Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 977
  • 662
  •   1
Отговори
# 480
Така де. За да се практува успешно, и двамата трябва да са на едно ниво разбирания и с еднакви “разрешителни”, нали?)

# 481
  • Агент под прикритие
Феникс и аз мисля, че съзнателно или подсъзнателно не искат друг човек, ама пък все ме карат да им търся партньор. Като се опитам да им уредя среща, казват: - не става, не го харесвам.
Хаха, и готованци... Това търсене е по-скоро проформа. Преди това писах един пост: когато знаеш какво НЕ искаш и всичко останало е приемливо, имаш много повече варианти от това да знаеш (уж) какво искаш и всичко останало да е неприемливо. Те са от тия, вторите.

# 482
Финикс, ако бях свръхамбициозна и аз щях да кажа, че си с пораженческо мислене и да те метна на клона с етикета "къткащ се". Ама не съм и ще ти кажа, че в живота няма идеални ситуации, пълна сигурност, всичко точно + и -, има доза риск. Ти ако чакаш да си на плюс, за да направиш нещо различно, промяна, начинание, никога няма да го направиш.
Това е разликата в начина на мислене – аз съм по-рисков играч в живота и това винаги ми е носило дългосрочен успех. Съответно и мъжа до мен е такъв. Ако почна да плюнча с тефтера, досега трябваше да живея още с мамини. Тъй, че това твоето отстрани може би изглежда като липса на смелост за промяна и една по-дейна, енергична жена би го разчела като минус за нея.

Крис, какво си го ожалила тези "умни и красиви". Аз като викам, че тези твоите души нямат, ти не разбираш. Хората без души и с пари, и без пари, все им е празен живота. Stuck Out Tongue

# 483
  • Агент под прикритие
Бази, амбиция и това да не можеш да си направиш сметката НЕ вървят добре ръка за ръка. За протокола. Simple Smile
Трябва да ги имаш И двете, защото иначе рискуваш да си останеш "най-обикновен рисков играч", който е рисков дори за създаване на семейство.

# 484
"до 2050 г. семейството ще изчезне като институция. Хората ще станат единаци, събиращи се за кратко с цел създаване на поколение."
Дано не се стигне дотам, защото това ще е абсолютен упадък на човечеството.

# 485
Първо, това е базирано на какво???? Не смятам, че ще стане така. Най-малкото огромен процент от населението живее в традиционни обществени модели и второ, пак питам, какво е толкова страшно да не си в двойка?

# 486
Сашко, напекло те е слънцето в Русе...

# 487
  • Агент под прикритие
Първо, това е базирано на какво???? Не смятам, че ще стане така. Най-малкото огромен процент от населението живее в традиционни обществени модели и второ, пак питам, какво е толкова страшно да не си в двойка?
Няма нищо лошо. Жените ще имат деца от няколко мъже легално и съответните издръжки от тях. Grinning

# 488
Това го прочетох от една потребителка в темата, не съм го измислил аз

# 489
При моите промени винаги досега съм била на минус в началото. А и чисто маркетингово, ако искаш – всеки бизнес има начален период, в който не си на печалба (между 1 и 3 години). Така че сметките и те варират – ти искаш да отидеш в София и изведнъж да си на плюс, не става така, правиш си сметката – 1 година ще съм на 0, после следващата +1, трета +2. Ако не стане до петата година еди какво си – тогава връщаш към базата или сменяш работата. Но без излизане от зоната на комфорт, няма да стане развитие. И в сметките се иска гъвкавост. 

# 490
Аз пък цитирах астролог. Joy Нищо де, каквото и да става, ще е достатъчно далеч в бъдещето, та да не го мислим.

Пък и България все е малко назад в световните тенденции. Човекът май пишеше за световен мащаб. Wink

Ама иначе не толкова отдавна беше шокиращо да се живее „на семейни начала” и би се сметнало от тогавашните хора за голям упадък. Или самотните майки. Rolling Eyes

Тъй че има... някои промени в обществото в течение на времето.

# 491
А аз съм от София и от 15 години живея в по-малък град. В момента  не бих се върнала в София, нямам никакво желание.

# 492
Няма нищо лошо. Жените ще имат деца от няколко мъже легално и съответните издръжки от тях. Grinning

Ти пък точно от издръжка да се плашиш. В България мъжете могат да се плодят без да им се нарушава стандарта.

А аз лично не бих имала деца от много мъже. Имам едно и ми стига. Не съм много по децата и чуждите винаги ги гледам от разстояние.

# 493
Аз съм от малък град, но от дете знаех, че искам да живея в чужбина. Целите летни ваканции четях учебници по английски  и в гимназията записвах все  ЗИП по английски  и знаех, че не бих останала в родния си град никога.

Исках да пътувам, да опозная света, да пиша,  да  работя различни неща  и да постигам всичко мечтано.
Мъж, който иска да си стои в родния град, да живее при мама и тате, да си работи нещо  там и да пие бира с аверите уикенда, мъж който не желае развитие, няма амбиция , високи стремежи  и цели..не е за мен..

Познавах себе си твърде добре за да избера мъж, който ще ме дърпа назад и няма да подкрепя начинанията  ми и за който стагнацията е също толкова непривлекателна. Намерих  още по- амбициозен  и упорит и от мен.

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 09:56 от Анонимен

# 494
  • Агент под прикритие
При моите промени винаги досега съм била на минус в началото. А и чисто маркетингово, ако искаш – всеки бизнес има начален период, в който не си на печалба (между 1 и 3 години). Така че сметките и те варират – ти искаш да отидеш в София и изведнъж да си на плюс, не става така, правиш си сметката – 1 година ще съм на 0, после следващата +1, трета +2. Ако не стане до петата година еди какво си – тогава връщаш към базата или сменяш работата. Но без излизане от зоната на комфорт, няма да стане развитие. И в сметките се иска гъвкавост.  
Тия сметки се правят лесно от жена, която отива в София не само да си оправи живота, но и да си намери мъж. Защото на n-тата година тя си е намерила мъж, който ако няма собствено жилище, споделя с нея разходите за квартирата, което в София е най-сериозния харч.
И да, това е развитие. За нея, със сигурност, но това е привилегия, която мъжете нямат и не могат да си позволят. Grinning

Когато двама заминат заедно за София, сметките са други и по-реални.

ПП: принципно говоря, не за теб.

Общи условия

Активация на акаунт