Ходите ли гол пред дъщеря си

• 50 924
  • 306
  •   1
Отговори
# 120
не Бу нямам предвид наши психоаналитици.писах за тях в големия форум на една подобна тема,не ми се повтаря и тук.

# 121
няма смисъл да се говори за сериозни неща на махленско ниво    .
  но и да знае ,че носи отговорност за неговото психическо развитие и бъдещ сексуален живот. 

smile3501

всеки да си гледа детето както прецени

по принцип е така , но лошото е че много хора не могат да преценят точно как да го правят. Доказателствата са безчет - неврози, депресии, меланхолия, душевна анорексия, стеснителност, импулсивност, агресивност, перфекционизъм........
Комлексите - кастрационен , Едипов, на Диана ,Каинов, за малоценност.... .
И всичко това причинено от "разбиращи " родители / възпитатели

П.П. ама ние от всичко разбираме де - политика , здраве , футбол , коли, възпитание , а напоследък е "модерно " и от психология да разбираме Thinking

# 122
Вярно, осакатяваме си децата, показвайки се голи пред тях. И не забелязваме колко ужасно са деградирали нациите,  в които семейната сауна и банята в компания са традиция от векове. Вижте само масовите самоубийства и душевната анорексия в Швеция,  неврозите и депресиите в Норвегия, импулсивността и агресивноста в Япония, кошмарният и всеубиващ финландски перфекзионизъм, алкохолизмът и домашните побоища в Исландия... О, ужас!

Ужас, безотговорност и МАХЛЕНЩИНА!
Трябва веднага да се вземем в ръце, да се крием от децата си, да крием тях от себе си, да ги караме да се крият от другарчетата си в градината, да ги горим с ютия по ръцете, когато забележим, че правят открития по тялото си ! Като пита как пикаят момиченцата, ако е момченце, и обратно - бой през устата! За питане как се е родил - интерниране в клеткака на щъркела до второ нареждане. Да чака да види как се носят бебетата.   

А който възрастен продължи да си показва СРАМОТИИТЕ пред децата -  на кладата! Чисто гол !

Ура, другари !

# 123
Вярно, осакатяваме си децата, показвайки се голи пред тях. И не забелязваме колко ужасно са деградирали нациите,  в които семейната сауна и банята в компания са традиция от векове. Вижте само масовите самоубийства и душевната анорексия в Швеция,  неврозите и депресиите в Норвегия, импулсивността и агресивноста в Япония, кошмарният и всеубиващ финландски перфекзионизъм, алкохолизмът и домашните побоища в Исландия... О, ужас!

Ура, другари !

newsm10   newsm18  newsm18  newsm18

Не искам да коментирам по-горното мнение, че не съм дипломиран психолог, НО все пак, аз живея със сина си и усещам дали "деградира" и се "вманиачава" и "комплексира" ... Все твърдения, които не мога, а искам, да разбера ... Как така е сто процента сигурно, че това е следствие на факта, че родителите ходят голи пред децата си ?????   newsm78  За мен е по-вероятно да са следствие на НЕкачествено и НЕдостатъчно прекарано време на родителите с децата им, а дали ще са голи или забрадени  няма НИКАКВО значение. Един пълноценен, уверен в себе си човек, не би трябвало да се срамува от тялото си, нито от това на околните...

За съжаление моите родители винаги са се криели, при реакция "И ще те видят гол/а, бързо се скрий" са насадени такива комплекси у мен, че доста дълго време се борих с тях. Не мога да кажа, че съм ги надвила, но все си мисля, че ако голотата за родителите ми беше нормално нещо, от което не бива да се срамуваме и крием, ситуацията щеше да е друга, по-добра.  Не говоря за демонстрации и пресилено натрапване на голотата!

За това,  аз не се крия от детето си, когато се преобличам или се къпя, АКО случайно влезе в банята или стаята!
 Да наистина всеки избира най-подходящия начин на възпитание, но не приемам 100% твърдения, които обиждат някого по-някакъв начин.

п.с. Круме, Честит Рожден Ден [/b]с малко закъснение [/color] !  Желая здраве и щастие на теб и всички любими хора !!!     hbday   baloni  изчерпал си лимита на лични съобщения, за това те поздравявам тук!

Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 12:36 от Тимонче

# 124

Ужас, безотговорност и МАХЛЕНЩИНА!
Трябва веднага да се вземем в ръце, да се крием от децата си, да крием тях от себе си, да ги караме да се крият от другарчетата си в градината, да ги горим с ютия по ръцете, когато забележим, че правят открития по тялото си ! Като пита как пикаят момиченцата, ако е момченце, и обратно - бой през устата! За питане как се е родил - интерниране в клеткака на щъркела до второ нареждане. Да чака да види как се носят бебетата.   

А който възрастен продължи да си показва СРАМОТИИТЕ пред децата -  на кладата! Чисто гол !

Ура, другари !

Shocked Shocked е тва пък беше доста детинско и ...- нека да не бъда крайна Sunglasses

# 125

Мойри, моля те ,не поставяй така лесно и леко определения на всичко и всеки ...
 Въпреки, че не сме дипломирани психолози ... Въпреки противополжното ти мнение ... И не бъди крайна, не е необходимо. Аз обичам средите, разумните и спокойните... Към тях се стремя ...  Wink

Честита Баба Марта на всички!!!

Бели и червени , румени засмени !!![/color]

# 126
Мда, когато някой друг е краен, е сериозно и зедълбочено, когато аз съм краен (макар и само в иронията си), е детинско  Grinning   
Е, аз намирам за детинско лепенето на етикети .  Особено от вида "лош-добър". 
(Между другото , когато бях четвърти клас, учителят ни по литература пишеше двойка на секундата, ако някой от нас спомене в анализа си за някой герой "той е добър" или "той е лош". Ех, спомени ...  Grinning )

Преди няколко дни помолих за добър тон и избягване на квалификации и определения.  Не ме чуха, уви. Тоест не знам кой е чул, но единствено лагерът на  "извратените" като цяло, без изключение, до този момент не е нарушил добрия тон и се изказва умерено  Simple Smile  Което, за моя, а и едва ли само моя, радост, правят и повечето хора, от другия лагер  Grinning    Привет, tonnny_bg  !!!!!

Инак аз продължавам да съм на мнение, че Мойри има правото да ме нарича извратен и безотговорен точно толкова, колкото аз имам правото да я наричам (а аз не го направих !!!!!) средновековна, тесногръда и задръстена  -  тоест ХИЧ !  Ни най-малко! За това и не си го полволявам. Да се  поставят квалификации  на хората е дълбоко неправилно,а  когато иде реч за практически  непознати такива, освен дълбоко неправилно е наивно и непрофесионално. И като капак доста невъзпитано .
Но вероятно на доцент И. Димитров от предвардване на света от белите на разни безотговорници като мене не му е останало време да учи и на добър тон ... Въпрос на стил и приоритети.

Всъщност пиша тук не от желание да доказвам кой е по-по-най , ние в къщи или някой друг.  Казвам -  "ние правим така, защото го смятаме за правилно", никога не съм казал "ние правим единственото ,  което е  правилно " . Не!  Причината е, че определиха мен и половинката ми за извратени. А с това, ей Богу, никак не съм съгласен !

Карай, да сме живи и здрави! Нито тук, нито някъде другаде, е мястото да се убеждаваме кой е крив и кой е прав. Тия неща всеки си ги решава сам. Темата представлява въпрос, отговорихме, толкоз. Останалото е ... мзълчание  Laughing

Тимонче, да живее златната среда, тя е в нас и ние сме в нея!  А пък това, че децата ни са ни видели по подробности, е виновно за евентуалните им неврози толкова, колкото шоколадът за всеобщата "поквара".   (Препоръчвам на всички филма "Шоколад" с Жулиет Бинош, Джони Деп и пр., онзи ден ми го подариха, за да не го взимам вече десети път от видеотеката). 
И благодаря за пожеланиета по случай поредното отчитане на амортизацията на скромната ми особа  Grinning 

Честита Баба Марта !   И не купувайте голи мартеници, че това ще навреди на способността на децата ви да правят хубаво капучино между 35-ата и 48-ата си година !!!!!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 01 мар 2006, 16:27 от Krum

# 127
# 128

Но аз продължавам да съм на мнение, че Мойри има правото да ме нарича извратен и безотговорен точно толкова, колкото аз имам правото да я наричам средновековна, тесногръда и задръстена  -  тоест ХИЧ ! 

точно за това става въпрос    Whistling

# 129
Ех , Krum като видях колко си изписаааал  Grinning май нещо отвътре си се впрегнал Wink да не е чувство за вина  Grinning ....

Относно " иронията" и "крайността ти" не беше уместно, тъй като по този начин Ти "наруши добрият тон". Wink
Друго, НИКЪДЕ не съм те нарекла "извратен и безотговорен" Winkможеш да си свериш инфото.
Също така не съм поставяла "квалификации на хората" , а на поведението.
Относно моето " задръстване и тесногръдство" , наистина просто не знаеш колко съм " отдръстена и разгърдена" Laughing Във всеки един смисъл за който се сетиш Simple Smile
Темата наистина бе "въпрос  и й отговорихме" кой както може , знае и иска. Wink
И "наистина да живее златната среда" Peace Нещата трябва да са балансирани, но повечето пъти са крайни.... Sad Такъв е живота...

П.П.  представа си нямаме някой път как едно или друго , сега или след години ,  може да окаже някакво влияние , по някакъв начин върху нас......
нашата психика е като вселената.....разбирай го както искаш Wink

П.П.П. относно темата и голотата , исках да споделя нещо , което знам от човек посветил се на психологията от дълги години....
Предполагам ,че мнението на специалист има значение....

# 130
Искам да кажа на  krum,че иронията му малко по на долу не е никак уместна  Confused Препорачвам на повечето родители които имат грешни представи да прочетът малко литература Wink
Разбира се,че не трябва да ограничаваме децата от информация по всякакви сексуални теми,защото те от тук и там,така или иначе ще съберат инфирмация и не е ясно до колко вярна ще е тя.
Но за ходенето голи пред децата не е никак "полезно" уверявам ви! Не при всички деца но при голяма част от тях:децата изпитват вътрешно притеснение или неудобство от голотата на родителя от другия пол Naughty има и деца/предимно момчета над5г/ които изпитват дори нещо като "завист" Може да ви се струва странно но все пак ние не сме психолози нали?! И така ващето дете може и да няма притеснения от вашата голота но може и да има и това да доведе до по  нататъшни притеснения у него Flutter
Все пак си е ваша работа но...

# 131
Прпоуснах да кажа,че в същото време е хубаво децата да виждат деца от своя и противоположния пол на сходна възраст или на по малки от тях деца,защото те имат тях за себеподобни и именно така си обсняват най-добре нещата  Wink

# 132
Приказвали си две циганчета. Едното рекло на другото:
- Знайш ли колко е вкусно топъл хляб със сирене?
- Цъ! - отговорило другото - Ти ял ли си?
- Аз ли? А-ааа, не Naughty Аз не съм. Ама бати гледал един как яде.

Много четете, бе жени. И все кофти литература.

# 133
sladka hapka откога четенето стана нещо срамно?
от висотата на какво положение определяш качеството на четената от другите литература newsm78

# 134
sladka hapka откога четенето стана нещо срамно?
от висотата на какво положение определяш качеството на четената от другите литература newsm78
На опита си като майка, на интелекта си, на житейския си опит.

Мило прасенце, дай по-спокойно. Бременноста наистина обърква доста хормоните, но не е нужно да се впрягаш всеки път, когато някой не мисли като тебе.

Общи условия

Активация на акаунт