Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 458
  • 753
  •   2
Отговори
# 105
Може ли да споделите как пиете фуролина? От 100 мг ли е?

# 106
Да,по 1 вечер.

# 107
Благодаря за бързия отговор. А дали сте го взимали по време на хранене, че дразни стомаха, или на гладно трябва?

# 108
След хранене,но преди лягане непосредствено.
На гладно имах гадене.
И аз преди 6 год приемах месеци флажил по схема след венозен и орален антибиотик.Благодарение на него ,тогава пред операция, изчистихме бактериите .   После следоперативно научих за фуролина.

# 109
  • Anywhere
Флажила и аз вземах след венозен антибиотик и бисептол. Едва след него спрях да усещам дискомфорт. Мъжа ми го пи заедно с мен. Така ми препоръча лекаря! Доволна съм от него.

# 110
Не знам дали съм писала назад в темата, та ако се повтарям се извинявам.
Година и 6-7 месеца бях с бактерии в урината. Всеки месец антибиотик. Последно в началото на Август мисля, че беше ми слагаха венозен антибиотик, комбинирано с гентамицин - мускулно. След това опашка от антибиотик през устата. Две седмици след приключване на терапията, пуснах изследвания в две лаборатории - едната излезна чиста, а другата бактерии 10/3 (лаборантките са ми познати и казаха, че по принцип 10/3 не ги пишат в резултата, т.е. излиза стерилна урината). Започнах да приемам Алое Вера с боровинка, заедно с пробиотик и прополис. Един месец след това урината беше чиста. За сега продължавам с Алоето, заедно с пробиотика, нямам оплаквания и не съм ходила да се тествам повече. Може би тази седмица ще отида за една контрола. И не забравяйте да пиете много по вода. Аз си я меря всеки ден, да не пада под 2 л.

# 111
Добро утро! Два дни пия Цистостоп Рапид заедно с Цисто и един чай за бъбреци по Ламбрев. И днес отново съм с всички гадни симптоми. Последно взех едно хапче Фуролин в събота, защото беше нетърпимо и ми мина. Вчера не съм и днес всичко отново. Това е някакъв ужас, а бях го забравила.

# 112
Да, сега понеже съм  с грипоподобни симптоми установих, че ме е по-страх от циститна криза отколкото от ковид.

# 113
Да, сега понеже съм  с грипоподобни симптоми установих, че ме е по-страх от циститна криза отколкото от ковид.
Никакъв ковид не може да ме стресне като цистит.

Не знам дали съм писала назад в темата, та ако се повтарям се извинявам.
Година и 6-7 месеца бях с бактерии в урината. Всеки месец антибиотик. Последно в началото на Август мисля, че беше ми слагаха венозен антибиотик, комбинирано с гентамицин - мускулно. След това опашка от антибиотик през устата. Две седмици след приключване на терапията, пуснах изследвания в две лаборатории - едната излезна чиста, а другата бактерии 10/3 (лаборантките са ми познати и казаха, че по принцип 10/3 не ги пишат в резултата, т.е. излиза стерилна урината). Започнах да приемам Алое Вера с боровинка, заедно с пробиотик и прополис. Един месец след това урината беше чиста. За сега продължавам с Алоето, заедно с пробиотика, нямам оплаквания и не съм ходила да се тествам повече. Може би тази седмица ще отида за една контрола. И не забравяйте да пиете много по вода. Аз си я меря всеки ден, да не пада под 2 л.
Може ли да споделиш малко повече? Какво алое точно приемаш и как? Какъв пробиотик?

# 114

Мислех, че само аз съм така. От нищо не ме е толкова страх, както от цистит.

# 115

Мислех, че само аз съм така. От нищо не ме е толкова страх, както от цистит.
И дори...като си помисля за болница не ме е толкова страх дали ще ме интубират, а дали няма да ми сложат катетър. Ние с циститита направо сме...травмирани психически.

# 116
Ох, не ми говорете за катетър, че ми идва да го убия онзи шарлатанин, който с активна инфекция ми направи цистоскопия, с катетър после....😠

# 117
Стрина Калина назад в темите е писано за Алоето. Приемам Алоебери на Форевър, не е никак бюджетно, но реших да го пробвам. В началото го пиех всеки ден сутрин на гладно (след кафето) по 120 мл. и след това 30 Мин не се храня. Сега съм го намалила на 60 мл. Пробиотика в началото не помня какъв беше( имах в къщи неотворени, които така и не бях изразходвала). Сега пия пак на Форевър пробиотик. Иначе първият месец пих и прополис пак на Форевър. Сега да не прозвучи като реклама.
Не знам дали е от тях и дали те допринасят за изчистването. Научих за тях пак от тази група и тъй като много неща бях изпила, реших да ги пробвам.

# 118
Ох, не ми говорете за катетър, че ми идва да го убия онзи шарлатанин, който с активна инфекция ми направи цистоскопия, с катетър после....😠
Това ми се размина на косъм, когато прокървих пиеюки зинат и това, което ме спаси беше че си послушах интуицията, която ми казваше - спри тоя гаден зинат и почвай монурал. Лекарят ми даде няколко дни в случай че кървенето не спре да отивам за цистоскопия и слава на Бог то спря след като смених зината. А зината излизаше на антибиограма че е подходящ....от тогава като чуя зинат и се изприщвам...

# 119
  • Варна
Кикимора, само да вметна, че не приемаш съвсем правилно алоето.
То се пие преди всичко - съвсем на гладно и жадно, след 30 мин изпиваш чаша вода и чак тогава пий кафе, чай, храни се.
И аз съм споделяла в старите теми за алое бери нектара. Факт, не е бюджетно, но толкова пари сме потрошили по какво ли не. Simple Smile Има теми във форума по въпроса Форевър, така че който има желание, може да прочете. Да не спамим тук и да не излезе реклама.

Общи условия

Активация на акаунт