'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 316
  • 309
  •   1
Отговори
# 45
Дони,мерси за хубавите думи за Тея!
Кашата е безмлечна - да. И мен ме мързи да се изцеждам и затова слагам малко АМ, но съм я правила и само с вода - пак същото!
ООО! Беба се събуди, тичам!
Чао, ако имам време пак ще се включа.

# 46
Привет, момичета, добре дошли на новите мамета irinopolis  и simoneta1990.   bouquet

За спането на малкия, горе-долу спи сутрин след първото ядене за около 2 часа, но не винаги и следобед пак за около 2 часа . Вечер заспива към 23-23.30 и се буди към 8. През нощта не ме тормози. С две думи не мога да се оплача. smile3524 Още обаче няма зъбчета, ще видим тогава.

Гърнето ще поизчака до другата година. Ще почна да го слагам като горе-долу започне да разбира за какво служи това чудо. За проходилка също 'нътц', ортопедът ни от Военна болница е против.

Със захранването също действаме бавно, бавно. Педито ще ми се кара вдругиден.  Blush Яде по половин бурканче плодово и половин зеленчуково. Картофеното пюре така и не го хареса, хапва моркови с картоф и тиквички с картоф. И така си караме основно на мляко. Май се разубедих да замествам млечно хранене, пък то и с нашето темпо поне още месец няма да стане.

Игси, Тея е супер сладичка. Heart Eyes

Хубав ден на всички, разходете малките бебоци и дано по-дълго се задържи това хубаво време. smile3531

# 47
Исках да попитам нещо мамите от Варна. Ще се прибирам скоро при майка ми и е голяма дилема къде ще спи бебка. Не познавам никой които да има свободно бебешко легло и ще се наложи май да купя нещо. В интернет сайта на Да нет има нещо като походни кошарки за спане и игра на Бертони, по интернет видях че са по 86 лева и това май е най евтиното. Някой да знае къде има магазини за такива неща във Варна?
Другото което искам да попитам е за хранта. Аз предния път питах майка ми дали се продават сините кутии на Nutricia, Нутрилон 2 Хипо Алергенно мляко, майка ми обаче намери само зелените кутии (стандартното). На мен нещо не ми се вярва че не мога да намеря другото мляко. Някой да знае от къде се купува за да си спестя носенето на кутии от тук?

Ами това е, аз ще бъда за 8 дена във Варна, така че ако има някои майки на разходка в Морската градина между 26-30 септември, може да се опитаме да се организираме за среща. Ще се радвам да се запознаем.

За оризовата каша, аз давам на Nutricia, кашата с ванилия и става много хубава, не лепкава.
За спането, Елиза спи добре - от 8 вечер до 7 сутринта, но последните 1-2 седмици все се събужда към 4-5 и не може да заспи понеже все и е запушен носа. Давам капки за нос, но май веце няма ефект. Чудя се дали е от зъбите. Ние имаме вече 2, но може и горните вече да избиват. Има ли някое бебче вече с поече от 2 зъба? newsm78

# 48
  • Букурещ
Днес Филип се сдоби с нов стол за хранене. Бях си харесала този стол с рисунка на хипопотам, но се оказа, че от известно време не го внасяли вече модела с хипопотама и се наложи да купим в синьо, та съм малко разочарована.

За оризовата каша- давам безмлечната на Милупа и съм много доволна, правя я с вода и той много я харесва.

За зъбчетата- няма нито един.  Laughing

# 49
Лелее, Игси, Тея е много сладичка - истинска красавица (пу-пу-пу) - направо ми останаха очите newsm03

# 50
Ей, голяма красавица Тея (пу-пу)!

Мериа, гледах ви снимките - много сладък малкия мъж, ама как стои прав?! Моя дебеланчо изобщо не стои с изправени крака  Rolling Eyes (и това кошарка за игра ли е с тези каишки вътре) - то като гледам сигурно скоро и ще проходи  Grinning

Мами, как стои въпросът със замразените пюрета? Казаха ми, че не било полезно, защото се губели витамини. А и като се размразят стоят на някакви буци като пресечено мляко. Аз правих няколко вида и ги замразявам във формички за лед и после слагам различни кубчета - тиквичка, морков и картоф и става бързо, ама ако не е полезно ще спра  newsm78.
Аз още не съм дала плодово пюре. Вие с какво почнахте?
Има ли мами, които са давали и банан? Четох някъде, че трябва да е печен.

А , и не мога да се стърпя да не се похваля : купих си сладурски обувки от bata - от 169лв. намалени на 20лв. #Crazy
Лека нощ  Hug

# 51
Здравейте малки гоелми и още по големи момичета и момчета  Peace

Ние с моят тигър се изгубихме малко от интернет пространството, но сега се завръщаме при бандата ако ни приемете отново.

