Професия учител - 10

• 59 455
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Решение на директора явно - с цел да поспести някой лев през тези месеци. На мен ми признаваха уверенията.

# 676
Колеги, защитих Първо ПКС на 3 октомври. Отказват да "признаят" уверение от департамента с номер на протокол и всички реквизити: искат оригинала, дипломите ги дават след 6 януари: значи за ноември,декември,януари аз губя, чак през февруари ще ми актуализират заплатата....Бясна съм! Нямало човек без ПКС в училище, щели всички да се надигнат,затова шефа казал,като представят оригиналите...Това ми обясни служителката в канцеларията.Има Писмо на МОН от 2017 (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0% … D0%BF%D0%BA%D1%81)    (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/Zam.minista … _15.12._2017_.pdf), в което пише, че трябва да се съобразят и да ги изплащат след представяне на уверение. как мислите?

A защо не помолите са ви изпратят сканиран оригинала, така ще може да го представите по-рано?

# 677
Здравейте, колеги! Имам въпрос: Приятелка има педагогически стаж, но в частно училище. Сега работи от септември в моето училище. Ние получихме коледни бонуси, тя не. Та, няма ли право и тя да получи такова допълнително материално стимулиране?

# 678
Здравейте, колеги! Имам въпрос: Приятелка има педагогически стаж, но в частно училище. Сега работи от септември в моето училище. Ние получихме коледни бонуси, тя не. Та, няма ли право и тя да получи такова допълнително материално стимулиране?
Трябва да има поне три месеца в училището, за да получи бонус.

# 679
Доплащане за ПКС не се ли изплаща и със задна дата, от датата на придобиване?

П.П. Сега видях, че се изплаща от деня на представяне на уверението или самия сертификат.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 22:55 от Елиас

# 680
Трябва да има поне три месеца в училището, за да получи бонус.
Благодаря!

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 20:28 от bubanka

# 681
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Е, те това ... още повече ще ме нахъса да не искам да се ваксинирам! От къде накъде някой ще ми оказва натиск за нещо, което дори медиците не искат да си слагат?

Това е от днешния Отраслов съвет: "Членовете на Отрасловия съвет решиха да бъде инициирана позитивна информационна политика, включваща кампания, насочена към работещите в системата на предучилищното и училищното образование за подкрепа и насърчаване на учителите, непедагогическия персонал и административните ръководители на образователни институции да се ваксинират срещу COVID-19 и да оказват личен пример в кампанията. "
За да не бъда голословна ... от тук т.4:
http://www.sbubg.info/sbubg.php?page=11&lang=bg&id=5657

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 21:44 от Почти безобидн@

# 682
Според мен, и те не знаят какво да правят.
В 2 ДГ до нас, имаха карантини. И дребосъците го носят, това е вярно. Ние го залепихме от 4 клас класната. Моите няма да тръгнат присъствено. От днес и майка ми е болна, а носи две маски една върху друга.

# 683
Помолила съм,колега...Но едва ли ще стане в оставащите дни на декември.... След 6 януари ще раздават свидетелствата. Значи, от февруари...Загубих добавката си към заплатата за ТРИ месеца.

Скрит текст:
Колеги, защитих Първо ПКС на 3 октомври. Отказват да "признаят" уверение от департамента с номер на протокол и всички реквизити: искат оригинала, дипломите ги дават след 6 януари: значи за ноември,декември,януари аз губя, чак през февруари ще ми актуализират заплатата....Бясна съм! Нямало човек без ПКС в училище, щели всички да се надигнат,затова шефа казал,като представят оригиналите...Това ми обясни служителката в канцеларията.Има Писмо на МОН от 2017 (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0% … D0%BF%D0%BA%D1%81)    (http://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/Zam.minista … _15.12._2017_.pdf), в което пише, че трябва да се съобразят и да ги изплащат след представяне на уверение. как мислите?

A защо не помолите са ви изпратят сканиран оригинала, така ще може да го представите по-рано?

Колега, изплаща се от месеца, следващ месеца на представяне на документа-оригиналната диплома според нашата канцелария, а според писмото на МОН- може и да представиш уверение с номер на протокол, те са длъжни да го изплатят. МОН дава, канцеларията не дава....

Скрит текст:
Доплащане за ПКС не се ли изплаща и със задна дата, от датата на придобиване?

П.П. Сега видях, че се изплаща от деня на представяне на уверението или самия сертификат.

Последна редакция: сб, 19 дек 2020, 09:14 от bubanka

# 684
На мен миналата неделя ми изпратиха сканирано свидетелство за IV ПКС  явно всеки департамент има свои правила. Имам обаче едно свидетелство за специализация от СУ което не съм си взела и мисля да помоля да ми го пратят сканирано, но дали ще се случи...

# 685
И на мен на мейл ми изпратиха сканираното свидетелство за 5 ПКС и го препратих на нашата счетоводителка. Нямаше никакви проблеми, даже от ръководството ми припомниха да им го препратя по мейла.

# 686
  • Майничка
Lilian26, подайте си заявлението, с приложено уверение и си вземете входящ номер. Ако откажат да го приемат, пуснете го с куриер, канцеларията трябва да работи на 22 и 23.
В момента, предполагам, отказът не е официален, е, нека стане такъв, за да можете и Вие да действате официално. Почти съм убедена, че няма да се наложи. Поне януари няма да загубите.

# 687
Последно гимназиален етап докога са онлайн?

# 688
Пожелавам ви прекрасно празнично настроение, и дано всичко лошо остане в старата година 😃😃💰💰❤️❤️

# 689
  • Ямбол
Последно гимназиален етап докога са онлайн?
До следващо нареждане. Сега казаха от щаба, че ще видят как ще се развиват нещата до края на първата седмица след ваканцията и след това ще вземат решение, дали да останем електронни или да се върнем в училище,.

Общи условия

Активация на акаунт