Животът ми се случва въпреки мен

• 21 758
  • 628
  •   1
Отговори
# 30
  • САЩ
Ох да, ужасно е да имаш чувството че нямаш контрол върху собствения си живот и все да се надяваш че и този труден период ще отмине, а те нямат край. Наистина интересна тема. Не мога да дам съвет, но ще ми е интересно да прочета полезни мнения.
И аз се уча да търся знаците и да ги разчитам но не ми се получава.    Сякаш вратите пред мен са все барикадирани и затворени. Когато най-после ги отворя, там няма нищо. В каквото и да вложа енергия, работа и време се оказва безмислено. Най-много страдам от това че нямам кариера. Не е толкова късно, но вече толкова години не мога да избера подходяща професия и май от там идват и всички останали проблеми. Още по-лошо става когато се сравнявам с приятели и познати и съвсем се отчайвам. Да не говорим че тази година се оказа едно ужасно трудно изпитание за всички, за някои повече, за други по-малко.
Продължавай да записваш мислите си тук при нас или в дневник, според мен може да помогне да достигнеш до някакви полезни изводи. Прегръдки!

П.П Ако искаш мога да ти пратя на лични музика/честоти за слушане, мисля че ще ти помогнат  със съня.

# 31
Или пък очакванията ви са много високи.
Вземате един лист и пишете: плюсове , минуси. Правите информиран избор... и след това не се чудите какво би станало ако... нищо не би станало, защото вече сте направили друг избор

# 32
  • София
Аз се отпускам и с радост приемам каквото дойде. Знам, че не мога да контролирам всичко и не се дразня толкова.
Понякога излизам сама на шопинг. Тогава си контролирам всичко.😜

# 33
  • Най-красивата страна
Нормално е понякога плановете ти да се провалят.
И ние имахме планове за това лято.
Още от януари бяхме планирали всичко.
Ама от къде да знам аз,че през март ще има пандемия и ще обявят извънредно положение..

Не го приемам трагично.
Направихме си други планове.Този път не за месеци напред.

Като изникне някакъв проблем,търся решение.
Не  се самосъжалявам,нямам време за това.

Грешен избор?
Че на кой не му се е случвало да сгреши?
Приемаш го като житейски опит ,продължаваш напред.
Важното е да не правиш една и съща грешка два пъти.

Децата не се кефели?
Те първо не са достатъчно зрели .
А когато са и презадоволени е много трудно да им се угоди.
Защото смятат всичко за даденост.

Радвай се,че са ти здрави децата..

Има една поговорка,,Най-тъмно е преди зората,,.
Не се отчайвай.Някакъв период е това.

.

# 34
  • София
Тази година кой подхожда сериозно към плановете въобще?
ММ трябваше да пътува по нова работа юли, а си беше тук, заради Ковида.
Преди това трябваше да ме закара в Гърция.
Спестихме пари, които трябваше да ни стигнат, докато мм сменя работа, обаче свършват...
Кот доди!
Сега пък август се оказа неочаквано работен за някои традиционно почивни области - образование, култура. Така че ще се възползвам.
Тийнеджърката мърмори, че иска на море, няма да ходи с нас, няма лагери, но може и да изникне някоя оферта и да я пратя.
Разчитам да ми падне нещо хубаво от небето!:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 35
Ковида няма нищо общо - принципно си е така от как съм се родила. Едва ли всички имат 3 образования и поради една или друга причина не могат ползват ни едно.

Ох да, ужасно е да имаш чувството че нямаш контрол върху собствения си живот и все да се надяваш че и този труден период ще отмине, а те нямат край. Наистина интересна тема. Не мога да дам съвет, но ще ми е интересно да прочета полезни мнения.
И аз се уча да търся знаците и да ги разчитам но не ми се получава.    Сякаш вратите пред мен са все барикадирани и затворени. Когато най-после ги отворя, там няма нищо. В каквото и да вложа енергия, работа и време се оказва безмислено. Най-много страдам от това че нямам кариера. Не е толкова късно, но вече толкова години не мога да избера подходяща професия и май от там идват и всички останали проблеми. Още по-лошо става когато се сравнявам с приятели и познати и съвсем се отчайвам. Да не говорим че тази година се оказа едно ужасно трудно изпитание за всички, за някои повече, за други по-малко.
Продължавай да записваш мислите си тук при нас или в дневник, според мен може да помогне да достигнеш до някакви полезни изводи. Прегръдки!

П.П Ако искаш мога да ти пратя на лични музика/честоти за слушане, мисля че ще ти помогнат  със съня.

колко успокоително звучи, че има и други в напреднала възраст без кариера. Вече не помня къде четох, в някой от хороскопите ми сигурно, че ми е писано да мога и да знам много, но да не мога да се възползвам от знанията и уменията си. И после що вярвам в хороскопи. Учила съм кво ли не, ама в момента печеля пари с нещо, от което нямам никакво понятие. Тегли ме земята. И това в някакъв хороскоп го четох, че ми било призвание поземлената собственост и некви такива дето са ми тъмна Индия. Но не пречи да изпитвам удоволствие от работа в градинката си и да си мечтая за по-голяма и да си построя къща. Пенсионерски мечти, а още не съм натрупала стаж за пенсия. За сънят - там наистина е сложно и няма оправия, защото са няколко неща и всички с неизяснен произход. Ни музика ни лекарства помагат - всичко е изпробвано. Депресията е резултат от недоспиване частично както и от каръщина. Изчезва когато ми потръгне в живота. Или по-скоро когато си помисля, че ми е потръгнало, пък то след време се окаже, че съм се объркала и е било временна заблуда.
Трябва да постигна непукизъм и да се успокоявам, че щом щом не съм на смъртен одър значи всичко е наред и трябва да скачам от радост и щастие

# 36
  • София
Не скачам от радост, но и не се давам на депресията. Намерила съм някакъв баланс.

# 37
И при мен става нещо подобно. Забелязала съм, че когато желая нещо много да се случи и го очаквам, поради старание от моя страна - никога не става, когато се откажа и се примиря, тогава се случва. Вярвам в съдбата и се опитвам да не се навивам много за определени неща, които искам да ми се случат.
При мен понякога се получава много да натискам нещо да се получи, а то да не става и не става. Малко след като се откажа, развитието на събитията ме убеждава, че е имало защо да не се получава. Оказва се, че за добро не се е получило. Та, има нещо вярно в обобщението "Не било писано".

# 38
Какви са Ви трите образования? Ако е нахално, игнорирайте въпроса, стана ми интересно!

# 39
Минала си 40 сигурно, семейство, деца, образования, работа, битовизми, усилия нахалост - хамстер на въртележка, натрупана умора... Абсолютно нормално е да се чувстваш така. Казват, че на по-бодрите натури към 60 им минавало Simple Smile

# 40
По повод на трите образования спокойно можеш да свалиш вината от себе си, защото магистърска степен и пет долара в джоба, ти гарантират едно кафе в Макдоналдс. Това важи за цял свят и по-зле ще става.

# 41
Не мисля, че е нормално човек да се чувства като авторката. Възрастта не играе роля. Мисля, че авторката има нещастен семеен живот, липсва й смелост да промени нещата и се вторачва в дреболии. Амбициите й ми се струват мегаломански. Трябва много, много да работи върху себе си.

# 42
Ковида няма нищо общо - принципно си е така от как съм се родила. Едва ли всички имат 3 образования и поради една или друга причина не могат ползват ни едно.

Всъщност е много типично това. Не си никакво изключение. На такива хора им викат вечните студенти. Те много често не работят, въпреки многото си дипломи, или работят, колкото да могат преживяват, нещо съвсем различно от многото неща, за които са учили.

Иначе почти всеки се е чувствал депресиран и обезверен. Ако оставиш нещата на самотек, още повече затъваш.

# 43

Ако се разпознае някой - как се справяте с това положение?
Трябва да промениш гледната точка. Когато вземеш някакво решение, не трябва повече да го мислиш дали е най-правилното. Просто е било твоето решение, може и да не е било най-доброто, но какво пък човек се учи. Не съжалявай за решенията си, тъй като не може да се промени миналото.
Каквото и да се случва в живота, изборите как да постъпваме са винаги изцяло наши. Дори да послушаме нечий съвет, молба или заповед да направим нещо, решението да се съобразим с другия пак е наше.
 Да промениш собствената гледна точка не е просто и лесно нещо. Току що прочетох, че смяташ себе си за карък. Ако продължаваш да го мислиш, със сигурност ще виждаш само негативното в живота.
Прочети повече за това, което психолозите наричат вътрешен и външен локус контрол. Ето популярна статия от Фрамар.
https://psychology.framar.bg/%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B … 0%B0-%D0%B2%D0%B8

Последна редакция: сб, 01 авг 2020, 22:16 от Morphea

# 44
Причината е в теб. Подхождаш несериозно към плановете си и те подхождат несериозно към теб.

Общи условия

Активация на акаунт