На море в Поморие! 2020 г.

• 37 115
  • 328
  •   1
Отговори
# 195
  • SF
Има , това мога да го твърдя със сигурност! Терасата е практически неизползваема вечер.Бяхме на  5-я етаж,и терасата гъмжеше от комари. Мога да различа комар от ....еднодневка !

Да, така е, и моята тераса вечер е неизползваема, но не са комари, еднодневки са, не хапят. Права е gerimeri.

Какви са тези еднодневки, които не хапят? Не съм чувала за такива. Вчера в Рила ме нахапаха едни като врабчета и късаха кожа. Сега съм на огромни пъпки и не знам с какво да ги намажа.

Иначе за Поморие - уникално красивата природа е замърсена с фасове, пластмаса и салфетки. Не се пази. От едната страна на полуострова заливът е огромен, тих, с прекрасна гледка към Созопол и Бургас.
От другата - дантелени малки плажчета с вятър и вълни, кейове с гледки, но са осеяни с фасове. Кошчетата за боклук преливат и са достроени с кашони, от които вятърът вее пликчета и опаковки от сладоледи. Пясъкът е пухкав, мек, но никой не го чисти.
 Прекрасното бистро езеро, розовите солници ... с изгнили стари дъски, стърчащи ръждиви пирони - направо си е опасно за живота. Не се поддържат с внимание, с любов. А хората ги харесват и ги ползват. Уникален туризъм може да се вихри там. Малко реклама и лудите по красота, здраве и поддръжка, еко-органик истории, могат да изкарат чудесна седмица на СПА и релакс. Но не знаем как да го направим. Тотална липса на идеи и подход. Иначе ми харесва и е забавно как хората ходят по улиците намазани с черна кал, приличащи на насекоми или аватари Simple Smile Готина гледка, която може да се рекламира като голяма атракция.
Засрояването на Поморие няма смисъл да го коментирам - грозно, безвкусно, грозно, та грозно! Луксозна къща със стъклени балкони и инокс, до нея опити за старинност с неизмазани балкони и боклуци по тях, до нея хотел, до хотела бар с мушами, до бара тухлена постройка за нещо, до нещото тухлички и плексиглас на 5-6 етажа с гледки - някакъв тотален архитектурен гювеч. Прилича на беден африкански район, в който живеят господари в резиденции и постройки за персонала им.
Храната по заведенията - за цените става! Далече е от вкусната българска храна. Повече е италиано-американо, кетчупено, но за хора, които ядат всичко и пият 2 ракии - става. Не ми направи впечатление да е много скъпо, но всъщност не се предлага кой знае какво. В голям ресторант на плажа предлагат замразени риби и сафридът свършил. Бил им много хубав и им свършвал още на обяд. Ако искаме сафрид - да ходим по-рано. Да, де, но на туристът не му се вечеря в 5 следобяд. Не знаят как се прави бизнес. Говорят на ти, не носят маски, няма разстояние между масите, носят мръсни менюта и се започва с обяснението "Не ги гледайте, защото това, това и това го нямаме." Ми не ми ги тупай на масата върху подложките, ако ще ми изброяваш 5-те налични неща, между които мога да избирам.
Жалко за красивите ни места.

# 196
Не се притеснявай, намират се все пак, плюс това наблюденията ми са от вчера и днес, в делничен ден сигурно ще е по-лесно, споко Simple Smile

# 197
Обсъждано е за цената на чадър и шезлонг но не мога да го намеря. Някой ще сподели ли колко са.

# 198
Esmee,моето впечатление от плажа е обратно.Фасове по плажа нямаше,защото имаше пепелници.Единствено кошчетата преливаха в края на деня.Но после наблюдавах как правят оборка на плажа.
Цените не са високи,на места обедните менюта бяха превъзходни и на ниски цени.
Риба си вземах от едно място до рибарските лодки.

Аз съм доволна от почивката и септември се надявам пак да го посетя за уикенд.

# 199
5 лв. Южен, 3,50 стария град. Десятка комплектът пред Грандхотела.

# 200
  • Точно където трябва
Някой ще изброи ли забележителности, които да разгледаме в Поморие? Знам за Музея на солта. Друго?
И къде мога да се мажа с кал? В см. мога ли някъде да ходя всеки ден и сама да го правя или трябва да ползвам някъде такива услуги? Къде да прочета как и къде да мажа, колко да стоя?

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 15:37 от elliee

# 201
5 лв. Южен, 3,50 стария град. Десятка комплектът пред Грандхотела.
Много благодаря!

# 202
Някой ще изброи ли забележителности, които да разгледаме в Поморие? Знам за Музея на солта. Друго?
И къде мога да се мажа с кал? В см. мога ли някъде да ходя всеки ден и сама да го правя или трябва да ползвам някъде такива услуги? Къде да прочета как и къде да мажа, колко да стоя?

Можете да посетите Тракийската куполна гробница. В Историческия музей са събрани богати колекции артефакти от античния град, а също така ще усетите и духа на старото Анхиало. Между града и квартала се намира  манастира "Свети Георги", в който има аязмо с лековита вода.
Точно до Музея на солта има обособени места, където можете да се мажете с кал когато и колкото искате безплатно.

# 203
  • Точно където трябва
Може ли повече инфо за това аязмо, какво се прави с водата и какво лекува? А до Музея на солта може ли да се ходи с кола, има ли къде да се спре. И ако се намажа има ли къде да се измия? Къде да прочета как да се намажа и колко да стоя?

# 204
Може ли повече инфо за това аязмо, какво се прави с водата и какво лекува? А до Музея на солта може ли да се ходи с кола, има ли къде да се спре. И ако се намажа има ли къде да се измия? Къде да прочета как да се намажа и колко да стоя?

С водата от аязмото хората си измиват лицето, очите, пият я. Казват, че е лековита.
До Музея на солта може да се отиде с кола, има къде да се спре. Виждам, че след това се измиват в езерото, колкото да се приберат до вкъщи и после в банята. Някои отиват така, намазани, до морето и се мият там. Колко да стоите с калта, не мога да кажа точно. Мисля, че процедурите, които се правят в санаториума, продължават около 20-30 мин.

# 205
  • София
От едно намазване с кал няма никакъв смисъл. Процедурите трябва да са поне две седмици.

# 206
  • Точно където трябва
Т.е ако се мажа една седмица няма да има ефект?
Поморие е прекрасно!

# 207
Какви са тези еднодневки, които не хапят? Не съм чувала за такива.
И аз не бях и дста се стреснахме като се появиха,, но наистина не хапят и идваха само, когато няма вятър.
Ето така изглеждат.
Скрит текст:
Иначе на мен атмосферата ми допада, плажът е чист и ще продължим, живот и здраве да ходим там. Може би сме единствените, доволни от застрояването. Повиха се много предложения с хубава локация, нормални цени и условия.

Ресторантите не ни интересуват особено, рядко ходим.

# 208
До Музея на солта се намира Музея на птиците, може да наблюдавате от там различни видове птици в Поморийското езеро. В Стария град до лятното кино има хубава градина с паметник на Яворов и Яворови скали, където Яворов е написал "Заточеници".

# 209
  • София
Т.е ако се мажа една седмица няма да има ефект?
Поморие е прекрасно!

Не знам, така ми беше казано. Пробвайте и ще споделите. Аз един път се мазах от езерото, но не повторих. Нямах компания и ми беше скучно да седа сама да съхна Joy

Общи условия

Активация на акаунт