'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 325
  • 309
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро майчета и пораснали бебчета,
  ние си ходих ме в Разград за почивните дни и за наш късмет есенния панаир започна на 9.9 и ние ходих ме.Беше много хубаво на откриването пяха фамилия Тоника.Валентин беше в възторг много му хареса.
      Днес Валентин става на 7 месеца почерпете се за негово здраве!  cook  food002 beer Misc Baby Bottle

# 91
Ох, аз май обърках нещо Embarassedне знам защо ми излиза че съм гост? newsm78
   Все пак почерпете се че малчо вече порасна стана на 7 месеца Misc Baby Bottle  party023  food002 cheers
    Пожелавам ви приятен ден Grinning

Последна редакция: пн, 11 сеп 2006, 10:20 от Tina82

# 92
Честит мини рожден ден на Валентин!Да е здрав и весел!
                                                    bdbaloni bdbaloni bdbaloni
chdiana
, аз такива кутии не съм виждала, но все пак не съм сигурна, защото не съм ползвала Нутрилон  newsm78
А специалност още нямам.В момента съм последна година на специализацията си - "Образна диагностика" .Изпита ми за специалност ще е май месец и затова ще се наложи Митко да го дам на ясла от март, за да може поне 3 месеца да имам преди изпита за четене  smile3529

# 93
chdiana има го Нутрилона, но не в такива кутии, а кръгли. Ние сме на Нутрилон от раждането. Само не съм сигурна дали хипоалергеното не е Омнео Нутрилон  newsm78. Ако искаш ще разпитам утре при нас за всичките видове и ще ти кажа  Wink.
Мами да ви кажа колко сме големи, може и да съм писала, но не помня  Embarassed. Високи сме 72см тежим 8,400кг.  Hug голям мъж си имам. Гого лази като от време на време се мята като риба и така взима по-бързо разстоянията  Laughing. Стигне ли до стол или нещо за което да се хване се е изправил и почва да вика "тате" "деде" "дай" или "айде", много е бърборив. Като го хвана за ръчички се опитва да ходи, май много рано почнахме ама той като се изправи на дивана си ходи от единя край до други, голям мерак и то без да го държа.
Ние сме на 4 яденета, като понякога се буди към 3.00ч и му давам плодово пюре с бибата, цоква максимум 100гр и заспива пак. Буди се около 7.00-7.30ч играе си половин час и папкаме. Ядем попара, но без апетит и затова му давам каша сутрин, на обяд месно пюре или от манджата ни, но преди да съм сложила подправки с малко сухарче вътре, след обяд е на плодово пюре+бисквити, каша или кисело мляко с бисквити - за това трепери от кефф  Crazy, вечер сме на мляко с бисквити натрошени /така не копувам плазмоните та те са същите/.
Да ви кажа колко е сладък като види куче направо откача, днеска даже гали едно и се заливаше от смях  Joy Joy Joy, и на гълъбчетата се радваме ма кучовците по ни допадат май  Wink.
За сега това от нас приятна и най-вече спокойна вечер от нас с Гого   bouquet

# 94
Здравейте, мами и бебенца!  bouquet

Ние сме на много храненията, не знам колко точно, а и не смятам да задълбавам чак толкова. Монката най - харесва една каша на Слънчо - бананова, аз в началото вземах все от по-скъпите, обаче той и тази я харесва, дори повече, може да се каже, че сме заменили изцяло следобедното хранене с каша.

Днес ходихме да видим дали каката щя я вземат да тренира художествена гимнастика, казаха, че няма проблем и от утре ще сме направо на тренировка та да видим newsm78

Все забравям да кажа привет на новите мами и Честит седми месец на Валентин

Бебчо, много голям звучи твоя мъж, то направо човек станал, ние още сме далеч от такива подвизи, засега само в паяка стои, но не повече от пет минути, а през останалото време иска все да му обръщаш внимание, как му обърнеш гръб и веднага надава глас.

# 95
Стигне ли до стол или нещо за което да се хване се е изправил и почва да вика "тате" "деде" "дай" или "айде", много е бърборив. Като го хвана за ръчички се опитва да ходи, май много рано почнахме ама той като се изправи на дивана си ходи от единя край до други, голям мерак и то без да го държа.

Леле, Бебчо, ти направо ме разби  Laughing Как вика "Дай" и "айде" ?  Гого май е най-напреналото бебе от групичката с бебешори  Hug Браво, поздравления и много целувки на малкия разбойник  Heart Eyes  Hug

# 96
Привет на всички „стари”, нови и още по-нови майчета !!!

newsm59Честит мини Рожден Ден на Валентин!!! Tada

Честити Горни зъбчета на Митачето!!!

Бебчо, вие май водите класацията за най-много придобити способности. Да ти е жив и здрав малчо.

Дикси, и ние още се нямаме зъбче. Дори няма никакви наченки... ама и аз не бързам. Нали още се кърмим – ще ми е по-добре да поизчакат още малко зъбчетата.  Laughing

От два дена си имам една малка drama queen – т.е. имаме нов плач, който е много по-драматичен от обикновения и го използваме, за да плачем за няма нищо. Чак взе да ме хваща страх какво ще е по-нататък.
Ние вече седим много стабилно и започнахме да се придвижваме все по-бързо и по-надалеч в стил войнишко лазене. Както си играе на пода с играчките, изведнъж си набелязва нова цел – като например чехлите на мама или тати, за отрицателно време ги достига и...... започва да ги яде...., просто нямам думи... вече трябва да разчистваме терена.
Май днес започнахме да казваме ба-ба, но още не съм много сигурна Laughing

# 97
  • Букурещ
Браво на Гого на Бебчо!

Дикси, ние също нямаме нито един зъб и май засега нямаме и признаци за такова.

Мами, имам въпрос. Нашата педиатърка е в отпуска и малко закъсняхме с изследванията за 6 месец. Утре ще ходим в една лаборатория да му взимат кръв от пръстчето. Купих от пликчетата за урина. В аптеката ми казаха, че са едни и същи и за момченца, и за момиченца, което ми се вижда малко странно  newsm78 . Нещо не мога да си ги представя нещата, та въпросът ми е урината в пликчето ли се носи или трябва да я сложа в пластмасово контейнерче?

Irinopolis, аз също много исках да давам елда заради желязото. И аз купих тази на Хип, пробвах да я направя с кърма, но стана много течна. С АМ не искам да я правя, така че ще се наложи сама да си направя домашна. Когато се наканя да купя, смеля и т.н., ще ти кажа какъв е резултатът.

# 98
Здравейте, мамчета Hug
Стефито засега няма никакви намерения да проговори Mr. Green Каката на 6 мес. казваше "ма-ма", "ба-ба", "та-та", а той само ръмжи и казва "РРРРРРРРРРРРРРР".  Много е сладък като го казва Wink От 3-4 дни започна да прави "муси". По принцип момченцата по-бавно се развиват от момиченцата.
За храненето, Стефито е на 6 хранения. На обяд яде зеленчуково пюре на Ганчев цяло бурканче, а следобяд половин бурканче от 190гр плодово пюре и после го кърмя. Аз също се чудя кога да въведа глутена newsm78 Жълтък, попара и месно пюре не съм давала още, но мисля от следващата седмица да въведа месното пюре. Вие като го въвеждахте по 3-4 лъжици ли давахте или направо дадохте цяло бурканче newsm12
Не съм почнала да го слагам още на гърне, но за акото едва ли ще си върши работата в гърнето. На всяко кърмене, той ака докато се храни Mr. Green А това са през дена 4-5 пъти Joy
Зъбчета няма засега. От около 2 месеца са побеляли отгоре, но не излизат.
Сега подготвям каката за детска градина. Правим изследвания. Само се моля дано да потръгнат нещата в градината и да не се разболява като миналата година и с 2 седмици да приключим ходенето Cry
Мериа, различни са пликчетата за момиченцата и момченцата. От пликчето аз изсипах урината в едно бурканче и така я занесох.

# 99
Meria, различни са пликчетата. Аз пресипах в стерилните шишенца за урина. пак от аптеката се взимат (струват стотинки). Вземи си от малките и е достатъчно да е пълно по малко от полвината шише.

# 100
да ви се похваля: На Елиза и расте вече 3ти зъб, пак долу, горе няма никакви зъбчета още. Много е смешно как са наредени един до друг.

За храненето, аз също не съм въвеждала глутен,ще започна май с едни плодови пюренца на Данон и ще видя как да продължа после. Май с хляб.  newsm12
На въпорса на местните бурканчета аз опитах когато Елиза беше на 6 месеца и 2 седмици. Не следвах правилата с 3 лъжички, ами дадох 1/3 от бурканчето, на следващия ден дадох останалото. След това обаче изчаках 2-3 дена да видя дали няма реакции и тези дни бяхме просто на пюре от картоф и морков. След това пак започнах с месо. Тези бурканчета на Хипп не се продават в Холандя но купих няколко от Германия и са много вкусни. Има едно ориз с зеленчуци и месо, направо и аз бих го яла.  newsm10На Нутрициа които се продават тук не са чак толкова вкусни, да не говорим че морковите оцветяват страшно много.

# 101
Здравейте, мамета!  Hug

Да се похвалим и ние вече със зъбче.  tooth

Малкият вече въобще не мога да го оставям без надзор в леглото, защото на момента се изправя и след малко започва да пищи- сигурно му тежи дупето.  Mr. Green Свалям го аз да седне, а той пак горе и програмата се повтаря. Седи мирно само в столчето за хранене и се възползвам да прегледам темичката ни.

Имам въпрос към мамите захранили с месни пюрета на Хип. Исках да взема с пилешко или пуешко обаче намерих само с царевица и с други различни зеленчуци, които бебо още не е ял. От зеленчуците съм давала картоф, морков и тиквичка. И сега се чудя аз ли не мога да открия подходящия асортимент или пък няма проблем да дам някое такова пюре, нищо че не е ял царевица примерно? newsm78

# 102
привет май4ета,
хайде и ние да се от4етем, 4е все 4ета, а нямам много време да пиша.
 Санди на 7 месеца и 2 дни е 8650/72см., и нямаме нито един зъб, но лиги има за цяла група озъбени бебета.
ние ядем месо от около месец, започнах направо с цяло буркан4е пилешко със зелен4уци, защото месото вътре е  около 15%, то си пишеше. а сега ако правя домашно пюре слагам 1 голямо филе на 5 буркан4ета, или по едно куб4е месо замразено във форми4ки за лед.
днес дадох глутен под формата на грис с добавено АМ , много му хареса.
препоръ4аха ми да запо4на да давам извара, попара и риба, но мисля за из4акам поне 3-4 седмици още заради сиренето. , а рибата мисля да я давам още по-нататък.
от няколко дни давам каша от гре4ка/елда във ве4ерното мляко виждам 4е му понася добре- тя е доста по-лека от останалите каши. давам на БЕБИ, защото не е много подсладена.
безглутеновия плазмон замина на буклука, язък 4е струва сума ти пари- НИКАКВО ка4ество, само стрити бисквити и захар.
ще помоля мамите , които дават бишкотите на плазмон , или едни други 4ешки, на които забравих имвто, да кажат и те ли са толкова подсладени.
плик4етата за урина, които разгледах бяха един типаж с разли4ма големина на дупките и лепенките, ина4е еднакви по идея. купих някакво след това и аз пресипах в шишенце.
ина4е правим всякакви маймунджулъци- седи, пълзи,изправя се понякога,  тропа с игра4ките, яде каквото докопа, но само пръцка не4леноразделно с  уста. като го хвана за ръ4и4ки иска да ходи или само да ска4а.  бицепци имам- един път.
все още не ме ползвали гърне, 4удя се какво ли да купя- моля пррепоръ4айте ми нещо.

# 103
harmony, aз имам от бишкотитте на Плазмон и да ти кажа доста са сладки, направо накъртват от сладост  #Cussing out  Cry
Мериа, аз направо контейнерчето използвах.Закрепих го е една лентичка цитопласт, като пишоната му беше вътре, де  Mr. Green Сложих отгоре памперса за да не падне шишенцето и след 30 мин. си имах пълно с урина контейнерче  Peace

# 104
  • София
Здравейте момичета!  Hug
Ето ни и нас отново сме на линия.Липсвахте ми  Sad
Много хубаво си е на моренцето ей!На Кали много й хареса и се радвам,че всички мой притеснения не се оправдаха.Догодина живи и здрави пак  Mr. Green
Вчера дадох за първи път пюре с пилешко месо,жълтък също давах 2-3 пъти.Засега сме само с 2 зъбчета,а имаме и нова дума в репертоара освен ма ма и ма-ми,казва и  ба-ба и разни други неразбираеми  Laughing
Не съм изчела всичко,но видях,че има нови мами които приветствам  welcome
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт