На море в Поморие! 2020 г.

• 37 102
  • 328
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Здравейте,  търся координати на Junita holiday club, намира се до санаториума.  Препоръчали са ги на 1 познат, но не намирам нито телефон, нито сайт.
Т.е. не точно до санаториума, а веднага след Гардения Палас.
От всички къщи там, разбрах само за едната, че е къща за гости Ганеви - има координати в интернет. Явно всяка си има отделен собственик. За останалите нищо не знам, но са на много привлекателно място и също имам интерес.

Скорошни мнения и отзиви за бунгала "слънце и море" имате ли? Къде се храните? Как е базата? Имало ресторант (стол) в съседство как е храната там?
Скрит текст:
Това не са ли бунгалата на т.нар. Речно? Май на тях пише Слънце и море. Ако са те, не са лоши. Има такива с баня и тоалетна,телевизор с кабелна, хладилник и шкафове.Има и такива без баня и тоалетна, но другото си го имат/дано не греша/. Ние ходим там години. Качваш се на шест стъпала и си на пясъка на неохраняемия плаж, разбирай морето. Има т.нар. буна, изградена от камъни и настилка и е удобна за риболов. Поддържа се чисто, винаги има и слънчева вода за желаещите. Естествено, не очаквайте лукс.
Тези бунгала са точно до станцията, в която бяхме и за която вече писах - Далас 2.
Външно не изглеждат добре - олющена боя, ръждясало по покривите. Вътре нямам представа как са, но вероятно е както го е описала Pepa Petrova.
По време на престоя ни обаче, в "Слънце и море" се случи инцидент - запали се газова бутилка и благодарение на пожарогасителите, които им занесоха от Далас 2, беше предотвратено нещо по-голямо (като взрив, например). След това чувахме нашата "хазайка" като казваше, че там нямало нито един пожарогасител и забрани разрешените дотогава мобилни барбекюта. Та, може и в "Слънце и море" да са забранили използването на разни такива неща - скари, газови бутилки и пр.
За заведенията за хранене в близост съм писала ето тук и имайки предвид съседството на двете бази, е валидно и за тези бунгала. Към "Слънце и море" има и барче на плажа, което предлага напитки и сладолед. Имат и шезлонги на пясъка, и някакви барбарони, ама не ми се струваха добре от хигиенична гледна точка. Да речем - шезлонгите могат да се "минат" с мокри кърпички, примерно, ама барбароните - няма как. Чадъри също има, но са само две или три и то половината им плат се ветрее Satisfied , затова и не знам има ли смисъл да се броят.

Как е натовареността в момента, дали ще се намират места за спиране? От утре сме там, но ежедневно ще паля колата и се чудя да не въртя по час за място.
Зависи в коя част сте. В стария град, между Софарма и Гранда си е приключение паркирането. Нямам представа как е в новия град.
Този сезон паркингите са безплатни, но наистина зависи в коя част сте и има ли в близост общински паркинг. Там в този район е паркингът пред Специализираната болница за рехабилитация, но все е пълен. Дано имате късмет!

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 11:04 от Не се сърди, човече

# 211
  • Точно където трябва
Не мога да го измисля, освен да минавам и да си вземам в някаква кофа и да се мажа после на плажа...Гледам правят го с бутилки. Или да се мажа там, ама и на мен не ми се седи сама половин час и после мокра как да се кача в колата...

# 212
  • София
Казаха ми, че и свойствата и се губят след известно време, ако си вземеш и по-късно я прилагаш. Не си спомням колко време беше. Затова тази кал в балнеологиите и в продуктите с поморийска кал е специално стабилизирана, да запазва свойствата си.

Абе, сложна работа отвсякъде ха ха. Аз и гледката от всякакви бабки и дядковци, намазани с кал и чекнещи се не можах да понеса много Joy

# 213
  • Велико Търново
Не мога да го измисля, освен да минавам и да си вземам в някаква кофа и да се мажа после на плажа...Гледам правят го с бутилки.
Да, даже и точно с кофи видях хора. Изсъхват от калта на плажа и после се измиват в морето.
А иначе гледката с движещи се намазани "черни" хора с две бели "дупки" около очите е умопомрачителна, да JoyJoyJoy

Ето така изглеждат.
Скрит текст:
Точно тези имах предвид и аз.

# 214
  • Стара Загора
От 14-ти бяхме в Поморие, прибрахме се вчера. Почти всички дни духаше -дали по-слабо, дали малко по-силно, но благодарение на това нямаше комари. Една вечер обаче нямаше вятър и беше нещо страшно - цели рояци комари, примерно искахме да постоим на кейчето, откъдето тругват корабчетата, но имаше страшно много комари, по крайбрежната покрай лампите отгоре рояци и по самия стълб също. Със сигурност бяха комари, защото ги видях накацали и се чуваше специфичното им жужене. Иначе имаше и доста от тези еднодневки, както им казвате, не ни пречеха да прекарваме вечерите си на терасата с игзлед към морето. Не знам много за тях, но макар че съвсем скоро чух, че нямало такова нещо като муха еднодневка, на другия ден подът на терсата беше пълен с умрели такива.
Няколко дена плажувахме там, където свършва асфалтовия път, където продават кал в бутилки, където от едната страна е морето, а от другата езерото. Спасителят не само, че не наблюдяваше какво се случва по плажа и във водата, ами и през по-голямата част го нямаше, когато беше там спеше или си цъкаше на телефона зад подпрян чадър на пясъка (имам снимка, ще кача по-късно).
Иначе единия ден си направихме разходка по плажа до Ахелой - попаднахме на 3 мъртви делфина на различни места (от единия даже не беше останало много, беше останал почти само скелет) и на мъртъв лебед - грозна картинка.

# 215
  • Велико Търново
❇Sisi_91❇, какъв спасител? Освен от бунгалата на Козлодуй (те са в края на поредицата) да са наели някого, но там цялата ивица е НЕОХРАНЯЕМА зона, плажът не е даден на концесия.
А тези насекоми приличат на комари по всичко - и по летене, и по жужене, и по външен вид, когато са накацали, има само една разлика - че не смучат кръв. Не бих ги нарекла еднодневки, по-скоро са си комаровидни.
Освен това те комарите по лампите няма какво да търсят, там кръв няма. А на тях, по-специално на женските, тя им е основното средство да си имат поколение. Затова и само те хапят, де. Освен тези, които се споменават в немалко мнения - на рояците, да са мъжки Joy
Иначе - съжалявам за това, което сте видели. Наистина безочието на човечеството е пагубно за природата Cry

# 216
Ние им казваме еднодневки, защото веднъж бяхме забравили да затворим мрежата на балкона и бяха влезли вътре. Едната стена на стаята цялата стана черна. На следващата сутрин всички бяха мъртви на пода.

За спасителите - ако не си вършат работата, подайте сигнал.

# 217
  • Стара Загора
Има си спасителски постове в самото начало (след края на асфалтовия път, след заведение Далас). Не знам какви са задълженията на спасителите там, само да сменят флага ли... Говоря за ето  тук

# 218
  • Велико Търново
Може самата кула да е останала от време, когато плажът е бил охраняем. Освен (както вече писах) - или някой спасител на доброволни началá да е отишъл там, или от бунгалата на Козлодуй да са го наели. Но това място пък е не пред, а след тях, та... малко е неясна цялата картинка.
Сигурна съм обаче, че сега плажът не е концесионен, а доколкото знам от това следва, че и няма откъде да се "вади" заплата/и за спасител/и.
Нищо чудно наистина само да сменят флаговете.

# 219
  • Стара Загора
Ето го как се е скрил зад чадъра, с гръб към морето, виждат му се червените шорти. Много често, като беше там, си спеше. И на следващия пост имаше спасител.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 13:35 от ❇Sisi_91❇

# 220
Във всяка професия има хора, които не си вършат задълженията.
Подавате сигнал, няма друг начин.
https://www.tourism.government.bg/bg/faq/kak-moga-da-podam-signa … ednosti-na-plazha

Скрит текст:
Използвам момента да похваля полицията в Поморие. Миналата седмица откраднаха чантата на свекър ми от плажа пред Алциона, в която имало панталон, колан, ключовете за квартирата и 5 лв. На следващия ден забелязали мъж, който взима чанта и се опитали да го спрат, но той казал, че е на жена му. В крайна сметка се оказало, че е на една възрастна жена, която останала само по бански. Намерили ѝ слава богу нещата в близките храсти, подали заедно сигнал в районното и на следващия ден крадецът, нахален, пак на същия плаж. Извикали полиция, арестували го и се обадиха, че са намерили панталона и колана на свекър ми, да иде да си го прибере Smile

# 221
Здравейте,  търся координати на Junita holiday club, намира се до санаториума.  Препоръчали са ги на 1 познат, но не намирам нито телефон, нито сайт.

Здравей, само в една от къщите дават стаи под наем, ето сайта на човека
http://ganevi.com/
Аз между другото тук, от темата разбрах че там изобщо се дава под наем, въпреки че последните години редовно отсядаме там...

# 222
  • Пловдив
Благодаря,  дами! Предадох информацията.

# 223
Не мога да го измисля, освен да минавам и да си вземам в някаква кофа и да се мажа после на плажа...Гледам правят го с бутилки. Или да се мажа там, ама и на мен не ми се седи сама половин час и после мокра как да се кача в колата...
Аз пък знам, че мазането с кал изобщо не е безобидно. Най-добре е да се прилага само ако има проблем и то след консултация с  лекар или физиотерапевт. Това "профилактично" мазане на цялото тяло и главата може дори повече да навреди отколкото да помогне...

# 224
  • Стара Загора
Много хора се мажат от глава до пети, предполагам не ги боли всичко... Веднъж видяхме една голяма група, всички да се мажат от-до, че и малките деца на по 7-8 и тях ги караха да се мажат целите. Видяхме пък една друга жена, която след мазането с кал, направо беше като обрината...

Общи условия

Активация на акаунт