Животът ми се случва въпреки мен

• 21 900
  • 628
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аха. Което означава, че аз, с моята виличка и заплатка съм по-богата. Освен това, нямам свекъри.
Някоя фея ме е омагьосала. Зън!

# 361
Според мен не е въпроса в достъпа до парите, може би част от нейната неудовлетвореност е че авторката не е такъв фактор във живота на хората около нея (вкл. на изкарването на пари) и в нейния живот също, мисля че тя иска да се чувства по-значима във всякакво отношение и смята че професионалната и реализация (или това с което се занимава) ще допринесат много за това.

# 362
Скрек, нищо с нищо не се връзва от това, което пишеш. Аз например само нормални и положителни неща виждам в твоя живот.

1. Ти си имаш пари, даже за 1 следобед изкарваш няколко хиляди, което честно казано си е отлично постижение за всеки човек на планетата Simple Smile
2. Мъжът ти е стиснат. Какво ти пука, че е стиснат, като си имаш пари? Освен това голям процент от мъжете са стиснати, но жените им си живеят и не се занимават с излишни проблеми. Демек нищо ново пак.
3. Свекървата те мрази - това си е  правило, повечето свекърви не си обичат снахите, откак свят светува.  Тоест ти се сливаш с масата тук и пак нищо за съчувствие няма.
4. Съседка иска да вземе мъжа ти - радвай се, че е вървежен! Това означава, че ако все пак някой ден се разделите, то той ще има нова тръпка и няма да тормози теб. А ако искат и децата да живеят при тях, за теб ще има повече пари и пак трябва да си доволна Simple Smile
4. Вариант, че никога не се разделяте с мъжа ти и той си е все неадекватен да речем...по-хубаво от това - здраве. Имате си и три деца, супер. Щом е такъв тип разсеян професор, изчети 1 книга как да манипулираме другите и почвай да го действаш в твой интерес. За толкова четене и писане във форума не разбра ли, че мъжете се влияят от жените си? Твоя подход е грешен, щом не действа - друг трябва. Ама никоя от нас не ти е в къщата да каже какъв.
5. Уверявам те, че повечето жени не ти завиждат и не искат да са ти на мястото. Предпочитат да се борят с друг тип проблеми. Вие май и двор с кокошки имахте, това не е за всеки също.

Изводите какви са - ти си една обикновена жена, малка бурма в голяма машина, както и останалото население на света. Обаче явно държиш да се подчертае, че не е така и оттам идва всичко...

# 363
Така че щастието е в парите, ако ще и форума да се пукне.

Точно така мислят и мъжете. Безимотната, безпаричната не може да ги направи щастливи. Тя става само за секс и евентуално утроба. После секса понамалява и мъжът спира да я вижда и чува. Рецепта за щастие е това!

# 364
Напълно съм съгласна с мнението на Бианка. Ако бях на мястото на Скрек, щях да си го разпечатя и да си го сложа до компютъра, за да си го чета всеки ден.

# 365
Не ме карай да ти казвам кви пари имаме да не ти докарам болест.

Simple Smile За малко да те сбъркам с друга съфорумка, на която съм писала горе-долу същото - никой не си е подобрил битието с конфликти във форуми, най-много още повече да се потиснеш, като видиш как във виртуала срещаш същото отхвърляне, както в реала - съвсем резонна реакция на твоето действие\поведение. И на двете места трябва малко повече гъвкавост, адаптация, та дори и хумор, за да върви общуването.

Мисля, че преди съм ти писала - трябва ти външна помощ, такава дългогодишна неудовлетвореност звучи направо смазващо.

# 366
Оф, Бианка, докара ми гърчове от хилеж. Но си права, абсолютно права.

# 367
Ема не съм съгласна. Точно в тази тема видях няколко човека, който искрено искат да помогнат. Тоест не винаги срещаме отхвърляне.

# 368
  • София
На мен лично Скрек ми е много интересна като психологически субект. Ту искам да й помогна и й правя анализи, ту ме нервира с безкрайното си отхвърляне. Много ми е интересно накъде ще забие след 5 г. Надявам се към по-добро за нея.

# 369
Кристина, те и другите в предишни теми са се опитвали да помогнат Simple Smile Просто има 2-3 потребителки, които винаги изпадат в конфликт и накрая се стига до "знаеш ли колко пари имам" и по някаква причина остават на това ниво на общуване.

Чета тази потребителка от 2 години, в началото и аз се опитвах да съм мека и да помогна, но видях че тя просто си цикли върху "майка ми\мъжът ми\дъщеря ми\свекървата\никой не ме обича, а аз съм е.а ти пича", зачетох се в коментарите на другите, че всичко това се повтаря от 15+ години, и отново стигнах до извода, че винаги има обяснение защо даден потребител среща масово определено отношение - като вината далеч не е, че коментиращите за зли, завиждат, бедни са или нещо подобно.

# 370
Ема не съм съгласна. Точно в тази тема видях няколко човека, който искрено искат да помогнат. Тоест не винаги срещаме отхвърляне.

Крисе, (ако позволиш),  за съжаление и 100 човека да се опитат да помогнат,тя ще се вкопчи в негативните коментари. И няма да е тя виновна, negativity bias му викат и е общочовешки феномен. ConfusedConfused

# 371
Аз съм по-богата...а пък аз съм по-хепи....голямо пишкомерене падало в женските форуми...което би било супер забавно,  ако не беше на нечий гръб.
По-горе има мнение, че не форумът е проблема на авторката. Може и така да е,но всячески се натиска да стане.
Защо трябва да се атакува човек, влязал да потърси вид помощ, па дори и да е изплякал нещо по-арогантно или дребнаво в порив на самоотбрана?...

Не се обръщам конкретно към Skrekkelig, за да не звучи сякаш го раздавам някакъв шМентор, щото не съм, затова само принципни 2 стинки върху ситуацията ѝ като събирателен образ на много такива.
"Кой е пътят ми" от 1вия пост е заробващ въпрос, вменяващ провал у питащия. Мислене в стереотипи за пътища, цели, карми, че и магии, не носи нищо, освен окови.
На мен пътя ми е безпътицата, а целта ми е да нямам цел. А сега де! Вселенският админ ще ме банне от света!! Междувременно един куп дебели книги с мъдрости за прогреси и развития току що ми станаха вповече. Хубаво, че не съм ги чел. Даже май не ги и имам. дгд правилата на сульо и пульо.

Мотивацията зад всяко действие е да изкрънкаш нещо насреща, нещо което ти носи доза удовлетворение. Дори и най-големият алтруист в дъното на всичките си логически вериги е егоист, просто неговото удовлетворение идва примерно от себераздаване, да висне на въжето в името на кауза и т.н. Тоест, отличаващото го от комшията му е различно само на повърхността. Цялата посока на живота е да се преследва някакъв вид щастие, доволство, различно на вкус и цвят според човека, но в същността си именно това - частичка ендорфинна радост.

Ми тогава какъв да е пътя, в мирно време, при свободен човек освен прави това, което те радва, което ти носи щастие. Стига да не нараняваш друг. Колкото можеш, както можеш, ако можеш.
Съответно нищо не трябва да се търпи трайно. Да живееш със стиснати зъби си струва единствено ако е заради човек, когото обичаш повече от себе си. Тогава, въпреки че външно ще си жертвено агне на хуманизма, вътрешно принципа на егоиста е спазен - отвъд съсипващите грижи, надълбоко си удовлетворен, помагаш, отдал си се, реализираш любовта си така, както може.
Във всички останали случаи да се търпи е тъпо. Биеш си камшика, нека другите мрънкат накъде върви тоя свят,  едно време кви семейства имаше и дрън дрън рев по изплъзнали се неосребрени години.
Не трябва да се търпи, особено по инерция и за спорта.
Може и още да се каже, но от 2 стинки минаха в 5 и ще стане голяма инфлация накрая, един чаршаф си стига.

на същото мнение съм.

Само да попитам даващите акъл:
Къде точно в темата казвам, че съм нещастна, че търся съвет, че искам да ми се прави психпортрет?
Нито съм нещастна, нито съвети търся.
Описано си е ясно и на проЗ език каква е целта и. Но народът тъпо и упорито не схваща и си мисли, че трябва да съветва, да напада, на обижда и т.под. но не и да се изкажат по темата тези, които се разпознават. Ако има такива.

Това някоя жена да хареса трите деца толкова много, че да иска да ги вземе заедно с баща им, направо ме разсмя. Патология отвсякъде. На авторката де.

Мога да ти пратя съобщенията, които тази, навремето уж най-добрата ми приятелка, писа по фейсбук на мъжа ми. Ама ще кажеш, че и тях съм си ги измислила. Защо тя ги пише, а накрая аз имам патология? В какво точно се изразява патологията ми?

Скрит текст:

Точно така мислят и мъжете. Безимотната, безпаричната не може да ги направи щастливи. Тя става само за секс и евентуално утроба. После секса понамалява и мъжът спира да я вижда и чува. Рецепта за щастие е това!

това майтап ли беше или насериозно? И аз имам наблюдения, че днешните подобия на мъжленца, си търсят обезпечени жени, за да не им се налага да харчат пари по тях. Даже един, за който исках да се женя директно ми заяви, че докато не си намеря работа, мъж няма да си намеря.
Ама казано така директно от мъж шокира все пак малко или много.

# 372
Мъжете също търсят обезпечени жени. Специално бг е най-бедната държава в евросъюза и мъжете не могат да поддържат стандарт на семейство с две деца, ако жената не работи и не изкарва поне колкото него. То много зависи и от жената. Аз обичам да харча, да пътувам, не мога да си стоя у дома. За да може един мъж да ми поддържа стандарта трябва да е с поне 5000 лв. Заплата  И да ми я дава на мен, а той да си оставя само ца джобни. А такъв мъж е много ухажван.
На тия години бих си взела беден и безимотен / но все пак работещ мъж/, но вече деца няма да раждам. Бих искала само забавления, разходки, да ми ходи по гъза един вид, Обаче мъж да си вземе бедна и безимотна, ако не е за дете, май няма сред познатите ми. Всички искат на тяхното ниво, че и по-богати. То и за това са сами. Не искат да харчат за някой друг. Аз пък не бих живяла в самота с котката или кучето. Котка и куче не обичам, искам жив човек. Смятам, че за един мъж бих похарчила по -малко пари / ако все пак и той работи/ отколкото приятелките ми харчат по кучетата си.

# 373
Само да попитам даващите акъл:
Къде точно в темата казвам, че съм нещастна, че търся съвет, че искам да ми се прави психпортрет?
Нито съм нещастна, нито съвети търся.
Описано си е ясно и на проЗ език каква е целта и. Но народът тъпо и упорито не схваща и си мисли, че трябва да съветва, да напада, на обижда и т.под. но не и да се изкажат по темата тези, които се разпознават. Ако има такива.

И във виртуала, както и в реала, в темата, както и в живота - искаш едно, става друго и е необходимо да проявиш гъвкавост, вместо да им обясняваш колко са бедни Simple Smile

# 374
Скрит текст:

това майтап ли беше или насериозно? И аз имам наблюдения, че днешните подобия на мъжленца, си търсят обезпечени жени, за да не им се налага да харчат пари по тях. Даже един, за който исках да се женя директно ми заяви, че докато не си намеря работа, мъж няма да си намеря.
Ама казано така директно от мъж шокира все пак малко или много.

Абсолютно сериозно. Мъжете винаги са били такива, не само сега и не само в бг. Парите са афродизиак и за двата пола, не се различаваме много.

Общи условия

Активация на акаунт