Bay Yanlış“ с Джан Яман и Йозге Гюрел и „Dogdugun Ev Kaderindir“ с Демет Йоздемир Тема 51

• 54 824
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Не знам вече къде съм го коментирала, ще извинявате, ако се повтарям... Та, след малоумния край на „Черна любов” се отказах от турските сериали за има-няма 2-3 години, до преди 6 месеца, когато реших да дам шанс на Птичката. Аз забрадени лелки, мустакаци чичаци, леща и нахут не ща да гледам, и най-вече - вечната драма с честта на родата.. Аман!

Да са живи и здрави сценаристите и продуцентите на РП и МГ, че създават и някакви нормални сериали и все така да  бъде, ние ще им се радваме от все сърце Heart

# 586
На мен и трите двойки ми допадат страшно много. Heart Много са интересни, защото ни показват различни типажи хора. Харесва ми, че има развитие и не се е зациклило само върху главната двойка, която трябва да изнесе сериала на гърба си. Дано продължат така и видим още развитие при тях. След като изгледам епизода на български ще драсна още някой коментар, защото имам предположения, но искам да съм сигурна. Joy

И аз сутринта разсъждавах относно нашите и "конкурентите" ни. Grinning Мисля, че тяхната популярност идва от излъчването им. В Туитър имат страхотни колажи. Двамата са като от списание, така да го кажа. Не съм гледала епизодите, но от снимките излъчват точно това. Всичко при тях е перфектно. Очевидно са много красиви и заедно изглеждат добре. Вероятно и действието се развива главно около тях, а и доколкото знам те са започнали ударно отношенията си. В МГ не беше така. Но най-много впечатление ми правят дрехите. Езги и Йозгюр имат нетипичен стайлинг. Модерни са, докато при другата двойка всичко е класическо. Затова мисля, че се получи така. Сигурното е по-примамливо. Екипът на МГ просто бяга от познатото. Рискуват и затова се намираме в тази позиция. Разбира се, това което сте писали за припознаването в турската публика е точно така. Но пък в чужбина напълно ще се хареса сериала. Heart

# 587
Сладки пандишпанчета Blue HeartBlushHeart Eyes

# 588
Мацки, аз днес съм много активна и окупирам темата с въпроси и разсъждения, но какво да направя, още съм под влияние на емоциите. Blush

Значи според вас в Турция все още преобладаващата част от хората са застинали в миналото и закостенялото мислене? От двата сериала, които гледах напоследък (Dolunay, Bay Yanlis, че и Sen Cal Kapimi) човек остава с впечатлението, че напротив, дръпнали са много напред в мисленето си, модернизирали са се, а жените им са еманципирани, учат, работят, имат престижни професии и цели в живота, различни от раждането на деца, обличат се модерно и дори доста провокативно... В тези филми мъжете ги уважават, бих казала, че показват едни почти равноправни отношения, жената има право на избор. Всичко това много ми харесва и имах надежди, че поне в европейската част на Турция и в Истанбул вече е така.

Въпреки това сега оставам с впечатлението, че това май все още е предимно във филмите, изграждат един красив образ за пред чужденците, рекламират се - красиви хора, пейзажи, места, нещо като визитна или пощенска картичка пред света. Реалността обаче все още е доста по-различна, особено за жените, нали? Разсъжденията ми са породени и от скорошните събития, свързани с превръщането на църквата Света София в джамия, което много ме разочарова.
Забелязвам също, че в сериалите им доста си пийват, което нали принципно не е прието в Исляма, съответно замъгляват чашите им с алкохол, което ми е много смешно. Цензурата при любовните сцени също е ясна, което доста осакатява сериалите, но пък от друга страна позволява на актьорите да акцентират на романтичната страна - погледи, жестове, прегръдки, милувки... В теленовелите например героите се награбват с бурна страст и това всъщност е основното, което се случва. Joy

Нека някой по-запознат от мен да коментира, ако има желание, аз не съм ходила в Турция от години, нямам и познати там. Има ли наистина "назадване" в нравите на мнозинството или все пак лека-полека се модернизират?

