Животът ми се случва въпреки мен

• 21 792
  • 628
  •   1
Отговори
# 480
чета те внимателно и просто не мога да повярвам, че всички, с които си в близък и по-продължителен контакт, е възможно да се отнасят към теб толкова зле от нищото

Тя и тук във форума си получава същото отношение, но то се изтрива и цензурира. Аз напълно ѝ вярвам, че хората я намират за противна.

А иначе, това което липсва на авторката е интелигентност. В света е пълно с образовани хора, които за нищо не стават. Интелигентност е умението да се адаптираш към средата, това за съжаление е природно и не може да се усвои. Даже наскоро гледах едно от последните интервюта на Стоянка Мутафова и тя каза, че от нейното поколение е имало доста по-талантливи актриси от нея, които никога не са станали известни, защото само с талант не става, иска се характер, харизма и малко късмет. И тя самата си призна, че се е случвало и да мине като валяк през доста хора и съдби.

# 481
За такива хора, аз поне знам, че няма защо да им навирам моите начини да бъдат щастливи. Няма да стане.
Ето, на друг пък му трябва само да е верен.
Simple Smile

# 482
Дренка, ай стига де, за мезе ме взе Simple Smile И други неща са нетърпими у мъжете Simple Smile Но Скрек има различен поглед от моя, та не знам точно кое й е кофти. Мъж чужденец да пледира в нейна полза? Той за много неща може и наистина да не я разбира например...тя сама трябва да се бори за нещата. По някакъв начин, който е печеливш там.

# 483
Любов, любов, но как студена жена се превръща в топла?
Може би като за начало тази жена си позволи да бъде щастлива. Възможно е да греша, но от всички теми и постове на Скрек, които съм чела, оставам с впечатлението, че тя сама на себе си не позволява щастие и докато не си го позволи никой нищо не може да направи за нея.

Позволявам си - аз съм щастлива, когато правя другите щастливи. Примерно сега се прибираме от шопинг с големия - купих му дрехи и обувки за училище - всичко, което си избра. Сега съм щастлива и даже свекървата разплула се до мен на бесейна не ми пречи. Даже благоволих да си приказвам с нея за туршии - вчера и се надувах.

# 484
"разплула... благоволих... надувах се... "

# 485
Трябва да има източник на щастие и извън парите, храната и материалните неща Simple Smile
Напред писах, но пак - извън храната и покупките, как общувате с децата, роднините и приятелите, разбирате ли се.

# 486
Според мен може да е в някаква отбранителна позиция и да се стреми да изпъкне над другите с материални неща или да се доказва с образование. Отпусни се малко и да те подценяват да не ти пука- реално си имаш семейство, деца , казваш, че си доволна като цяло .

# 487
Според мен може да е в някаква отбранителна позиция и да се стреми да изпъкне над другите с материални неща или да се доказва с образование. Отпусни се малко и да те подценяват да не ти пука- реално си имаш семейство, деца , казваш, че си доволна като цяло .

Напротив - никога не се праскам нито с пари, нито с образование. Всъщност съм много скромна.
Разбирам се с разбраните.

# 488
От всичко изчетено дотук, не знам защо ми изпъква все Дания и датчаните. Дали е твоето място?! Никога не съм живяла в чужбина, но престоявам понякога някъде във връзка с работа и за себе си, на този етап знам, че не ми е мястото никъде където съм била до сега.

И друго ми хрумва - ако искаш прочети “Стопанката на Господ”.

# 489
"разплула... благоволих... надувах се... "

не върви да я снимам да видиш за какъв тулуп става дума. Иначе съвсем съзнателно и мълча да види, че ме е засегнала. Но като ми говори реагирам - не прекалявам все пак - всичко с мярка.

От всичко изчетено дотук, не знам защо ми изпъква все Дания и датчаните. Дали е твоето място?! Никога не съм живяла в чужбина, но престоявам понякога някъде във връзка с работа и за себе си, на този етап знам, че не ми е мястото никъде където съм била до сега.
И друго ми хрумва - ако искаш прочети “Стопанката на Господ”.

на никой не му е тук мястото - всички седят заради пари и въображаемо удобство. Само датчаните си харесват Дания и то щото така им втълпяват от малки - че е най-доброто място за живеене с най-щастливи хора. Тук е безумна скука, фалш и лицемерие.
Но не мога да отрека че напоследък летата са доста приятни с доста слънчеви дни и същевременно не са непоносимо горещи

# 490
няма значение как тя е легнала или как изглежда легнала
значението е в това ти как го усещаш и изразяваш
моята свекърва на почти 80 и ако легне до басейн, ще се радвам, че го е направила независимо как изглежда - щото е ясно, че на вид не го докарва до свежестта на спящата красавица независимо от близките им години
и не би ми хрумнало да мисля за нея като "разплула се"

и с какво те е засегнала? с това че съществува в общия ви двор? и че говори?
влез вътре вместо да се дразниш - светът ще стане по-добро място и за двете

# 491
Отношението към българските снахи в чужбина е даже по-меко от собствените ни български свекърви. Само чети темите за свекървите и за какви ориенталски манталитети става дума?!

Оф, не зная какво да те посъветвам. Моята реакция е все да си тръгна и подмина ако съм неразбрана и неоценена.
Едно зная само, че ако мъжа ти не те подкрепя и застава на твоя страна..не виждам какво друго остава освен да си прередиш приоритетите.
Децата растат и са тийнове, нали? Имате няколко години, в които ще са при вас и след това ще си поемат пътя. Помисли какво искаш ти!

# 492
Засегнала ме е с цялото си отношение към мен. Все гледа да ме захапе - квото и да кажа ми опонира, казва ми в очите, че не и пука за мен и такива неща. Но само когато сме насаме. Като има други се държи съвсем различно и не демострира хейта си. Винаги си личи кой те хейтва, няма кво да се обяснявам. Виждам те, че и дявола ще защитиш само и само ме изкараш мен лошата. Твоя си работа - мнението ти за мен не променя мнението ми за себе си
И да - дебела и разплута е. Това не е от възрастта, а от храната.

Отношението към българските снахи в чужбина е даже по-меко от собствените ни български свекърви. Само чети темите за свекървите и за какви ориенталски манталитети става дума?!

Оф, не зная какво да те посъветвам. Моята реакция е все да си тръгна и подмина ако съм неразбрана и неоценена.
Едно зная само, че ако мъжа ти не те подкрепя и застава на твоя страна..не виждам какво друго остава освен да си прередиш приоритетите.
Децата растат и са тийнове, нали? Имате няколко години, в които ще са при вас и след това ще си поемат пътя. Помисли какво искаш ти!

Спрях да мисля и планувам - реагирам на момента според ситуацията.

# 493
не се опитвам да те изкарам лоша, а да те накарам да погледнеш нещата и от друг ъгъл

# 494
На мен пък от всички най ми е жал за Датския съпруг. Бачка и успява в тези криви времена да задържи успешен бизнес. Прибира се в къщи, а там го чакат като на тежки дипломатически преговори -трябва да пледира, да взима страна, да умиротворява, да види дали е заслужил нечие благоволение.....ама то студената война продължава. Може би като ходи при майка си е като на почивка, даже може и да си дремва.
Дано има някоя секретарка или склададжийка да му върти по някоя св..ка истинската, със страст и желание.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 07:49 от so what?

Общи условия

Активация на акаунт