Парфюмни размисли и страсти - 247

• 47 666
  • 711
  •   1
Отговори
# 465
Докато не е приключила лилавата тема да се включа пак, този път с: Беше изстрел в тъмното, разкошен, но не знам защо са решили да е лилав. Ананас с уд, като второто повече надделява при мен, има и луксозна нотка, която не знам от кое точно идва. Смесих го с Фламенкото: и сега е някаква парфюмна оргия около мен.

И аз да се включа с няколко лилави и не толкова лилави.
Интересното е, че повечето са ми подарък с изключение на Insolence Guerlain.
Down town CK  приключих на скоро, не е много към темата, по-скоро нюанс.
Налични към момента - Eclat d’Arpège Lanvin, Euphoria CK и Abercrombie & Fitch Authentic ( и той не е много по темата, розовее ми на мен, но за лятото е ок).

https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Authentic-Woman-54005.htm

# 466
Харесвам много повечето на Hermes. Бяха ми интересни много двата Jour d'Hermes Absolu Hermès  и Jour d'Hermes Hermès, тествах ги преди няколко дни- ми, те изчезнаха след 15 мин. На двете китки пръснах, все едно нищо не съм фъснала, нещо неопределено...много странно. Е, поне пикливи нотки не усетих. Ще тествам пак, нещо ме човърка, че не трябва да ги отписвам така.
Снощи фъснах Мемоара на Гучи- ми, страхотен е. Изкъпах се и ръката ми още ухаеше осезаемо.

# 467
Привет! 🌺

Ден 2/365
SOTD- Hermes Jour Absolu 🍋🍯🍵
Слънчев грейпфрут с медена нишка, искрящ и освежаващ. Базата ми навява далечни асоциации с леден чай.
Прекрасен аромат, нося го с рокли и на работа.
АА Аlegoria Pamplelune ми е другия любим грейпфрут.
Габриел е без шанс при мен. Не може да се вреди.
И на мен това са ми любимите два грейпфрута,без които не оставам. От скоро към тях добавих и Пинк Престижиум. Пробвай го при възможност!

# 468
  • София
Аз имах преди този.
Сега не успявам никъде да го открия.
Някоя от вас знае ли откъде мога да си взема?

# 469
Аз имах преди този.
Сега не успявам никъде да го открия.
Някоя от вас знае ли откъде мога да си взема?
И аз много го харесвах,но го няма никъде,за това ви взех класическия Аметис на Лалик. За мен той е по-силна и трайна версия на Кутюр !

След като дълго време не харесвах Интенз кафе на Монтал,днес ме изненада.Такива хубави неща излязаха от него,че го заисках....... тютюн,череши,ванилия,кожа..........., а толкова време не го харесвах,категорично и крайно Bowtie

# 470
Много, много ще съм благодарна, ако ме насочите към нещо, което да носи ефекта на Allure Chanel- мойто мъж само него тачи и колко е мръщене от моите ниш любови...

# 471
  • Бургас
Този Lanvin беше много хубав парфюм, аз изпръсках преди време една 30-цс, не беше много траен, но супер приятен.Много прилича на Аметиста на Лалик.Бабуза, виж Диор Джой едп, за мен има много общи черти с Алюр.Алюр е по- ванилов, имам и двата и са страхотни аромати, топ, топ.

# 472
По повод количествата и диетите😀 когато бройката стигна към 40-50 и усетих, че това просто ме задушава...В пристъп на лудост или нормалност, не знам точно😂рязко я сведох до 7-8!! после се стигна до повторно купуване на някои, основно от сантименталност...Сега са около 10на, не знам точно. По едно време броях със списъци като хитрувах, неизвестно пред кого😀и две бутилки запас от един и същи парфюм си ги броях за една🙄та, накратко не искам пак да трупам, безсмислено е.., но пък като видя парфюмерия и просто разумът ми изключва и едва успявам да овладея страстите😁хайнн, какво есе се получи😶🤣

# 473
  • София
Ох, не знам - аз имам сигурно над 150 парфюма, но когато майка ми поиска някой, който не ползвам - почвам да разглеждам внимателно и нито един не ми се дава Cold Sweat

# 474
SOTD : I DON'T NEED A PRINCE BY MY SIDE TO BE A PRINCESS BY KILIAN

Всъщност в момента съм пълна лудница-сутринта се напръсках с Принцесата, на обяд реших да вкарам малко цвят и напръсках с Либре и за капак в свивките на лактите пръснах Bois Dore , че кой да изтрае до следващо къпане на косата за проба.... и Либрето тотално ми изяде елегантната Принцеса, а пишейки на компютъра от свивките ми се носи Van Cleef-а, който на първо четене ми напомня на Valentino Donna Noir Absolu.....Сигурна съм вече, че искам и Bois D'Amande, но някога.До края на годината ще си купя само някой аромат, който ми е евентуално толкова извънземен и желан, че да си припадна по него, или аромат, който харесвам, а е много на сметка.
Тоест в момента нужди и желания нямам никакви.....

# 475
И на мен са ми много любопитни двата нови Мюглер - Ейнжъл Нова и Ейлиън Мираж. Всё още не сме се срещали на живо.
Относно диетите, имам по скоро обратното желание - да си купувам по един на месец от най-исканите, някои от години вече ги оглеждам и знам, че ще им се радвам до последно.
Аз съм доста сдържана и не действам импулсивно по принцип, имам около 30 и не ми се струват много. Не желая да колекционирам, а да ги ползвам, но е факт, че ми е трудно да изхвърля празните флакони заради спомените, които ми носят.
Имам няколко предимно от размени, с които ще се разделя, но като цяло съм много щастлива с наличните.

# 476
  • España
Аз си подготвям лИстата за бляк фрайдей , ако “устискам” до тогава 🥴!
Днес ми се носеше нещо цветно и съм с https://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Private-Collect … ardenia-1011.html плюс малко  https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Fleur-de-Portofino-Acqua-55658.html в косата ....Яко ботаническа градина!

# 477
  • Бургас
Момичета, какъв black Friday през август? Аз ако издържа до тогава ........ то почти половината диета минала.

# 478
За Alien Mirage съм отбор харесващи го. Оригиналният Alien само съм пробвала и никога не ми се е искало да го имам, ако това може да е атестат колко общо има помежду им...
От няколко седмици го имам и разносвам и първоначалните впечатления само се затвърдиха: лек морски бриз, кремаво лосионесто, слънчево ваканционно такова...Дървесната база е много мека и приятна, много потушен ветивер, или нещо подобно.
Не е точно моята парфюмна същност (до момента не съм била и не все още не съм отявлен фен на "морските" аромати) , но този с удоволствие ще го нося, наистина има една лятна ефирност и лекота, без да ми е морско пресолено. При мен има много добра трайност от над 5 часа, снощи се бях пръснала преди лягане, на сутринта дойде друг парфюм, който исках  веднага да тествам, мих си ръцете от  Миража със сапун и после пак се усещаше!

# 479
  • Sofia
Аз си взех Дъртите хора и много ми харесва, радвам се, че избрах него.
Комбинацията от смокиново мляко, лимон и напечена солена кожа прави парфюмът топъл и хубав, млечен, чувствен.
Напомня ми на детето от комбинация на парфюми, които имам.

Tuali, отново прекрасни снимки. Simple Smile)) Hug

.....за капак в свивките на лактите пръснах Bois Dore....
....., а пишейки на компютъра от свивките ми се носи Van Cleef-а, който на първо четене ми напомня на Valentino Donna Noir Absolu.....

Ааааа, твърдо НИЕ! Grinning
Не, не, не ти напомня. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт