Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 858
  • 662
  •   1
Отговори
# 240
Не съм изчела темата, ама се зачудих...

Какво значи ""сериозен е и става за семейство"? Сега става, ама само след 2 години може хич да не става за нищо. Много пък лесно ги надушвате тия мъже, за семейство родени. Хехе.

Аз викам тръпка и любов да има в началото, пък дано и за семейство става после. Ама да си избера някой, понеже ми се вижда уседнал и готов да клати крака в семейния дом - никога.

# 241
... Много пък лесно ги надушвате тия мъже, за семейство родени. ...
Много такива надушвания завършват драматично. Trollface
Голяма еуфория, голяма любов, сватби.
След известно време се оказва, че лудо влюбеният и отговорен, готов за семейство мъж е имал паралелни връзки.
Следват разводи, драми, нервни кризи.

# 242
Мдам, няма да се разберем, последните мнения изхождат от тезата, че отношенията с партньора са компромис по принцип, което означава 1 – няяямаа любов.
Не знам, аз не приемам стиковането с партньора като компромис, а като съгласуване, взаимност. Говори се, всеки си казва и се взема решение, което да е ок и за двамата, а не само за единият. Никога не изисквам от другия нещо, което самата аз не бих направила или изпълнила. Ако някой изисква нещо подобно от мен, ами ням ада съм с него. Ама то парен, каша духа. Играла съм я тая игричка с компромисите. Ужасно изтощаващо и изцеждащо всички сили. Мерси. Ако ще са компромиси с личността – кака е мома.

# 243
Не съм изчела темата, ама се зачудих...
Какво значи ""сериозен е и става за семейство"? Сега става, ама само след 2 години може хич да не става за нищо. Много пък лесно ги надушвате тия мъже, за семейство родени. Хехе.

Да ти преведа аз, ако става дума за мъж. Стабилен провайдър, който няма потенциала да кривне и при възможност що-годе търпим. Без значение са другите му качества.

# 244
... Стабилен провайдър, който няма потенциала да кривне и при възможност що-годе търпим. Без значение са другите му качества.
В повечето случаи даже няма други такива. Trollface

# 245
Като започваме връзка, никой предполагам не мисли за евентуален край. Има неща, които няма как да предвидим, но поне аз започвам връзка само с някой, с който си допадаме не само физически.

Не мога да кажа, дали ще съм заедно с мъжа ми до живот. Всичко се случва.

Това, което цитирате по-горе зависи много от средата. Аз нямам наблюдения за подобно мислене. Пак казвам и, че зависи от възрастта на партньорите. На 20 е едно, на 35-40 друго.

# 246
Аз лично започвам връзки без никакви очаквания.
Очакванията ми бяха някъде в тийн възрастта, когато все още имаш типично детско мислене.

# 247
  • София
... Стабилен провайдър, който няма потенциала да кривне и при възможност що-годе търпим. Без значение са другите му качества.
В повечето случаи даже няма други такива. Trollface
Стабилните провайдъри имат известен набор качества, хайде сега.

# 248
... Много пък лесно ги надушвате тия мъже, за семейство родени. ...
Много такива надушвания завършват драматично. Trollface
Голяма еуфория, голяма любов, сватби.
След известно време се оказва, че лудо влюбеният и отговорен, готов за семейство мъж е имал паралелни връзки.
Следват разводи, драми, нервни кризи.

Наистина отговорните мъже рядко са "лудо влюбени" още в началото. Силните и прекалено бързи в развитието си емоции не са непременно супердобър знак и със сигурност не са надежден такъв. Около мен имам няколко случая на много бързи запознанства и решения за общо бъдеще - да, но мъжете в случая са много далеч от твърде емоционални и "бързо пали, бързо гасне" типа, а просто бяха кристално наясно със себе си и какво търсят и когато намериха подходящия човек, побързаха да си го вземат. Simple Smile

А "тръпка и любов, пък ДАНО става за семейство" е почти сигурна рецепта за катастрофа.

П.П. Пиша го от позицията на емоционален човек, който се е научил да разбира и да работи с емоциите и реално се води от разума и логиката. Понеже видях, че назад сте коментирали какво значи емоционалност. Не е равно на експресивност, нито пък рационалните хора сме лишени от емоционалност, само защото подхождаме по... студено/философски/абстрахирано към дадени въпроси Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 15:31 от bambinnah

# 249
  • France
Мисля, че между компромис и отстъпка има лек нюанс. Компромис е когато става дума за нещо сериозно, отстъпка е за нещо малко и незначително. Компромис не съм готова да правя, отстъпки - да.
В този ред на мисли, не мога да разбера как една връзка може да е компромис? Нали целта да сме с някого е да сме по-щастливи от колкото сами? И ако един партньор не те прави щастлив, нека си спомним, че Земята е пренаселена и все ще си намерим половинката. Може да не стане веднага, но защо да бързаме. По-важно е да сме в симбиоза с партньора.

# 250
На мен не ми се е случвало да търся мъж за семейство и не знам как става. Първия път бяхме много млади, мислех само за купони и по едно време се оженихме. Втория път съвсем не ми е било до брак. Казах си че сега е времето за несериозни връзки и то взех, че пак се омъжих. Не съм оглеждала гаджетата си дали стават за семейство. Защото аз откъде да знам искам ли семейство в началото, а чак после ако се задълбаят нещата го мисля. Надявам се да съм сполучила втория път Simple Smile

# 251
  • France
И аз така Joy
Ако трябва да си търся нов, 5ти мъж, този път ще гледам и да е богат Joy

# 252
Сега те изядоха скруджовците тука Grinning

# 253
Филомена, разбирам какво казваш. Просто използваме понятията различно.

Аз живях 5 години сама след развода си. Работя много, къщата ми е била винаги по конец. Прибирах се само да разходя кучето и да спя. Не вечерях и въобще не се хранех у дома. След като заживях с мъжа ми всичко това се промени. Вечеряме винаги заедно, вече споменах, че той е много разхвърлян. Изобщо цялата ми рутина се промени. Това за мен е компромис до някаква степен, в името на това да сме заедно, защото ми дава много.

Ние сме партньори и приятели и любовници и ни е хубаво заедно, за това аз приемам неговите "недостатъци" той моите, които не са малко. Познаваме се от години с него и преди да заживеем заедно имахе връзка една година. Решението ни беше обмислено и знаехме с какво се наемаме.

Аз не бих направила компромис с липса на сходни ценности, голяма разлика в манталитета, разлика в интелекта, пиянство, хазарт, наркотици. Останалите неща са дребни компромиси. Той обича всякакви научно-фантастични филми, аз преминах този етап, когато бях на 15. Гледам обаче с него и някои от филмите ми харесват. Той гледа моите трилъри и криминалета. В книгите ни пасват вкусовете имаме сходни политически виждания, работим в една и съща сфера.

Имаме различия както казах. Той е с много широки пръсти, не прави сметка на парите, аз не съм стисната, но се издържам сама от 18 годишна и гледам да не съм на минус. Той прави компромис с това и не прави големи разходи без да ги обсъди.

Ха ха, и аз си мислех, че само за богат ще се дам, ама на, пак не случих. Доходите ни са сходни.

# 254
И аз така Joy

Забранено ми е да споменавам онзи цитат на Джаки Кенеди за какви мъже се жени жената първи, втори и трети път, но тук би бил много на място Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт