Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 31 юли 2020, 14:09 ч.
 • Последно мнение: 4 авг. 2020, 00:44 ч.

Животът ми се случва въпреки мен

 • 6 052
 • 196
 •   4
Отговори
 • Мнения: 3 012
Темата е за тези, които живеят с такова усещане. Управляващите си собственоръчно животите да се въздържат от коментари.
Интересно ми е дали съм единствената, на която и се струва, че колкото и да бута живота си в една посока, той си върви на където си иска. Колкото и да са ми добри намеренията, плановете - правилно изготвени с акъл и всичко, все ще се намери или външен човек, или случайно събитие или пък аз самата собственоръчно - в резултат на импулсивна емоция или моментно разсейване - си саботирам всички начинания.
Колкото повече живея, толкова повече усещам, че животът ми се управлява от съдба ли е, от дяволчета ли са, от късмет/каръщина ли, от планети ли, от числа ли.... не знам какво е, но не и от мен.
Ужасно стресиращо, объркващо, натоварващо и отчайващо е това положение. Ако направя нещо - съжалявам, че съм го направила. Ако не направя - съжалявам, че не съм го направила. А реално не би трябвало да съжалявам, защото реално не аз съм го направила, а нещо извън мен ме е подтикнало така да постъпя/не постъпя. Ако все пак успея да реализирам нещо, се оказва, че е било безсмислено и безполезно или ако е направено за близките ми - са недоволни, въпреки че иначе е нещо, на което повечето хора биха се зарадвали.
Ако се разпознае някой - как се справяте с това положение?

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 15:40 от Skrekkelig

# 1
 • Мнения: 2 182
Да става нещо въпреки вас, е когато вие планувате нещо, а то не става защото с някого другиго се е случило нещо. По вашето описание просто взимате лоши решения и мислите, че някой друг е виновен. Не работят така нещата.

# 2
 • Мнения: 3 012
Да става нещо въпреки вас, е когато вие планувате нещо, а то не става защото с някого другиго се е случило нещо. По вашето описание просто взимате лоши решения и мислите, че някой друг е виновен. Не работят така нещата.

не си разбрала нито какво съм написала, нито как работят нещата при мен. Помолих хора, които не се разпознават да не коментират - нямам нужда нито от критика, нито от акъл

# 3
 • Мнения: 29
И при мен става нещо подобно. Забелязала съм, че когато желая нещо много да се случи и го очаквам, поради старание от моя страна - никога не става, когато се откажа и се примиря, тогава се случва. Вярвам в съдбата и се опитвам да не се навивам много за определени неща, които искам да ми се случат.

# 4
 • weiter, weiter, ... weiterstadt
 • Мнения: 14 596
Не вървиш твоя път, затова....

Как да се справиш: научи се да виждаш малките знаци и сигнали и тогава да взимаш решения.

# 5
 • Linz
 • Мнения: 11 565
Създала си си грешни мисловни модели. Реалността я създаваме ние сами, така че някъде бъркаш... подсъзнателно се саботираш.  
Потърси книги и/или видеа за самоусъвършенстване- има толкова много. И... имай вяра, защото нещата се случват както ние ги програмираме!

# 6
 • волно калдъръмче
 • Мнения: 4 949
Завишени изисквания към себе си. Неприемане на собствените отрицателни черти. Стремеж към усъвършенстване на личностни качества, поведенчески модели, взаимоотношения. Ако поне едно от тези неща го има, кажи стоп. Никой няма да помисли за теб, да се постави на твое място и да се опита да те разбере.

Правиш това, което те кефи и спираш да се тормозиш за неща, които не можеш да промениш.

# 7
 • Мнения: 809
Звучи ми, като да си изпаднала в депресия. Ако нещата не стават по твоя начин, не е необходимо веднага да развиваш някаква параноя. Това му е хубавото на живота: непредсказуем е.

# 8
 • Мнения: 3 012
Не вървиш твоя път, затова....

Как да се справиш: научи се да виждаш малките знаци и сигнали и тогава да взимаш решения.

гледам знаци и действам според тях. Това е една от причините, че често си сменям посоката. Ама не се задържам дълго в новата. Ако някой каже как да разбера кой ми е пътя ще съм му вечно благодарна. Ако изобщо си права, че не си вървя по пътя.
На тоя етап ми се струва, че просто това ми е съдбата и трябва да си мина през всичко това. Дори не е толкова учене на уроци (кво да научиш от това, че все гледаш да правиш най-правилното и все се оказва, че не си уцелил), а си е живо изплащане на карма

Завишени изисквания към себе си. Неприемане на собствените отрицателни черти. Стремеж към усъвършенстване на личностни качества, поведенчески модели, взаимоотношения. Ако поне едно от тези неща го има, кажи стоп. Никой няма да помисли за теб, да се постави на твое място и да се опита да те разбере.

Правиш това, което те кефи и спираш да се тормозиш за неща, които не можеш да промениш.

май ти най-права ще излезеш

Депресия - да - периодично изпадам в такава поради гореизложеното.

# 9
 • Мнения: 1 514
Това е една от причините, че често си сменям посоката. Ама не се задържам дълго в новата. Ако някой каже как да разбера кой ми е пътя ще съм му вечно благодарна.
Избираш дългосрочна цел, разделяш на малки цели и вървиш напред. Дори и да паднеш, се изправяш и пак вървиш. Никога не гледай назад и не съжалявай за грешките или решенията - те са минало и няма как да се върнеш.
При мен никога не става така както го планувам, а вярвам и при повечето хора. Тази година ми е тежка, а тепърва предстоят и доста промени, може би на по зле и даже не знам какво да мисля. Плашещо е. Старая да виждам дългосрочните си цели, за да мога да продължа напред.

# 10
 • Мнения: 660
Съжалявам. Звучи много фрустриращо. И при мен е така. Опитвам се да се уча на само-съчувствие и самоприемане такава, каквато съм, друго не помага.

# 11
 • Мнения: 115
И аз имам доста от посочените от авторката проблеми, така че тя не е самотно изключение, само че при мен нещата може би не са толкова емоционални. Не смятам че управлявам живота си и не правя някакви много конкретни планове защото почти винаги не се получават. Доста от препоръките които съм получавал (за позитивно мислене, увереност в себе си, тотална вътрешна промяна и стратегически планирания ) изобщо не ме ободряват, даже напротив...
Нещо което ми помага са няколко човека които мога да нарека истински приятели (или просто това са хора с които се общува много леко и не ме натоварват ).
Понякога е нужен много малък външен тласък, което да ви изкара от орбитата на самовглъбяването и вътрешното зацикляне, при жените бременността и майчинството също могат да бъдат решаващ фактор за това.

# 12
 • Мнения: 5 994
Не, при мен нещата се получават както ги искам, но много трудно.

# 13
 • Мнения: 343
В коя част от живота имаш чувството, че се проваляш? В личен или в професионален план? Има много голямо значение, защото ако е в професионален - може и да е в държавата причината, обективно да се намираш в неправилното място. Помисли върху това. Ако е в личен, това е напълно различен проблем.
В съдба и карма изобщо не вярвам. Има избори и плащане на цената им. Понякога правилният избор, който ще те отведе на правилното място, струва прекалено много и хората не са склонни да го платят. Не си струва да си загубиш здравето заради някаква кариера, например.
Съвети не е хубаво да се дават, но за да видиш ситуацията по-добре, трябва да се отдалечиш от нея достатъчно (до степен да не си емоционална).....та опитай така - поогледай, „забави, забави".....ей къде е морето (или планината). Като нищо може да си заобиколена от тълпа идиоти, които и пет стотинки не дават за теб.

# 14
 • София
 • Мнения: 903
В изкуството напр. всеки си има стил, така и ти с твоя живот с имаш собствен стил - в него има неща, които само ти можеш да направиш и само ти можеш да измислиш. Ако следваш чужд стил (това сега много лесно ни се вменява с фейсбука и инстаграм), има риск да не видиш кое си е "твоето нещо".
Чуждия "стил" работи ако си избираш дрехи или почивки, може да отидеш някъде само защото Х е пуснал хубави снимки оттам, но в личните работи трябва всеки ден да усещаш какво е твоето нещо.
Изобщо не е лесно. Първо на първо трябва да се научиш да си харесваш живота, а това в България е трудно, много хора не си обичат живота изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт