Ходите ли гол пред дъщеря си

• 50 921
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
Да. Къпя се с нея. В началото си слагах боксерки, но интереса и беше по-голям "Защо тати се къпе с гащи, а ние не и т.н." - ей за това сега тати се къпе без гащи с малката ... и почти не ми обръща внимание. а относно анатомичните различия между мъжа и жената - в яслата и детската градина  момченцата не се крият от момиченцата и тоалетните са общи ...

# 106
според мен няма нищо срамно в голотата. не че си спомням, но знам че баща ми ме е къпал поне до 4-5 годишна възраст и със сигурност знам че и в момента се къпе заедно с най-малката ми сестра (да уточня, че тя е на 3 години). тя сама казва, че много обича да се къпе с татко си и въобще не и прави впечатление, че той е гол. аз самата, обичам понякога, особено в горещо време да ходя гола в къщи. моята дъщеря е все още само на 3 месеца, но и по голяма като стане, не виждам нищо лошо в това да вижда гола и мен и баща си, нито пък в това, да задава въпроси за разликата между нас. при всички положения ще го научи, предпочитам това да е вкъщи, чрез нормално и спокойно обяснение, а не от неизвестни източници, с вулгарни термини, намекващи, че голотата и секса са нещо грозно и срамно, но привлекателни само заради забраната. не желая да възпитам дете с комплекси и срам от собственото му тяло. сигурно има хора, които не са съгласни с подобно мнение, но пак ще кажа, че според мен нередно е едно дете да вижда гол родителя от противоположния пол единствено поради комплексте на самия родител.

# 107
Е ми аз и госпожата ми сме нудисти. Мисля, че това отговаря на въпроса.
Нямаме дъщеря, имаме син. Не се крием от него, не мисля, че ако имахме дъщеря, щяхме да се крием и от нея.
Все пак е по-добре наистина човек да предизвика въпросите и да направи така, че да бъдат зададени на него,  а не на улицата, защото както казва Nevia, в къщи ще дадем качествени отговори.
Замислете се - доколко е вероятно на улицата някой батко да се бръкне и да предложи на питащия малък човек книгити не Мари Клод Моншо например  Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 фев 2006, 08:44 от Krum

# 108
 Krum,имам въпросче към теб.
Ти къпал ли си се с майка си или с баща си?И ако отговора е "не",мислиш ли че си изтървал много?А ако е "да"много ли си напред от връстниците си след като си виждал майка си гола? newsm78
С най-добри чувства те питам.  bouquet

# 109
Нито се крием, нито се показваме... Като я къпен, засега сме с по някаква бегла дреха, но само защото е студено... Като порастне още малко и се стопли... По нас няма да остава сухо място, така че... Какви ти дрехи...
Като влизам в банята, като излизам, като се преобличам след работа, вечер преди лягане... Не се крия... Нито аз, нито майка й... Вижда ни голи... И ще ни вижда... Това е...
Хайде сега кажете, че развращаваме детето...

таткото   е абсолютен нудист.Simple Smile  аз съъм по  ризка  цяло   лято. Какво и как ще види нашата дъщеря... ние знаем как да го дозираме.
 ще се  печем по голи дупета на нашето си място  на Поморие. и толкоз!!

Имам и голямичко дете  - на 20г. -  с почти същото възпитание..Харесва ми, че не се срамува  от тялото си.    Детето също като нас... няма проблеми да се види. И той се харесва.  Дребен -174 мъж, но определено е харесван/Скоро ще се включа във   форум за свекърви.  и ще се наложи да съм мила.   аз съм си-.. де.

# 110
tonnny_bg ,  да, къпал съм се.  Преди години живеехме в Кюстендил и си имахме семеен обичай да ходим веднъж-двъж в месеца на минерална баня.  Това беше от  в предучилищната  ми възраст до ранната училищна .  После се преместихме в град, в който няма такива минерални бани и "обичаят" отиде в историята.
В интересна истината по време на тия семейни бани повече се вълнувах от това защо на баща ми оная работа му е по-голяма от моята, а не от това дали майка ми е с дрехи или не. Типично по мъжки, биха казали дамите  Grinning

Дали съм изгубил -  не мисля. Дали съм спечелил - точно от това едва ли, по-скоро съм спечелил от обясненията, които са ми давали и от книгите, до които съм имал достъп. Показването без дрехи е според мен символичен акт в смисъла "Ние нямаме тайни, ако имаш въпроси, независимо  във връзка или не с голотата, питай!".
Общо взето не отдавам на тези събития особено голямо значение, и не ги смятам за някакво уникално геройство. Те са подробност, детайл, а не нещо , на което трябва да се дава определящо значение.

А дали съм бил "напред" или "назад" , общо взето не ме интересува.

Също съвсем приятелски - защо питаш?  Peace

Последна редакция: ср, 22 фев 2006, 08:45 от Krum

# 111
Просто любопитство.Мерси за изчерпателният отговор,макар ч ене мога да се съглася,ама въпрос на виждане е.Разни хора,разни идеали! Peace

# 112
От незапомнени времена ходим на нудистки плажове и разни заливчита пусти. Децата така са свикнали, че едва ли биха обърнали внимание ако баща им тръгне гол из къщи. Е, той не го прави, но аз понякога се разхождам гола.

# 113
нямам дъщеря..
но ми се струва извратено някой мъж да тръгне гол пред щерка си..

извратено си е и от психологическа гледна точка , както и майка пред син или родители голи пред децата си

# 114
Извинявай, ако прозвуча заядливо, ама това от позицията на многогодишния си опит като психолог го казваш, или просто ей така, защото звучи добре ?

Нека си изразяваме мненията, без да се обиждаме взаимно, когато те не съвпадат!  Все пак аз, дето смятам, че човек трябва да се срамува от постъпките, а не от тялото си, не съм си позволил да ползвам квалификации, въпреки, че няма нищо по-лесно от това.  Въпрос на стил, вероятно.

Приятен ден !!!

Последна редакция: пн, 27 фев 2006, 07:13 от Krum

# 115
Извинявай, ако прозвуча заядливо, ама това от позицията на многогодишния си опит като психолог го казваш, или просто ей така, защото звучи добре ?

аз все още нямам голям такъв - опит , но доц.И.Димитров / преподаваше ми по Кризи ,рискове и девиации в развитието/ определено го има.
Въобще не опира до хубаво звучене , а до изследвано и установено явление , за което не ми се навлиза в подробности

# 116
 а какво е мнетието на този доцент за посещаването на нудистки плажове? извратено ли е? той на каква възраст е?

# 117

извратено си е и от психологическа гледна точка , както и майка пред син или родители голи пред децата си

мдаа... сигурна съм, че някой радикален психолог мюсулманин е на мнение, че ти си извратена, защото излизаш навън с непокрито лице. как мислиш, дали е прав?

тази тема най-вероятно скоро ще бъде затворена, но все пак обясни ни за доц. Димитров, моля. много любопитно ми стана

# 118
подкрепям Мойри има доста сериозни психоаналитици, които са писали по темата-в една подобна във форума се опитах да ги препоръчам но се оказа,че няма смисъл да се говори за сериозни неща на махленско ниво.всеки да си гледа детето както прецени,но и да знае ,че носи отговорност за неговото психическо развитие и бъдещ сексуален живот.

# 119
  • До хладилника, който обичам
подкрепям Мойри има доста сериозни психоаналитици, които са писали по темата....
Нали нямате предвид сериозни български психоаналитици? Не за друго, ами в чужбините (и не само пустата Америка) се провеждат доста сериозни изследвания по въпросите, доста над ниво университетска дисертация, и мненията там са доста различни от крайните позиции, застъпвани тук...

Аз продължавам да съм си на мнението от преди година (откогато е тази тема). Все още се къпем с детето, без целенасочено да пердашим голи из къщата само и само да го обучим в човешката анатомия. Аз съм все така с всичкия си, след като като дете съм виждала майка си и баща си без дрехи. Детето ми все така не дава явни признаци за душевен дискомфорт и се чувства добре с голотата - своя и наша.

Общи условия

Активация на акаунт