Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 46

• 36 542
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Здравейте. Мога ли да попитам в тази тема за ориентировачен наем. Имам гарсониера 44 кв ЕПК 3ет. южно изложение в Банишора, която не е ремонтирана. Банята е от СОЦ времето. Обзавеждането с което разполага е : легло от икеа, скрин икеа, маса икеа, малък диван, пералня аег като всичко е ново и неизполвано. И  на 5 мин от метростанция. Какъв наем мога да взема г/д ? Благодаря ви!

Питай в темата за наемите, в този подфорум.
Скоро обсъждахме подобен апартамент там.

# 391
Тристайният в Слатина от поста на Танграта има един много дебел трегер в едната от стаите на тавана. Да си представим това чудо вертикално и ето ти колона.
Малко трудно ми се струва на 100 квадрата да няма нито една носеща стена при условие, че не е най-горен етаж, но пък холът е толкова крив, че може би кривата стена има в себе си носеща конструкция.

# 392
И има следното безумие - ОТ ВХОДНАТА ВРАТА ВЛИЗАШ В ХОЛА не вярвам даже на очите си.

Това безумие го има и в блокове в Редута, които са построени преди над 15 години.

# 393
  • София, Bulgaria
И има следното безумие - ОТ ВХОДНАТА ВРАТА ВЛИЗАШ В ХОЛА не вярвам даже на очите си.

Това безумие го има и в блокове в Редута, които са построени преди над 15 години.
А аз специално си направих така апартамента и махнах коридорченца и отворих пространства....сигурно съм безумна,  но не понасям тесни коридори с наредени врати, като канцеларии в административна сграда.
Хубаво е, че хората са различни и харесват различни неща.

По предният ми апартамент,  купен 2002г. беше останал послед и дълго време непродаден,  аз просто видях,  какво може да стае. Договорих се със строителя и го прекроихме за негова сметка. Демек бутна 2..3 стени и направи 1 нова. Стана страхотно жилище. Съседите, като почнаха да идват да гледат, не можеха да повярват в този резултат...нещо, като приказката за грозното патенце. От тогава имам слабост към смотани и пренебрегвани от всички апартаменти. Първо, защото може да ги купиш много изгодно и да се спазариш за нужните промени, които не струват, кой знае колко на строителя, разполагащ с възможности и ресурси да го направи.

# 394
За мен влизането направо в хола не е въпрос на красота, а на практичност. Антрето е нещо като буферна зона, където се влиза мокър, с мръсни обувки. Респективно там човек се събува и съблича и после влиза в чистата зона. Освен това е удобно да имаш много закачалки и прочее за дрехите. Ако влезеш направо в хола къде оставяш дрехи и обувки?

# 395
Оф, пак се върнахме в изходна позиция - който няма пари да купи 160 квадрата, от които използваеми 120, са "хора, които нямат жилище, нямат образование, нямат препитание и са в крайна нищета". За разлика от пишещите тук във форума.
Изобщо, как съчини горната комбинация, акълът ми не побира.

Покупката на жилище се основава на набор от критерии, можеш да даваш много примери за "евтини" апартаменти по 1000 евро квадрата в разни квартали със спални, които не са тесни и дълги (в най-добрия случай), но това не означава, че те са масовите или че ще се харесат на всеки. Първото нещо, което може да не хареса на потенциалния купувач, е локацията. В добре развитите инфраструктурно локации парцелите не са широки, т.е. за да "вместят" инвеститорите в ширината на парцела по 2 или 3 апартамента на 1 етаж, жертват ширината на помещенията, като обикновено това е спалнята.

Да влезеш от входната врата в кухньохола, е едно от нещата, които особено много не харесвам. С мръсните и кални обувки - в хола, всичките "аромати" от всички кухньохолове - в общия коридор и стълбищата, всяко влизане и излизане на съсед - да го чуваш, както и теб да те чуват какво си говориш или какво гледаш по тв-то.

# 396
  • София /Абсурдистан
За мен влизането направо в хола не е въпрос на красота, а на практичност. Антрето е нещо като буферна зона, където се влиза мокър, с мръсни обувки. Респективно там човек се събува и съблича и после влиза в чистата зона. Освен това е удобно да имаш много закачалки и прочее за дрехите. Ако влезеш направо в хола къде оставяш дрехи и обувки?
Точно същото мисля и аз.
Живяла съм за малко време в подобно жилище и го намирам за много неудобно. Едно на ръка колко са ни чисти улиците и какво внасяме с обувките вътре.

# 397
  • Sofia
Аз също не харесвам тази тенденция от вратата в хола по много причини. Въпреки, че имаме коридор обаче обувките събуваме отвън пред прага и след това се прибират независимо от сезона.

# 398
  • София
Аз също не я харесвам тази тенденция, да влизаш от входната врата в хола. И отново същите съображения, изолация от мръсотия, студ, чужди очи, уши.

В Канада почти всички къщи и апартаменти са били такива. Дори не помня конкретно нито 1 имот с антре. Но все трябва да е имало някъде. Всички, които помня, мои, на приятели са били директно.
Там също видях за 1 път (разбира се, не го наех) кухня в транзитна зона, например вместо антре. И като влизат гостите, ти се изнизват през цялата гледка на кухненската мивка, котлони и фурна. И то, говорим за строителство на 50-100г. Така че, нищо ново под слънцето.
Но друго си е да правим метани по западния стил.

И аз точно като Томева обичам да преустройвам недолюбвани апартаменти. Този, в който сега живея е такъв. Стоя обява 1 година, малки стаи, баня във всяка стая и големи тераси. Спазарих отстъпка, избих всички вътрешни стени, от тераса до тераса, и го прекроих наново. Като ползвах за ориентир носещите колони, за да бъде максимално ефективно. Оставих си само 1 баня и тоалетна, за сметка на много голям хол, голяма спалня и малка спалня.

# 399
Аз съм живяла в топла страна и там жилищата(къщи, апартаменти) бяха така -  от вратата в хола. Но връхни дрехи не се носеха. И почти не се ходеш.е пеша - т. от колата , в хола.  В Европа жилищата са предимно с антре - точно заради връхните дрехи, чадърите и обувките , които и да не се събуват се поизбърсват , защото се пешеходства повече. Но ние сега гледаме американски филми и черпим челен опит оттам. Мисля, че и на строителите им изнася. Аз държа да си имаме лично пространство вкъщи и като дойдат гости да не нарушават рахата на останалата фамилия. Тоест не ме блазнят откритите пространства по никакъв начин.

# 400
Само си представям зимата с кишата, течаща от ботушите. Деца, припкащи жизнерадостно из целия хол с ботушки/апрески. И първо ти трябва да се съблечеш и събуеш, за да ги изловиш и събуеш и тях. Но дотогава те колко пъти ще са изциркулирали из дневната?!?  С антре е ясно - това е едно от първите неща, на което учим децата - влизаме, събуваме си обувките и тогава навътре в апартамента.
И не ми става ясно с такова разпределение къде, аджеба, си държат обувките и връхните дрехи, като ги събуят в хола? Хващат ги и ги носят нанякъде, неизвестно къде.
За инвеститорите това разпределение е добре - увеличава се площта на дневната с площта на антрето, визуално изглежда по-просторно. И започват да те омайват със заклинанията за "модерното/съвременното" разпределение.

# 401
Около дома ми в Дианабад има 5 нови строежа - Артекс и други. Разглеждам ги, минавайки покрай тях. Външно,  сигурно  ще станат хубави сгради. Но стаите са около 3 м., явно заради колоните.
Имам питане - защо в старото строителство тип тухла или ЕПК помещенията са по-широки, видимо колони няма. Защо преди 30 г. е можело без колони, а сега те са определящи?
Питам си и се чудя защо е така.

Защото Черна станция говори глупости.

# 402
Може и глупости да са за специалиста, но е факт, че почти всички скици на разположението при НС, които гледам, са с тесни стаи и те не могат да са по-широки, защото се вижда къде са колоните.

# 403
  • София
Така, така! 
Минавам покрай сградите на Артекс в Дианабад и Изток ...
Цъкам с език, и казвам, даа, нее хубаво тука, не е хубаво!
Simple Smile
Може и глупости да са за специалиста, но е факт, че почти всички скици на разположението при НС, които гледам, са с тесни стаи и те не могат да са по-широки, защото се вижда къде са колоните.
Дай някой чертеж, където разстоянието между носещи колони е 3 метра.
Съмнява ме да има ...
Тия стаички с по 3 м нямат носещи, до колкото съм забелязъл. А и няма логика. Ми то да вземат през 2 метра да ги правят.

# 404
Дай някой чертеж, където разстоянието между носещи колони е 3 метра.
Съмнява ме да има ...
Тия стаички с по 3 м нямат носещи, до колкото съм забелязъл. А и няма логика. Ми то да вземат през 2 метра да ги правят.

Ми ето първите попаднали ми:

https://www.alo.bg/user_files/e/esteaimoti/6150529_107247369_big.jpg

https://targimot.com/pics/1517406122-248848.jpg

https://matex.bg/files/1509428633_3.jpg

https://sglobqemi-kasti.com/images/stories/proekti/60-100/65-m2- … gilovo-2/107b.jpg

Навсякъде в стените на стаите има бетонни колони. И много още мога да вадя, но има ли смисъл?

Общи условия

Активация на акаунт