Животът ми се случва въпреки мен

• 21 732
  • 628
  •   1
Отговори
# 615
Андариел, това с отношението ...
Ти жена в цикъл виждала ли си 🤣🤣🤣

# 616
Темата е за тези, които живеят с такова усещане. Управляващите си собственоръчно животите да се въздържат от коментари.
Интересно ми е дали съм единствената, на която и се струва, че колкото и да бута живота си в една посока, той си върви на където си иска. Колкото и да са ми добри намеренията, плановете - правилно изготвени с акъл и всичко, все ще се намери или външен човек, или случайно събитие или пък аз самата собственоръчно - в резултат на импулсивна емоция или моментно разсейване - си саботирам всички начинания.
Колкото повече живея, толкова повече усещам, че животът ми се управлява от съдба ли е, от дяволчета ли са, от късмет/каръщина ли, от планети ли, от числа ли.... не знам какво е, но не и от мен.
Да започнем с първия ти пост.
Първи абзац. Пускаш тема в публичен форум , като се опитваш ти да диктуваш правилата. Първият потребител ти отговаря съвсем културно( форма Вие), ти като селянка скачаш
Да минем към следващите два абзаца, където описваш ситуацията...според тях ти си перфектната, другите и вселената ти влияят.
Пишеш в тази тема едно, друго в съседната... по използваните думи, ти скъпо дете ( нарочно използвам думата дете), нямаш нито едно от образованията, за които претендираш( по спомени електро инж, компютърни технологии и бионещо си- забележи”, образования нямащи нищо общо едно с друго и прекъснатото описано по различен начин в двете теми, за които ставаше дума по-горе)
Та скъпа потребителско, лъжеш като за световно, опитваш се да играеш роли и не ти се получава. С други думи си и лош артист.

Само не мога да разбера, как някои ти се връзва на фантасмагориите.

# 617
Жено от Huston, не си добре с главата.

# 618
Skrekkelig, защо сте си избрала такова форумно име? Има смисъл на норвежки. Така ли се чувствате?

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 03:59 от Dimana12

# 619

Спорен въпрос
Цитатите са твои:

И не си живея цял живот сама - намерих си мъж и най-нагло се натресох у тях. Даже спазарих и половината имот за всеки случай. Преди това периодично ме заплашваше с развод, буквално за нищо. От как получих права над имота за развод не е споменавал. Оправям се аз с наглеци прсото ми трябва малко повечко време - няма лесно при мен, но рано или късно резултатът е налице и съм доволна.

Ми помощите му ако са колкото заплата от чистенето от къв зор ще чисти. Мен ме мързи къщата си да изчистя камо ли да ходя да го работя. Пък и не ме бива за тЪз работа - не чистя качествено, не ми е тва призванието, що да се бутам като ме не бива в тази професия.

Сега пак уча нещо и съм на ръба да го зарежа.С тази разлика, че нито на мен нито на никой не му дреме дали ще го завърша. Изчаквам само щото още не мога да се реша - току виж желанието ми за учене се върнало. Но все по-скептична ставам, че ще се случи. И другата разлика е, че не само че не плащам да уча, ами даже ми и плащат.

Иначе ако трябва да избирам между пари и чувство за хумор определено ще избера второто. Но това при положение че все пак има някакви пари, а не да ми висне на врата - такива мизерници дори не са ми секси и ме отблъскват - липсата на пари за нормално съществуване (не става дума за милиони и лукс) отнема доста от мъжествеността на мъжа. Даже по-добре без пишка отколкото без пари.

Аз на 28 нямах де се вика нищо - едно голо образование, с което не можех да си намеря работа и пари дори не печелех.

И цитат от 2019 -Аз с 3(деца)изкарах едно образование и сега карам второ.
Уж съм добре с математиката, но нещо не излизат сметките. 2019 караш второ, 2020 прекъсваш третото образование.

