Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 791
  • 662
  •   1
Отговори
# 90
  • Агент под прикритие
Филомена, тези, които обикновено "искат да грабят с шепи от живота" НЕ се ангажират с човек. Въобще. Карат на кежуълни връзки. Ангажираш се, когато обикновено решиш да си "седнеш на Д-то", както се казва. По този начин не се товариш с нереални очаквания, както и не товариш и другия.
Това по принцип... Практиката показва друго.

# 91
Феникс има и такива, дето хем искат семейство с деца, хем искат кариера, хем искат да грабят от живота всичко, тоест им се живее. Е на тях им е най-трудно. Направо са си за психиатър понякога.

# 92
Luchia, сега видяй скрития цитат в поста ти. Освен брилянтното мнение на Филомена, бих добавила - ти така ли искаш да говориш за мъжа в живота си - ограничен, неамбициозен? Намери си мъж, който те възхищава и радва, каквито и качества да има или няма. Аз моят човек го срещнах на 33, но и на 43 да трябваше да го срещна, бих си държала на своето - да искам човека с цялото си сърце.

# 93
Лейди, Miss_Chichi,
Скрит текст:
За сега пътува и обикаля с мен, опита и някои нови храни. Но не мога още да преценя дали го прави заради мен, или заради себе си. Ако приемем, че по някаква причина, до сега не е имал подходяща компания, или просто..не е знаел за някои неща, и сега ги открива, и ги харесва - добре. Но ме е страх, че е като предното гадже - в началото създаде впечатление, че много обича да говори, да обикаля, да опитва нови неща, да е навън, да излиза, да пътува..и в един момент се оказа, че изобщо не е така, а е било кратковременно, заради мен.

От друга страна, Мис Чичи, излага също добра гледна точка - че тези, обикалящите, може да не искат и да не са отговорни към семейство, защото това ще им отнеме от времето за обикаляне.

За себе си, за сега, мисля, че въпреки любовта ми към пътувания и новости, бих се грижила за дете и семейство, без да искам да избягам от тази отговорност.

Моя много близка приятелка е в подобно положение - тя винаги е обичала да пътува. Във всеки сбоден момент е някъде из България или Европа. На 35 се запозна с един мъж и много бързо създаде семейство с него, защото "време й е". Той е пълна противоположност - улегнал мъж, който не обича да пътува, обича домашния уют, домашната храна, типичния семеен тип. И сега имат много проблеми заради тези неща - тя постоянно се опитва да го накара да отидат някъде, след много, много, много уговорки той тръгва, но никога не е в настроение, все мрънка, че това били напразно похарчени пари, напразно изгубено време и т.н. Е, ясно е колко хубаво си прекарват по тези пътувания.

А с това съм съгласна на 10000 %

ти така ли искаш да говориш за мъжа в живота си - ограничен, неамбициозен? Намери си мъж, който те възхищава и радва, каквито и качества да има или няма.

# 94
  • София
Баш тия, дето не стават за семейство напират първи.
После натрисат жената/ децата у майкини и цяло село ги бута да “ очуват” децата.

Лучия, не си жена, която ще живее в посредственост.

# 95
  • Агент под прикритие
Лейди, Miss_Chichi,
Скрит текст:
За сега пътува и обикаля с мен, опита и някои нови храни. Но не мога още да преценя дали го прави заради мен, или заради себе си. Ако приемем, че по някаква причина, до сега не е имал подходяща компания, или просто..не е знаел за някои неща, и сега ги открива, и ги харесва - добре. Но ме е страх, че е като предното гадже - в началото създаде впечатление, че много обича да говори, да обикаля, да опитва нови неща, да е навън, да излиза, да пътува..и в един момент се оказа, че изобщо не е така, а е било кратковременно, заради мен.

От друга страна, Мис Чичи, излага също добра гледна точка - че тези, обикалящите, може да не искат и да не са отговорни към семейство, защото това ще им отнеме от времето за обикаляне.

За себе си, за сега, мисля, че въпреки любовта ми към пътувания и новости, бих се грижила за дете и семейство, без да искам да избягам от тази отговорност.

