Априлски мами 2021 ❤️

• 48 740
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета, записвам се и  аз  с термин 02-07.04 Април, първа бременост, без никакви  оплаквания  за момента. Направих и  пренатален  тест  резултатите са  ок  и  дори вече знаем, че бебчо е момче!!!
Хайде лека и приятна бременност  на  всички до финала.

# 616
  • София
Относно цигарите- спрях ги от раз. Последните две ги изпафках сутринта преди трансфера. Докато чаках да стане време за тест спрях да пия е кафе, защото много ми се пушеше. После почна да ми става гадно от миризмата на цигари, а в момента е страшно да си пушач около мен. Пуша от 6 клас, а в момента съм на 39г. Мислех си, че никога няма да успея. Това ми е 6та бременност (тежко е за обяснение, но е достатъчно да кажа, че нямам деца), като при всяка от предишните правих опити да махна цигарите и все по 1-2  на ден си оставаха. Не смятам, обаче, че причината за неуспехите бяха цигарите. Циганките какво ли не правят повреме на бременност, а раждат здрави деца.

# 617
Аз също съм пушач и то върл, по кутия на ден пушех. Първия път като забременях, завърши със спонтанен аборт в 8ма седмица, но като разбрах за бременността голяма мъка беше да ги спра. Също като BlackОpium ми се случиха лоши неща, болест и смърт на близък човек. Моята тактика беше следната казах на всички хора, че спирам цигарите, за да ме е срам да пуша след заканата и бях стигнала до 1 сутрин.  Сега ги спрях от раз, късмет че ми става много лошо, чудя се и къде да гоня мъжа ми да пуши..
Наложи си някоя дата и лека полека не се обвинявай.. също имам приятелка първите месеци си пушеше, разболя се от гърло зимата и ги спря в 6ти месец някъде беше, момчето и е живо и здраво. Божа работа е според мен всичко, с всички отрови които дишаме и консумираме ежедневно. От нас зависи да ограничим вредните работи максимално и затова е хубаво да се спрат, но и психиката си пази. Ако трябва ги намали максимално докато успееш да ги спреш изцяло. Успех! Hug

# 618
И аз бях пушачка. Но когато видях теста и...не съм палила, надявам се и за напред да е така. До тогава винаги дъм си мислела, че един ден ако се наложи да ги спра, ще ми бъде адски трудно. Първа бременност ми е...не беше планирана, но от момента в който видях двете черти сякаш в мен нещо се обърна и започнах да изпитвам голяма отговорност към "нещичкото" в мен... Не зная дали и при вас го е имало това чувство толкова рано. Желая ви успех на всички мами💜

# 619
Благодаря ви много! Относно нападките, не искам да ви обиждам или нещо такова, просто следя разни други теми в този форум и има какви ли не хора, които просто обвиняват и съдят без да знаят какво изпитва човека насреща. Благодаря ви за подкрепата и пожелавам на всички да имат здрави бебета! Не ми става лошо от цигарите, даже ми доставят по-голямо удоволствие от преди, но като цяло вкусовите ми рецептори се промениха през бременността, та не го знам моя организъм какви ги върши с мен 😁. Все пак се ограничавам в количеството цигари, в най-лошият случай съм стигала до 10 за ден. Миналият път като бях на преглед, моята АГ ме пита дали пуша, потвърдих, но тя не ми каза нищо. Може би, ако ми се беше скарала, щях да се стресна, но.. Бебчето расте с една седмица напред. Вие усещате ли да сте качили килограми? Аз освен коремче, друго не виждам уголемено при мен, а ям не като за двама, а за четирима в сравнение с преди.

# 620
В 11 г.с. съм и на фона на моите 48 кг. и плосък корем.. в момента не мога да кажа, че е пораснал, по-скоро се е подул. Имам голям апетит, какъвто никога не съм имала. Не се ограничавам с нищо и нямам проблем колкото и кг да кача, дори винаги съм искала да надебелея защото не се харесвам толко слаба.

# 621
  • Мадрид
Аз пушех по около 1 кутия на ден. От 1 януари си казах, че ще ги спра, защото мислехме да правим бебчо вече.. От време на време палех, но от деня на двете чертички не съм си и дръпвала, за което много се гордея със себе си. Всичко е до психическата нагласа..

# 622
Винаги съм мислила, че момента в който разбера, че съм бременна ще откажа цигарите, но ето че не стана така. Пушех по 2 кутии дневно,  в периода когато разбрах за бременност пушех по 1-2 цигари дневно, но тогава ми беше лошо по цял ден, гадеше ми се. Сега, когато този период вече мина пуша по 5-6 цигари дневно, за което много се обвинявам. Скоро е рожднеият ми ден, избрала съм го за дата на която да сложа край на цигарите, силно се надявам да успея да ги спра.

