Цистит - традиционно и алтернативно лечение - 7

• 50 118
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Добре си почнала Панцеф.
Аз само него не съм пила, но единият уролог каза, че бил ефикасен.
А защо не си го пила щом е ефикасен?

Защото нямах симптоми, урологът искаше да пия Уронат по схема.
Просто коментирахме различни АБ.
Също не помня да е бил в антибиограмите.

# 631
  • София
Момичета при мен се развиха нещата скорострелно. Нощта се събудих от ужасни болки в бъбреците и ходихме в окръжна. Пуснаха ми две банки с болкоуспокояващи и в момента се ядва. Изписаха ми Ципрофлоксацин 500 и Диклофенак при нужда. Пуснах стерилна и чакаме резултат. На ехографа нищо не се видя, малки песъчинки само и белтък в урината.

# 632
Деси, съжалявам, явно си се забавила доста, тези неща се развиват за часове и трябва да се реагира бързо. Вероятно антибиотикът ще те оправи щом е остро състояние и ще забравиш.
Аз днес говорих с доктора и каза, че ако не стане с Панцеф пак ще опрем до Таваник. Ми че то и с Таваник може да не стане за дълго... Дяволски капан. Чак се чудя как устисках 2 г. И както всеки път помислих, че съм се излекувала и му от пуснах края - кафе, сладки неща, алкохол, джънх фудс и намаляване на приема на ЦР.
Дева завиждам ти, че нямаш симптоми. Чудяя се как така едни нямат и си носят бактерията, а други стигат до криза.

# 633
Pandorina, Панцеф има от 5 и 7 таблетки. То ще си покаже и ако имаш подобрение, по-добре изпий 10 таблетки. А как успя да устискаш две години без тази гад?
Дева е от "щастливките" щом гадината не дава симптоми. И при мен има ли я, следва криза. Така да си стои мирно и тихо не става.

# 634
Деси, твоето явно е от бъбреците, щом имаш песъчинки.
Ще се оправиш!

Пандорина, и ти си била като мен, безсимптомна за 2 години.
Но бактерията не спи. Simple Smile
Успех с Панцеф!

# 635
Не съм никак обнадеждена Дева.
Лоритта поддържа се с Цистостоп рапид 3 пъти по 2 всеки ден. Д-манозата предполагам помагаше. Понякога пиех йод по няколко капки.

# 636
Пандорина, как върви лечението?
Аз се обезверих с Боровинката.
Сутринта имах парене, без никаква причина.
2 седмици я пия.
И секса съм спряла, за експеримента.
Нищо няма да стане и с нея. Sad
То с АБ не става, та с Боровинка...

# 637
Дева, засега съм добре, 5 ден на Панцеф.
Да попитам някой ползвал ли е НИТРОФУРАНТОИН на аптека ЕРУДИТА? Там го приготвят. Но дали е читав? Казаха ми, че бил по технология като американския и не предизвиквал гадене.

# 638
  • София
Тъкмо вчера си писах с една приятелка в Италия и каза, че лятото успешно е лекувала цистит с този антибиотик НИТРОФУРАНТОИН. Гледах обаче и не видях да го има в Бг. Аз в неделя нощта нали ви казах за бъбречната болка, пуснах урина и излесе STAPHYLOCOCCUS SAPROPHYTICUS в голямо количество. В спешното ми казаха да почна Ципрофлоксацин, но в понеделник вдигнах температура и личната ми го смени с Левофлоксацин акорд. Сега съм втори ден на него и болка няма, но усещам ужасен дискомфорт и си държа постоянно 37-37,5, което страшно много ме притеснява. Освен всичко имам и странични реакции към антибиотика (замъгляване на зрението и сърцебиене 1-2 часа) и направо изпитвам ужас като дойде време да го пия.

# 639
НИТРОФУРАНТОИН (пиелосептил) тук продават от Турция, който там струва 2 лева, а тук спекулянтите го продават по 35 лева. Колко струва в тази аптека? Не намирам цената му. Но изпих 2 упаковки, ефект никакъв. Е, имаме и ние такива стари на 2 лева антибиотици - доксициклин, например, но се ползва за други работи...Това е евтин стар антибиотик...Сега има много по-добри лекарства..

# 640
Ти нали уж беше доволна, Емма?
От Пиелосептил.

# 641
В ЕРУДИТА ми казаха за 30 т.от 100 гр 33 лв.
Аз имам гръцкия ФУРОЛИН, но си спомням, че при миналата криза нещо имах мътилки докато го пиех и като смених с румънския вариант  NITROFURANTOIN ARENA нещата се оправиха.Сега вече нямам румънски и притеснявам дали ще ми действа. Все пак бактерията я хванах от Гърция,но пък би трябвало да е важно веществото, а то е едно и също. Някой намирал ли е разлика между различните видове?

# 642
Ти нали уж беше доволна, Емма?
От Пиелосептил.
Може да е било съвпадение, че след него почувствах добре, но след малко време всичко продължи както преди. Аз нали имах втора упаковка, която предложих тук в темата някой да я купи от мен. Но взех, че и нея изпих....Всичко продължава до днес както е било преди. Просто ние обичаме да хвалим нещо чуждестранно, което няма в България и уж не ни е достъпно..Това е евтин стар турски антибиотик за 2 лева. Ако е бил толкова ефикасен, това щяло да се отрази и на цената му. Пише на опаковката, че е против всичките инфекции....Следващите поколения антибиотици да са направили пак до там универсални..Всичко е лъжа...Хвалят го и платени или заинтересовани участници в темите, защото самите те го продават...Какво нещо да живееш до Турция и да купиш за 2 лева, а продаваш за 35 лева....Аз живея до сръбската граница. Все едно да премина 50 км през граница до сръбската аптека и да купя за спекул някакво лекарство...И тази българската аптека се излага, че го дава за 33 лева...

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 10:20 от emma1_

# 643
Аз съм пила Нитрофурантоин два пъти по 7 дни и няколко по 3 дни. Имала съм стерилни урини след това, но още със симптоми. Сега ми го изписаха за 3 месеца, чудя се още.

Дева, четох някъде, че от боровинката може да стане по-киселинна урината и затова да ти пари. На мен също ми се е случвало .

# 644
И аз сега ще го пия като опашка след антибиотика. Предписан ми е 10 дена 3х1 и 10 дена 2х1, а на мен ми се вижда много това. Преди години си докарах анемия от предозиране, но тогава направих голяма глупост. Реших да изтрепя всичко и пих 3х2 а дори не бях в криза. Просто тоя цистит ни подлудява.
Но като опашка след антибиотик нитрофурантоинът е добра опция. И не е антибиотик. Но трябва да се внимава с дозите и да се следи кръвната картина. Явно е обратимо поражението..засега поне не ми се е върнала анемията.
Но най-важна е профилактиката след криза, моят опит това показва. След като е овладяна кризата с ударно лечение с антибиотик, ако се налага два - примерно Монурал + друг, защото взаимно си засилват действието. След това опашка от нитрото. И после се почва поддръжка с Д-маноза. Специално за Ешерихия..за другите бактерии не знам действа ли.  И много много внимание - какво се яде, какво се пие, колко вода..да няма настиване особено на краката...В този период може да се включва и хомеопатия който иска. Детокси...Изобщо за мен това е единственото спасение - почти фанатична профилактика. Щом 2 години може, може и повече. Далеч съм от мисълта, че през тези две години не съм имала бактерия. Сума ти пъти съм имала помътняване и съм била на ръба на криза и някак съм успявала да я предодвратя с ударни дози вит.С, ЦР, йод..сок от магданоз...много вода....Може би и сега щях ако не се бях поддала на измамната мисъл, че може би съм се отървала и не бях разхлабила мерките. Вече пиех бира доста често, кафе по цяла кафеварка, сладки неща редовно и сухи солени боклуци...плюс може би едно леко преохлаждане на каката. След тази криза ще знам, че...това е недопустимо..От всички тези неща само стресът не може волево да се избегне, но би мого, когато имаме стрес да увеличим другите превенции, да увеличим дозите ЦР, да включим специални билкови чаеве, вит.С...
Възможно е! Доказах си, че е възможно с превенция да не се допуска нова криза. Но условието е кризата да е адекватно лекувана, с подходящ антибиотик по антибиограма, в подходяща доза и опашка .

Общи условия

Активация на акаунт