Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 565
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Кикимора, само да вметна, че не приемаш съвсем правилно алоето.
То се пие преди всичко - съвсем на гладно и жадно, след 30 мин изпиваш чаша вода и чак тогава пий кафе, чай, храни се.
И аз съм споделяла в старите теми за алое бери нектара. Факт, не е бюджетно, но толкова пари сме потрошили по какво ли не. Simple Smile Има теми във форума по въпроса Форевър, така че който има желание, може да прочете. Да не спамим тук и да не излезе реклама.

Да да, в началото го пиех така, обаче сега го пия след кафето, тъй като не мога да издържа 30 Мин без кафе след ставане (и често казано забравих, че така съм го пила 😣). А за бюджетното, просто споделих. Иначе продължавам да го пия и за момента мога да си го позволя, но не всеки може да отдели по 200-300 лв. на месец само за добавките.

# 121
  • Варна
Кикимора, ти си знаеш. Аз просто споделих как е най-добре да се приема, понеже вече 5г е част от моята грижа за здравето ми.  Simple Smile В крайна сметка щом ти е ОК така, значи всичко е точно.

# 122
Здравейте, момичета. Пак се включвам в темата след затишие от 8 месеца. Преди 2 седмици усетих, че отново има промяна в мириса на урината ми. Звъннах на джипито и направихме изследвания. Излезна пак Е. коли. Дадоха ми антибиотик за 3 дни (това е стандартното в Англия) като си знаех, че няма да се оправя, тъй като при мен е упорита бактерията. Тогава имах само лек дискомфорт от време на време. Изпих антибиотика и нищо. Обадих се пак, пуснах втора урина миналата седмица. Излезна Е.коли и нещо със стрептокок, не го запомних точно, защото ми го казаха по телефона. Лекарят каза, че може да се е замърсила пробата с този стрептокок, но ми изписа антибиотик Cefalexin за 7 дни този път. От вчера на обяд го пия и даже се чувствам по-зле. Усещам тежест в бъбреците и дискомфорт в мехура все едно ще се изпусна. Добре, че имам малка възглавничка с ориз та поне от топлото и с едно Но-шпа заспах снощи. Знам, че на всички ни писна и вече не знам какво решение да търся. Не мога да пия постоянно антибиотици, този ми е 6 тия (2 бяха за зъби) за тази година. Също пия постоянно Д-маноза, всекидневно с всяка чаша вода.

# 123
Действай ударно с каквито илачи се сетиш. Аз поне така правех. За съжаление, не става само с АБ, но е добре да е съпътстван и от други добавки.
Като знам колко литри чай съм изпивала...

# 124
Lime D-манозата профилактично ли я пиеше всеки ден или сега започна?

# 125
Профилактично от година вече някъде. Попринцип не пия много вода сега се опитвам да увелича поне на 1-1.5л, работата ми е свързана с пътуване и затова гледам да не св наливам, което пък е предпоставка за инфекции.

# 126
А в какви дози? Какво е провокирало сегашната ти криза, имаш ли предположение?

# 127
3 пъти на ден по една лъжица 2мг разтворена във вода. Това е препоръчителната доза, но съм пила и по 4 пъти като усетя, че имам дискомфрт. Не знам, още август усетих, че има промяна преди пътуването ми до България. Миналата година получих криза точно преди да се кача на самолета и ме хвана страх. Нямах време да пусна изследвания и пих един антибиотик, който имах останал, но прекъснах курса. Общо взето никаква не я свърших и после имах още симптоми на дискомфорт, но мислех, че Д-манозата ще ми помогне. Вече преди две седмици като започнах да усещам, че постоянно ми се ходи пуснах. Нямам и на идея какво е провокирало инфекцията, често имам леки симптоми, но ги игнорирам и увеличавам дозата Д-маноза и се пооправям.

# 128
Пробвай с йод -  2-3 капки в лъжица оцет и лъжица мед. Монурал пи ли? Мен само той ме спасява и след него нитрофурантоин. Другите АБ не ми действат дори и да ги пише в антибиограмата че са подходящи.

От година и половина пикая в буркан за да следя и ако видя помътняване, което не се изчиства след прием на повечко вода..веднага йод и увеличавам цистостопа.

# 129
Пробвай с йод -  2-3 капки в лъжица оцет и лъжица мед. Монурал пи ли? Мен само той ме спасява и след него нитрофурантоин. Другите АБ не ми действат дори и да ги пише в антибиограмата че са подходящи.

От година и половина пикая в буркан за да следя и ако видя помътняване, което не се изчиства след прием на повечко вода..веднага йод и увеличавам цистостопа.
Колко време пиеш нитрофурантоин-а? Предполагам по една таблетка вечер?

# 130
Не знам дали ще го намеря тук в Англия. Пила съм Монурал миналата година като бях в България две прахчета. Тежестта в бъбрека остана и след като приключих курса. Продължих да пия неоренал и се оправих. Тук изписват само нитрофурантоин за цистит,а на мен изобщо не ми помага.
Притеснява ме това боцкане в бъбрека от дясно. Имам две кризи и двете бяха от десния бъбрек.
А дори не ми се и говори какво става със стомаха и червата ми след курс от антибиотици. Камо ли сега вече 4ти за 3 месеца. Не ми се мисли. Миналата година не можах да се оправя 2 месеца.
Иначе цистита си го познавам по миризмата и чувството за пълнота на мехура след като съм отишла.

# 131
Ето ми го последното лечение преди година и половина:

Монурал - 3 през 2 дена
Амоксицилин - 10 дена
Нитрофурантоин – 5 дена 3 х1; 5 дена 2 х 1; 4 дена 1х1
Пробиотик; Вит.С;Цистостоп;Канефрон;Чай Ламбрев

# 132

Монурал - 3 през 2 дена
Амоксицилин - 10 дена

А как ви е стомаха и червата? Аз после съм с разстроени черва към 2-3 седмици и киселини.

# 133

Монурал - 3 през 2 дена
Амоксицилин - 10 дена

А как ви е стомаха и червата? Аз после съм с разстроени черва към 2-3 седмици и киселини.

ако не пия пробиотик получавам разстройство от монурала, но като пих пробиотик не го получих.

# 134
Действай ударно с каквито илачи се сетиш. Аз поне така правех. За съжаление, не става само с АБ, но е добре да е съпътстван и от други добавки.
Като знам колко литри чай съм изпивала...
Какво препоръчвате? Имам чай на Ламбрев довечера ще си направя. Неоренал търся, което е същото, но на хапчета за по-лесно и Д-манозата.

Общи условия

Активация на акаунт