Парфюмни размисли и страсти - 247

• 47 667
  • 711
  •   1
Отговори
# 450
Парфюмните диети са като обикновените, гладуваш, гладуваш и най-накрая се натъпчеш като компенсация.
Тъй тъй, и аз трудно мога да се присъединя към диетата, но се опитвам да се въздържам доколкото е възможно. Зимата така изкарах около 3 месеца без нови покупки и после пролетта беше погром. 6 нови в рамките на 4 месеца Fearful А с размените пък трудно пробвам нещо непознато и съвсем...

# 451
Нотос са вносителите на Диор.

# 452
NotesBirthdayChampagneМомичета и момчета, хрумна ми един луд експеримент, който започвам днес. Много обичам предизвикателства, и понеже не се сещам за други, ще направя 1 година без нова парфюмна покупка. Party TimeNotesBirthdayChampagne
Разбира се, ще пробвам на воля, но искам да износя гардероба, защото не съм колекционер, а не искам да разпродавам.

Иска ли някой с мен? Не е парфюмна диета, а внимание към новите любимци и старите съкровища.

Ден 1/365
SOTD- Salvador Dali Purplelips Sensual или с други думи "Силата на Съдбата"-  
Купих го през съдбовното за мен лято на  2018, и този аромат беляза новото начало.  Пламна любов и се запасих за всеки случай. Нося го за втори пореден ден. Лилав аромат, балсамичен и плътен,  почти гурме, с кадифена текстура като листата на орхидея. Много канела и полъх на ветивер който го няма в състава, но нещо ме кара да мисля за уханен афтършейв (в най-добрия смисъл на думата).  Издръжливостта е целодневна.
Много ме радва. Вкусен ми е. Two Hearts Най-красив е през лятото, от есента нататък ще е прибран.

Не купувам парфюми на кило през ден, но допадне ли ми някой, няма прошка. Аз също няма да се включа, но ще следя експеримента.

# 453
  • Седмото небе
Нотос и Козметик плюс са две различни фирми вносители. Съответно дистрибутират различни марки. Нотос внасят официално за България-Шанел, Диор, Нарцисо и Ели Сааб (и други де!) и техни си официални магазини са Прити шоп. Козметик+  дистрибутират Герлен, Ермес, Бушерон и Джими Чу( и т.н.) като основните им обекти са Дъглас и Бюти зоун. Както пък Сефора си внасят отделно други ексклузивни брандове.
Като цяло исках да кажа, че няма как един парфюм на Диор да речем, на едното място да е с един стикер, на другото място с друг. Различни са стикерите само когато по-малки и не толкова малки фирми си правят свой собствен паралелен внос на каквото си решат.
А относно предизвикателството на Dez-аз се включвам на 100 %. Първо за да стопя бройката, която вече надхвърли 120-30 (а като знам, че има дами и господа може би с по 300-500 бройки, малеее!!!) и по-ужасното е, че около една трета от тях са големи бутилки,почти пълни и ми е тегаво да стоят. Ако разменям с удоволствие ще давам 2 за 1, повече за по-малко, ще дам някои унисекс на ММ, само да се топят, ще подарявам ако ми хрумне и когато мога ще пръскам смело. Но със сигурност предвид трудната от към аромати бременност и логично следващите го бебе и майчинство ще удължат много срока. Но да не купя парфюм ще стискам колкото мога-мечтата ми е някой ден драстично да ги стопя до към 50 най-много, ще си оставя само най-любимите, спрените и тези със сантиментална стойност. И пак с тях ще изкарам много след това. Аз съм колекционер, но не на самите парфюми, а на спомените и емоциите , стари и нови, с които ще/ги свързвам.
Така че Dez-не си сама!!!
SOTD- беше един голям бледо лилав хубавец Boucheron-Iris de Syracusе, във ветровитото и не много топло време днес се носеше много ефирно около мен към 5-6 часа без подновяване и после го загубих. Вчера разходих Dior Pure poison-за някой ужасно страшилище, а за мен е хладна и чиста елегантност.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 00:54 от * SUPERGIRL *

# 454
  • The Evergreen State
И аз много харесвам Pure Poison Dior. Не съм го имала никога, все се разминаваме през годините и все не стигам до него за покупка.
Късмет в начинанието на парфюмно гладуващите и пожелавам да преоткриете парфюмните си съкровища в колекциите и да ги пръскате с удоволствие. И аз не съм привърженик на строгите диети, но умереното въздържание е полезно, човек има нужда понякога малко да се разтовари от тежести.

