Животът ми се случва въпреки мен

• 21 792
  • 628
  •   1
Отговори
# 420
Защо описваш ролята на мъжа, който не е заможен по такъв начин? Непременно трябва да лежи, нищо да не прави, че и да тормози жената нощем ли? Повечето мъже, особено когато са млади, не са заможни, повечето така и не стават заможни, но си изхранват семейството и децата, нормални хора са.  Повечето хора са женят млади, а колко пари очакваш да има един 20-годишен младеж или 25-годишен младеж? И да не забравяме, че ако този младеж е толкова заможен, това не го прави автоматично способен да издържа семейство, защото вероятно тези пари са на родителите му и те ще пускат и спират кранчето.

не четеш внимателно какво пиша. Не съм казала, че само на заможни трябва да се раждат деца, а че на мизерник няма да родя. Нормален трудещ се човек не е същото като мизерник. Казах без значение какво прави, стига да допринася с нещо и то да му дава възможност да издържа децата си. Ако е мизерник значи или е мързелив или не става нищо. Е аз ли съм най-глупавата баш на тоя деца да родя?
А 20 годишен ако иска деца ще си налега парцалите за да ги подсигури. То не може само да си искаш и да си мислиш, че всичко ти се полага по дефолт. Трябва да си го заслужиш.

Тоест дистанцирано си поставяме изискванията към мъжа и става кеш-енд-кери - ако няма кеш, няма и кери.
За мен е твърде цинично, никак не ми прилича на нещо общо като семейство, а всеки за себе си и кой каквото успее да докопа.

точно така - дистанционно. Всеки мъж за да бъде с една жена има конкретни изисквания към нея за нужди, които тя трябва да му покрива. Същото е и от женска страна - така е fair.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 20:44 от bubanka

# 421
  • София
А нещо за любов, привличане, страст? Нещо емоционално?

# 422
А нещо за любов, привличане, страст? Нещо емоционално?
Каква любов, тя чака любимия мъж за умре, ти любов търсиш.

# 423
  • София
Всеки се жени с различни мотиви. За мен едно семейство започва с любов, защото тя е спойката. Никой не знае какво ще се случи с времето, но без любов не го виждам как става едно семейство, как се отглеждат относително спокойни деца. Старомодна съм и съм романтичка в това отношение.

# 424
Всеки се жени с различни мотиви. За мен едно семейство започва с любов, защото тя е спойката. Никой не знае какво ще се случи с времето, но без любов не го виждам как става едно семейство, как се отглеждат относително спокойни деца. Старомодна съм и съм романтичка в това отношение.

Това и аз казах - без любов не става. Но тя има много малко общо със страстите. Не ти ли се е случвало да изпитваш страст, но да не обичаш? Или да обичаш без да изпитваш страст?

# 425
  • София
Към мъж? Любов без страст няма как да стане. Страст без любов може, но без развитие и ще е за малко. Защо да се женя и деца да раждам от този мъж, ако не изпитвам страст и любов? И на всичко отгоре за да се омъжа и родя, трябва и той да изпитва страст и любов към мен. Иначе не става. Навремето млади се оженихме с едната страст и любов, за пари и дума не е ставало като очакване.

# 426
Не разбирам защо има такива реакции към човек, който иска помощ?!
Тонът на отговорите е много неприятен, в повечето случаи. Такива интерпретации по картинка и натъманяване на сценария по постове са адски неприятни.

Почти всяка жена иска да е обичана, носена на ръце, мислена, подкрепяна, обгрижвана и ценена. Малко мъже са коренно различни след определен брой години и си показват нрава в първите години та е трудно да направиш някой такъв ако не е бил такъв изначално.

Семейна терапия или преосмисляне на брака. Иначе все ще е неудовлетворена от иманото, защото то не е това, което иска.

# 427
Съгласна съм, че всяка жена иска да е носена на ръце, обгрижвана и т.н. Обаче, ако това не е така не означава, че трябва да живее във вътрешно неудовлетворение постоянно, а да си доставя тези удоволствия, които са и нужни.
Аз хора като Скрек ги определям като такива дето не им се живее, Обаче преди Анди ми беше казала, че на всеки му се живее, просто разбирането му за живот е друго.
Аз като ида на почивка без семейство То се размазвам буквално и грам не ми липсват, тя пък не може без тях. А като си е вкъщи я дразнят защото я ползват за безплатна прислужница. Аз ходя един уикенд някъде сама и после съм супер хепи да прислугвам и обслужвам сексуално, защото съм си набавила това, което ми е липсвало. Ама на мен много ми се живее. Много.

# 428
Кристина, различни сме хората.
Аз не бих могла да живея нито твоят, нито на Скрег живота и да съм щастлива.

Ясни са ми принципите на пожелателното мислене, като си в такава ситуация, и успокителното убеждаване, че виждаш ли аз няма да обръщам внимание, няма да се терзая ище съм над нещата, но тези неудовлетворености тровят бавно и постепенно и затова терапия или раздяла биха помогнали.
Затова толкова повтарям да се гледа преди да се сключи брак и да се заимат деца, защото никой не иска да живее чувствайки се зле всеки ден.

дети, неуместните ти коментари и подигравки са неприятни. Или спри, или ще помоля модератор да те преразгледа.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 21:37 от Анонимен

# 429
Да се гледа, може на второ четене. Който се жени веднъж до края на дните си, обикновено във времето го очакват подобни терзания - как ще издаяни с тоя човек Simple Smile
И какво, въртим, въртим и все до едно стигаме - възможно ли е жената да излезе от сферата на услугите в семейния живот Simple Smile

# 430
Предпочитам да слугувам на семейството си отколкото на шефа. Колкото и пари да ми дава. Освен ако не съм отчаяно влюбена в него разбира се. Всички ли, които ми давате акъл сте случили на мъже?

# 431
То и без друго няя нормални за всички Половината ти дават акъл. Другата половина  ти броят парите.
На мен друго ми е чуденето. Simple Smile

# 432
  • France
Аз - да.

# 433
Предпочитам да слугувам на семейството си отколкото на шефа. Колкото и пари да ми дава. Освен ако не съм отчаяно влюбена в него разбира се. Всички ли, които ми давате акъл сте случили на мъже?
Аз също предпочитам да съм си шеф сама на себе си.

Не съм случила на мъж, избрала съм си го. Роднини, деца, свекъри не ги избираш, но партньор и приятели ги избираш.

# 434
Скрег, като не сме случили - ги сменяме мъжете. Щото си носим отговорността за избора и личното щастие и ни е важно да сме щастливи.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 21:33 от Angel_wing

Общи условия

Активация на акаунт