Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 976
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Anguished
А от колко мг Пиелосептил пихте и по каква схема?
Аз пих Пиелосептил на 6 часа както обикновен антибиотик - това преведох от турски, пише в листовката. При мен боля и черен дроб от него. Пих го 7 дни, без всякаква схема....Но това да го пиеш година Anguished - то кой антибиотик се пие 9 месеци или година? От Пиелосептил ми се подгаждаше, като в листовката му пише, че хубаво да се пие на гладно, че става по-силен...Той изчиства обикновено всичките тези бактерии, универсален е. Не пих го на гладно.

# 406
Емма, то всичко може да пише, но виж тук колко човека не можем с нищо да се преборим.
Даже и с венозни.
Чула съм за пиене по една година, за други болести.
Той се пие по 1 най-вероятно, не цяла година силна доза.
Аз повече не бих пила дълго, ще пробвам билки, карфиола, ще видим.

# 407
И Нитрофурантоина го дават тук за 6 месеца по едно на ден ако не се лъжа. Не знам обаче дали е ефективно и какво ще се случи с червата ми ако го пия толкова дълго. Вече се изчерпвам откъм вариянти. Според мен трябва и да се излекува чревната и вагиналната флора,  както и да се подсили имунната система. Освен тогава да се отървем изцяло, не знам.

# 408
И Нитрофурантоина го дават тук за 6 месеца по едно на ден ако не се лъжа. Не знам обаче дали е ефективно и какво ще се случи с червата ми ако го пия толкова дълго. Вече се изчерпвам откъм вариянти. Според мен трябва и да се излекува чревната и вагиналната флора,  както и да се подсили имунната система. Освен тогава да се отървем изцяло, не знам.
Ами, ентерокок фекалис, например,  живее в червата и е нормално. Но не трябва да попада във влагалище или уретра. Иска поддържане на страшна хигиена...Сложна тема е и това е. А по 1 хапче на ден от Нитрофурантоина, сигурно за профилактика..

# 409
Да, Ешерихията също е обитател на дебелото черво, но като цяло според мен главен фактор е половият контакт. Тогава най-много се мърдат бактериите, но при нормално функционираща имунна система тя се справя с бактериите попаднали на неправилното място. Аз преди не съм страдала от цистити, поне не толкова често. Откакто започнах да пия антибиотици се появяваха бактериите в урината все по-често и по-често, и сега дори след 4 курса антибиотици пак си стоят. А колкото до хигиената, мисля, че всички спазваме стриктно такава и пак се появяват. Аз например си пера бельото на ръка със сапун без парфюм и парабени, както и го гладя всеки ден и т.н. И нищо.

# 410
Една лекарка ми викаше " Ама какво прави тази бактерия там, тя е чревна! Вие всеки ден ли се миете?". Викам " Не, само в неделя". Егати и лекарите! И само повтарят хигиена, та хигиена, все едно дори е нужно да се споменава. Ми аз си я изтърках от хигиена и пак същото. Преди години като нямах такива проблеми поддържах същата хигиена, даже откакто ги имам, направо съм като вманиачена.

# 411
Моля за хигиената да не отваряме дума, че аз съм в крайности откак се появи това чудо!
Няма нужда да се напомня, че това е чревна бактерия. Знаем много добре и не правим анален секс. То вече и нормален няма да правим, че с тези усещания е невъзможно. Cry

ММ ходи да ми вземе резултата, няма нужда да казвам, че пак си е там гадината... Tired Face
И пак чувствителна към всичко?!
Ще се гръмна вече!

# 412
DeVa®,, при мен се махнаха от този турски антибиотик, а бяха упорити..Не знам само дали е задълго...Но имам цистит, особено ставам нон-стоп през нощта....Но все пак някак попадат тези бактерии на неспицифични за тях места...Една страдаща от тези бактерии се излекува като се разведе с мъжа си...Пиша го в реда на шегата за анал..., но истината е. Просто ми сподели това...

# 413
Дева, сега поне щом гадината е чувствителна към всичко, има надежда да я утрепеш. Може би с по-дълъг курси опашка след него. Аз като чуя д-р да ми говори за анален секс полудявам и повече не стъпвам при такъв. По тази логика труженичките рябва да са нон стоп при уролозите, а не съм видяла подобно нещо.

# 414
Остави секса. Приемам за нормално да го споменат.
Забавата идва, когато започнат да обясняват как да се забърсваш след ходене по малка нужда. 🙄
Аз падам от небето. Не сме на по 2 годинки.

# 415
Именно.
Да съм на 16, да ми намекват за хигиена, но цял живот да съм добре, раждала съм нормално, правила съм секс много повече от последните 2 години, без проблеми, как пък изведнъж до хигиена опря работата?!
Несериозно е и много неприятно да се коментира.
А всъщност аз и гинеколочно се следя, там само веднъж имах Ешерихия, много отдавна. Сменят се различни други, а в урината излиза твърдо само тя.
ММ два пъти си пуска, неговата е стерилна.
А, де?
И пак да кажа, че на обикновена урина никога не ми излизат бактерии.
Сега видях с очите си как си взеха част от пробата за МБ, а другата я занесох в другата лаборатория.

# 416
На мен в обикновената урина ми излязоха бактерии,днес в урокултурата-клебсиела.След цяла година със стафилокока,не знам дали да не и се зарадвам повече.Не ,че не съм я имала...
Освен уроантисептиците ,сега се сещам,че преди операция успяха да ми докарат стерилност със серия от антибиотици и опашка от флажил няколко месеци.

# 417
Ти скоро ли беше в болница?
Аз се прибрах с Клебсиела, след едно 3 дневно пребиваване в болница.
Във ваг.секрет, не в урината.
А бях пила 14 дни Сефпотек, никакъв секс, това беше абсолютна мистерия.
После четох, че била вътреболнична инфекция.

Довечера ще нося резултатите на уролога, да видим какво ще каже.

# 418
Успех,Дева!
Не,не съм била.Ходих за 10 мин да ми сложат ванкомицин.

# 419
Докторът каза, че съм тежък случай.
Изпитвали ужас с такива пациенти, на които не знаят как да помогнат... Sad
Препоръча ми немска ваксина, за АБ дума не спомена, няма смисъл.
Доволна съм, че не ме заблуждава.
За момента ми изписа Цистостоп SR.
За 5 дни ударно и пак МБ.

Общи условия

Активация на акаунт