# 455
Отговарям с малко закъснение относно Alien Mirage- моята нова, безусловна любов Cupid

Колкото и е лесен за харесване, толкова и пластове има за разкриване.
Взех го на сляпо, казвайки си, че дори да е поредното акватично морско чудо, едни 60 мл лесно ще изпръскам.
Е, запасих се с цели 2 бутилки вече, това би трябвало да говори за каква луда любов става дума хаха

Ще ми се да кажа, че няма нищо от оригиналното Извънземно в него, но това би било лъжа.
Там е, крие се като срамежлива ученичка и се показва от време на време, просто за да напомни за себе си.

Първото напръскване е феерична бомба от бели цветя и salted caramel, което колкото и буквално да звучи е една уникална комбинация. Следват нежен морски полъх, не точно вода, бриз е. След това идва ред на пухкава ванилия, която остава на кожата дълго.
Трайността е уникална, особено на моята суха кожа. 6-7 часа, върху дрехи и коса с дни.

След душ пък върху кожата остава спомен от нещо млечно и много мадамско, не зная как да го опиша.
Но така миришеха някога красивите какички, 'мадамски' Grinning

Никога не съм могла да се спогодя с Alien, при всичките му разновидности.
Но това, мили мои, не е мираж, това Е абсолютното съвършенство.

# 456
Отговарям с малко закъснение относно Alien Mirage- моята нова, безусловна любов Cupid

Взех го на сляпо, казвайки си, че дори да е поредното акватично морско чудо, едни 60

Ще ми се да кажа, че няма нищо от оригиналното Извънземно в него, но това би било лъжа.
Там е, крие се като срамежлива ученичка и се показва от време на време, просто за да напомни за себе си.

Първото напръскване е феерична бомба от бели цветя и salted caramel, което колкото и буквално да звучи е една уникална комбинация. Следват нежен морски полъх, не точно вода, бриз е. След това идва ред на пухкава ванилия, която остава на кожата дълго.
Трайността е уникална, особено на моята суха кожа. 6-7 часа, върху дрехи и коса с дни.

Но това, мили мои, не е мираж, това Е абсолютното съвършенство.

Ееех3, едвам ме нави... И аз като Брайт мусе това от доста време.

# 457
  • Sofia
След душ пък върху кожата остава спомен от нещо млечно и много мадамско, не зная как да го опиша.

Няма да му се дърпам, с тези "две" думи се навих. Обичам солен карамел.

SOTD - VS - Fearless

# 458
  • Бургас
Смарти,:hibiscus: много благодаря за описанието, хайде Мимоз, Сънче поръчвайте си го. Не чакайте първо аз.Mask

# 459
Докато не е приключила лилавата тема да се включа пак, този път с: Беше изстрел в тъмното, разкошен, но не знам защо са решили да е лилав. Ананас с уд, като второто повече надделява при мен, има и луксозна нотка, която не знам от кое точно идва. Смесих го с Фламенкото: и сега е някаква парфюмна оргия около мен.

# 460
Привет! 🌺

Ден 2/365
SOTD- Hermes Jour Absolu 🍋🍯🍵
Слънчев грейпфрут с медена нишка, искрящ и освежаващ. Базата ми навява далечни асоциации с леден чай.
Прекрасен аромат, нося го с рокли и на работа.
АА Аlegoria Pamplelune ми е другия любим грейпфрут.
Габриел е без шанс при мен. Не може да се вреди.

# 461
Скрит текст:

SOTD: тези трите Grinning
боди мист, който трае 5 минути
грейпфрут, който издържа около 10 повече
свеж лимон, който ще подновявам от време на време

# 462
Преди време ми бяха подарили от тези колони ето това:
https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Nouveau-Cologne-12749.html
Държах го в хладилника и си пръсках от него преди сън. Много успокояващ и приятен аромат. Изпръсках го за едно горещо лято. Все се каня да проверя как миришат и останалите от серията. Има ли ги някъде в реален магазин за проба?

# 463
Hermes Jour Absolu – от 3 дни и не мога да се отлепя. Мисля днес пак с него. Тотална любов! Heart

# 464
пробвала съм някои в магазина на долче
моят беше сляпа покупка по описания от Ф.

Преди време ми бяха подарили от тези колони ето това:
https://www.fragrantica.com/perfume/4711/4711-Nouveau-Cologne-12749.html
Държах го в хладилника и си пръсках от него преди сън. Много успокояващ и приятен аромат. Изпръсках го за едно горещо лято. Все се каня да проверя как миришат и останалите от серията. Има ли ги някъде в реален магазин за проба?

Общи условия

Активация на акаунт