Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 51 778
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Не, за уреаплазмата. Аз също си правих гастроскопия и диагнозата ми е ерозивен гастрит. Откакто започнаха честите цистити, с всички антибиотици имам разстроени черна. За цистита ще пускам урина след 11 дни. Ако пак си стоят бактериите ще трябва да пия друг, въпреки че не искам, не знам как ще си възстановя чревната флора като това ми е 5тия за 4 месеца. Купила съм си бял рявнец за цистита да си правя чай, дано помогне и за стомаха! Благодаря!

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 09:54 от Lime_

# 481
За стомаха и червата сок от селари

# 482
Момичета, на някоя от вас правили ли са урофлуометрия? Моята нефроложка сега ме праща при уролог, с препоръка за това изследване. Може ли да споделите вашите впечатления?  И аз постоянно се лекувам, но явно или антибиотиците не действат или има нещо друго...Правих и скенер на корем и малък таз заради бъбреците, но всичко изглеждаше нормално - видя се само ампуларен тип легенче в единия бъбрек. Направо не знам вече Sad

# 483
Не съм го чувала.
Ако е нещо през уретрата, добре си помисли.
Аз не позволявам повече уретрални манипулации.

# 484
Не съм го чувала.
Ако е нещо през уретрата, добре си помисли.
Аз не позволявам повече уретрални манипулации.
На теб какво са ти правили DeVa? Доколкото ми обясни лекарката, пишкаш и някакъв апарат измерва скоростта и количеството на отделена урина. Като цяло и мен ме е страх от всякакви манипулации, защото с тези бактерии опасността да се разпространят навътре е огромна.

# 485
Цистоскопия.
Много съжалявам, че се съгласих.

# 486
На мен са ми правили това изследване дето пишкаш и излиза графика. Информативно е.

# 487
И аз съм го правила.Определя силата на струята-за колко време,с каква скорост и сила какво количество ще отделиш.Безобидно е.

# 488
Sun Sea, а нещо излезна ли на изследването като ти го правиха? При мен нефроложката смята, че задържам урина, защото веднага след като ме изпрати до тоалетна ме видя на ехографа и каза, че има остатъчна урина... Възможно ли е това състояние да се предизвиква от е колите Sad

# 489
Случвало ли ви се е урината да ви се пени? От няколко седмици го забелязвам. Не е постоянно, основно сутрин. Естествено, в интернет пише от проблем с обмяна на веществата до сериозни заболявания. То е ясно, че пак ще звъня на личния в понеделник. 😫

Дженифър, аз не съм лекар, но тук съм чела, че при силно възпаление на лигавицата на мехура и евентуално удебеляване може да се задържа урина. В Англия съм виждала хранителни добавки с билки за подпомагане на това състояние. Доколкото знам може с лекарства да се оправи. 🤔 Все пак лекарката ще каже.

Последна редакция: сб, 30 яну 2021, 12:41 от Lime_

# 490
Не знам писах ли, че сега ме гледа на ехограф урологът.
Каза, че нямам задебелена стена, което е добре.
С бъбреците никакви проблеми, също. Но аз никога не съм имала.
Само тази гадна бактерия...

# 491
Джени,имам остатъчна урина.На въпросното изследване ,не ми излезе изобщо нормалната графика тип камбанка ,което насочи към неврогенен мехур. А остатъчна се вижда и на ехограф,може даже да се определи обема й.По важното да се разбере причината за остатъчната урина.
След хиляди изследвания тук -микционна цистография,урография,ЯМР,скенер.....хиляди цистоскопии,д-р Джинович(от съседната тема) ми постави диагноза( с проста цистоскопия) и план на лечение ,което тук не ми се случи за 14 години.

# 492
Дженифър, при склерозата на мехурната шийка също има остатъчна урина, при инфекции - пак...

# 493
При стеснение на уретрата също има остатъчна урина, но не знам как се установява диагнозата, май урофлоуметрия само не е достатъчна.

# 494
С калибриране на уретрата.

Общи условия

Активация на акаунт