Добре дошли на новите мами! Hug

Толкова много сте изписали , че май няма да мога да изчета всичко, така че ако питам нещо дето е минало вече на дневен ред свиркайте и ще чета старите темички. Mr. Green

С две думи :
Скъпата я кажи за обувките - това си е супер удар. Позеленях от завист  Embarassed
И аз захраних Рошльото, ама мнооого злояд се оказа. Твърдо бях решила похапването да не се превръща в игра, въртолетчета, ии неща от сорта "айде още една за мама", ама сега да ме видите със свеки как се правим на маймуни и са едни птичета и едни лампи се цъкат нон стоп Sick Яде с охота само кашата на Фризокрем - безмлечна ориз+царевица. Направо се облизва и търси още - ама и кашата си е доста ароматизирана. Пробвах ХИП - безмлечна оризова ама не ще и да я помирише. Сега съм взела на Милупа - млечна ориз+царевица+морков+ябълка - отзиви утре. Значи и Хип-а и фризо-то стават на бучки и играе пасатора (но фризо-то ако го направя със студена вода е поносимо положението)
Въвела съм:
зърнени   ориз,  царевица
плодове   тиква, круша, ябълка, банан,  диня
зеленчуци   картоф, морков, тиквичка, зехтин, спанак(от вчера)

Всичките неща ги дадох първо в купешки пюрета, но вече му готвя. Готвя на основа картоф или ориз+ добавка зеленчуци+ малко зехтин . Плодовите пюрета също му ги правя аз - варя плодовете и така. Но понеже количествата са много малко в Неделя правя 7 зеленчукови и 7 плодови и после си имам за цяла седмица. Не знам и аз  за замръзяването newsm78 и витамините - я кажето който знае как стоят нещата. Е това е отчета.

Ааа и нямаме зъби, не се изправяме сами, ама пък показва с очи патето (дето е на стената) като го питаш "къде е патето, па-па" на мама гордостта bowuu

И последно... е шегувам се няма вече сори за дългият пост,ама се отприщих нещо

# 52
Е,много благодаря от името на Тея за всички похвали!
Аз се отплеснах да разглеждам албумчето. Aма като гледам има доста бебчовци със сини очета като моята Тея.
Всички са толкова сладки! А как бързо растат! Мериа, твоя юнак си стои вече на крачетата... въобще... вермето лети толкова бързо!
Да са ни живи и здрави децата и Господ да ги пази!

Скъпата, аз съм въвела банан и банан+ябълка на ХИп.
Кашата засга я спрях и ще пробвам пак утре-вдругиден.
За замразяването - не съм фенка; предпочитам да й давам незамразени храни.

# 53
Привет на всички мами и бебчовци!
скъпата,питаш за банан.Аз вече му давам плод банан,дори и без да го пасирам.Ей така чупя му парченце,мачкам го с пръсти и му давам.Много е доволен,че е нещо по-различно от кашата.Ама ние ядем и вече царевични пръчици #CrazyНякоя мама може да ме помисли за луда Rolling Eyes,обаче много му е сладко и забавно да ги върти в устичката,докато се разтопят и ги гълта.
От 3 дни минахме на 4 кратно хранене и съм много доволна,че вече го няма това ранно ставане в 4.00часа...хранене..шишета..и т.н.Сега закуска в 8.30,обяд в 12.30следобедна закуска в 16.30 и вечеря в 21.00часа.Супер режим. newsm10За
За спането-пред обед Лъчко спи 40мин.на обед-3часа и към 18.00ч.пак спи 30мин.вечер заспиваме към 21.30 и сутрин става към 8.00.Такъв е общо взето нашият режим.
Игси,Тея има много хубави очички.Много приличат на нашитее по цвят.Ние с таткото нямаме сини очи,а пък на Лъчко от къде му се взеха..? newsm78
Много се надяваме да не му се промени цвета като порасне.Страшно ни се иска да си остане такъв синеок,но това си е божа работа Praynig
Хайде чао ви засега,довечера пак newsm03

# 54
Здравейте мамчета  Hug
Игси много хубава малката сладурана пу-пу, можели да се наредим за кандидат зет  Joy
Мериа браво на малкия мъж как си се изправил и стои, голям сладур  Laughing
Благодаря на Дони и irinopolis за успокоението, наистина днес педито каза, че всичко по изследванията е перфектно, и до такива малки отклонения е нормално да има.
Аз вече с нетърпение да стане на 7 месеца /че така съм си наумила/ преди да го сложа в проходилка, вече нямам ръце, това моето има шило в дупето си, няма спирка, а гледайте какво става като види котките ни, няма спирка  Joy
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1180989

За кашите по принцип аз ги слагам в плодовите пюрета от време на време  и не мога да кажа кога и как стават на буци когато са с вода. А за пресен плод бях му дала да си близне банан, и той полудя от кеф, та едвам го скрих после, че то пък от прясно изцеден плод, получава страшни колики и ме достраша пак да не стане така.

Чао, лека и спокойна вечер   bouquet

# 55
Ееей,маменца!Здравейте!Липсвахте ми много...бързам да се похваля-взех всичко,което трябваше Wink изпитите де Wink не съм прочела всичко още,но ще наваксам...видях,че има нови майчета-добре дошли на тях Wink сега драсвам само да кажа,че съм тук вече и да се извиня на Краси,че не се обадих докато бях там,въпреки че много ми се искаше да ги видя с малчо...просто не ми остана и секунда време,че нещата ми се усложниха,ама нали завърши всичко успешно Wink охх,сега пък следват очните,ама ще се опитам да се освободя да не ходя...айде после пак ще пиша..целувки  Heart Eyes

# 56
Pile, обувките ми са от София Сити Център - магазин Bata - имат разпродажба, но са останали единични модели - цени от 20лв. до 40лв. Имаше и мъжки сандали, но мъж ми не си хареса. А от новата им колекция ми останаха очите в едни ботуши, ама цената .... #Crazy #Cussing out 360лв. Ще ги чакам и тях на разпродажба  Mr. Green

Мами, по колко сок давате на бебоците. Аз едвам му взимам чашата от ръцете, че пищи и иска още. 
За спането - аз тъкмо се зарадвах, че се буди към 6 - 6,30 и днес ме изненада с рев в 2ч. - та се кърмихме пак по никое време.
Днес давах пюре на Hipp - карфиол и картоф - то ужасно гъсто и аз изцеждах кърма направо в бурканчето.

# 57
 Я къснозахранилите мами да кажат как въвеждате плодовете! Ако не са на готови пюрета в суров вид ли да ги давам или...? На сок ли да ги правя или на пюре, или няма значение? Мога ли да му давам по два пъти на ден примерно на обяд да му давам някакво зеленчуково пюре, а следобед  /ако вече съм въвела / някакъв сок? А соковете разреждате ли ги?

Аз днес му дадох тиквичка и мисля да продължим с нея още 2 дни и след това морков. А после мога ли да му дам  оризова каша?

Пиле, как го въведе тоя зехтин?

Дони, захранването с картофи продължи по-дълго, защото на него един ден му се спи, на другия е гладен и не му се занимава със захранване, на треия пък се е наял и така всеки ден, но сега вече схванахме, че картофите ги харесва с кърма /и обикновен и сладък/ а най-много мрази обикновен с вода Sick, Сега мисля да му давам останалите зеленчуци в комбинация с тези, които вече съм въвела.

Ние след малко тръгваме за Враца и няма да мога да си чета на дълго и на широко из форума, но все пак ще поглеждам какво пишете.

Хайде, чао от нас за сега! Ще съм ви мнооого благодарна ако отговорите на тъпите ми въпроси Embarassed.

# 58
 И още един въпрос  Embarassed.
 По колко, като грамаж, ядат вашите бебоци, защото при нас рекорда беше вчера, около 5, 6 бебеши лъжички. Ако продължаваме с това темпо направо не знам до кога ще се кърмим. 3-ти, 4-ти клас.... Crazy #Crazy Laughing

# 59
Мими, набързо по въпросчетата да се отчета  Simple Smile Относно грамажа на храните при нас положението е подобно като при кърменето, колкото предложа, толкова се унищожава, по всяко време. Аз затова преди нямах представа дали се е наяла, защото през 30 мин да предлагам гърда и не отказваше, сега е така и с храните, правя и 50,100,150 гр от каша или пюре и го омита за норматив, няма значение и дали съм я кърмила преди това, не отказва и след това кърма. Така,че съм малко в чуденка все още как да съчетавам като грамажи кърмене с новите храни. Педито ми беше казала да давам по 140 гр и след това да кърмя,може би ще спазвам грамажа,но не и последователноста,или пък ще редувам,че много често заспива докато я накърмя.
Плодове съм въвела само с готови пюрета,че заради късните колики си мислех, че може с пресни да провокирам пак неразположения,но мисля, че е добре поне на водна пара да поседят малко и да се пасират,ако се дават за първи път. Давах всъщност диня на сок само директно. Бебоците са вече големи и е време за плод на пюре, но не пречи и да е въвеждане чрез сок,който няма нужда да разреждаш,само ако не пие вода някои мами разреждат,за да се увеличат поетите течности.Аз давам зеленчуци на обед(между 13-14 часа) и каша+плод на пюре следобед (между 17-18 часа).
Моркова и след това оризова каша може, но според реакциите на детето,ако се запече с моркова,ще трябва да изчакаш с кашата. Аз бях писала, че Вили я запича много моркова и засега спирам да предлагам,от кашите не е имала проблеми.
Зехтина се въвежда за овкусяване,по няколко капки,като подправките,засега съм включвала само кромид лук,ама Пилето ме подсети и ще вкарвам и аз зехтин.
Много се задълбочих май  Embarassed , но незаинтересованите мамчетата моля да ме извинят  Hug
Приятна вечер на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт