Априлски мами 2021 ❤️

• 48 779
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, купих си списание “кенгуру” и съм приятно изненадана има 2-3 статии, които ми се сториха доста полезни. Вие какви списания книжки бихте препоръчали по темата ?
А относно стриите сега ползвам био олил, бях се насочила към друго, но се оставих аптекарката да ме убеди, честно казано не съм особено доволна, вече го привършвам и аз се чудя какво да взема сега ? Четох доста добри отзиви за обикновено кокосово масло, но освен него ми се иска и нещо което е специално за стрии и по възможност да попива бързо.

# 601
Аз съм предразположена към стрии, поради бърз разтеж в детството, въпреки че винаги съм била слаба и съм ползвала и на икаров и био оил и всякакви други.. резултат не съм видяла. Всичко е до еластичност на кожата, затова сега ползвам това кокосово масло

# 602
Pipi, аз също нося много “белези” от ученическите години, за това предполагам, че сега положението ще е същото. Още утре ще потърся кокосвото масло, маската за коса ми свършва, та ще влезе в двойна употреба Grinning

# 603
И аз нося много стрии от бързия растеж в ученическите си години, затова съм решила да се мажа много този път. Като най ефективно средство според близки приятелки и роднини е чистата мас. Успях да си намеря, преварих я и я с смесих с ванилия и 1 буркан кокосово масло. Дано помогне. Отделно си взех маслото на икаров, но миризмата му ми е непоносима.

# 604
Миризмата му наистина е непоносима.. не че пижамата и чаршафите ми миришат много хубаво и от кокосовото масло, но.. Grinning

# 605
  • Мадрид
Момичета здравейте, знам, че е рано все още за тази тема, но какво мислите за епидуралната упойка по време на раждане? Ако има мама която е раждала вече, нека да сподели.

# 606
Момичета здравейте, знам, че е рано все още за тази тема, но какво мислите за епидуралната упойка по време на раждане? Ако има мама която е раждала вече, нека да сподели.

Аз до сега не съм раждала и не мога да дам обективно мнение, но попданах на тази статия, която ми се стори полезна по темата.

https://maikomila.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d1%81% … LVEcwiJ2UBO6QYicM

# 607
Момичета, мнения за д-р Топалова от Селена ??!

# 608
Аз самата съм родена при нея, но в последните години не чувам много добри отзиви.
Момичета, мнения за д-р Топалова от Селена ??!

# 609
Здравейте отново момичета. Днес си пуснах задължителните изследвания при регистрация. Всичко е в норма освен левкоцитите в краста, които са малко завишени. Референтни стойности от 3.5-10.5. При мен излезе 18.2. Утре ще ги пратя на доктора. Но да питам според вас има ли нещо притеснително? Четох, че при бременност може да са завишени, но ... Дали е нормално?

# 610
Има ли пушачки? Как отказахте цигарите или как се борите с отказването?

# 611
Pipi, аз съм пушачка. С първата бременност ги отказах веднага без проблем. Този път, може би защото не очаквах, че е станало нещо ми беше доста трудно. Не съм се смятала за сериозен пушач- нито пуша толкова много, нито е нещо чак толкова важно, но сякаш ми се допуши още повече. Както и да е, намалих ги в началото до 3-4 на ден, после на 1-2 цигари+ няколко дръпки и последните седмици по 3-4 дръпки на ден, от седмица и нещо вече няма желание и не съм пушила. Явно наистина всеки път всичко е различно...

# 612
Аз съм в 13г.с. и все още пуша, по половин цигара на пушене, най-леките цигари. Случиха ми се доста лоши неща, откакто съм бременна и макар това да не ми е оправдание, някак си ми помагат цигарите с напрежението. Опитах да ги спра, получи се за около пет дни, след това се случи нещо лошо в живота ми и запалих отново. Обвинявам се при всяка дръпка, но нервите ми са опънати до край. Четох различни мнения - някои казват, че са пушили по време на бременността, други са твърдо против.. Моля някоя мама, която е била в подобно положение и все пак е успяла да ги спре, да пише. Моля също да не бъда нападана, много добре знам, че пушенето е вредно. Не ми трябват упреци, а помощ. ✌

# 613
Не сме тук,за да се нападаме, а за да си споделяме. Аз си бях сериозен пушач и сега пуша по 1-2 на ден/но пък не пия капка кафе или алкохол/. Чувам различни мнения, дали са прави или не, не съдя никой защото всеки си носи последствията,ето някои от тях:
-лекарят казал, който е бил сериозен пушач да не ги отказва отведнъж;
-друга пушила през цялата си бременност колкото й се пушело, отгледала здраво дете;
-трета не е пушила през живота си, пък детето в пубертета беше с астма;
-четвърта ги намалява, но сега е в 4 месец и пуши по 12 цигари..
Има всякакви примери и всичко си е до късмет.

# 614
BlackOpium, не мисля, че някой ще те упрекне Simple Smile А като пушач, дори не си го и помислям, защото ето, както написах първият път спиране от раз, втория път- зор, та зор. Това, което мога да те посъветвам е да слушаш тялото си и да си поставиш дата, в която ги спираш, ааа и спри да се обвиняваш. Оф трудно е, особено ако около теб всички пушат, но леко, леко ще стане. Стискам палци!

Общи условия

Активация на акаунт