ТЕМАТА НА ИБО 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" - №67

• 48 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
БиСноуче, добър анализ на общо взето житейската безизходица, главно за Зейнеп. Човек може да прави саможертви, но не и когато мъжът ти позволява твоята добрина, търпение и благородство да бъдат тъпкани от злобната му сестра. Ако пък злобната сестра не е част от картинката, тогава детето е винаги част от картинката. За да има мир и разбирателство, трябва и ответната страна (Бенал) да е благородна като Зейнеп и може би ще се получи нормално, пък макар и затруднено отчасти отглеждане на "общото" дете.

Всъщност на бременните жени в турските сериали са им позволени всички капризи, манипулации, претенции и глезотии, които на небременните не са. Трудно ми е да го разбера, държат се с бременните като с болни на умиране. Дали е филмов похват или турска реалност, не знам, но мен лично много ме дразни. Бременността е разрешително да направиш един мъж на маймуна. А мъжете, странно защо, тогава доброволно стават на маймуни.

От друга страна имаме жена в лицето на Мюжгян, тя защо има право да се държи отвратително. Явно само на обичащите и смирени съпруги може да се вмени вина и да се очаква от тях пълно подчинение.

Фрага за 15 епизод с превод - https://ok.ru/video/2019165800992
А това е линк към групата за сериала в Контакта. Те слагат също преводи на фраговете и на сериите - https://vk.com/public198874680

Нимука, споделям мнението ти за поведението на Мехди. Към Зейнеп нямам никакъв укор, ако не е нейното търпеливо и достойно поведение, Мехди да ме е изкарал извън кожа. Grinning

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 19:43 от Дданни

# 301
От последните думи на Зйнеп във фрага, да разбираме ли, че Мехди по някакъв начин има пръст в уволнението и от фирмата?!? Или са свързани с някоя друга негова "геройска" постъпка???

# 302
Да си призная и аз очаквах раздяла. Не само я очаквах- исках я!

Трябваше ли Зейнеп да нощува в Султан, за да се реши Мехди да вземе правилното решение за Бенал?
Той говори , как трябва да изпълни дълга си към детето, в няколко разговора, а Зейнеп страдаше ПРЕД ОЧИТЕ МУ!
И по масата удари, и тон повиши- можело значи! Защо се скатава до сега?

Зейнеп няма да приеме уволнението. Ще отиде при шефа си и ще защити работата си.  А той ще я забележи!
Ще я оцени, че е смела, а не роболепна като другите му служители! Надявам се да остане на работа.

Сега видях бг превод на фрага.
Останах с впечатление, че има грешка в превода на договора, когато го гледах на руски, но явно проблема е друг...

Последна редакция: чт, 08 окт 2020, 18:29 от Lilims

# 303
Скрит текст:

Трябваше ли Зейнеп да нощува в Султан, за да се реши Мехди да вземе правилното решение за Бенал?
Той говори , как трябва да изпълни дълга си към детето, в няколко разговора, а Зейнеп страдаше ПРЕД ОЧИТЕ МУ!
И по масата удари, и тон повиши- можело значи!
Защо се скатава до сега?

Скрит текст:
Зейнеп няма да приеме уволнението. Ще отиде при шефа си и ще защити работата си.  А той ще я забележи!
Ще я оцени, че е смела, а не роболепна като другите му служители! Надявам се да остане на работа.

Останах с впечатление, че има грешка в превода на договора, когато го гледах на руски, но явно проблема е дру
Защото действа на принципа- и вълкът да е сит, и агнето да е цяло!

# 304
  • Плевен / София
Скрит текст:

И по масата удари, и тон повиши- можело значи! Защо се скатава до сега?

Скрит текст:
Останах с впечатление, че има грешка в превода на договора, когато го гледах на руски, но явно проблема е друг...
Надявам се да стане така....Може би в договорът е имало уловка, която е трябвало да бъде видяна

# 305
Вчера пак по нощите си пуснах серията, защото нямах търпение да видя какво ще стане и пак ще се повторя от миналата седмица - невероятна игра на всички артисти, но Демет този път ми беше върхът Heart Особено в сцената с Емине, като се караха на стълбите - това момиче е като стихия Hands Clap

Много дълъг беше епизодът 2ч. и 45 мин. Случиха се редица неща, но най-странното е, че заради психологическите моменти , ДЕК е много труден за разказване. Просто трябва да го гледаш и да прецениш дали ти допада, или не. Чакам с нетърпение превода, защото се хващам, че езикът е над стандартното дизи ниво - има по-сложни изрази и нюанси, които са важни, за да разбереш напълно случващото се.

Радвам се, че въпреки дългата пауза, ДЕК си има стабилен рейтинг и верни почитатели Kissing Face

# 306
Вчера пак по нощите си пуснах серията, защото нямах търпение да видя какво ще стане и пак ще се повторя от миналата седмица - невероятна игра на всички артисти, но Демет този път ми беше върхът Heart Особено в сцената с Емине, като се караха на стълбите - това момиче е като стихия Hands Clap

Много дълъг беше епизодът 2ч. и 45 мин. Случиха се редица неща, но най-странното е, че заради психологическите моменти , ДЕК е много труден за разказване. Просто трябва да го гледаш и да прецениш дали ти допада, или не. Чакам с нетърпение превода, защото се хващам, че езикът е над стандартното дизи ниво - има по-сложни изрази и нюанси, които са важни, за да разбереш напълно случващото се.

Радвам се, че въпреки дългата пауза, ДЕК си има стабилен рейтинг и верни почитатели Kissing Face

+1

# 307
Господин Баръш в квартала на Зейнеп Simple Smile

Разбрал е грешката си Wink

# 308
  • Плевен / София

Представям си реакцията на Мехди, като го види

# 309

Като се появи сега този красавец може и да погледна накоя от сериите. Simple Smile
Време беше да има достоен партньор за Зейнеб и конкуренция на Мехди. И както се казва - по-добрият да победи.
Знае ли човек, може пък Мехди да започне да коригира поведението си.
В живота неравни бракове, в които мъжа е на по-ниско стъпало никога не излизат на добър край.

# 310
Изгледах епизода на един дъх почти и мн ми хареса.
Все още не съм оневинила Мехди, макар че тропна по масата, защото дълго търпя издевателствата на сестра си над З.
До този момент даже се чудех защо тук писахте, че фрагът ни подвеждал.
Мехди все така ме вбесяваше.
Честно казано, не виждам бъдеще за този брак и вече не ми се иска З. да остава в квартала и да живее в тази среда.
Сега и ако започнат махленските битки с Бурхан, ще забият в посока, която не ми е по вкуса.
Искам си семейните проблеми без мафиотско присъствие.

А Емине и тя удари дъното, но леко я разбирам.
След такъв разкош как да се върне човек в махалата.
Поне да се пребори за къщата край Босфора и да остави Фарук на мира. 😀
Може да си открият бакалия с майка си в скъпарския квартал, под пари ще останат. 😀

От всички Нух е най-читав и дано поне той да е щастлив, но не мисля, че Джемилето е новият му шанс.

# 311
И аз се притеснявам как ще продължи сюжета с мафиотското присъствие на големия ага от Германия Бурхан. Не обичам тези сюжетни линии в турските сериали - някой да се изживява като бащица или като местен феодал, друг да му оспорва първенството и да се води междуособна война.

Обаче да видя г-н Баръш в махалата, ми достави истинско удоволствие. Харесвам Мехди, но връзката е неравностойна в момента, защото той се оплете в такава история, която е по-характерна за низшите слоеве на обществото, че Зейнеп изглежда като изкуствено присадена и на път да умре. Вместо да се еманципира от махалата, Мехди се опитва да дръпне Зейнеп да приеме някаква архаична форма на дълг към семейството и сестрата, която е жертвала живота си да отгледа брата. И Бенал е такава пиявица, а Зейнеп трябва да се унижава и да гледа пиявицата да изсмуква сока от живота ѝ

# 312
14 епизод с БГ СУБ:

https://ok.ru/video/2070197176852

И огромни благодарности на момичетата, участвали в превода. Благодарности за огромния труд, отделено лично време и наистина хубавия превод!

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 07:16 от Дданни

# 313
14 епизод с БГ СУБ:

И огромни благодарности на момичетата, участвали в превода. Благодарности за огромния труд, отделено лично време и наистина хубавия превод!

Сърдечно благодаря на всички от  екипа Gift Heart
Бъдете здрави и щастливи Flowers Bouquet 

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 08:41 от Lilims

# 314
  • Плевен / София
14 епизод с БГ СУБ:

Благодаря за превода. Heart
Изгледах с удоволствие превода на серията...е не мога да харесам Бенал и Мюжгян и това си е....Първата като се хване за кръста и се подпре за корема, който все още не си личи, ще кажеш, че е в деветия месец и аааа....да роди, а втората с това превъзнасяне по Бенал и то нарочно пред Зейнеп все едно, че ще се роди престонаследник на кралски трон...Трудно и е на Зейнеп. Емине поне в това беше права...не е нормално да живеят тримата под един покрив....не че е нормално и тя да живее в отделна къща, като любовница на Фарук, но това е нейн избор, а Зейнеп отново както в миналото, я поставиха пред свършен факт...без право на избор...уж за нейно добро, но след толкова години това и се натякна и излезе през носа....
Нямам търпение да видя новият шеф на Зейнеп и дано той е червената лампичка за Мехди.

Общи условия

Активация на акаунт