# 623
И на мен ми е интересно как се движите с килограмите, за да преценя кое е нормално в този ранен период, въпреки, че е много индивидуално. Аз съм качила 1-2 кг. Имам леко коремче, като подуто, но никой не го е забелязал, ходя с широки блузи. В 13 г.с. съм. Много съм скарана с месото, лошо ми става и много рядко ям. Хвърлям се само и единствено на въглехидрати и мазничко и се притеснявам, че това не е ОК нито за моите килограми, нито за бебето - нали трябва да се приемат протеини.

# 624
Първите 3 месеца качих 2 кг, от 4 до 8 по кг на месец. Последните 2 месеца качих 6 кг. За цялата бременност общо 13 кг като при мен се потвърди твърдението, че най-много и рязко се качва на края. 6 месеца след раждането съм по-слаба от преди. Не ги мислете килограмите

И на мен ми е интересно как се движите с килограмите, за да преценя кое е нормално в този ранен период, въпреки, че е много индивидуално. Аз съм качила 1-2 кг. Имам леко коремче, като подуто, но никой не го е забелязал, ходя с широки блузи. В 13 г.с. съм. Много съм скарана с месото, лошо ми става и много рядко ям. Хвърлям се само и единствено на въглехидрати и мазничко и се притеснявам, че това не е ОК нито за моите килограми, нито за бебето - нали трябва да се приемат протеини.

# 625
Аз също съм заклет пушач. И след трансфера ми, а после в съвсем в начална бременност ми беше хипер трудно да не пуша. Взех си тютюн и когато много ми се допуши си свивах за 3-4 дръпвания. След 7 г.с. обонянието ми стана вълче и започна да ми се гади от определени неща, едно от които са цигарите и сега не давам да се пуши около мен, което е много смешно, защото винаги съм си мислила, че непушачите преиграват. Сега съм в 13 г.с. и понеже имам огромна драма със запека, а и съм с ниско кръвно - мога да пия по чаша кафе сутрин, та си позволявам по една ултра слим(6 дръпвания) цигара с кафето. Та съветът ми е( при мен вършеше работа)  - когато някой пуши около вас -дръпвайте по 1-2 пъти или просто не изпушвайте цигарата докрай, а само колкото да залъжете никотиновия глад. Другото, което поне при мен действа е като ми се допуши - започвам да пия вода. Относно килограмите - имам си сериозен корем, но той според мен е от прогестерона(кринон гела), който взимам. Слаба съм по принцип, нямах корем преди бременността. Качила съм 1 кг до момента.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 09:39 от fia37

# 626
С цигарите се справих много бързо и през първата бременност и сега през втората. Просто си казвам Стоп и това е.  Но докато с първата бременност качих 13 кг, то сега имам чувството,че ще кача 30. В началото имах зверски глад. Сега не. Гадното е,че от вчера съм с Т 37.5,днес е 37,а утре трябва са ходя за кръв за БХС, който ми е в четвъртък. Много се притеснявам да не изтърва този преглед и силно се надявам Т да е изчезнала до утре. Освен Т и съответно главоболие друго нищо ми няма.

# 627
Мен днес ме записаха на ЖК и съм 11 седмица и няколко дни. Оказа се, че съм свалила около 3 кг. Не съм повръщала, но пък доскоро не се хранех добре, защото ми се гадеше от всичко. Явно от товс съм ги свалила. Корем вече имам и то забележим. Миналата бременност, такъв корем имах около 5-6-ти месец. Дънките ми стягат и като съм в офиса ги разкопчавам докато седя, защото не става иначе. Предната бременност качих общо 10 кг, но после 2-3 от тях и останаха 😁
Иначе днес на прегледа бебчо много махаше и риташе с крачета. Отговаря си на седмицата и всичко му е наред. АГ изказа предположение за пола, без да съм я питала, каза, че има предположение, че ще е момче. Другата седмица на ФМ сигурно ще ми кажат по-точно. Надавам се да е така, както казва, но и да не е, да е живо и здраво, пък каквото дойде!

# 628
С килограмите положението при мен е все същото. Стартирах си на 57 и още съм на тях. Днес съм в 14гс+ 1 ден и коремчето си го има вече. Може би до 13та седмица просто ми беше подуто заради всичкия прогестерон и проблеми с WC, ноо към средата на 13та вече си усещам, че е от бебчо. Не ми харесва много начина по който се храня и понякога се хващам, че се обвинявам дори. Не се храня достатъчно пълноценно, а и заради гаденето и мирмизмата на храните просто почти нищо не можех да ям. Отскоро отново проядох месо, а от 2 дни всякаш и почвам да се чувсвам малко по-добре и просто се надявам скоро да започна да се храня по пълноценно.  Иначе имам  10тина дни до следващия преглед и докато си бях доста търпелива доскоро, сега просто нямам търпение да го видя Heart Eyes

# 629
Здравейте, може ли някой да ме вкара във фб групата. Или към кого да се обърна, бях писала на една дама оттук, но така и не ме вкараха.
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт