Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 52 022
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Има ли готова смес?

# 391
Не. Смесвам си.

# 392
Дева, и при мен беше така. Най-вероятно е друг щам на същата гад. Така ми обясниха!

# 393
Намерете италианското Furadantin. Нитрофурантоин е, но действа безотказно.

# 394
Нищо не ми действа на мен.
Утре ще видим резултата от дългото пиене на Бисептол.

# 395
Точно този антибиотик го обичат в Англия и постоянно ми го изписват. Пила съм го около 8 пъти за последните 2 години. Не ми действа изобщо. Курс между 3дни и 7дни. Може би да има ефект при дълго лечение.

Дева, моята Ешерихия стана вече резистентна към Бисептол след два приема. Не знам като цяло какво ще правим всички след толкова антибиотици и постоянно рецедивираща бактерия.
Дано при вас е помогнало.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 19:50 от Lime_

# 396
Подейства ми, нямам бактерия след него. Иначе имам и фуролин, но сякаш е по лек ли не знам.

# 397
Аз днес пак съм с някаква криза?! Парене, болки ниско, спазъм някакъв.
Не ми е излезнала още стерилната урина, но на обикновената няма бактерии, то и преди не е имало.
В понеделник ще взема резултата, да видим какво ще каже доктора.
Вече изгубих надежда, че тази гадост ще се махне някога. Sad
Показах му последната антибиограма и му обяснявам, че трета година не мога да се преборя. Той ми каза, че ако била чувствителна към всичко, била нова бактерия? Как нова, като тя не се маха изобщо?

Пандорина, как се пие този йод, и с каква цел? Само облекчаващо ли?

Мереленда, не съм се отказала от карфиола, но дали го има сега?
Ще изчакам резултата и ще видим какво ще правя, че то вече нищо не остана.
АБ не искам, отрових се.
А пила ли си piyelosеptyl? Той е против абсолютно всичките видове бактерии интерококи, ешерихии и прочее...С него се отървах от гадинките, а прочетох за него в бг.мамма...Иначе бях стигнала далече, че по цяла нощ не спах от позивите за уриниране и това са години наред...Пих таваник, аугментин, панцеф - не се оправих. Продават piyelosеptyl в интернета....ефикасен е.

# 398
И аз съм доволна от пиелосептила и фуролина,пих ги близо година,но след 7-8 мес пак цъфнах с е.коли.Може би трябваше още по-дълго да го пия...

# 399
Съни, близо година си го пила? Постоянно?
Пиелосептил мисля, че е  Нитроксолин.
Имам и с него безуспешни опити. Втория път цял месец, след това 3 месеца Уроваксом.

# 400
А от колко мг Пиелосептил пихте и по каква схема?

# 401
Те са еднакви,пиелосептила е турски,фуролина -гръцки.Немското -забравих го като име,но е баш при резистентни бактерии.Оперираните урологични деца го пият по 2 години след операции,за да ги изчистят.Но се следят кръвни и чернодробни изследвания.
Драсни,ако е към мен въпроса-100мг след хранене,непосредствено преди сън.Преди него бях пила монурал по схема,но 10 дни след фуролина пусках урокултура,за да сме сигурни,че ми действа.Трябваше 3 мес,увеличихме на 6м ,съвпадна с есенно-зимния сезон и не ми се спиране.Нефрологът настояваше да не правя повече от 9 мес ,а уролога държеше да е 1,5 -2 год като правя кръвни изследвания.
2020год с новата гад-златния стафилокок няма венозен и перорален антибиотик,който да не приемах и съжалявам,че не настоявах след 2-3 аб да мина на фуролин.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 22:24 от sun sea

# 402
Здравейте, и аз да се включа. Историята ми с ешерихия коли е от години, антибиотиците съм ги изпила всичките, в болница на венозни съм била 6 пъти. И пак. Резистентна излиза от антибиограмата. Та как да я преборя се пита в задачката?! Аз имам и от година субфебрилна температура. 37.2 , което е доста изнервящо. Вие имате ли такава? Давайте съвети моля

# 403
При такава температура провери щитовидната. Не рядко при хронични бактериални, гъбични инфекции се активира.
Едно ТСХ, но и антитела ТАТ и МАТ ще покажат.
Не казвам, че категорично е това, но при такава Т първо щитовидната се проверява.

При мен се поду лимфен възел под челюстта с първия прием на АБ при цистит.Инфекциите рецидивираха, пиех АБ, ваксини, билки...
Забравих вече в какъв период избухна жлезата, но май имаше 1,5-2 години, като първо антителата се повишиха. Хормоните бяха в норма.

# 404
Явно няма спасение. Sad
При мен Т няма, но при предишната стерилна имах и други изследвания, излезе ми високо ЦРП и СУЕ.
След Бисептола пусках пакет за след КОВИД, бяха нормални.

Общи условия

Активация на акаунт