Бихте ли направили компромис за качествата на партньора си?

• 13 866
  • 662
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не знам. Преди седмица беше мъж. Профилът ви също.

# 361
Не знам. Преди седмица беше мъж. Профилът ви също.
Има грешка май.
Профилната картинка даже ми беше една рисунка на жена с пилотски очила на главата. Simple Smile

# 362
  • Агент под прикритие
Редовете са ясно написани, не се налага да търся, даже си съкратих питането. Да допълня тогава, въпреки че виждам, на различни езици говорим. Защо търсиш мнение на хора, които във въпроса си умишлено неглижираш, иронизираш, омаловажаваш? Къде се поставяш така? Ти, не те.
Съжалявам, но нямам спомен да съм налагал мнение на някой за нещо. Още по-малко да съм държал опрян пистолет до главата на този същия някой през това време... В преден пост дори казах, че всеки има избор и дори изброих няколко.
Не се учудвам, в този форум много често защитаването на собственото мнение се приема като нападка срещу чуждото.

Пак ти казвам, това е пример. Четеш го като такъв, без значение, че е личен мой. НЕ търсиш скрит замисъл.
Четеш този пример буквално и се абстрахираш от това, че става дума за мен. Кое е сложното?
За коя тема говорим? За темата на Лучия или темата за амбициите, която се подхвана след това? Защото примерът ми е за амбициите, а не по темата на Лучия, но това следваше да е ясно вече.

# 363
Агенте, прав си да мислиш така. Твоето мислене определя теб.
И изобщо, всеки е прав в мисленето си и определянето на живота си.

# 364
  • София
Фрости, извинявам се, ако съм причинила неудобство. Ти си си ти.
Минават, отлитат бързо....

# 365
Финикс, ти търсиш рационално обяснение на нерационални неща. Във всичко буквализма, затова става разминаване с много от женските мнения в темата (освен Телецкия ти нрав).

Иначе, и аз не разбирам желанието ти да изкарваш всичко черно и бяло. Жените били еди какви си, когато искали повече, не може да са комплексни нещата по твоя барометър. А в живота няма изолирани ситуации, постоянно всичко се случва едновременно и в движение. Но някои неща се усещат. А мъжете дето ги налазват разни бръмчалки не са релевантни към темата, не ги щади ти тез мъжове, всеки си намира това, което излъчва. Що на мен не ми се лепят такива @урвари. Ми щот съм им "страшна" и непонятна като на Галкиния. Тъй че аз с милиардер вероятно няма да бъда, но пък и с такъв дето се снишава по-ниско от тревата, сакън да не се похарчи или изтърка от нещо в живота, да се кътка и да си кюта, пък хептен няма. Всички си учим уроците. Навърти няколко връзки, ама дълги с различни жени и живи, здрави, след години пак ще говорим.

Аз като писах преди време, че искам мъжът да ме доминира, Дренчето или някой друг, не помня вече, ще сгреша, ме контрира – нали сме били равни. Равни сме в човешките си права, като психология, енергии, част от двойка по полове не сме равни.

# 366
Grinning
Много сладко. Не знаех, че ''господа'' може да се приеме като обида или като обръщение към неодушевен предмет.

Визирах Phoenix Wright и Al_Bundi, да. Слагам ги в ''господа/мъже''. Ако съм в грешка - извинявам се.
Феникс, защото в част от постовете, които разменихте с Рокстар така ми се стори - че искаш да се покажеш като по-прав от нея. Може пък грешно да съм го разтълкувала това ''защитаване на собственото мнение''.
Bratan -
Скрит текст:
благодаря  Heart
Мъже, до колкото виждам, които са коментирали в темата, сте ти, Феникс, Ал, Lion King. Извинявам се, ако пропускам някого.

+ 100000 към мненията на Rockstar, Босилка, Лейди Касиопея.
Мъжете явно са много чувствителни към това дали и колко пари изкарват. И ако по някаква причина, дори временно, останат без работа/не изкарват пари, почват да се чувстват като по-малко мъже, да са кисели, да се държат гадно и заядливо и т.н.

Гал, направо разби с този ''страхливко'' Joy

Phoenix Wright, да, на такива жени им се иска да са ''жени'', да бъдат слабия пол и т.н. Предполагам обаче, в някаква степен ги е страх да пуснат контрола и да видят какво ще се случи, ако се оставят да бъдат слаби. Съгласна съм, че такава ''мъжка Confused " жена не се става за ден, нито за ден може да се промени. Както и че това се натрупва във времето и почва да тежи неимоверно. Мисля, че Luna го беше написала. В някаква степен, аз имам малко такава склонност  - не държа да правя всичко сама, но искам да знам, че мога колкото мъжете. Примерно, караме колела по терен, който е труден за мен. Е, не си отворих устата да кажа, че искам по-бавно. Не исках да кажат, че сега се бавят заради жената в групата.

''такива жени се хващат с мъже, които изкарват от самото начало по-малко от тях.'' - на мен проблемът не ми е  бил в парите никога, но в желанието да искаш да можеш. Имала съм 2 връзки, в които мъжете са изкарвали повече от мен, но се провалиха. Отчасти, защото независимо от дохода, светогледа им беше ограничен до ''не ме интересува нищо освен моето ъгълче". Не знам защо все го обръщате на пари. На мен поне идеята не ми беше такава. Питам за компромис с качества. Рокстар добре е казала, че е важно желанието и възможността за изкарване на пари, амбициозността, находчивостта и т.н., не самите пари.

Morphea, ''Човека ли е интелектуално ограничен или просто няма хобита?'' - все още не мога да преценя.
Не, не, без философски дебати, моля. Аз самата бих избягала Grinning
Относно приятелките - беше ми странно как за едната нещо е проблем, за другата, същото нещо не е. И най-вече това, че и двете от началото са били наясно с даденото нещо, но едната го приема, а другата се дразни все повече.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 21:51 от Luchia^^^

# 367
Не се чувствам така и не желая да бъда доминирана. И за 50 нюанса сиво не съм си мечтала дори когато бях на 20 години. Хората са супер различни.

# 368
  • Агент под прикритие
Съжалявам, Лучия, но това с "пускането на контрола" не ми е понятно. Това НЕ е копче, с което можеш да си пускаш и спираш режимите както искаш. Точно на това му казват "Джекил и Хайд" поведение. Като си се хванала на едно хоро, или ще си го играеш както е, или няма да го играеш въобще. Особено ако не ти харесва от самото начало, защото вероятността да ти хареса на по-късен етап е много малка.

В темата бяха споменати няколко случая на мъже, с които е започнато нещо, като почти от самото начало се е знаело колко са им възможностите и дали даденият набор от качества удовлетворява съответната жена или не. Както преди това писах, тия неща се виждат не за няколко месеца, а за няколко седмици. Всяко по-голямо отлагане във времето НЕ е проблем на мъжа обаче. Да, обаче това не е пречело на въпросните да заблуждават въпросните мъже с месеци, а в такива случаи да кажеш, че не знаеш какво прави един мъж за теб и защо го прави, е просто смехотворно.
Когато попитах защо при това положение се хващат с такива, не само че никой не ми отговори, но и много скочиха като попарени, сякаш се познаха.

За какво налагане на мнение говорим въобще? Simple Smile

# 369
  • София
Не го разбирайте като доминиране. Разбирайте го като танго. Участвате наравно, но сте сложили глава и длан върху мъжа.

Жени, научете се да бъдете жени.

# 370

В темата бяха споменати няколко случая на мъже, с които е започнато нещо, като почти от самото начало се е знаело колко са им възможностите и дали даденият набор от качества удовлетворява съответната жена или не. Както преди това писах, тия неща се виждат не за няколко месеца, а за няколко седмици. Всяко по-голямо отлагане във времето НЕ е проблем на мъжа обаче. Да, обаче това не е пречело на въпросните да заблуждават въпросните мъже с месеци, а в такива случаи да кажеш, че не знаеш какво прави един мъж за теб и защо го прави, е просто смехотворно.
Когато попитах защо при това положение се хващат с такива, не само че никой не ми отговори, но и много скочиха като попарени, сякаш се познаха.

За какво налагане на мнение говорим въобще? Simple Smile
Ще ти отговоря.
Защото също както и и ти до този момент не си осъзнал някои взаимодействия,  и те не са го знаели, и мъжът, и жената. Защо продължават някои? Защото вече са променили профилите си и им е удобно  в неудобното.

# 371
Феникс, беше специално за частта с необходимост от разговори, дали  и защо  тези разговори са/не са с приятелки, и т.н.

А относно контрола - ами, да не е копче. Има жени, които по техни си причини мислят, че ако те не свършат дадено нещо, или никой няма да го направи, или ще бъде направено некачествено. Затова те правят всичко. В един момент, това почва да ги изморява, и да им се иска да са жени. Обаче, все така ги е страх/се притесняват, че ако отпуснат контрола, нещата няма да се случат, както на тях им се иска.

Примерно, моя позната - държи прането да е простряно и подредено по определен начин. Нейния начин. Не позволява друг да го направи, защото не харесва крайния резултат. В същотото време мрънка, че ''все аз простирам, никой не ми помага". Като, разбира се, прането е илюстративно, може да бъде всичко.

Относно връзките - за себе си мога да отговоря така:
Една връзка започнах на 16. Аз следвах, той - не. В началото може би сме били на еднакво..ниво, после се разминахме. Смятам, че аз надградих себе си, а той ми стана безинтересен. Но не не е имало разминаване от самото начало, не съм знаела, че тези му възможности/качества после няма да ме удовлетворяват.
Също има и лъжливата надежда, че ''той ще се промени'',  ''аз ще му покажа колко е хубаво Х, и на него също ще му хареса" и т.н.

Последна редакция: чт, 30 юли 2020, 22:10 от Luchia^^^

# 372
Жени, научете се да бъдете жени.
Когато жената е с типично мъжка професия, не може да е съвсем женствена на работа.
Разбира се, половите белези няма как да се скрият, но поведението понякога изисква повече твърдост.
За някои мъже това е огромен проблем, да преглътнат жена, която е наравно с тях или им казва какво трябва да направят. Trollface
Съответно го пренасят и извън работа подобно отношение към жените.

# 373
Лучия, примерът ми беше да покаже, че аз компромиси правя, но с мен не е направен и това все в една връзка Simple Smile И тези неща се случват постоянно. Задаваш темата като към дейци, но мисля, че всички сме били и от другата страна.

# 374
  • София
Фрости, аз съм достатъчно мъж в този Свят. Разбирам какво казваш.
Жената не е нужно да мявчи и мига неразбиращо, нито да вее рокли на работа.
Жената е усещане, полъх, щрих, сензитивност. Това трябва да носиш в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт