'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 317
  • 309
  •   1
Отговори
# 60
Мими, за зехтина Дони ти е казала - по две три капки за овкусяване. А за другите неща:
  - плодовете - добре е в началото да се дават не в суров вид. аз лично ги беля нарязвам и ги склагам да врят докато замирише хубаво. След това ги пасирам и давам Водата може да е по малко отколкото при зеленчуците защото те си пускат сокче (разбирай едва да ги покрива)
  - кога - и аз като Дони - в 13:00 давам зеленчуково, а в 18:00 давам каша или плодово
  - количества- За съжеление обаче, и Калоян е като Криси - не ще да яде с охота. Едвам се лъжем за няколко лъжици така че за количества въобще не мога да говоря.

Кашата на Милупа - млечна -ориз+морков+ ябълка НЕ ставава на бучки със хладка вода, но не е много вкусна.

# 61
Скъпата, ще се пробвам в Батата Praynig, но крака ми е много стандартен номер - 37 и едва ли ще е останало нещо свястно за мене от евтините.. а за скъпите.... просто не мога и да помисля Sick

# 62
Я и аз да питам някои неща:

- почнахте ли сокчета; аз още не съм, но от утре съм решила да опитваме по малко, ще започна с морков+ябълка
- почнахте ли попари; още не съм, мисля към средата на 7-я месец да почнем
- към кърмещите мами: докато Тея суче постоянно ме драска, щипе, дърпа, мачка и пр. със свободната си ръка, ако се опитам да й я хване за да спре започва да протестира и не суче спокойно; и при вас ли е така?
- още ли къпете бебчетата всеки ден; ние я къпем през вечер, а понякога и през 2; през другото време караме на леген с вода и си мием лицето, ръцете, гръбчето и дупето всякак вечер и сутрин
- имате ли вече изграден режим за хранене или спане; ние нямаме - всичко ни е пълен хаос

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
ДНЕС Е РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО!

И между другото вчера без малко да не ни пуснат в Метро със слинг - можело само с кенгуру - това слинга го нямат за кенгуру Joy
И пак за слинга - момичета без него съм загубена! С Тейка направо се срастнахме. Благодарене на него идвам в София  с повод и без повод почти всеки ден - нали се преместихме в Кокаляне Simple Smile и не съм зависима от колата (която пък е срастната за мъжът ми или той за нея)

Последна редакция: пт, 08 сеп 2006, 12:52 от Игси

# 63
Привет момичета! Hug

Така и така говорите за захранването, а че бързам и аз да си кажа и да попитам...

Габи хапва зеленчукови пюрета, но не в особени количества. Обяснявам си го с това, че първо я кърмя и после й ги давам. За сега съм въвела тиква, картоф, сладък картоф, брокол и морков. От кашите – оризова безмлечна – много си я харесва и си я хапва лакомо. От плодовете – дадох ябълка, но нещо не сме много очаровани. Преди хапваше около 75 гр пюре, а тези дни ги намали на 50, а днес хапна само 30 гр и така повърна, че после като се опитах да й дам още няколко лъжички започна пак да се прави, че повръща и просто реших да не й давам повече.
И аз давам зеленчуковото пюре на обед, а след обед към 16.00 – каша.
Все още ядем по 6 пъти в денонощие. Не можем просто ей така да се откажем от среднощното си хапване в 3.00 часа. Laughing
И това е нашето захранване за сега.

Сега да попитам:
Казаха ми да въвеждам вече месо. Вие правили ли сте домашни месни пюрета?
Кога ще започнете да давате жълтък и как?
Как се прави тази попара и предполагам че се дава за сутришна закуска?
Ами сега съм се зачудила – например купешките пюрета са смес от няколко зеленчука – как процедирате, за да дадете това пюре - предварително въвеждате всички зеленчуци по отделно и след това давате пюрето?
Аз пък четох някъде, че сокчетата трябвало да се разреждат... newsm78

Игси, и Габи като суче размахва ръце и понякога дори ми удря шамарчета..., но не съм забелязала да се притесни много като й хвана ръчичката. Ние се къпем всеки ден, а косата я мием през два дена.

Хайде спирам вече и отивам да лягам, че едвам гледам.

Лек ден и много усмивки!!!!

# 64
Да отговарям малко на Игси   Sunglasses
- сокчета не съм давала досега
- попара също, но като направи 7 месеца и аз мисля да дам
- къпя го през ден, а дупето и лицето ги мия по няколко пъти дневно Mr. Green
- режим имаме от доста отдавна - храни се в 8.00 с АМ, 12.00 зеленчуково/местно, 16.00 каша и 20.00 АМ. Спи от 20.30 до 7.00-8.00

Днес купих едни бишкоти Плазмон, за които научих от форума и са без глутен и мисля следобяд да му разтворя с мляко. А може и да се слагат в плодовите пюрета и да станат като плодови кашички.Ще ги опитам и ще ви кажа  Laughing
Като грамаж яде 210 мл. вода със 7 лъжички АМ, пюретата по едно бурканче, а кашата - 5 лъжици сухо вещество с вода на око  Wink

Браво на Скрийми за взетите изпити    bouquet   bouquet   bouquet

# 65
Ахаааам, ами Честит празник!
Игси, Емо пускат ли го в Метро  newsm78 Нашта кака я пресрещат и отказват да я пуснат!  #2gunfire Пробвахме 2 пъти и им теглихме по една  Blush , та си пазаруваме в Била. А по въпросите ти:
- сокчетата ги започнах отдавна, но и скоро не съм й давала. Ябълката се кутира /рендосвам и изцеждам през марля/.
- за попара все още не съм се замисляла, сигурно като теб около 7,5м
- за кърменето - свободната ръчичка хваща каквото докопа. Когато е много гладна ме хваща за блузата да не избягам  hahaha  и стиска, стиска. Понякога я кърмя, докато хапвам и аз до масата. Хваща с ръчичка мушамата и дърпа ли дърпа  Laughing  
Пак ще пиша, че плачка!

# 66
Руми, ето тук гледах как се прав попара http://biblioteka.biberonbg.com/index.php?section=5&page=9
А пък една майка ми каза, че варяла кус-кус, слагала сирене, масло и с пасатора го прави на каша и било много вкусно.И това ще пробвам някой ден  Laughing

# 67
Дечковците заспаха, та да си допиша  Mr. Green
Къпането го караме като Игси горе долу. А за спането същата работа - пълен хаос  Simple Smile  Кофтито за храненето й е, че всеки ден е различен и е трудно да си определям срещи /напоследък ходя на зъбар (зъболекар) и си уговарям час/. Ходим всички, защото ми е далече, мъжо ни кара с колата. Но ако имахме заместено хранене, нямаше да е така.
Мамета, напоследък ми е малко кофти. Мъжо ходи да разпуска с приятели, а аз съм все с децата. Ще ми се поне за малко да се отделя от тях, за да са ми по-мили след това. За по едно кафенце с приятелка, да си поклюкарстваме и т.н. Ако ходим заедно всички, то аз предимно се занимавам с тях и изобщо не мога да се отпусна. Дори ми идва доста натоварващо вечер да излизаме, защото съм толкова уморена, че не търпя странични шумове и започва да ми бръмчи главата. На 6-ти започна събор на кв. Овча Купел, там беше вечерното ни излизане, на Бирфест. Но едва изтърпях... Чудя се какво да правя, мъжо си прави каквото си иска...  Sad

# 68
здравейте моми4ета,
4естити празник и на вас и поздравляния за успешните изпити.
хайде и аз да се включа за малко с отговори на въпросите Simple Smile
-сок4ета давам отдавна, защото вода не пием. давам 1 плод, разреден с преварена вода, поне да поема те4ост, защото сме на АМ. засега давам- нектарина, ябълка, грозде, сливи, диня, пъпеш, морков,круша. морков не давам 4ист и само по малко, защото ми се струва, 4е не го понася добре в 4ист суров вид, а в пюре много го оби4а.
- попара не давам, не знам дали ще запо4на скоро, но се 4удя дали да не я давам с извара вместо със сирене за да избегна незавършена мле4но киселата ферментация. но пък откъде да знам дали не е почнала ферментация в изварата, освен аз да я правя newsm78.
- още се къпем всеки ден, за 7 месеца сме изпуснали само 2 пъти. само коси4ката я мия с шампоан през ден два. то аз се къпя всеки ден, защо да лишавам бебето от това удоволствие. може да ви се струва смешно , но аз като се купя и си подреждам мислите, и се успокоявам Simple Smile
- имаме някакъв режим, но леко плаващ - едно хранене между 5-7 с АМ около 180-190 гр. ако е в 5 хапнал, към 9 яде пак АМ, но ако е в 7 направо обядва, а около 10.30 давам сок+вода. след това към 12-13 хапва зелен4уково, месно или пюре с 1/2 жълтък, към 16-17 яде плодово, понякога с малко каша вътре или само каша (веднъж два пъти седми4но не дава непрекъснато, защото сме 8.700), къпем се около 8-9 и яде веднага след това, обикновено заспива до 10 минути, след като е ял и така... докато не му се доиграе през ноща. опитвам се да му давам вода но без успех, а ве4е и 4ая на хип не иска, само фрешове, да не е глупав , а Simple Smile

за плазмона, аз втори път не взимам , само захар Simple Smile но купих от бишкотите на прах без глутен, защото вси4ки които бяха не на прах имаха глутен.слагам 2-3 лъжички във ве4ерното мляко. но скоро ще го сменя с каша, тя поне не е толкова сладка.

# 69
Даже съм в грешка за плазмона.........Имат глутен  doh harmony, права си - отвратителни са  Sick

# 70
Рибка, не ни пускат с Емо в Метро. Пък и ние не ходим там да пазаруваме. Ходим в Билла или в Хит (в Кауфленда нещо не ни допадна). Наложи се да ходим до МЕТРО няколко пъти за определени неща, които са по евтини там - помпа за колата, дъска за гладене, кухненски шкафове и тем подобни работи.

Мерси за отговорите, момичета! Ние като се замисля се храним май като новоредено. Пробвам я веднага щом се разреве неутешимо (напр. не иска носене, не иска играчки, не иска смешки, пампата сменена) и обикновено колкото пъти предложа гърда, толкова пъти не отказва. Освен това всички приспивания и денем и нощем са ни с цица в устата. Пюрета яде по 1/2 бурканче.

# 71
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА!

Игси, сок до сега съм давала от морков и от ябълка, ама скоро не съм, че нямах сигурна продукция. Днес обаче ми донесоха цяла торба домашни морковчета.  Mr. Green Попара не съм давала, ще видим кога ще е. За кърменето сме малко садо-мазо отношения - хем ми е кеф като кърмя, хем ме дърпа, скубе, дере или както ме е захапал се опитва да се оттласне или завърти нанякъде.  Twisted Evil Иначе го къпя го всеки ден. Определено му харесва, пък и мисля че детето се калява така. Режимът за храна варира от 4 до 6 хранения, но поне лягането и ставането са ясни и не се буди през нощта.

Rumyana, домашно месно пюре сигурно няма да правя, че като знам с какво са пълни месата.  Sick Ще дам сигурно на Хип, уж някакъв контрол имат, за мое успокоение...А за пюретата взимам за захранване еднокомпонентни пюрета. Давам пюре от зеленчука, който вече съм въвела и 2-3 лъжички от новия. На следващия ден пак така, но 4-5 лъжички и на следващия колко изяде.

ribkata, много гадно, че така нямаш време за себе си. Аз ако искам да излизам си определям среща и предупреждавам мъжа ми няколко дни предварително да си знае, че има ангажимент да гледа детето. Така не може да ми откаже.  Thinking

Иначе да се отчетем и ние. Малкият вече се изправя сам в леглото. Онзи ден, както си играеше затихна и аз отивам да видя дали е заспал, а той се гепил за таблата на леглото и ми се хили.  1crib
А днес бяхме на консултация-8220кг, 69см и от понеделник сме на мИсо.

# 72
Руми, на мен месото по план ми е 9 месец - заек. Жълтъка на годинка. Освен ако нещо не ме накара да променя схемата. Peace
Зеленчуковите пюрета - първо вуведох зеленчуците поотделно - и след като се събраха достатъчно за "цяла манджа" започнах да ги миксирам.
Аз соковете не съм почнала поради причината че Калоян не пие от шише - само цица признава. Направо съм в ужас - предлагам шипето всеки ден ама тц... Sad Играе си само. Дано пропие тези дни, че искам и аз да давам особено сега като има толкова много плодове на пазара.
Калоян се къпе през ден - още от новородено докито така ни препоръча. Освен ако е много топло и не се е потил много.
Момичета кога ще въвеждате глутена newsm78

Рибке, дай си почивка защото то се натрупва и ще "изтрещиш" някой ден в най-неподходящият момент. Тука при нас майките си оставят децата в детски клуб от време навреме и да не ти казвам после колко спокойни изглеждат. Вярно че става въпрос за 1 час, но човек има нужда от време за себе си.
Игси и при нас е волна програма и с яденето и със спането. Не използвам хаос, че и аз ще се изплаша Mr. Green. да не говорим че вече яде във всевъзможни пози (което навън ми  създава неудобства) и се върти като пумпал докато суче. Най обича да си държи крака с ръка и да го люлее или ми държи мойта и ме кара да го пляскам по дупето Sick. Тоява добре ама нощем въобще не ми е удобно да го потупвам - ама и той е сънен и е в чувалче

# 73
Здравейте Hug
В сряда се върнахме от село и едва сега изчетох всичко, което сте написали Wink
Скрийми, браво за изпита newsm10, не сме се съмнявали в теб Wink
Стефито в понеделник започна да кашля. Водих го на лекар в село и му изписа сироп за кашлица Хустагил и вит.С ампула. Отново му се появи хъркането в нослето, което имахме през зимата. Вчера го водих и при нашата лекарка. Каза, че не е нещо сериозно. Дъгите са съвсем леко зачервени. Дано бързо да се оправи Praynig
Ние продължаваме с нощното будуване newsm61  Заспива и след половин час се събужда и се почва едно будене през 10-15мин, дудндуркане, люлеене, кърмене, но пак не заспива #Cussing out Не мога повече да издържам. Ето отново заплака. Чао, до утре.

# 74
Здравейте,момичета!То май само аз давам попара(вече половин месец) и мога да ви кажа как я приготвям аз:Купувам сухар,обезсолявам сиренето и така...Ако искате да е сладка-прави се с чайче.Стривам сухара,слагам масло и сирене,заливам с подсладен чай.Накисва се добре и допълнително я стривам с лъжица.Ако искате да е солена-прави се вместо с чай,с преварена вода и всичко както при сладката попара.Става чудесна закуска.Повечето бебета предпочитат сладката,но...всичко е твърде индивидуално.А,за чая,аз го правя с липа.  chef
Това е за попарката.Ако някоя мама има въпросчета,аз съм насреща.
За жълтъка-преди време писах,че започнах да давам като навърши 3 м.Сега давам по половинка през ден като го слагам в зеленчуковото пюре.
За нашия режим,писах вече,така че няма да се повтарям newsm03
За къпането-къпим се всеки ден,много рядко прескачаме ден без това удоволствие.  newsm68
Да не забравя да се похваля-днес се записахме на кухня и от понеделник ще хапваме нещо различно от   пюрета.Да видим дали ще ни харесат манджите. cook cook
ами това е от мен.Спокойна вечер на всички smile3524

Общи условия

Активация на акаунт