Априлски мами 2021 ❤️

• 48 811
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
Ехеее, доста се насъбрахме с термин 7ми април. Аз след резултатите от БХС съм
по спокойна, но все пак вътрешно винаги има едно скрито притеснение. Исках да ви попитам имате ли течения, понеже аз имах доста обилно миналата седмица, но доктора каза, че всичко е нормално, но все пак много се безпокоя.

# 571
  • Мадрид
Аз получих някакво течение точно след БХС (до тогава не ми се беше случвало) беше кафяво на цвят и беше доста оскъдно, но въпреки това се паникьосах. Веднага отидох на спешен кабинет, казаха ми, че няма от какво да се притеснявам... Ако продължава и става обилно кървене тогава вече да отивам в болницата директно. За мое щастие това течение продължи 2 дена и от самосебе си изчезна.. Не знам на какво се дължеше.

# 572
Здравейте момичета, събрах смелост и аз да пиша най- накрая. На 29 г. съм и съм бременна за 2 път след инсеминация., термина на места ми е 03.05, на други 29. 04. Първата бременност месец януари, за жалост завърши със спиране на развитието в 6та седмица  и спонтанен аборт. Сега вече съм бременна в 9-та седмица и 5 дни, но все още не смея  да се зарадвам въпреки, че си има пулс и казват, че всичко е наред (главата не ме слуша). Имах кафяво зацапване в началото, но казаха, че е от някакъв хематом, който вече изчезвал. За щастие съм добре, нямам симптоми освен, че гърдите ден ме болят, ден почти не, и от време на време имам дискомфорт и придърпвания в корема. Имам час за БХС на 13.10. Леко бременеене на всички.

# 573
С миналата ми бременност веднъж и аз бях с хрема и запушен нос. Бяха ми позволени детските капки за нос. Мисля, че бяха за бебета и деца до 6 години, НО настинката ми не беше в толко ранен период от бременността, а някъде към 4-5 месец. Може да се консултирате с лекар за детските капки и дано се оправите по-бързо. Simple Smile

# 574
Горещо препоръчвам групата във фейсбук "За д-р Сигридов с любов" - затворена е. За тези, които не са запознати  - д-р Сигридов(който обаче за момента не практикува ЗА СЪЖАЛЕНИЕ) е помогнал на много дами да забременеят и на много с рискова бременност да износят и родят дечицата си. Там с търсачката може да намерите вскаква полезна информация за лекари, изследвания  и почти  всичко, което ви притеснява. Може, разбира се и да задавате въпроси. И тук - в бг мама има тема, но тя е по-малко активна - "Доктор Иван Сигридов # 3"
Поздрави на всички!

# 575
  • София
Здравейте мамита, днес бях  на преглед при АГ, бебешорко върви по учебник, точно 10седмица +1 ден сме. Много шава с ръчички, маха ни казва "Здрасти". На 12ти октомври ще се запиша за женска консултация.
Да се похваля, вече нямам никакви зацапвания, никакви придърпвания и спря да ми се спи постоянно, апетитът ми си се върна по старо му (за месец качих 5кг от спане и ядене), имам повече енергия от всякога. Пия Пренатал Денк, утрогестан, фолиевата мета киселина и аспирин протект, както каза АГ до записването за ЖК.
Мисля да разгледам клипчета за йога за бременни или някакви други полезни движения. Избягвам да съм сред много хора, вируси, хреми, сополи...
И защото много пораснах откъм габарити, вчера ми пристигна пратката от LCWaikiki, анцунг долнище и три блузки за бременни, чакам и малко бельо oт HM.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 09:53 от Sia_go

# 576
Поздравления Сиа, че сте овладели положението и за хубавите покупки Blush
И аз от лежане качих 4 кг, а съм в 14та седмица и като гледам по другите теми как някои са 10 седмици напред и с качени 2,3,4 кг направо се отчайвам. А днес бях на преглед и АГ ми каза да продължавам с лежането, нищо че всичко уж изглежда стабилно. Позволени са ми разходки по половин час на ден...
Качвам моето зловещо усмивче, поне така го видяхме с лекаря Grinning с пожелания за усмихната вечер на всички
Скрит текст:

# 577
Момичета, утрогестана на мен преди три дни ми го спряха, а още съм само 11г.с. Последния път като бях на преглед всичко беше наред и д-рката каза да го приемам още десет дни само. Чудя се дали това е правилното решение, тъй като моята беременност се води рискова, предвид възрастта ми /39/ и предните два аборта в тези седмици!!! Знам, че обикновенно до края на 13 се взема. Моля ви, споделете вашия опит! Иначе продължавам с мета формата на фолиевата киселина на Абофарма с витамините В, както и с натаспин /заместител на аспирина/ за доброто кръвоснабдяване на бебето!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 10:42 от vanny@

# 578
Един гинеколог знае  много по-добре от всяка една от  нас, поне според мен. Аз въпреки, че имах кафяво зацапване в началото, не съм пила нищо за задържане. Трябва повече да се доверяваме на лекарите... Поне така мисля аз. Simple Smile

# 579
Аз имах кафяво зацапване от 6-та седмица и също ми изписаха утрогестан 3х1 за пиене. Приемах го една седмица и нямах никакво подобрение, затова започнах да го слагам вагинално 2х1, тъй като нямах възможност за повече пъти. Впоследствие го намалих, слагах само вечери и след 5 дни го спрях изцяло. От тогава нямам този проблем и дано да го нямам.

# 580
Благодаря Ви, момичета, за съпорта! Пишете коя фирма сте избрали за генетичния пренатален тест  и за скрининтг изследване! Аз се спрях на американска фирма в Сан Франциско , препоръча ми я ръководител катедра "Генетика" - проф. д-р Людмила Ангелова от Терапията, гр. Варна! Мисля, че се казваше "инвите"! Цената й е доста по-приемлива от на повечето - 99 USD  https://www.invitae.com/en/noninvasive-prenatal-screening/ Плофесорката вика утре на 01.10, за да го направим, тогава ще съм 10 с и 5 д. Ще ви разкажа подробности като се върна!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 12:59 от vanny@

# 581
Момичета, аз минавам на отчет пак. Днес минах ранната ФМ ии според доктора всичко е наред. Огледа всичко, което трябва и няма място за притеснение. Прати ме да ми вземат кръв за БХС, но ми казаха за резултати след седмица. Изписа ми витамин Д и Б12, както предполагах, иначе кръвната картина ми била идеална. Аз попитах за пола и каза, че още не може да ми гарантира и да не се настройвам, но за него на 75% е момиче и след месец на следващия преглед ще ми каже с по-голяма сигурност. Аз винаги съм била с идеята, че ще имам момче, но наскоро сънувах, че е момиче и бях разколебана. Таткото се зарадва, но и него малко шокирах, отсега взе да мисли как ще я пази 😂.

# 582
Здравейте момичета, записвам се у аз с термин 30.4.2021г. Това ми е първа бременност след 3 инвитро процедури и една инсеминация. Сега ми предстои ранна фетална морфология. От Варна съм и се чудя къде да се запиша. Ще съм много благодарна, ако има момичета тук от Варна и желаят да споделят мнения. Grinning

# 583
Здравей, и аз съм от Варна, ще ходя за фетална морфология при доц. Балев! При него бях преди 11 години с първото си дете! Доволна съм, знам, че има много други, които също са доволни! При него се записват часове само рано сутрин в петък, той преглежда в Темелков! Надявам се да е всичко наред с теб, желая ти успех!

# 584
vanny@, а след колко време се дават часове? А знаеш ли в колко часа ходят другите?6-7 или по-късно?

Общи условия

Активация на акаунт