаеш ли какъв ден е днеска? Имаш годишнина от първата си заплата. Кога пак ще дойдеш в Прага? Вземи си го за спомен. Ако не го купиш сега, само след месец ще го спрат. Ще го реформулират. Това нали ти е любимата марка, имаш седем от тях, а пък осем е на късмет. Ще съжаляваш, ще те е яд. Какво избираш - да си гризеш ноктите после, или да си щастлива сега? Къде не си ги дала тия 220 евро... Не? Виж сега, мъжът ти е готов да ти го подари, трябва само да му намекнеш.
Не човек, а желязо трябва да си, да издържиш на тая тирада.

*Махнат - родопски диалект - капризен, придирчив.

# 488
tuali, аз имам този
https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-Maison-de-Parfum/ … ssions-18811.html

Макар да не съм особено голям фен на ванилии и гурмета, мога да кажа, че тази е доста добре направена.
А за цената си пък съвсем е чудесен. Скрива шапката на доста по-скъпи ваниловци.

Някой пробвал ли е нещо от  Le Couvent Des Minimes? https://www.notino.bg/le-couvent-des-minimes/ Хвърлила съм око на Fort Royal...

Благодаря за отзива! Твоят не го откривам, може би да е спрян вече? Този Fort Royal също е някакво ванилено нещо, надявам се в тъмна балсамова посока, ще пиша като го получа...

Lazuli, Valentina Myrrh e прекрасен, прекрасен аромат! Нямам търпение да го извадя в подходящ сезон и да му се насладя. Много сериозен и респектиращ ми е за топлите дни, но мисля, че като захлади, ще е чудо.

# 489
tuali, аз имам този

Някой пробвал ли е нещо от  Le Couvent Des Minimes? https://www.notino.bg/le-couvent-des-minimes/ Хвърлила съм око на Fort Royal...

Благодаря за отзива! Твоят не го откривам, може би да е спрян вече? Този Fort Royal също е някакво ванилено нещо, надявам се в тъмна балсамова посока, ще пиша като го получа...

Lazuli, Valentina Myrrh e прекрасен, прекрасен аромат! Нямам търпение да го извадя в подходящ сезон и да му се насладя. Много сериозен и респектиращ ми е за топлите дни, но мисля, че като захлади, ще е чудо.
tuali, и аз смятах, че е подходящ само за студените сезони. Но не устоях и го пробвах и на топло. Направих му сериозен тест на много горещо време, 50 минутно ходене по жегите и не просто оцеля но и ми хареса как стои в топло време. Аз работя вечер хладните летни нощи също му пасват. Blush
Влюбила съм се в него, наистина прекрасен парфюм.

# 490
Един единствен път в живота си бях на диета,втори път-мерси!
Планувам само Faisa и нищо друго не ми трябва:smile:
В момента преоткривам мои стари парфюми към които не съм посягала отдавна.Сега разбрах колко красив е Sortilege!
Miayko, не знам кога го носиш,но да знаеш сега е голяма красота:smile:

# 491
  • София
Днес пробвах Bois Damande и Bois Dore. Чак се притесних, че във втория има прилика с Valentino donna noir absolu 😂В първия момент са си лика прилика, след това е една идея по-мек. Ама това е бегло впечатление от едно пръскане на китката. Втората китка с Damande. Интересен е и определено е различен. Аз усещам нещо като праскова или кайсия. Нищо подобно няма в пирамидата. Дали са го пускали онлайн?

# 492
Някой разносвал ли е вече Mon Paris Intense на кожа? Тествах го на блотер вчера и ми се стори същият като оригинала. Чудя се само дами ще е по-траен. Mon Paris го открих покрай майка ми и се чудя дали да не ѝ взема един intense следващия път.

Иначе бях в Sephora да тествам новите им аромати и си тръгнах с четири от тях, добре че имат 10 мл. Всичките, които взех много ми харесват, но мандарината и матча буквално ме спаси да дам куп пари за Aqua Allegoria и съм супер щастливи. Босилек и сладки мандарини, супер свежо и леко. Усещам, че другият месец вече ще купя 50-ица.

# 493
  • Пловдив
Някой разносвал ли е вече Mon Paris Intense на кожа? Тествах го на блотер вчера и ми се стори същият като оригинала. Чудя се само дами ще е по-траен. Mon Paris го открих покрай майка ми и се чудя дали да не ѝ взема един intense следващия път.

Иначе бях в Sephora да тествам новите им аромати и си тръгнах с четири от тях, добре че имат 10 мл. Всичките, които взех много ми харесват, но мандарината и матча буквално ме спаси да дам куп пари за Aqua Allegoria и съм супер щастливи. Босилек и сладки мандарини, супер свежо и леко. Усещам, че другият месец вече ще купя 50-ица.
Аз го имам от почти месец и посягам към него често, имах и първия Мон Париж, но този много повече харесвам❣

# 494
  • София
Може ли да ми препоръчате какво да пробвам от черната серия на Van cleef?Bois Dore и D'amande ме спечелиха. Има ли още по-красив ориенталец, който си заслужава и съм пропуснала?

Общи условия

Активация на акаунт