# 589
Болна тема ми е, Пипирудке...
2011 за първи път стъпих в Турция, в Истанбул, всяка година оттогава ходех преда да родя, по 2-3 пъти. Та, всеки път все по-закостенели ми се виждат Sad С тия джамии, забрадки... Кошмар. Била съм на турска сватба в Кападокия.. Трудно ми е да коментирам за какво става дума.. Булката не се усмихваше, защото не и е позволено да показва радостни емоции...
Там хората живеят в 16 век и нямат и желаение да мръднат. В Истанбул и Измир има много образовани и напредничави хора, но все повече се виждат жени не само със забрадки, но и с бурки. Последно бях в Кушадасъ, уж курорт, а имаше само мъже по центъра, всички ме гледаха, коментираха, при все че бях с мъжа ми. Почувствах се неудобно и неприятно. Много може да се пише, да се каже, но е факт, че нараства насилието над жени - бити жени в автобуса, защото са с къса пола; заровени живи момичета, щото говорили със съученик на улицата...  Sad

# 590
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не съм ходила, но това не ми пречи да отговоря с едно изречение. "Назадването" е държавна политика, откакто Ердоган е окупирал властта. Докато е той, все ще се назадва. Светлина в тунела няма. Миналата седмица, ровейки в компа, си намерих един стар материал от мрежата за нравите им. Ужасно звучат нещата.

Изобщо не съм съгласна, че Керо и Хандето били красиви, а нашите не толкова. Няма да обяснявам какво и защо, че балконът прелива. В т.ч. със сигурност и от върли фенове на въпросната двойка, а по спомени от други теми някои са много тънкообидни. Аз си харесвам всички наши двойки, особено Джан и Йозге като Йозгюр и Езги, и съм се фокусирала върху тях. Другите си имат други почитатели, които да си ги обсъждат.

# 591
Здравейте момичета! Отдавна ви чета, но не пиша. Не е нарочно нямам време. И на онлайн не съм гледала от 2 епизода. Но нищо.
Чакам си превода и преди това вече съм ви прочела и знам за какво иде реч.

Та да кажа и аз за "Почукай на вратата ми" гледам го и ми харесва. Както и МГ си ми харесва.
Не го приемам като конкуренция или да ги сравнявам. Различни истории, сюжети и актьори, съвсем нормално е.
А на есен ако е вярно, че ще изберат само един от двата да се излъчва, ще е кофти, но на който рейтинга е по-висок той ще е. Какво да се прави така стоят нещата. Ако не е МГ поне ще приключи без разтягане на локуми и серии пълнеж...както и за ПВ важи същото.
Ще е хубаво да гледаме Джан по-дълго, ама ако ще са сценаристски приумици и глупости, предпочитам да го приключат стегнато и качествено. То Джан пак ще си го има и пак ще му се любуваме. Та да, това е от мен!
Хубав ден на всички! Blush

# 592
Къзлар, да оставим темата за „любимите” турски нрави, че не е приятна...
Да ви насоча вниманието към един проблем - дайте като верни и добросъвестни фенки да съберем по някой лев, че нашето момче явно го е закъсал с дрехите. Ходи все с едни оръфани, закърпени потници; с дупки; омазани с фулмастер...
Жал ми стана за „детето”...

# 593
  • Варна
Добър да е денят ни, грешни сладурани!  

Честит празник на всички с името Мария и всички негови производни!

Честит празник на Варна!

Злати, благодаря ти, че отново се погрижи за нас!

Още вчера казах, че епизода ми хареса, но с превод е още по-добре! Ще го гледам, разбира се и с бг буквички!
     Танцът не ме интересуваше толкова, като техническо изпълнение, а като емоция. Тази емоция, която двамата съпреживяха по време на обучението и най-вече на латино вечерта. - Съчетаване на красота и страст, усетена от всички присъстващи! Жалко, че братът и сестрата го пропуснаха. Щеше да ми е приятно да видя реакциите им. Нооооо, има време.
     Изненадах се, че решиха  така рязко да променят отношенията и при трите двойки?!     Но ще видим защо?!
     А атаките срещу тази връзка започнаха веднага. Естествено, първо от загрижените приятелки.  Мамите вече стегнаха багажа за Стамбула. Ще се включат и всички обидени и пребрегнати. Дано да е направено пак с това хубаво чувство за хумор.
    Засега май само Озан бей е плътно зад тях - добрият човек и приятел?!
    Ще им трябва време да спечелят и останалите. Не всички де!

Да ви насоча вниманието към един проблем - дайте като верни и добросъвестни фенки да съберем по някой лев, че нашето момче явно го е закъсал с дрехите. Ходи все с едни оръфани, закърпени потници; с дупки; омазани с фулмастер...
Жал ми стана за „детето”...

Елииии, този "проблем" вече се реши, джанъм!  
  Добре използван трик, за да се намери подходящата марка, която да се погрижи за Джан!  
   Сега вече ще го гледаме навсякъде и във всички проекти с Тудорс.
   Аз съм гледала обущар, постоянно облечен в костюми на Армани!

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 15:30 от Planet

# 594
Bay Yanlış Bolüm 8 fragman 1 BG SUBS

https://www.instagram.com/p/CD4qlNlJs43/

# 595
Здравейте момичета! И аз ви чета от известно време и много ми е полезен форума с информация, а и понеже не говоря турски и руски, с линкове към преведени серии.
На мен сериалът ми харесва, модерен, много забавен, цветен. Единственото, което не ми харесва толкова много е стайлинга. Като че ли в предишния с Демет ги обличаха модерно, а тук едни такива - странни. Главната героиня или е тип секси зайче, което едва ли някой носи това извън списания, или някаква евтина сатенена глупост са й облекли. Което, на такава нежна и симпатична жена според мен не й отива. Джан го обличаха като стриптизьор първите серии, сега с ризите се родих.
По повод рейтинга това съм чела като статии от турски медии и форуми от чужбина:
1) Първоначално Фокс били поръчали 20 серии.
2) Към момента в техният диапазон часови в петък за целия септември нямало да имат конкуренция.
3) За да ги продължат, трябвало да бъдат с рейтинг над 6, което го пишеха турски вестници.
4) Интернет популярността не се превърнала в по-висок рейтинг, защото те били по-добре в интернет, ама гледаемостта им спрямо онзи другият сериал (как се казваше, припомнете ми), била доста по-ниска.
5) Все пак един анализатор каза, че дори и с нисък рейтинг, най-вероятно ще ги задържат в ефир. Продали били сериала на някакви емирства (дали не бяха ОАЕ) и се надявали да си избият парите с показвания там (как ще стане с такава тема и защо ги няма в Италия и Испания, където Джан е супер популярен, не знам)
6) Конкурентите им щели да ги местят в неделя (те в сряда ли бяха).
Не знам, много ми харесва сериала и много се надявам да се запази. Аз си мислех, че Джан е супер популярен в Турция, може ли някой да каже знае ли нещо по въпроса какво мислят за него турците)
Дано не ви донеса лош късмет, защото съм такъв карък, все харесам ли нещо и го спират... А този сериал е супер. Много се смея и да ви кажа така си ми харесва... Не си падам по тежки драми. А вие сте супер, много ми е добре да си вляза и да си видя новостите. Кучето е австралийска овчарка като порода, използват се за добитък там. Голям сладур. Тази порода нямат опашки по принцип, не знам дали забелязахте.

# 596
Bay Yanlış Bolüm 8 fragman 1 BG SUBS

От фрагмана се разбира че Сонерчо май е решил да си отмъщава за тупаника които изяде, що ли ми се струва че той е включил алармата.

# 597
Започнах повече да харесвам Джан от този сериал. Йозге - то ми допада, че е беличка, но играе еднообразно и ми изглежда възрастна за Джан. Има много хубави кадри- като в готварския клас с розите. Трудно навързвам турските нрави с тези разголени тоалети, ама знае ли се... Може би на някои места са много “отворени”, за сметка на общата маса. Актьорите са красиви. Какво повече да искаме!

# 598
Привет, непослушни грешни дружки!

Честито на празнуващите днес!

Снощи не можах да гледам серията онлайн, защото имах гости, но после изгледах най-важните моменти и ви изчетох и задоволих любопитството си. Днес докато намеря време да я изгледам на руски, вие вече всичко изкоментирахте.

Благодаря ви за всичко, което сте споделили!

Да кажа и аз няколко думи за летните сериали…..
Обикновено ние зрителите жадуваме за колкото се може повече екранно време с главните герои. Но според мен истината е в това да има баланс и историите в сериала да не се въртят само и единствено между главните герои, защото това в един момент доскучава.  Ето колко по-пъстро е, когато има няколко паралелни сюжетни линии, различни любовни двойки, интересни персонажи, което предполага различни случки между тях и става весело. Все пак гледаме лятна комедия и очакваме да се забавляваме и да ни стане леко на душата. До този момент в „Мистър Грешен“ баланса в това отношение го постигат перфектно. В нито един момент /поне досега/ не ми се е приискало да превъртя  с мишката, когато дават някой герой.
„Почукай на вратата ми“ и аз го гледам и доста ми харесва и гледам с интерес тези толкова сладки герои. Историята им е свежа и е поднесена завладяващо. Отделено е отделено доста екранно време на главните герои, но някак засега не успяха да ми провокират интереса към паралелните сюжетни линии. Не са ми интересни нито приятелките на главната героиня, нито останалите второстепенни персонажи. Принципно не обичам да сравнявам сериали, смятам и двата летни сериала за успешни и има доста хляб в тях, а и двата са още в самото начало и е рано за категорични изводи. Тепърва ще се разгръщат и доказват.  
А по повод конкуренцията между тези два сериала, не знам откъде се появи този слух и дали е верен, но не намирам логика в него. По-скоро смятам, че е важен денят на излъчване и сериалите, които ще се излъчват в този ден от седмицата след ваканцията. Често летните сериали ги местят в нов ден /обикновено събота или неделя/, за да освободят място на „титуляра“ и така тръгват надолу. Предполагам, че точно това ще стане с „Почукай на вратата ми“, докато „Мистър Грешен“ ще си остане в петък. В такива случаи практиката показва, че почват да променят сюжета според предполагаемите очаквания на зрителите и нещата загрубяват. Също смятам, че е важно и дали сериала е продаден в чужбина, защото приходите от там са доста добри. Изобщо не е задължително обаче и сега да стане така и аз се надявам и двата сериала да си извоюват място под слънцето в есенния телевизионен сезон. Поне до Нова година, това е напълно достатъчно. Пожелавам им успех.

Серията ми хареса. Не беше толкова забавна като предишната примерно, но беше интересно. Добра беше хрумката за латино партито и тангото в заведението. Спретнаха си хубав купон и никой не успя да им го развали, въпреки че имаше сума ти кандидати – Гизем, Сонер, Йешим, Ирем, че и Сердар дори.

След разговора на двете лепки Йешим и Ирем май ще се окаже, че подобно на нашия Йози /който изглежда повърхностен, а е мъж-мечта/, Сердар ще се окаже точно обратното на това, което изглежда на пръв поглед.  Дава вид на сериозен, отговорен и порядъчен, изобщо добра партия, но май ще се окаже скрита лимонка и мъж, който разбива женски сърца. Ще видим.
Йешим не знам защо изобщо си мисли, че е възможно да привлече мъж като Йозгюр за повече от една нощ. Горкия, държи се с нея като джентълмен, но лицето му изразява такава досада и желание по-скоро да се отърве от нея…
Ирем пък дори не крие, че няма кой знае какъв интерес към Шеф Озан, а по –скоро иска да натрие носа на Сердар, който й се оказа бивш, а и на Денизка. С един куршум, два заека, само че няма да й се получи.
Озан пък се оказа детската любов на Денизка, голям майтап. Най-после разчупи гипса на ледената принцеса и тя се поотпусна. Започна да се усмихва, че и да го ревнува.
А Озан е такава душичка, много ми харесва. Добър, искрен, чист. Мъж мечта.

Йозгюр и Езги…. Между тях направо летят искри. Непрекъснато се търсят с поглед и не могат един без друг. Не е ясно доколко те самите си дават сметка за чувствата си в този момент, но за всички наоколо е ясно, че са влюбени, та чак загубени и спасение няма. Сигурно още известно време ще си играят на гоненица, защото както каза веднъж Йози по друг повод: „Винаги губи този, който пръв разкрие сърцето си.“ И колкото повече се опитват да стоят далече един от друг, толкова повече скъсяват дистанцията помежду си в пряк и преносен смисъл и сякаш неведома сила ги тегли един към друг. Все пак аз смятам, че обратно на логиката Йозгюр пръв ще се предаде. Пък и нали доста уроци преподаде на ученичката си Езги как да стои далече, как да пази женския си авторитет, та ще се наложи тя да докаже, че добре я е обучил.  Стига са падали жените сами в краката му, нека и той се потруди и да потича след една и да я завоюва. Езги е горещ картоф и в това отношение може да му бъде добър учител.

Гюрген Оз прави великолепен комедиен образ като Левент. С тези муцуни и кривене на лицето и странните жестове с ръце е голям образ. Най-смешен ми е когато си говори сам на себе си.
Най-после малката глезла Зейнеп, манипулирана от майка си ще разбере за новата жена в живота на татко си. Освен ако той пак не измисли някоя тъпа история за колежката, макар че трябва вече да е разбрал, че този номер се изтърка и рискува да изгуби Джансу. Интересно ще е развитието в тази посока, пък може и да ни изненадат и малката да хареса Джансу.

Стига вече, че стана дълго, но през седмицата нямам никакво време да пиша…

Приятна съботна вечел!Flowers Hibiscus

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 21:24 от * Дъга

# 599
Нова снимка на нашето Чоче с фенка.. Тези снимки с фенки ме преследват Grinning Само да им завиждам, че не съм на тяхно място... Sob

Общи условия

Активация на акаунт