В такива ситуации оценявам какъв търпелив и непретенциозен мъж имам. Чинии вечер никога не мия, па за чистене да не говорим  - всичко си остава така до другия ден, когато докато готвя вечерята измивам натрупаното от предната вечеря и от деня. Верно че откарвам по 2 часа в кухнята,  ама няма шанс вечер късно да ме накараш да правя каквото и да било - сядам заедно с всички пред ТВто и се радвам на живота. Никога не ме е накарал и да чистя - превя го когато съм настроение - не му пречи мръсотията. Само тази в банята го дразни, но нея сам си я чисти като му писне. И сутрин изцяло той се занимава с децата. Тази помощ ми е достатъчна
Ако не се лъжа мъжът ти въобще не ти помагаше, а ти беше слугинята. Само дето след този пост не става ясно как така нещата се промениха от 2019 до 2020.

Мило момиче, ти си патологичен лъжец.

# 620
Според мен наистина не разбирате маниера и на говорене/писане и че това че звучи нападателно, не означава че го прави с умисъл.
Едва ли някой живее с мисълта, че друг мисли за парите му. Такъв и е изказа, така си оцветява речта, такъв и е стила и маниера. Леко троснат. И аз съм и писала и ми е отговаряла леко троснато, първоначално се учудих, после реших че мадамата си води диалога по нейния си начин.
По-нагоре в темата и аз захапах една мадама щото долових заяждане, където е нямало.
Ако прочетете първия и пост- нищо нападателно няма. Няколко последващи, също. После захапват, на нея и идва изневиделица що се случва, отговаря. И се отприщват едни гадости...
Мискомуникация, хора. Често се случва в писмена реч, когато не виждаш гримасите, поза, тона на отсрещния, а вътрешното ти гласче чете на свободно съчинение.
(Не отричам и други в темата да имат същия проблем. Не отричам и за себе си понякога.)
Браво, една дет чете с разбиране.

# 621
"Ако прочетете първия и пост- нищо нападателно няма. Няколко последващи, също."

Цикълът е такъв. Във всяка тема се започва кротко и постепенно ескалира. Няколко потребителки са така - общо взето с еднакви етапи в темите им - аз съм чудесна, вие не ме разбирате, защото сте прости, децата, мъжът, къщата\апартаментът, парите...

Дренка писа напред - тя\те имат нужда да говорят и да бъдат изслушани, въпросът е, че уменията за общуване водят до гореописаното.

# 622
  • France
Лошото е, че има и такива, които вместо да четат разбирайки, ходят да се ровят в стари постове. И хоп, историята придобива друг облик.

Държа да кажа, че съм иронична, за тези дето не са на ТИ с невербалната комуникация

# 623
Скрит текст:

Спорен въпрос
Цитатите са твои:

И не си живея цял живот сама - намерих си мъж и най-нагло се натресох у тях. Даже спазарих и половината имот за всеки случай. Преди това периодично ме заплашваше с развод, буквално за нищо. От как получих права над имота за развод не е споменавал. Оправям се аз с наглеци прсото ми трябва малко повечко време - няма лесно при мен, но рано или късно резултатът е налице и съм доволна.

Ми помощите му ако са колкото заплата от чистенето от къв зор ще чисти. Мен ме мързи къщата си да изчистя камо ли да ходя да го работя. Пък и не ме бива за тЪз работа - не чистя качествено, не ми е тва призванието, що да се бутам като ме не бива в тази професия.

Сега пак уча нещо и съм на ръба да го зарежа.С тази разлика, че нито на мен нито на никой не му дреме дали ще го завърша. Изчаквам само щото още не мога да се реша - току виж желанието ми за учене се върнало. Но все по-скептична ставам, че ще се случи. И другата разлика е, че не само че не плащам да уча, ами даже ми и плащат.

Иначе ако трябва да избирам между пари и чувство за хумор определено ще избера второто. Но това при положение че все пак има някакви пари, а не да ми висне на врата - такива мизерници дори не са ми секси и ме отблъскват - липсата на пари за нормално съществуване (не става дума за милиони и лукс) отнема доста от мъжествеността на мъжа. Даже по-добре без пишка отколкото без пари.

Аз на 28 нямах де се вика нищо - едно голо образование, с което не можех да си намеря работа и пари дори не печелех.

И цитат от 2019 -Аз с 3(деца)изкарах едно образование и сега карам второ.
Уж съм добре с математиката, но нещо не излизат сметките. 2019 караш второ, 2020 прекъсваш третото образование.

В такива ситуации оценявам какъв търпелив и непретенциозен мъж имам. Чинии вечер никога не мия, па за чистене да не говорим  - всичко си остава така до другия ден, когато докато готвя вечерята измивам натрупаното от предната вечеря и от деня. Верно че откарвам по 2 часа в кухнята,  ама няма шанс вечер късно да ме накараш да правя каквото и да било - сядам заедно с всички пред ТВто и се радвам на живота. Никога не ме е накарал и да чистя - превя го когато съм настроение - не му пречи мръсотията. Само тази в банята го дразни, но нея сам си я чисти като му писне. И сутрин изцяло той се занимава с децата. Тази помощ ми е достатъчна
Ако не се лъжа мъжът ти въобще не ти помагаше, а ти беше слугинята. Само дето след този пост не става ясно как така нещата се промениха от 2019 до 2020.

Мило момиче, ти си патологичен лъжец.

ти сериозно ли отдели часове да ми ровиш по хисторито само и само да докажеш, че лъжа, и пак не успя щото не четеш задълбочено.
Да - имам 3 образования. Но не си обърнала внимание че пише "Аз с 3(деца)изкарах едно образование и сега карам второ. "     3 деца с 3 деца карам второ. Без деца в БГ изкарах първото - другите 2 - тук с деца. 1+2=3 Математика за 1 клас.

А за това, че не помага очевидно си се излъгала. Помага разбира се. Но как това че изхвърля кухненския боклук, празни миялната и изпраща децата на училище анулира факта, че аз върша всичко останало и ме третират като слугиня?
Пак се затри и в крайна сметка единственото, което доказа е, че не можеш да четеш

Лошото е, че има и такива, които вместо да четат разбирайки, ходят да се ровят в стари постове. И хоп, историята придобива друг облик.

Държа да кажа, че съм иронична, за тези дето не са на ТИ с невербалната комуникация

язък и за ровенето - нищо не изрови.
Толкова време да отделиш за непознат човек за да доказваш пред света, че е лъжец е патология

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:28 от Skrekkelig

# 624
Госпожо, аз съм регистрирана от десет дена и вече на два пъти ме обвиниха че съм въртяла палачинки. Ако за вас, след дългогодишен престой тук е само това обвинението, постижение си е. A всъщност, всеки на моменти подава противоречива информация, или поне тълкува нещо противоречиво, повлиян от различни фактори, като моментно състояние. Като го правим на глас, минава и заминава, никой не обръща внимание. Като си плямпаме писмено, има и хистори, в което ако се зачетеш ще откриеш безброй малки противоречивости, в плямпанкята на всеки един от нас.
Има и хора го умишлено и злонамерено заблуждават, но в повечето случаи тези хора го правят с цел някаква  реална полза, а не в клюкарски форум. Затова не трябва да се вземат прекалено насериозно тези форуми,не сме в съдебна зала, не адвокатстваме, не прокуростваме, а си бъбрим и се мухарим. (Ако междувременно помогнем на някой да се почувства по-добре, супер)
Сигурно сте забелязали какъв "извънземен" език използват юристите, и плеядите им са резултат на добре обмислена подготовка, с цел да избягнат всякакви противоречия. Не виждам някой тук от нас да прави същото...

# 625
Именно затова се чудех домакинята от Huston какво печели убеждавайки околните, че аз лъжа. Очевидно е, че нещо я е яд на мен ама само тя си знае какво (може да страда от комплекси защото самата тя няма образование, или да е беден мъжът и и тя самата. Явно е, че не става от компа - едва ли някой и плаща за да рови по цял ден в хисторито на БГ-мама). Но пък чак такива усилия да полага и време да отделя за да ме нас...ре публично си е вид психопатия

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 11:57 от Skrekkelig

# 626
Не ме е яд, завиждам ти, както всички край теб ти завиждат.

# 627
Не ме е яд, завиждам ти, както всички край теб ти завиждат.

Благодаря - явно има за какво.
Аз пък теб те съжалявам

# 628
Темата се изроди и се върти около едно и също. Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт