'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 306
  • 309
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте мами и от нас  Joy
Ние се позатрихме ама какво да се прави. Да се отчетем на бързо и дано скоро пак станем редовни  Wink
Тежим 8400кг и сме 72см.  Laughing. Ядем попара като прасенца, пиле и от манджите ни преди да сложа подправки. Седим от 1 месец в количката без проблем, хванем ли се за нещо лазим, като от време на време се придвижваме с мятане  Joy. Вчера ми се изправи в количката та лошо ми стана ooooh!. Много сме неспокойни нощем и се будим след което следва друсане за да заспим отново  Tired. Май ще имаме зъбки скоро, но ще видим  Thinking. Мисля да се пробваме на гърне леко полеко, да не ползваме проходилка и да се учим да познаваме животинките  Party
Подсекли сме се до пишето и нищо не помага  Cry. Давайте идея за мазане  Praynig.
За сега това от нас. Лека и спокойна нощ на всички   bouquet

# 31
beb4o,преди време и моя Лъчко доста се беше подсякъл и започнах да го мажа с Хлоркинадол.това е кремче ,което съдържа антибиотик.След 2 мазане и имаше голямо подобрение.Маже се 3 на ден и се ползва 5-6 дни,не повече.Пробвай и дано ви помогне както на нас.аз съм много доволна от това мазило.
Ние днес оженихме нашия син luvbed(в кръга на шегата ,разбира се).Качила съм 2 снимки в албумчето.Може да видите колко елегантен беше младоженецът lovekiss
Ами толкова за тази вечер....Лека и спокойна нощ ви пожелавам newsm53

# 32
beb4o, ако имаш кърма му напръскай дупето и го остави да изсъхне на въздух. А ако нямаш -мажеш с  бочко и колкото по-дълго е без памперс - толкова по-добре.

newsm45 вчера ме ужили пчела.... ужасно ме болеше, но взех бързи мерки и не се наду. Ей то ужасно боляло. Днес като се мия със студена вода ми е болезнено, а с топла  - не. Голяма гадост.
Днес давах на Марти пюре с картофи, тиквички и морков. Такава погнусена физиономия направи

# 33
  • София
 Здравейте, мамета! Включваме се и ние към вас. Чак сега "открих" темaтa и въобще подфорума, но по - добре късно, отколкото никога...  ooooh!  Whistling  Tired
 по въпроса с картофеното пюре - и Рая не го харесваше в началото. Пробвах да го пробутам като втори зеленчук, но -  Sick.  2 седмици по-късно обаче  - доста разредено с АМ мързи ме да се изцеждам го изяде с кеф. Сега й го смесвам с морков а от 2-3 дена и с чушка. 
 За сега толкова от нас. Лека нощ!

# 34
    Добре дошли на irinopolis и simoneta1990 welcome!
 Може да пишете на  didun4o на лични  да ви включи в списъчето Grinning

мими- кой ловец- пол хоган - в ролята на дънди, или крок хънтър от дискавъри, или онзи другият със змийте? newsm78, ако е истина все е тъжно
"Онзи със змиите"- Стив Ъруин /Ървин/.

# 35
Здравейте, мамета! Добре дошли на новите!  wavey
Чета ви редовно, но нещо не ми остава време да пиша. Вчера и днес сме все по разходки, използваме хубавото време, че после вкъщи ще е малък ад като се застоим. Детската градина тепърва започват ремонт и кой знае кога ще свършат...  Crazy  Нямам търпение да пращам каката вече, но пък още не съм я оборудвала с необходимите неща - пантофки, анцук някакъв и блузки нещо..., чорапи, всичко й е малко и почти нищо не й става, та сега всичко наново.  ooooh!
Хубав ден, мамета!   bouquet

# 36
Нашият батко тръгна на градина! ДАже от вчера си има гадже. Питаме го как се казва - Ами незнам!; с каква коса е - Ами незнам!; какъв цвят са й очите - Ами не помня бе мамооооо! Страшен гаджелък - играели си заедно и се държали за ръчичка. Най се смяхме, че мацето е задействало нещата : "Искаш ли да сме гаджета" и нашият какво да каже... Няма да отказва ,я ! Simple Smile Рибке в "Нашите деца" има темичка "НАБОР 2001", ако искаш включи Сузи.

Тея също се мъчи да пълзи. Захранването върви добре. От зеленчуковите обича ранни моркови и ранни моркови с картофи, тиква с картофи. От плодовите съм давала банан, тиква с ябълки и шипка с ябълки и ориз.

Някой успява ли да направи оризовата каша на Нестле абслютно гладка??? Аз вече почвам да си мисля, че не съм у ред нещо... Какво ли не опитах все си остава на вълци... Тея и без това не я тачи особено, ама и с тези бобчета - съвсем!

# 37

Добре дошли на новите мами!

http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=9997
Аз качих няколко снимки в албумчето да ни видите, че не съм качвала откакто Тея беше на 3 месеца. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 сеп 2006, 15:24 от Игси

# 38
Някой успява ли да направи оризовата каша на Нестле абслютно гладка??? Аз вече почвам да си мисля, че не съм у ред нещо... /quote]

Игси, не си единствена и аз не успявам, т.е успявам с пасатор, но ми писна и изцяло смених нестлето с блевит. те поне вси4ките се разтварят добре, 4е и са по-вкусни, поне според мен.

# 39
Добре дошли на irinopolis и simoneta1990  newsm51
     Момичета искам да ви питам вашите бебчета по колко пъти спят на ден и колко дълго?Моето бебче спи поне 3 пъти по 2-3 часа и вечер като заспи към 21,30 и се събужда на сутринта към 8,30.Можели понеже е с нисък хемоглобин да спи по толкова много?Иначе като е буден е много жизнен,почти не застава на едно място.

# 40
По отношение на спането Санди има следния режим : заспива около 20-21 , доиграва му се около 04-04.30 4аса нощем, но в пове4ето слу4ай  се лъжем с бибата да поспи до около 6-6.30, хапва и мнооооооого рядко заспива пак. след това спи веднък около 30-60 мин около 9 4аса, понякога навън за малко, по време на кафе или разходка, и след това следобед веднъж, но в разли4ни 4асове понякога 14-17, друг път от 17-20, а в4ера спа до 21 и го събудихме за къпане и ве4еря, за да не пея песни4ки през нощта.
а от няколко дни хи4 не спи добре, тази нощ беше върхът- буди се с пла4 3-4 пъти и си "хапна" доста дентинокс, а в 5 сутринта и ефералган.
много го мъ4ат зъбите, дано да пробият ве4е. днес по време на разходка стана 4ервен и вдигна поне 38.5-39, беше към 2 4аса и направо без предупреждение се изтърсихме на преглед, защото бяхме наблизо. педиатърката ми каза, 4е няма показания и поведения като болен, но все пак изписа антипиретик и ехинацея (тук да попитам има ли някой давал този препарат, т.е имате ли впе4атления). ина4е си игае, беснее, хапе вси4ко и му текат лиги като на английски булдог в напреднала възраст Simple Smile

ПС. добре дошли на новите моми4ета Simple Smile  welcome

# 41
Привет ма мета !
Добре дошли на новите мамчета и техните бебета   Hug
Ние снощи се будихме поне 4-5 пъти, вчера за целия ден е спал максимум 1ч., но днеска си навакса спа преди обяд към 2ч., та чак се притесних да не му има нещо, че толкова много спинка  Joy. Но като цяло не му се събира повече от 2ч. на ден, а вечер от как почна тормозът със зъбките се буди доста често.
Ние направихме изследванията за кръв и урина, и хемоглобина ни е 113 това екстра, но за сметка на това за урината има ЗАБЕЛЕЖКА /че аз от интернет си изтеглих резултатите и още не съм ги дала на педито види, а и нещо не мога се свържа с нея, та чак в четвъртък разбера какво значи тази забележка/ та тя гласи :Урина:  1-2 левкоцита на поле, единични кристали пикочна киселина. Какво е това нямам идея, ако някои знае нещо по въпроса ще съм ви благодарна да ми кажете.
Хайде лека и спокойна вечер от нас, че Калчо пита и търси къде мама  Laughing
Много целувки на малки и големи     bouquet

# 42
  • София
Игси , и моята оризова каша на Nestle става на бобчета. Пробвах и с пасатора да я доразбия, но пак не става. Давам си я така. Понякога слагам плодово пюре вътре. На Рая не й пречи. Даже понякога си я смуче от паничката.
Nin_ka, и в нашите изследвания пише единични кристали пикочна киселина. Хемоглобина е 109. От лабораторията казаха, че изследванията били нормални. НА педито още не съм ги занесла да ги види.

# 43
Добро утро на всички!!!   bouquet   bouquet   bouquet
Завърнахме се от морето и нямах търпение да си целуна детенцето.Признавам, че ми беше мъчно за него, но пък си изкарахме екстра  Embarassed Тук времето е било много студено, но там си беше супер  Laughing
Митко яде вече всичко, може да се каже. Няма пюре на Ганчев , което да не е ял, но най-малко му хареса рибата. Купих и една от кашите на Милупа с шоколад, изяде всичко настървено  и като отнесох купичката се разрева  hahaha
Игси, и аз каша на Нестле повече няма да купя - става на буци и една такава лепкава  Sick
През деня спи само от 13 - 15, през останалото време има едно предремване за около 30 мин.Общо взето много малко спи през деня.

# 44
Здравейте мамчета  Heart Eyes
При нас върви трескава подготовка за кръщене, в събота ще ставам кръстница на бебче- февруарче  Grinning Вече почти всичко е приготвено, остава да намеря малко време да се вкарам и аз в ред, че нали трябва да съм за пример  Wink Миналата събота правихме освещаване на апартамента на свекитата и това беше нещо като тренировка с бебката за нашето кръщаване, че и то наближава, на 24.09 ще я правим най-накрая християнче. Вилето си се гушкаше в свещеника и не даде признаци за притеснение, предполагам, ще се държи подобаващо и за кръщаването си.
Игси, бебка Тея е направо с магични очички  Heart Eyes, пу пу направо е ангелче и изглежда като съвсем голямо момиченце вече. Да ти е жива и здрава  Hug Първо да питам: С вода ли приготвяш кашата и безмлечна ли е, на мен не ми се отдава нещо цеденето, а и не ми се занимава и за сега я правя с вода само, но си мислех дали да не слагам и по малко АМ, ако увеличавам дозата,  за сега давам 100-120 мл каша между кърмене и тогава правим интервал от 4-5 часа между хранене.Аз досега на Нестле съм използвала само кашата ориз+рожкови и съм много доволна не става никога на топчета. Пробвала съм и с топла и със студена вода, много е вкусна и аз си похапвам понякога  Simple Smile . Сигурно другите каши са проблемни, на мен пък понякога така ми се получаваше с оризовата безмлечна каша на Милупа. Педито ми беше казала, че предлагането на каша трябва да го правя следобед и се води млечно-плодова закуска. Аз не съм от много изпълнителните и за сега предлагам както аз си реша понеже продължавам с кърменето на 3 часа, но ще се наложи май реорганизация скоро  newsm78
 Друго въпросче  Laughing Simple Smile Ако предлагате домашно зеленчуково пюре, колко зеленчука и какви гледате да съчетаете, че да се получи добра комбинация, аз за сега предлагам основно тиквички с малко картоф и тиква, моркова го поизоставям,че доста запича, слагах веднъж и кромид лук за овкусяване. Може ли да се предлага чушка-зелена, аз мисля да я изпека,обеля и после леко сваря и пасирам  newsm78. За домат май е раничко още  newsm78 А след седмица ще предложа малко пуешко, че поне това условие на педито да съм изпълнила, каза на следващата консултация да съм въвела месо.
Май стига с въпросчета,а  Wink Ще очаквам коментари  Hug
Дикси, браво за добрата почивка, сега презаредена ще се отдадеш на детенце и ще си насъберете достатъчно емоции набързо.
Относно спането Вили си е на такъв режим от 4-5 месец още, между всяко хапване си поспива дълбоко за 30-40 мин, заспива вечер към 21 часа след баня(буди се понякога често, понякога 1 път) и обикновено се събужда към 8 часа(ако много ми се спи, я гушкам с цица и откарваме до към 9.30)
 Добре дошли на новите мамчета   irinopolis  simoneta1990    bouquet
Нинка, предполагам , че забележката се отнася за някакви примеси в урината от замърсена проба, нали не е стерилна. Не се притеснявай излишно  Hug
Мими, защо настояваш с картофеното пюре  newsm78 Други зеленчуци не си ли пробвала, или от сезонните плодове( въпреки, че и аз засега не бързам с плодовете), но диня и пъпеш задължително ще давам.
Приятен и слънчев ден от мен  Heart Eyes май пак писах като за цяла седмица   Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт