'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 307
  • 309
  •   1
Отговори
Flowers Four Leaf Clover Февруарски мънички човечета - те са нашите късметчета  Flowers Four Leaf Clover

Януари
 - Мaya - момченца близначета Филип и Давид - 2600 гр, 48 см и 2450гр, 46 см
 - Мишонка - момиченце Ния - 3600 гр, 50 см
 - Anell - момиченце Елена - 2900 гр, 49 см
 - didun4o - момченце Димитър - 3450 гр, 51 см
 - Screaming Mamaa - момиченце Лора - 3100 гр, 50 см
 - Vjara - момиченце Надин Ивон - 2750 гр, 49 см
 - fanita - момченце - 3200 гр, 50 см
 - vilis - момиченце Лора - 3850 гр, 53 см
 - doritt - момиченце Мирабел Йоана - 4620 гр, 55 см
 - Slyn4o - момиченце Ивана - 2800 гр, 50 см
 - Inik - момченце Крум - 3450 гр, 50 см
 - mameto04 - момиченце Александра - 2850 гр, 49 см
Февруари
 - nasya - момиченце Михаела - 3100 гр, 50 см
 - pepeto - момченце Александър - 3350 гр, 51 см
 - irinopolis - момиченце Рая - 4530 гр, 57 см
 - dimihinkova - момченце Станислав - 3820 гр, 50 см
 - simoneta - момченце Илия [color]
 - desipe - момченце Мартин - 3950 гр, 52 см
 - Jujolinka - момченце Александър - 3850 гр, 52 см
 - chdiana - момиченце Елиза - 3070 гр, 47 см
 - Pile - момченце Калоян - 3920 гр
 - kid - момиченце Габриела
 - zwezdichko - момченце Павел
 - naddi - момченце Радослав - 3950 гр, 51 см
 - iana spasova - момиченце Габриела - 3250 гр, 50 см
 - Doninka - момиченце Виолета - 2900 гр
 - NataliKol - момиченце София - 3000 гр
 - Игси - момиченце Теодора - 3600 гр, 50 см
 - rosiza - момченце Димитър - 3300 гр, 51 см
 - harmony broken - момченце Александър - 3.080 гр, 50 см
 - elix - момиченце Калия - 3250 гр
 - diemma - момченце - 4400 гр, 54 см
 - calendula - момиченце София - 3350 гр, 49 см
 - didka-pitka - момченце Денис
 - Tina82 - момченце Валентин
 - {Тони} - момченце Виктор - 3650 гр, 51 см
 - bobche - момченце Михаил - 3450 гр, 50 см
 - Жожоба - момиченце Яна - 3500 гр, 50 см
 - Beb4o - момченце - 3900 гр, 51 см
 - Rumyana - момиченце Габриела - 3300 гр, 52 см
 - krasykm06 - момченце Момчил - 3400 гр, 51 см
 - Скъпата - момченце Мартин - 2850 гр, 50 см
 - Бистрони - момченце Васил - 3800 гр, 50 см
 - diksi - момченце Димитър - 3650 гр, 51 см
 - katty n - момченце Мартин - 3840 гр, 53 см
 - desi7674 - момиченце Илина - 3350 гр, 50 см
- OLYMPIA - момченце Константинос - 3750 гр, 52 см
 - tinahris - момченце Георги
 - Atrakcia - момченце Божидар - 3400 гр, 52 см

- mirage - момченце Тома
 - tonita76 - момченце Стефан - 4150 гр, 53 см
 - apinkova - момченце Иван Асен
 - "Гали" - момиченце Антония - 3500 гр, 51 см
 - AsyaM - момченце Максим - 3200 гр, 48 см
 - bilqna - момченце Калоян - 3750 гр, 53 см
 - chere6ka - момченце Стефан - 3700 гр, 54 см
 - ribkata - момиченце Вероника - 3250 гр, 50 см
 - EmitoI - момченце Ангел - 3600 гр, 51 см
 - meria - момченце Филип
 - Ивка - момиченце Дара - 3500 гр, 51 см
 - magica - момченце Дани - 3200 гр, 52 см
 - dina1 - момиченце Зорница - 2450 гр, 49 см
 - Maichka - момиченце Веселина - 3800 гр, 53 см
 - GeryD - момченце Тодор
 - mama nina - момченце Лъчезар - 3600 гр, 52 см
 - baby_world - момченце Мартин - 3700 гр, 52 см
 - mimi.m - момченце Кристиян - 3050 гр, 49 см
 - Nin_ka - момченце Борис - 3350 gr, 49 sm
Март
 - zaiche dafi - момиченце Елена Карина - 2700 гр, 46 см
 - tinka81 - момиченце Виолета - 3650 гр, 52 см

Нашето фотоалбумче
 smile3509
потребителското име: mami
парола: bebe

baloniНАШИТЕ РОЖДЕННИЦИ baloni
cheers

Януари    ura
8 - Ивка
18 - Rumyana
21 - {Тони}

Февруари  Tada
6 - mirage
7 - "Гали"
13 - Nin_ka
20 - ribkata
22 - magica

Март   cook
13 - mimi.m
28 - chere6ka
29 - EmitoI

Април   Gift
3 - OLYMPIA

Май  newsm67
4 - nathalie
4 - jujolinka
7 - apinkova
9 - elix
11 - zaiche dafi
14 - didka-pitka
15 - Бистрони
16 - desi7674
21 - tonita76

Юни    Party Time
14 - Pile
29 - GeryD                                         

Юли   costumed034
1 - ScreamingMamaa                           
16 - nasya

Август   party023
7 - Maichka
9 - Beb4o
22 - anell
24 - diksi
28 - NataliKol
29 - doritt

Септември newsm18
18 - harmony broken
21 - didun4o
25 - chdiana

Октомври  dazzler1
1 - Жожоба
1 - Мишонка
1 - zwezdichko

Ноември dazzler1
15 - VIVKA
20 - mama nina

Декември  Tada
10 - inik
17 - Игси
19 - Doninka

П.С За допълнения - пращайте ми на лични

Предишни теми:
Февруарска мамо, искам и пюре, голям съм вече само за млекце
В парковете състезаваме се всички, февруарски мами с бебета в колички
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте
Февруарско бебе пухкаво расте,хайде да го водим на мореее
Февруарчета добрички гукат като малки птички
Май дойде, заедно с пчелички и тревички растат февруарските душички
Пролетни цветя, великденски яйца - за пръв път ще ги зърнат февруарските деца
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Ето пролетта дойде, расте неусетно февруарското дете
Първи усмивки, гукане сладко-февруарското бебче е радост за мама и татко
Февруари си замина, вече сме двамина
Февруарчета си гушкаме, цункаме и люшкаме
Нямам аз търпение да гушна бебче-февруарче непослушно
Щом настъпи февруари, часът на трепетната среща с бебчо ще удари
Февруари носи любовта, с него идват нашите деца
Нетърпението е голямо вече - скоро ще си цункам малкото човече
Нека надеждата и вярата ни съпътстват в очакване на февруарските ни бебчета 
Февруари не е толкова далече - смее се в корема малкото човече
Жадуваните февруарски бебчета ще топлят още малко нашите коремчета 
Февруари наближава вече, идва с мойто сладко бебче
Три месеца очакване само и аз ще се появя на бял свят, мамо - Февруари'2006
Малък Сечко Февруари със сладки бебчета ще ни завари
И нека този февруари да ни посипе вместо със сняг - с бебешки игри и смях
Ех, кога ще дойде февруари - питат мамчета красиви, скрили бебчета игриви
Бебета през февруари 2006

Автори на заглавията: sweet_gold, мишонка, Игси, anell, jujolinka, OLYMPIA, с добавка от
Doninka, ribkata, diemma, Beb4o, ScreamingMamaa
"Февруари чука на вратата, ето бебо се задава"(Tonita76)
Предложения за следващите темички:
Ний сме февруарски мами,гушкаме си кавалерчета и дами
Със сладки усмивки и мили очички февруарският бебчо ни радва нас всички
На четири месеца вече почти съм голямо човече
Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

Praynig Flowers Rose               Flowers Rose                   Flowers Rose                Flowers Rose                   Flowers Rose Praynig

Последна редакция: нд, 24 сеп 2006, 11:49 от didun4o

# 1
Честита ни нова темичка нека да пишем само хубави неща и интересни случки с нашите бебчета. Laughing
   Много ви благодаря за информацията относно гърненцата.Аз поръчах по интернет ама ми се обадиха че нямат в наличност.Сега ще потърся и по магазините.Ние също се присъединяваме към групата на "шишковците"тежим 8,800кг.и 70см.Вижте какво намерих в един от форумите:

Ето какво ще стане ако не си сменяте чорапите един месец.

ден    1: Прани чорапи - меки и миришат на омекотител - мразя ги.
ден    2: Чорапите нямат никакъв мирис...така е по добре.
ден    3: Като се събуя и доближа чорапите до носа понамирисват - няма да ги сменям.
ден    4: Като си махна обувките моментно ме лъхва "приятна" миризма на спарено - няма да ги сменям.
ден    5: Като се събуя майка ми пита дали нещо не е умряло в къщи...нещо си въобразява.
ден    6: Прибрах се и още от вратата баща ми извика "Да не си настъпил някое лайно?"...какво му стана на тоя човек.
ден    7: Котката се доближи до кракът ми, подуши го и припадна....?!?!?
ден    8: Майка ми отвори прозореца на стаята ми и започна да си мърмори нещо.
ден    9: Кучето на съседите като ме видя и избяга.
ден 10: Сестра ми започна да се задушава и се наложи нашите да я карат в болница. В 3 през нощта, дее*а само ми разбиха сънят!
ден 11: Приятелката ми дойде, отворих вратата да я посрещна и тя избяга (получих sms, че ме напуска)...това пък защо?
ден 12: Родителските тела ми заплашват - отвориха всички прозорци в къщи.
ден 13: Майка ми си събра багажа и се махна .... даже не разбрах кога е станало, още спях.
ден 14: Баща ми излезе за работа и вечерта се обади да ми каже, че отиват с майка ми на дъъъълга почивка...
ден 15: Съседите се оплакват, че от нас мирише на лошо.... така ли? Аз не усещам нищо.
ден 16: Уличните кучетата избягават района около блока.
ден 17: Съседите до, под и над нас отидоха на почивка заедно ... абе какво им става на тия хора само забягват на накъде.
ден 18: Звъняха от ХЕИ, казаха ми, че получили множество оплаквания и щели да дойдат на проверка ако продължат...сигурно са сбъркали номера.
ден 19: Цветята в апартамента увяхнаха...странно вечра ги полилвах.
ден 20: Хората от входа масово се изнизват кой на вилата, кой на село....тука става нещо странно.
ден 21: Хлебарките напуснаха блока...такова изселение не бях виждал.
ден 22: Дойде пощальонът да ми връчи призовка...не го видях да излиза от блока. По новините вечерта видях, че бил в болницата според лекари от обгазяване....горкия сигурно е имало писмо бомба със задушлив газ.
ден 23: ХЕИ позвъни на вратата. Отварям и гледам двама души лежат в безсъзнание. Извиках бърза помощ. По новините нищо не казаха.
ден 24: Гражданска защита отцепва района...ха да не съм луд да тръгвам на някъде.
ден 25: Нещо ми е тежко в корема. Драйфа ми се.
ден 26: Тука нещо мирише на лошо...продължавам да драйф......
ден 27: .......
ден 28: .......
ден 29: .......
ден 30: Събудих се в някаква бяла стая завързан за леглото. Огледах се и видях как група хора с противогази разглеждат чорапите ми, които стояха изправени до стената.

Последна редакция: чт, 31 авг 2006, 18:51 от Tina82

# 2
Честита ни нова темичка!Дидунчо,както всеки път е страхотно оформена.  bouquet Дано само положителни емоции да има в нея.
Тина,интересно е това което си написала.
Днес ходихме при доки да носим изследванията и изписа на Чечо да пие желязо цял месец понеже както бях споменала в предната темичка хемоглобина му е 108.
Времето май доста позахладня като си помисля,че зимата идва бавно,но славно и ми прилошава,защото ще си стоим доста от времето в къщи и децата ще се мъчат да прохождат и ще е една идилия.... newsm78 направо да падладейж Laughing #Crazy

# 3
 Ееее, кога ли ще ми се случи и на мен да сефтосам някоя темичка Wink!
Браво на Дидунчо за оформлението   bouquet!

Тези дни времето наистина е ужасно. Стрх ме е да го държа по-дълго  време навън и излизаме за по половин един час по няколко пъти на ден.

Ние започнахме захранването и то върви много бавно и неславно  Confused.
Почнахме със сладък картоф, който се оказа различен от обикновения, а днес пробвахме и обикновен. И в двата случая реакцията е  Sick. Но ще го мъчим някак си това захранване, нЕма начин, не мо'е цЕл живот на цицата ми да виси  Crazy

# 4
  • Букурещ
На мен пък това ми е любимия период през годината- края на лятото, ранната есен.

Филип се запече от няколко дни- и то като дадох круша  #Crazy. Започна да ака през ден. Минахме пак само на кърма. Първия ден свърши работата 2 пъти и точно се зарадвах, а сега вече втори ден няма никой. Иначе го чувам и подушвам, че има газове, но пък не е нервен. Вашите дечица доста ли разредиха ходенето по голяма нужда след като захранихте? Не знам, скоро ще стане 1 месец откакто му дадох твърда храна, и досега не имал такива проблеми.

За гърнето- скоро нямам намерение да го слагам.
За проходилката- като водихме Филип при Драганов на профилактичен преглед като беше на 1 месец, той ме посъветва да не използваме такива, както и разни каишки и други подобни, така че мисля да го послушам.

Лека нощ!

# 5
Мери, и аз, след като захраних Вики/при това тогава беше още на кърма/, съвсем объркахме режима с акането.
Случва се да има ден, че дори два, когато просто не ака. Особено дам ли му морков и дотук е.
Сериозно си мисля вече да не му давам морков или поне да е в съвсем минимално количество...

# 6
  • Букурещ
Сложих малко снимки в албумчето- 2 от сватбата и една на Филип.

Вече 5 ден Филип е само на кърма заради запичането. Чудя се дали да продължавам така или да му пробваме нещо разхлабващо- тиква например?

# 7
Здравейте мамчета  Heart Eyes
Благодарско на Дидунката за новата темичка   bouquet. Не само теми пуска Дидунче, ами и гледай какъв голям мъж си е отгледала  Wink Да ти расте все така здрав,пухкав и доволен.
При нас положението е общо взето под контрол  Grinning, занимавкаме се по цял ден с Виолетата, захранвам тумбачето с нови нещица, а то усилено тренира за пълзене.
Ех, този моркооооов  Rolling Eyes, и на нас ни дава зор. Като предложих за пръв път, беше от пюре на Бебевита и нямаше никакви отклонения, но дам ли домашен и следва затапване.
Мери, четох, че при някои бебчета крушата не действа разхлабващо, а запичащо, за съжаление го прочетох, чак като бях дала вече, уж за разхлабване след морков. Та после си откарахме 3 дни на кърма и излизаха топченца. Въпреки 3 дни само кърма, на 4-я дадох и пюре сини сливи и отпушването беше осъществено. Доста разхлабващ вариант се оказа при нас и кашата на Нестле - ориз и рожкови, много е приятна, поне и на мен  Laughing, освен на бебата. За да сме чисти и спретнати  Sunglasses вчера и я дадох по-разредена и в чаша със силиконов накрайник, голям кеф беше, изпи си я за норматив, а и нямаше нужда от забърсване даже. Вчера предложих 2 лъжички броколи, че вече започнах с чуденките какво да и давам за зеленчуково, след като моркова прави проблеми.
От 2-3 дена при нас заспиването вечер е доста трудно, заспива след баня и кърмене и след 30 мин се разбужда и плаче, понякога се унася само като я погаля и и поговоря тихичко над леглото, понякога се налага и да и попея  Sunglasses, а се стига и до нужда от гушкане и гърда. Чудя се това период ли е, нещо от зъби ли,макар, че няма май нищо видимо, от новите храни ли има реакции и неразположения на стомахчето(чувам и да и къркори доста)  newsm7. До сега винаги е била много лесна на заспиването вечер и затова съм в чуденка сега. Даже и смених посоката на леглото, че било добре да спят с глава на изток.
Айде  изчезвам, че ме призоваха по бебефона ....
Приятен ден  Heart Eyes

# 8
  • Букурещ
Дони, а пюрето от сини сливи домашно ли беше или купешко? Днес мисля и аз да пробвам, но какво да е  newsm78?

# 9
 На Бебевита - 125 гр. давам и го за 3 дена. Хипските също са хубави, за домашно хич не ми се занимава, като и давам само по няколко лъжички за сега., а и незнам как да го приготвя, в готовите има сгъстители, слагат оризово нишесте и ориз.Така, предполагам не е толкова агресивно за стомахчето  newsm78 Успех с отпушването и на вас  Hug

# 10
ей,мамета...дано да се оправят бебчовците от тия запеци гадни..днес си свършихме голямата работа в гърнето Simple Smile и мама много се радва,а на бебе не му пука-не знае какво става...отчитам се за последно преди изпитите....през нощта ще пътувам...стискайте мноого палци,че работата е доста сериозна този път...до скоро и да няма разболели се като се върна..целувки на всички  bouquet Heart Eyes Hug

# 11
Поздравления за Дидунчо,темичката е страхотно оформена. Hug,а заглавието звучи чудесно,макар че моето човече още не ме е дарило стази радост да чуя думичката" мамо".
Искам да се похваля,че Лъчко ползва гернето с пълна сила и съвсем по предназначение.Днес 10 часа стоя с един памперс без дори веднъж да си изпика на него.няколко пъти го слагам на гърнето и  колкото пъти седне,все нещо прави,или пики или аки...та затова си караме почти целия ден с един памперс,за което мама е много доволна. newsm03Имаше период ,в който ми се разказа играта с тези памперси..по 5-6 на ден.  Ние ползваме на "Памперс"..,а вече за нашия размер стават още по-скъпи по 0,37ст.заа брой SneakyЕто за това съм доволна като спестим някой памперс с помощта на гърнето.  girluu
Хайде чао за сега.Отивам да полегна ,докато Лъчето на се е събудил smile3520

# 12
ScreamingMamaaПожелавам ти успех на изпитите newsm10

# 13
Здравейте , мами!
Успех на учащите се  smile3529  Hands Thumbsup

Мами, аз започвам да се притеснявам - моят гладник суче на 3-4 часа и за последните 10 дена е наддал с 400 гр.  Shocked
А не иска и да чуе за вода - та през ноща - пак кърма.... и то по два пъти (към 1 и към 4). То че не мога да се наспя не е важно, ама се притеснявам, че много яде  eat
И Марти не казва нищо - аз повтарям "мама" , а той ме гледа и ми се хили.
Току що го сложих в проходилката за пръв път и гледаше много стреснато - то тя е музикална и е малко шумна - чак и аз се стреснах. Стоя 2 мин. - като за начало мисля, че стига. Утре пак.

# 14
  • Букурещ
И от мен успех на Скрийми!

А Филип се отпуши  най- накрая!  Laughing

Не знам какво помогна- дали от това, че днес въведох тиква, че дадох Nux Vomica 9 CH, или просто си му дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт