Животът ми се случва въпреки мен

• 21 880
  • 628
  •   1
Отговори
# 300
Щом си толкова нещастна със семейството и свекърите, защо просто не се изнесеш. Децата ти са вече по големи и сами могат да решат да те последват или да останат с бащата. Просто да живея целия си живот в нещастие и съжаление не е опция за мен, може би до едно положение бих потърпяла, щом отделя децата или са по големи.
За проблема, че не се разбираш с околните мисля, че това е от теб. Помисли - не се разбираш с мъжа си, с децата, със свекъри, с близки роднини...

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 13:49 от miss_chichi

# 301
  • София
Защото самата тя не знае къде е. За съжаление, прогнозата оттук нататък не е  позитивна.

# 302
Или в най скоро време ще се осъзнае или ще затъне все повече. От нея зависи, ако и бяха малки децата под 6- 7 г. бих я успокоила, че децата порастват и живота влиза в норма, но при нея и този проблем е преминал. Така, че и това не бих могла да и кажа.

# 303
така го усещам като призвание - да служа на другите. Става несъзнателно всъщност. Никога не съм си мечтала за нещо за себе си - всичките ми стремежи и мечти са да допринасям светът да стане едно по-добро място. Ама все обратното излиза накрая
[/quote]

Ключът е, че първо трябва да помислите за себе си, да помечтаете за нещо за Вас самата. Като това не е егоизъм, а  стъпка на любов към Вас. Иначе, няма как да разберете и другите. А да се опитвате да угодите на всички, просто е мисия невъзможна и накрая човек се изморява и избухва, защото му писва и е стигнал до извода, че трябва да помисли и за себе си.
И другото, което ми прави впечатление, че много от нас никога не са доволни и всеки иска, неща от живота, които няма. Ако никога не сме благодарни, за това което имаме  в един момент, се чувстваме нещастни и рано или късно получаваме шамар от Вселената ( Бог) .

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 14:09 от Анонимен

# 304
Е, то това с магията е доста удобно обяснение, ако не можеш да разбереш защо нещо се случва по определен начин.
Аз наистина не разбирам какво толкова драматично се случва в живота ти, че си толкова негативно настроена и безпомощна. Но...факт е , че явно се чувстваш така.
И аз в пристъп на отчаяние съм се поддавала на подобни мисли, че нещата като зазлеят наистина много, може да има и някакви зли сили намесени, но гледам да ги пропъждам като досадни мухи, защото наистина не виждам с какво би ми помогнало да вярвам в това, че някой толкова ми желае злото, че да ме е омагьосал. Какво можеш да направиш, освен още повече да се сковеш от страх или да се напръскаш със светена вода.
Не е като да не съм имала сблъсък с врачки. Ако искаш да се почувстваш като пълен идиот и парцал, занимавай се с тях.
Наистина ми е трудно да проумея, че в днешни дни образован и интелигентен човек, вместо да отиде на лекар или психолог, ще тръгне по врачки да му решават проблемите.

защо вместо. Ходя непрекъсанто при такива, без резултат. И казах, че тя ме намери - аз не съм тръгнала никъде и с такива не се занимавам.
Не съм казала, че има каквото и да било драматично. Казах че е стресиращо и натоварващо все нещо да те саботира и да става винаги различно от това, което си планувал и работил усърдно да го постигнеш

Цитат
По-добре се жертвай и прочети някаква книга за self-help, вместо да ходиш при някоя баба да ти каже, че си урочасана или имаш магия. Първото ще ти излезе хем по-евтино, хем и по-добре ще се почувстваш от него. Или ако си християнка - отиди на църква. Всяка сряда или четвъртък четат Киприянови молитви - точно за онези, които страдат от мисли, че са омагьосани Wink

точно в църква ще ида. Вече писах на попа да ми даде час за молитва ама не отговаря. Ще ида в неделя в църквата. Предната неделя не отидош щото ми казаха че била затворена. А тук не е като в БГ да се разходиш пеша - има една църква и е далече

# 305
Според мен обичаш да си намираш оправдания, вместо или да промениш нещо , или да приемеш живота ти и да извлечеш най-добото от момента. Ако не си щастлива промени нещо, животът си е твой и е един.

# 306
Щом си толкова нещастна със семейството и свекърите, защо просто не се изнесеш. Децата ти са вече по големи и сами могат да решат да те последват или да останат с бащата. Просто да живея целия си живот в нещастие и съжаление не е опция за мен, може би до едно положение бих потърпяла, щом отделя децата или са по големи.
За проблема, че не се разбираш с околните мисля, че това е от теб. Помисли - не се разбираш с мъжа си, с децата, със свекъри, с близки роднини...

защо пък сама да се изнасям - ще се изнесем цялото семейство като намерим къде. Как ли пък няма да им направя кефа на дъртите да се изнеса - те това чакат и бленуват щото ме мразят. Трябва чавка да ми е изпила мозъка за да се развеждам само щото свеки е вещица - да не съм се оженила за нея случайно.
Освен това тя не ме прави нещастна - просто ме дразни

Според мен обичаш да си намираш оправдания, вместо или да промениш нещо , или да приемеш живота ти и да извлечеш най-добото от момента. Ако не си щастлива промени нещо, животът си е твой и е един.

това и правя - извличам. Иначе нямаше да седя

# 307
  • France
Скреки, знам какво бих направила на твое място - бих си намерила работа извън вкъщи. Независимо каква, важното е да е 8 часова. Така няма да гледам свекърите, защото ще се връщам вечер. Ще заявя на всички, че домашната прислужница е вече заета и всеки да се включва в домакинството. Ако на ММ не му харесва, да наеме човек. Децата и без друго са големи, да свикват, че няма кой да им подгъзува. А в това време, на работа, ще правя контакти, ще спортувам в обедната и много МАЛКО ще мисля за дома. Но знам, че няма да го направиш.

# 308
Фил, аз това и го казах над 10 пъти. В момента, в който си облечеш луксозните дрехи и се измъкнеш от тоя битовизъм ще си друг човек. Ни ще те интересова глюкозения сироп бял ли е, черен ли е. Ти си на работа.

# 309
Мисля, че ти харесва ролята на жертва, която всички я подтискат, не я уважават и я използват за прислужница. Присъединявам се към мненията да спреш да се правиш на домакиня и мъченица. Намери си работа и спри да угаждаш на всички. Имаш 3 големи деца, които вече трябва активно да се включват в домакинските задължения. Мъжа също не е гост в тази къща, трябва да си има и негови задължения.

# 310
  • София
Тя уж работеше нещо...

# 311
Свеки принципно си е в нейната къща и рядко я засичам. Ама то стига веднъж да ми се мерне пред очите и моментално ме захапва. Аз съм чувствителна. Те са живели тук много години и са купили имотите и се изживяват като стопаните на имението, с които трябва да се съобразявам и да нямам думата за нищо. Търпях достатъчно - с такова отношение се не свиква - може да го приемеш за известно време, но завинаги не става.
Просто трябва да се махнем. Но пък не искам да се махам къде да е, само да не е тук. А това отнема време и обработка синчето им, което цял живот се е навъртало покрай тях и откачването е трудно.

Фил, аз това и го казах над 10 пъти. В момента, в който си облечеш луксозните дрехи и се измъкнеш от тоя битовизъм ще си друг човек. Ни ще те интересова глюкозения сироп бял ли е, черен ли е. Ти си на работа.

искам да работя за себе си, а не за шеф и той да ми кине нервите, че малко са ми другите дразнители. Освен това в къщи ми е супер - хич не искам да мърдам. Пробвала съм на други места - не става - стрес ми е. Аз съм си домошарка. Ако може да си изкарвам парите от кревата най-добре. За сега  се пробвам с променлив успех.

# 312
Аз съм чела темата по диангонал , но това не е искаш , онова не искаш..

# 313
Нали знаеш, че тази твоя свеки, няма да се изпари ако се преместите. Тя ще продължи да си живее и ще трябва да се виждате понякога.
Не ти харесва вкъщи, аме не искаш и да работиш извън вкъщи. Не ти харесва там, където си, ама и не искаш другаде. Вземи седни да решиш, какво точно искаш. Ама да не е в някакъв утопичен свят, в който няма свекърви, децата помагат и учат на макс, а съпруга се чуди как да те направи по щастлива, а най- силното хапче, което се налага да пиеш е аналгин за главоболие.

# 314
Моята свекърва също е командирка, обаче аз постоянно и казвам, добре скъпа, постоянно мисля за теб скъпа и мисля, че е е взела да схваща.
Тоя проблем на Скрег, да не иска да работи извън къщи го имат и други жени.

Общи условия

Активация на акаунт