Моя много близка приятелка е в подобно положение - тя винаги е обичала да пътува. Във всеки сбоден момент е някъде из България или Европа. На 35 се запозна с един мъж и много бързо създаде семейство с него, защото "време й е". Той е пълна противоположност - улегнал мъж, който не обича да пътува, обича домашния уют, домашната храна, типичния семеен тип. И сега имат много проблеми заради тези неща - тя постоянно се опитва да го накара да отидат някъде, след много, много, много уговорки той тръгва, но никога не е в настроение, все мрънка, че това били напразно похарчени пари, напразно изгубено време и т.н. Е, ясно е колко хубаво си прекарват по тези пътувания.

А с това съм съгласна на 10000 %

ти така ли искаш да говориш за мъжа в живота си - ограничен, неамбициозен? Намери си мъж, който те възхищава и радва, каквито и качества да има или няма.
Нищо ново под слънцето. Не се е наживяла. Защо се е ангажирала при това положение с него и каква е вината му в случая? Той е предложил, тя е казала да.

# 96
Къде съм написала, че той има вина? Той не е виновен - тя също. Това се нарича "несходство в характерите" и "непреодолими различия". Защото, ако двама души имат толкова различни представи за прекарване на свободното време, единствения начин да останат заедно е всеки да прави това, което му харесва. Но тогава какво семейство би било това, в което жената си обакаля сама, а мъжа си стои сам вкъщи - или орбатното?

# 97
  • Агент под прикритие
Къде съм написала, че той има вина? Той не е виновен - тя също. Това се нарича "несходство в характерите" и "непреодолими различия". Защото, ако двама души имат толкова различни представи за прекарване на свободното време, единствения начин да останат заедно е всеки да прави това, което му харесва. Но тогава какво семейство би било това, в което жената си обакаля сама, а мъжа си стои сам вкъщи - или орбатното?
Тя не се е наживяла, той предлага да правят семейство, тя се съгласява, като разчита на това, че каквото е било преди това, ще продължи пак. Но нещата не се случват по същия начин, по който тя си е представяла и в резултат, тя мрънка за това.
Виновни няма, естествено...
Но виновни никога няма за тези, които искат да взимат всякакви решения и да не носят никаква отговорност за последствията от тях.

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 15:56 от Phoenix Wright

# 98
Какво значи "не се е наживяла"? Когато двама души създадат семейство, тоза задължително ли води до спиране на всичко, което са правили до този момент? Не мисля! Мисля, че когато двама души имат сходни интереси и представи за живота, те продължават да правят това, което обичат и след сватбата, и след появата на детето. Всички знаем, че когато има дете/деца нещата стават малко по-трудни, но, ако и двамата го искат, ще намерят начин

# 99
Проблема е, че двамата са в различни крайности. За мен е ОК да има от всичко - 1 по голяма екскурзия + 2-3 за уикенда + моренце лятото ми е супер. Нямам необходимост да съм някъде през по голямата част от времето. Също да прекарам тиха вечер с филм с МП или пък разходка в града или до мола също ми е ОК. МП е като мен, малко по домошар и си пасваме. Нито аз го ръчкам прекалено, нито той.
В случая на приятелката ще е трудно да намери мъж в крайност като нея, но и навит за семейство. Може би затова се е хванала с този.

# 100
  • Агент под прикритие
Какво значи "не се е наживяла"? Когато двама души създадат семейство, тоза задължително ли води до спиране на всичко, което са правили до този момент? Не мисля! Мисля, че когато двама души имат сходни интереси и представи за живота, те продължават да правят това, което обичат и след сватбата, и след появата на детето. Всички знаем, че когато има дете/деца нещата стават малко по-трудни, но, ако и двамата го искат, ще намерят начин
Така...
И мислиш ли, че тя не е забелязала, че е домошар още преди да решат да правят семейство?
Сигурен съм, че ще каже, че не е... Grinning

# 101
Така...
И мислиш ли, че тя не е забелязала, че е домошар още преди да решат да правят семейство?
Видяла е, как да не е видяла. Но си е мислела, че ще го промени...

# 102
Така...

Това е напълно възможно. Всички знаем, че жените сме склонни да живеем години наред с надеждата, че все някога ще променим мъжа до нас. А колко по-лесно щеше да е, ако навреме осъзнаем, че човек е такъв, какъвто е и или го приемаме, или си тръгваме. Другото си е просто загуба на време.

# 103
За мен дори в случая няма драма, ако той е Ок тя да отиде с приятелки някъде.
Или очакваме партньора ни да споделя 100% от хобитата и интересите ни. Защото за мен това е нереалистично.

# 104
Така...
Не бе. Че след сватбата той ще прави каквото тя каже.

Общи условия

Активация на акаунт