ТЕМАТА НА ИБО 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" - №67

• 47 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро, къзлар!

Идвам пак на прясна глава да дообсъдя серията, която снощи започнах тепърва да гледам в 1 след полунощ...защото уж щях само да видя началото...и си легнах към 4 след това, понеже не можах да я спра, сърце не ми даде. Satisfied

Flowers BlossomНе съм успяла още да ви изчета, виждам, че сте коментирали от Сряда-насам, но ще кажа на мен какво ми направи най-силно впечатление.

Flowers Herb Хареса ми разговорът на Зейнеп с психоложката - даде ѝ неутрална перспектива за ситуацията, в която се намира, дано ѝ помогне да открие силата в себе си и да спре да се жертва в името на всички, забравяйки собственото си съхранение и щастие.

Тази женица хем я разбирам, хем дори самата ѝ физиономия ме изкарва извън нерви, все едно аз съм на мястото на Зейнеп. Много добре са подбрали актрисата.
Тя все пак се вижда, че има някакво зачатие на съвест, макар и недостатъчно, като се има предвид всички добрини, които получи от Зейнеп. Triumph

Wear CrownДразни ме този драма-куин маниер да се врътне и да избяга от всяка конфронтация, която изважда проблема наяве - сякаш тя е жертвата в тази ситуация. И стягането на куфара, и бягството ѝ след като Зейнеп ѝ каза някои истини - бяха ненужно драматични и отчаяни опити да бъде център на внимание и да предизвика съжаление и обич...ама насила хубост не става. Ако ще да се съдере, ясно е, че Мехди няма да я обикне и приеме вместо Зейнеп. За него е просто чувство на дълг, който прерастна в некомфортната позиция на нерешителност. Няма полезен ход и за него, но ако не направи нещо в най-скоро време, ще изгуби съпругата, която уж истински обича.
Дори и с нейното безгранично търпение, няма дълго да продължи, рано или късно нещо безвъзвратно се прекършва и после...край!

Много ми се иска в следващите епизоди да се появи някой по-подходящ за Зейнеп мъж - не, че ще я разделят с Мехди, в крайна сметка те са ГГ, но поне да даде перспектива и на двамата - защото колкото и добър и честен да е Мехди, все пак средата, в която е отрасъл, културата му - са с ограничен капацитет, който не му достига напълно, за да я оцени във всичките ѝ измерения. Той я обича, но си е свикнал с техните порядки, колкото и компромиси да прави, пак не е достатъчно, пак не стига.

За Бенал - от фраговете за 14ти епизод става ясно, че отвличането ѝ няма да продължи дълго, супер-Мехди пак ще се намеси и ще спаси положението. Дано не го намушкат пак.. Expressionless
Хубаво я пазят в къщата, ама не можеше ли поне да ѝ наемат някоя близка къщурка, или пък Зейнеп и Мехди да се изнесат заедно с Кибрит - кому е нужно да се търпи тази токсична атмосфера - то по-зле от затвор.
Колко ли много хора живеят в такива обстоятелства, после се чудим как възникват разни сериозни заболявания - инсулти, инфаркти, онкологични... Тази атмосфера трови.

Дъщерята на Султан, Емине също не ми хареса в епизода. Изтъкана от чувство на вина и несигурност, много ѝ се иска да пасне на "висшето общество", но колкото повече се мъчи, толкова повече си личи, че не е от там.
Сцената с кандидат-годеницата в магазина за дрехи, когато тя промърмори, че явно допускат всякакви хора вече...според мен се отнасяше точно до това. Не за външен вид, защото Емине беше облечена добре, а за обноските ѝ. Начинът, по който говореше на обслужващия персонал, това грубовато и надменно поведение, което всъщност прикрива несигурността ѝ - точно това беше проява на лош вкус, който другата забеляза.

