Животът ми се случва въпреки мен

• 21 724
  • 628
  •   1
Отговори
# 45
Животът не се управлява собственоръчно. Това на първо четене.
Съдба, каквото ти е писано и т. н. , аз съм се убедила за 43 години, че от съдбата не можеш да избягаш.
Но : това , което зависи от нас, а то не е малко, определя и развитието на житейския ни път.
Ако се оплакваш,че все нямаш пари, че работата ти е гадна, че гаджето ти е кофти, животът не ти е виновен.
Докато си жив, всичко е поправимо , освен загубата на любими хора, тежки болести и това е.
Животът си е много хубав, зависи от гледната точка.

# 46
Skrekkelig, отговарям на частта, в която си писала: тръгвам в една посока, после сменям решението си, оказва се грешка и т.н. Дано ти бъда полезна!
Ако съдя от мой личен опит, става въпрос за престараване + липса на цялостен поглед върху нещата, то и затова човек се престарава. Като знаеш точно какво трябва да направиш и точно как да го постигнеш, даже и да сбъркаш 1-2-3 пъти...не е фатално. Това няма да те "подведе" по други, грешни пътечки. И обратно, когато не си сигурна как да постигнеш целта, започва едно лутане.
На мен ми се случва(ше) в работен план. От колеги се научих колко лесно можело да става всичко и че всяко нещо си има начин.
Защо не попиташ близки твои хора за странично мнение? За тези, които те познават може дори да е очебийно и току-виж живота ти станал малко по-лесен, както и в моята работа. Пожелавам ти го!

# 47
  • София
Темата е за тези, които живеят с такова усещане. Управляващите си собственоръчно животите да се въздържат от коментари.
Интересно ми е дали съм единствената, на която и се струва, че колкото и да бута живота си в една посока, той си върви на където си иска. Колкото и да са ми добри намеренията, плановете - правилно изготвени с акъл и всичко, все ще се намери или външен човек, или случайно събитие или пък аз самата собственоръчно - в резултат на импулсивна емоция или моментно разсейване - си саботирам всички начинания.
Колкото повече живея, толкова повече усещам, че животът ми се управлява от съдба ли е, от дяволчета ли са, от късмет/каръщина ли, от планети ли, от числа ли.... не знам какво е, но не и от мен.
Ужасно стресиращо, объркващо, натоварващо и отчайващо е това положение. Ако направя нещо - съжалявам, че съм го направила. Ако не направя - съжалявам, че не съм го направила. А реално не би трябвало да съжалявам, защото реално не аз съм го направила, а нещо извън мен ме е подтикнало така да постъпя/не постъпя. Ако все пак успея да реализирам нещо, се оказва, че е било безсмислено и безполезно или ако е направено за близките ми - са недоволни, въпреки че иначе е нещо, на което повечето хора биха се зарадвали.
Ако се разпознае някой - как се справяте с това положение?
За себе си мога да кажа, че се измъкнах от подобно положение като спрях да съжалявам за свои решения в миналото. Когато вземеш решение сама, а не нещо отвън да те подтикне, вече е друго и няма да съжаляваш, ако ще и целият свят да ти казва, че решението ти е неправилно. Трябва повече самоувереност и общуване с хора, които те подкрепят. И по-малко емоции, защото в 99% от случаите само вредят при вземане на решения.

# 48
Нямам право на мнение, щото съм извън категорията, но като наблюдател.
Спри да се оправдаваш с фактори извън теб. Не била тя го направила, а нещо извън нея. Хайде холан! Не знам как те търпят хората около теб.
Сядай и пиши. Търси това, от което си доволна, може да е малко, нищожно. Намирай го, всеки ден!

# 49
Няма как да ти се случват хубави неща и с лекота, ако вечно си недоволна от всичко край теб.
Това, което е край теб - е твоят избор.
Вселената работи огледално:
“Не харесвам..еди какво си” - тя чува “Харесвам” и го дава..))

Пробвай с “Благодаря” и ще видиш разликата..)

Направи си 14 дневен експеримент и ще се изумиш от резултатите.

# 50
Какви са Ви трите образования? Ако е нахално, игнорирайте въпроса, стана ми интересно!

Електронен инженер, Компютърни науки и Биоаналитик (тук не съм се дипломирала - ученето го изучих, но прекъснах на стажа)

Искам да ви кажа, че отговорът на всичките ми нещастия - във всякакъв план - е НАМЕРЕН. Откри ме е една жена по фейсбук. Каза, че Господ я е пратил при мен. Ясновидка. Помислих отначало, че някоя от форумките ме е разконспирирала, открила ме е във фейса и се бъзика с мен. Затова се заговорих с нея. Оказа се обаче че е истинска врачка - знаеше вътрешни неща за мен, без да съм и казала една дума за себе си. Описа ме точно както аз самата се виждам и чувствам. Дори мъжът ми не ме познава толкова добре, а на него му споделям ВСИЧКО. Истинска беше - това е. Дадох и шанс защото исках да разбера дали наистина Господ я праща или оня другия. Отначало това не се разбираше, но с течение на разговора осъзнах, че НЕ е Господ.
Накратко - тя ми каза, че 2 жени, които много ме мразят са ми направили магия и заради тази магия са всичките ми неволи. Аз нямам никаква вина за нищо. Магията с времето действала все по-силно, и ако не се махне ще завърши със загуба на дете. Отдавна подозирам че една жена може да ми прави магии (тя и майка и са вещици). Но не знам дали е тя - врачката не можа да ми кои са точно и кога е направена, защото преди да и се покаже трябвало някакви ритуали да се правят. Струват пари разбира се.
Ако не бях навътре в нещата вече да съм и платила и да очаквам с нетърпение след 8 дни да се решат всичките ми проблеми и да ми потръгне в живота както тя ми обеща. Но понеже съм наясно, че може да влоши положението ми и казах, че искам да си помисля, след което я баннах от фейса. Тя ще чака днес да и се обадя. Страх ме е повече от нея отколкото от предполагаемата магия, която я я има има я не. Май сестра ми ще се окаже права и трябва да обърна към Господ за помощ - при магии астрология, нумерология и т.под. не помагат.

# 51
Магията се разваля, когато минеш от светлата страна..)

# 52
Поздравления! Познавам не една жена с подобни велики разкрития и все по две други забърки - обикновено майка и дъщеря са вещиците 😆
Няма оправия туй женското, ей!
Ха сега да видим дали и как ще подходиш към решенията Simple Smile

# 53
  • София
Страхотно оправдание е "някой ми е направил магия, затова животът ми не върви". Скрек, мислех те за по-разумна.

# 54
Заради приятелки и техните несгоди по едно време се заглеждах в предаванията на Стойчо Керев. Интересно е Simple Smile
В практиката често стигаме до задънени улици с колеги и неведнъж съм се разравяла до дъното на проблема. Магия Simple Smile

# 55
  • София
Магия, разбира се. Само че авто. Когато всеки ден нареждаш "за нищо не ставам, нищо не ми върви", Вселената слуша и изпълнява!

# 56
Ако не поемете отговорност за действията си, а все обвинявате някой друг за несгодите си, никога няма да прокопсате в този живот. Тези врачки, магьосници и прочие освен да ви вземат парите и да ви задълбаятв проблема нищо друго няма да направят. По- добре отидете на психолог да ви помогне с анализа на ситуацията и защо се чувствате така.

# 57
Bugi, остави Simple Smile

# 58
Абе, моля ти се, дори само от тази тема има достатъчно инфо, за да ти врачуват, "познавайки" ти не каква си наистина, а за каква се мислиш и какво очакваш да чуеш. Тук не си анонимна, а във фейсбук, ако участваш в подходящите групи, лесно могат да те набележат хора, които търсят шарани.

# 59
Ти си онази потребителка, която показа малолетната си дъщеря на някакво кратко видео, нали? Аз те питах тогава за педофилите. Ама не се притесняваше от тях. А сега се плашиш от някаква си врачка. Странни приоритети имаш.

Последна редакция: нд, 02 авг 2020, 12:40 от Дракарис

Общи условия

Активация на акаунт