Хайде, спирам с анализите, че стана твърде дълго.
Може би е добре, че този път гледам сериала на порции, по 1 епизод седмично, за да асимилирам и психически да се настроя до следващия.
Преди 3 месеца, когато го открих, вече бяха излезли всички епизоди от 1ви сезон, затова с удоволствие си направих маратон, но гледането наведнъж започва до такава степен да влияе, че чак ги сънувах по едно време. Satisfied

# 241
Привет и благодаря за интересните коментари!! Flowers Hibiscus
И аз гледах снощи до късно серията и не можех да се откъсна от нея, страхотна!
Обожавам такива дълбоко психологически истории, а в нашата има и щипка хумор, както и няколко сюжетни линии, достатъчно пълнокръвни.
Ами това е истината за турските дизита-човешките истории, които разказват..и за това имат толкова голям световен успех и интерес!
за Мехди- изобщо не мисля да го критикувам толкова сурово от видяното....Wink/споделям защитата от Лили Hands Thumbsup/
не ми хареса само суровия, студен и критичен поглед към Зейнеп в края на серията.
но за сега не искам нов мъж за Зейнеп:))
Бенал и Мюжгян- напълно споделям казаното от вас Hands Plus1
с една дума-нещастни жени, които тровят околните. Grin
Много ми е интересно какво ще стане по-нататък с Емине. Видя се, че на Фарук не може да се разчита, но и тя го притискаше доста..... е водена от женската си интуиция, която не я излъга.
Кибрит- и тя милата е толкова чувствителна, ранима и несигурна. средата в която живее изобщо не й помага.
Искам колкото се може по-бързо Нермин да си върне старото положение и да потърси сметка на ужасния си мъж.
Е........ и аз съм от отбора на Зейнеп-с това нейно добро сърце искам да е щастлива и спокойна, но явно й предстоят още доста житейски уроци....надявам се да не забравя съветите на психоложката!

# 242
  • Плевен / София
Айра, радвам се, че отново сме от един отбор
Относно Мехди ме е яд, защото знаейки за трудното детство на Зейнеп я натовари бързичко с отговорността за Кибрит и с Бенал в добавка....но всяко нещо трябва да с мярка.....Как може да е толкова сляп за манипулациите на Мюжгян и Бенал....ако по някаква причина бивше гадже на Зейнеп живееше с тях и го види да държи Зейнеп за ръка с думите колко му е скъпа...дали щеше да е толкова разбиращ...
Не може да допусне Бенал да живее на друго място, а е много прилично, тя да е под един покрив с тях. пак подпалих....извинявайте....
Искам Зейнеп да се отдалечи от Мехди, да започне новата си работа...да се наслади на перспективата, която има пред себе си....и да разчита на собствените си постижения, а не да търси подкрепата на баща в лицето на Мехди, защото според мен тя повече вижда в него това, а не любимия мъж....

# 243
Гости Blush
Относно Мехди ме е яд, защото знаейки за трудното детство на Зейнеп я натовари бързичко с отговорността за Кибрит и с Бенал в добавка....но всяко нещо трябва да с мярка.....Как може да е толкова сляп за манипулациите на Мюжгян и Бенал....ако по някаква причина бивше гадже на Зейнеп живееше с тях и го види да държи Зейнеп за ръка с думите колко му е скъпа...дали щеше да е толкова разбиращ...
Не може да допусне Бенал да живее на друго място, а е много прилично, тя да е под един покрив с тях. пак подпалих....извинявайте....
Искам Зейнеп да се отдалечи от Мехди, да започне новата си работа...да се наслади на перспективата, която има пред себе си....и да разчита на собствените си постижения, а не да търси подкрепата на баща в лицето на Мехди, защото според мен тя повече вижда в него това, а не любимия мъж....
хммм за това последното, май не мога да се съглася....
но за другото си права -от гледна точка на Зейнеп.... изключително много й се насъбра!
но пък както се спомена в разговора с психоложката- всеки е прав за себе си!

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 15:57 от Airra

# 244
Скрит текст:
Гости Blush
хммм за това последното, май не мога да се съглася....
но за другото си права -от гледна точка на Зейнеп.... изключително много й се насъбра!
но пък както се спомена в разговора с психоложката- всеки е прав за себе си!
Airra, много ми е интересно да разбера, до колко Мехди е прав в ситуацията, в която постави Зейнеп и Кибрит, двете му уж най-любими същества, принужданайки ги да търпят недоброжелателното отношение на всичките му близки в къщи, като ги принуди да заживеят под един покрив с Бенал, без дори да ги попита за мнението им по този въпрос, след като напусна брачната си спалня, която Зейнеп мебелира с толкова желание и любов за да я превърне в тяхното семейно гнездо, а той се покри в стаята на тъща си и позволи на Бенал да спи в брачното им ложе?!?!?
Как щеше да предпази Бенал от бившия и съпруг, ако тя беше отишла да живее в другия край на града? Или толкова е глупав, че не вдява какви ги върти Бенал, ами жалко тогава!
Много преди да даде обещанията си към Зейнеп, той разбра за детето, което чака Бенал! Самата Зейнеп му каза, че той трябва да избере детето си и да се погрижи за него, да бъде с майката на детето си, да се опита да подсигури бъдеще на детето си! И тогава Зейнеп беше готова отново да пожертва себе си и любовта си в името на това неродено дете! Помниш какво и отговори Мехди нали?
И защо съпругът на Нермин да е ужасен, пък с постъпките си Мехди да не е ?!?
Защото Ибрахим е в ролята на Мехди! Ама моля ви се!!! Това е несериозно!

# 245
Аз на мъжа на Нермин не се дразня, за това, че предпочете любовта си и детето си пред Нермин, но не одобрявам в какво финансово и емоционално състояние я остави. Колкото до Мехди.. не го оправдавам, независимо кой актьор е в ролята му. Не одобрявам това поведение. Знаеш за бебето, законната ти съпруга се опитва да го приеме, поставя детето пред себе си и любовта си, а ти продължаваш да я потъпкваш като показваш ясни предпочитания  за друга жена, приютявайки я в къщата си и в леглото си, което скоро си споделял с жена си. Ами, не ми харесва. Ако не беше Зейнеп, Мехди даже нямаше да знае, че ще става баща. Разбирам, че проявява уважение към сестра си Мюжгян и майката на детето си Бенал, все пак в такава среда е отраснал - на уважение, смирение, разбирателство - но пък нали е мъжа в къщата?! Да тропне с крак, да се възпротиви, да защити Зейнеп като нейн законен съпруг. Да си отвори очите как го манипулират. А той какво направи? Остави се да го водят, жените в къщата си правят каквото си искат, а Мехди в стаята на Сакинето се заврял и мълчи. Жалко, че го представиха за мъж като лъв - горд, смел, глава на семейство. Това, което показва не е мъжко поведение, дано се поправи.

# 246
Разбирам, че проявява уважение към сестра си Мюжгян и майката на детето си Бенал, все пак в такава среда е отраснал - на уважение, смирение, разбирателство - но пък нали е мъжа в къщата?! Да тропне с крак, да се възпротиви, да защити Зейнеп като нейн законен съпруг. Да си отвори очите как го манипулират. А той какво направи? Остави се да го водят, жените в къщата си правят каквото си искат, а Мехди в стаята на Сакинето се заврял и мълчи. Жалко, че го представиха за мъж като лъв - горд, смел, глава на семейство. Това, което показва не е мъжко поведение, дано се поправи.

Ето това - точно казано! Flowers Hibiscus
Целият първи сезон прекарахме в изграждане на образа на Мехди като стожер на квартала, най-добрият, благороден, разумен, справедлив, честен и т.н. и т.н....А сега какво? Не може да дръпне на една страна змиеустата си сестра и да ѝ я постави на място? Защо я търпят? Защо винаги само клатят глава и се молят за търпение, злобата ѝ няма спиране, а като вижда, че няма последствия, продължава да я сипе.
Аз имам чувството, че въпреки, че обича брат си, в Мюжгян има и малко горчивина и неприязън към него - направило ми беше впечатление още миналия сезон като се караше с майка си затова, че са ѝ го натресли да го гледа като дете и е трябвало да се откаже от собствените си планове, грижата за него е ограбила съществена част от младостта ѝ, попречила ѝ е да създаде свой живот.
Това никак не е било справедливо и към нея, де - ама е типичен пример за отношенията в традиционните и консервативни турски семейства, особено в крайните махалета и във вътрешността на страната, далеч от относително по-модерните Истанбул, Анталия, Бодрум и т.н. туристически дестинации: мъжките рожби са на почит, женските - по-скоро като поддържащ и обслужващ персонал към тях. Грижат се за тях, а после трябва безропотно да се подчиняват, защото са "мъжът в къщата".

CoffeeДори Нух е насъбрал огорчение към леко снизходителния и пренебрежителен маниер на Мехди -уста, който само знае да върти тая броеница и да суче мустак, уж иска да успокои, но звучи сякаш никой друг няма по-сериозни от неговите проблеми. (Този мустак дано да прерасне в брада, поне по-нормално да изглежда)
Миналия сезон си казвах, че качествата му са като за идеалният мъж - приятел и съпруг, но сега ме е яд на него, ама много. Защо бе, джанъм, ще поглеждаш към Зейнеп с укор, че след 100 интриги и натяквания, най-накрая не се е сдържала и е избълвала това, което всички си мислим - да се беше намесил много по-рано, когато беше време, за да не я поставяш в такава ситуация още отначало. Вместо това само мълчиш като да не казвам какво и оставяш да тъпчат и обиждат жена ти, да я подлагат на всекидневни непрекъснати унижения от няколко страни - без думичка да кажеш. Камък да е - ще се спука, Зейнеп не е от желязо!

Flowers BlossomЖал ми е много и за по-малката сестра - Султан е права като ѝ казва, че е млада и хубава, а сякаш се е предала и се е затворила за всичко, различно от грижата за семейството. Не е задължително да си намира мъж, за да е щастлива и пълноценна, но определено и на двете сестри им трябва СОБСТВЕН живот, да си намерят работа, да поизлязат малко, пък да се изнесат....ама нейсе. Нали трябва да са завряни всички в един дом, иначе какво ще кажат хората! Weary

Сакинето ми харесва, че по своя си махленски начин все пак скача да пази и защитава Зейнеп, макар че миналия сезон не можех да я понасям заради отвратителния лепкав начин, по който я третираше. Уж я обича, ама обичта ѝ беше егоистична, товареше я непрекъснато с несигурностите и ревностите си. Според мен от двете майки Нермин е по-истинската, нищо че не е биологична. Тя е тази, която повече гледа да пощади Зейнеп, дори и с цената на собственото си страдание и неудобство.Animal Hatching Chick
Да видим сега как ще се развият нещата, дали и тя ще остане под един покрив...тя изобщо не е свикнала с такъв начин на живот, дали ще бъде гласът на разума или катализатор за по-скорострелното напускане на Зейнеп от тази отровна среда?

# 247
Да, пълен консенсус в темата по отношение на Мехди и Зейнеп. Очевидно е, че действията им не са в сивата зона, а са си бели и черни и не е трудно да вземем страна. Поне според нашите модерни разбирания, а не според турската консервативна култура на средната класа. Дано следващата серия ни даде по-добро обяснение защо Мехди търпи всичко това и защо прави всичко, което прави, защото 13-и епизод съсипа всичко достойно за уважение, което първи сезон изгради в образа на Мехди уста. Неговият характер, добрина, състрадателност не са намалели, но е настъпило едно объркване на приоритетите, което в първи сезон го нямаше. Трябва да ни дадат обяснение за сегашното му поведение, защото аз не го разбирам в момента.

# 248

Airra, много ми е интересно да разбера, до колко Мехди е прав в ситуацията, в която постави Зейнеп и Кибрит, двете му уж най-любими същества, принужданайки ги да търпят недоброжелателното отношение на всичките му близки в къщи, като ги принуди да заживеят под един покрив с Бенал, без дори да ги попита за мнението им по този въпрос, след като напусна брачната си спалня, която Зейнеп мебелира с толкова желание и любов за да я превърне в тяхното семейно гнездо, а той се покри в стаята на тъща си и позволи на Бенал да спи в брачното им ложе?!?!?
Скрит текст:
Как щеше да предпази Бенал от бившия и съпруг, ако тя беше отишла да живее в другия край на града? Или толкова е глупав, че не вдява какви ги върти Бенал, ами жалко тогава!
Много преди да даде обещанията си към Зейнеп, той разбра за детето, което чака Бенал! Самата Зейнеп му каза, че той трябва да избере детето си и да се погрижи за него, да бъде с майката на детето си, да се опита да подсигури бъдеще на детето си! И тогава Зейнеп беше готова отново да пожертва себе си и любовта си в името на това неродено дете! Помниш какво и отговори Мехди нали?
аааа нямам намерение да ставам адвокат на Мехди..и той допуска грешки, но не ми е толкова черен.
опитва се като единствен мъж - да угоди на всички в тоя женски кокошарник : ))
в случая се страхува за живота на нероденото си дете, може би не осъзнава, че го манипулират....
и не си дава сметка, че толкова много наранява Зейнеп. явно не може да лавира адекватно, мисловно на толкова много фронтове. Да не говорим, че всички разчитат на неговите пари и на неговия бизнес./до сега/

Цитат
е как защо??
ами мъжът на Нермин я измами, остави я без дом и пари, буквално на улицата Rage
за това, че Ибрахим играе Мехди, не си спомням да съм го споменавала! Thinking

Последна редакция: нд, 04 окт 2020, 18:42 от Airra

# 249
Показаха ни Мехди като добър човек и за това сме в шок и ни е трудно да приемем поведението му в случая.
Знаете в други сериали какви злодеи има и как ни пилят нервите...
Мехди не е такъв, но допусна да го превземат манипулаторките. Много отговорност се струпа на плещите му и той не издържа.
Той е имал вземане- даване с Бенал, преди да се запознае и ожени за Зейнеп. Ако я искаше и без бебе щеше да я вземе. Зейнеп е права, когато каза на Бенал, че не е тук заради бебето, а се стреми към Мехди. И Мехди го знае това много по- добре от всички. Бенал в дома на Нермин , без да се интересува, че ще изложи на риск "любимият си" го причака и му каза да избере нея защото е жена , а не едно момиченце. Още по- противна ми стана тогава. Защото си мисли ,че Зейнеп е момиченце, затова ли я лъга и манипулира толкова време?
Мехди дори не попита Зейнеп какво се е случило и защо. Да беше я дръпнал в стаята им да поговорят, да разбере нейната гледна точка, нейните причини, преди да я съди.
Когато бяха на меден месец, Зейнеп му говори за нравите на махалата, когато загатна, че не е девствена.
Тогава бравосахме  Мехди, но той де факто си остана подчинен на традициите, но сестрите му стъпкаха тези традиции, защото не уважиха неговото право, той да е глава на семейството. И стана хаос. Истински хаос .
Самата Зейнеп се пита, как стигнахме до тук, как позволих да се случи...
Много съм му набрала на Мехди, но не забравям и голямото му, добро сърце. той като майка - орлица е разперил криле и се опитва да подслони и помогне на всички. Бездомните в сервиза му, Бенал, Кибрит...
Затова имам надежда, че добротата и справедливостта ще ни  върнат нашия Мехди!

Зейнеп- и нейното сърце е изпълнено с доброта, емпатия, справедливост, но тя нито за миг не изневери на тези си добродели. И психоложката, и служителката в офиса ѝ казаха, че трябва да има по- високо самочувствие! Но как! Тя още търси себе си, не може да намери своя дом, не може да разбере какво и къде е семейството , с толкова надежда и вяра хвана ръката на Мехди... боли... Да беше намерила сили да си тръгне по- рано...

Извинявайте, за дългия пост. Не се усетих Simple Smile

# 250
Lilims, много добре го каза! Hug

Мехди знае, че Бенал е манипулативна и независимо колко ясни доказателства има, че той не я иска, продължава да се натиска и да прави опити да си го върне, още преди да знае, че е бременна даже.
Неведнъж ѝ е казвал в прав текст, че не е познала, че няма никакъв шанс, даже я беше помолил да не му се мярка пред очите.
Тогава го намерих за много мъжкарско и достойно от негова страна, понеже познавам много мъже, които не обичат да режат нито един клон и тайно се наслаждават на вниманието на другите жени, дори до себе си да имат избраницата на сърцето си уж.

Що се отнася до несигурността на Зейнеп - при нея е хроничен пост-травматичен стрес вече, тази присъща тревожност, която не ѝ позволява да се наслади и на малкото радостни моменти в живота ѝ - как да повярва в собствената си стойност, като е свикнала само да я съдят и никъде да не се чувства на мястото си.
Имаше един момент във филма "Хубава жена", когато тя казва на героя на Ричард Гиър, че  е по-лесно да повярваш на лошото, въпреки всички доказателства, сочещи обратното.
При Зейнеп е така - тя е невероятен човек, мила, добра, отзивчива, състрадателна, скромна, умна и т.н. и т.н., но всичко това е част от нейния защитен механизъм, който още от детството е усвоила - да бъде точно такава, каквато останалите очакват от нея, за да не им е в тежест, за да оправдае съществуването си, едва ли не... Да бъде послушна, да се учи добре, да бъде отличничка - да даде повод за гордост, да се отплати...

Видях и аз най-после фраговете за следващия епизод, потресена съм - ако наистина не е просто монтаж и Мехди падне толкова ниско, че позволи на Зейнеп да си отиде, като избере Бенал, значи наистина не я заслужава.

Искам Нермин да си върне финансовото състояние, за да имам как да защитава Зейнеп при нужда.

# 251
  • Плевен / София
Скрит текст:
Показаха ни Мехди като добър човек и за това сме в шок и ни е трудно да приемем поведението му в случая.
Знаете в други сериали какви злодеи има и как ни пилят нервите...
Мехди не е такъв, но допусна да го превземат манипулаторките. Много отговорност се струпа на плещите му и той не издържа.
Той е имал вземане- даване с Бенал, преди да се запознае и ожени за Зейнеп. Ако я искаше и без бебе щеше да я вземе. Зейнеп е права, когато каза на Бенал, че не е тук заради бебето, а се стреми към Мехди. И Мехди го знае това много по- добре от всички. Бенал в дома на Нермин , без да се интересува, че ще изложи на риск "любимият си" го причака и му каза да избере нея защото е жена , а не едно момиченце. Още по- противна ми стана тогава. Защото си мисли ,че Зейнеп е момиченце, затова ли я лъга и манипулира толкова време?
Мехди дори не попита Зейнеп какво се е случило и защо. Да беше я дръпнал в стаята им да поговорят, да разбере нейната гледна точка, нейните причини, преди да я съди.
Когато бяха на меден месец, Зейнеп му говори за нравите на махалата, когато загатна, че не е девствена.
Тогава бравосахме  Мехди, но той де факто си остана подчинен на традициите, но сестрите му стъпкаха тези традиции, защото не уважиха неговото право, той да е глава на семейството. И стана хаос. Истински хаос .
Самата Зейнеп се пита, как стигнахме до тук, как позволих да се случи...
Много съм му набрала на Мехди, но не забравям и голямото му, добро сърце. той като майка - орлица е разперил криле и се опитва да подслони и помогне на всички. Бездомните в сервиза му, Бенал, Кибрит...
Затова имам надежда, че добротата и справедливостта ще ни  върнат нашия Мехди!
Зейнеп- и нейното сърце е изпълнено с доброта, емпатия, справедливост, но тя нито за миг не изневери на тези си добродели. И психоложката, и служителката в офиса ѝ казаха, че трябва да има по- високо самочувствие! Но как! Тя още търси себе си, не може да намери своя дом, не може да разбере какво и къде е семейството , с толкова надежда и вяра хвана ръката на Мехди... боли... Да беше намерила сили да си тръгне по- рано...

Извинявайте, за дългия пост. Не се усетих Simple Smile
За целият пост
 а за подчертаното....да...най трудно е да си тръгнеш.... тя и Бенал затова още се мотае

# 252
Всъщност аз нямам проблем с отворения дом на Мехди за Бенал. Дори не се ядосвам на търпението му към сестра му и манипулаторката Бенал. Зейнеп му има доверие, той със сигурност не ѝ дава повод за ревност и постави граници на "гостуването" на Бенал - докато намерят побойника. Не е лесно за Зейнеп, но тя проявява сила и търпение, които са за завиждане. Проблемът ми с Мехди се появи, когато се появи укорителния поглед в очите му към Зейнеп. Прощавам му търпението към кокошките в кокошкарника, но не и укора към Зейнеп. Разбира се, беше само миг в края на серията. Може да сме го разбрали грешно. Може да разбираме грешно и фраговете. Но ако Мехди не осъзнае, че Зейнеп извършва геройство, когато проявява търпение и приема цялата ситуация, тогава няма да му простя. А ако направи още по-сериозна крачка и избере детето пред нея, което не ми се вярва, тогава вече ще му се разсърдя.

# 253
Момичета, благодаря на всички ви за прекрасните постове, с които се включвате, провокирани от случващото се във филма и най-вече от пълния обрат в поведението на Мехди след показаното за него в първи сезон.
Да, показаха ни един влюбен в Зейнеп и за това разбиращ, подкрепящ, внимателен към нея Мехди! Но цялата тази дускусия която водим тук заради Мехди, ме накара да се замисля дали този Мехди, който ни представиха е истинския Мехди преди Зейнеп?!? Спомнете си страховете на майка му да не се ЗАБЪРКА ОТНОВО в нещо нередно, жената получи и сърдечен пристъп от вълнение,  на няколко пъти тя спомена, даже и в спор със самия Мехди, че прилича на баща си, който явно не е бил баща и съпруг на място! Тайната му връзка с разведена жена! Защо? Млад, хубав, способен мъж, с професия, с дом,уважаван в махалата си, избира връзка с такава жена, ходи при нея без да има чувства, само за да удовлетвори нуждите си на мъж!?!
Не ме разбирайте погрешно! Аз също харесвах образа на Мехди в първи сезон. Радвах се за Зейнеп. Виждах ги заедно до края на филма, успели да преодолеят всички трудности заедно. Един справедлив Мехди, който помага да възтържествува истината за Нермин, който е стълб за Зейнеп, за Кибрит, за новороденото му дете.
Имам някакво предчувствие, че сценарият е направен така, че да забърка Мехди в нещо криминално. Дано не съм права!  
Ако Зейнеп започне работа в тази фирма, мисля, че ще може финансово да си позволи да напусне Мехди и да заживее с двете си майки отделно. А дали Кибрит ще отиде с нея, мисля, че тя ще предпочете да остане с Мехди, много е привързана към него, освен заради Бенал да се махне и тя.
Малко объркано написах поста си, но този Мехди много ме обърка, признавам си!

# 254
В първи сезон ни запознаха с живота на Зейнеп.
Имаше спойлер, че втори сезон ще бъде посветен на Мехди.
Предстои ни  видим какъв е бил Мехди преди Зейнеп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт