Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 30

• 74 890
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Хляб, печен посред нощ.

Сандвич.

Риба ми се дояде.

И  дежурните...

# 466
  • там където има винаги вятър
Ммм вкусотии при всички Hands Plus1
И у нас боб и задължително салата.

Пак сладкиша със сини сливи, има още малко, може и да потретя Thinking Но пък замразих няколко торбички, да има и за зимата.

Бени, имам я записана тая рецепта за сладкиша с ябълки и бисквити, може да е от теб Wink

malika$, ако имате още краставици и няма кой да ги яде - изпращам внучката.

vermilion21 точно за това трудно сваряване на боба се отказах да купувам. Няколко пъти вече го правя с консерва - буркан.Горе на снимката е такъв от снощи, чуден е и става за има-няма половин час. Такава картофена салата обичам, с много лук и картофите едва ли не на каша Wink

denyil, не ти искам пържолите - вземам само морковите, че няма и да ми стигнат Yum

Тайне, както си лягам посред нощ, ако си на близо щях да идвам за топъл хляб Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 08:27 от mama iasi

# 467
J_Popi, може ли рецептата за безглутеновите гофрети? Благодаря!
Заповядай Simple Smile
Безглутенови гофрети
Скрит текст:
2 и половина чаши брашно Schar MixB, 2 с.л. бакпулвер, 2 с.л. захар, 1/2ч.л. сол, 1 ванилия, 2 яйца, 1 и половина ч. прясно мляко, 1/3 ч. олио. Намазва се гофретника с мазнина и се пекат 6-7 минути. От тази доза ми излизат 8-10 гофрети.

# 468
# 469
В сезона на вкусните и сладки червени чушки често ги приготвям панирани. Всички вкъщи много ги обичат.👩‍🍳🌶🥚😋 Приятна вечер! 🤗🍸
https://---shoretner923-2YzmOf4

# 470
Таратор.

Запеканка с яйца, чушки, маслини, свинско филе, сирене, зелен лук, копър и малко препечени кори, останали от предишната запеканка.

# 471
Пушена сьомга с пълнеж от гуакамоле.

Пържен хек.

И гуакамолето, което си е моя интерпретация.

И един, може би тъп въпрос, но хек и мерлуза една и съща риба ли са?

# 472
Ние още дояждаме скарата от язовира с добавка от свежа салата и пържени картофки:

Десерта е сладка диня:

Пп vermilion21, чичко Гугъл казва, че хек и мерлуза са една и съща риба.
Пп Момичета, още веднъж благодаря за поздравите и пожеланията. Hug

# 473
  • Bарна, морето, сините вълни

Безглутенови бисквити с белтъци, банани, лешници, бадеми и стафиди (половината с брашно от рожков)

Безглутенова пица с блат от червена леща, лютеница, моцарела, топено сирене, кашкавал, чедър и ементал

# 474
Благодаря, въпросът ми беше понеже съм засичала в брошури на Кауфланд, и хек, и мерлуза, та се зачудих. 😘

# 475
Благодаря, въпросът ми беше понеже съм засичала в брошури на Кауфланд, и хек, и мерлуза, та се зачудих. 😘

Близки са, но май не съвсем еднакви. В магазините предлагат и хек, и мерлуза.
Скрит текст:
Рибарите по света наричат с едно и също име двете приличащи си риби от различни семейства: трескоподобни хекове (подсемейство Phycinae в Същински трески) и мерлузоподобни хекове (подсемейство Мерулзови в Мерлузоподобни).
Ако са еднакви наистина, ще спукам майка от майтап, умира за мерлуза и не понася хек!  Joy 

У нас вечерята: салата, свинско с картофи и гъби на фурна

# 476
  • София
Ние днес бяхме на домашни бургери с блек ангъс, моцарела, домати, барбекю сос, лук, запържен със захар и винегрет и бекон:

# 477
Винен кебап

И салатки

# 478
  • София
Тараторче с бобче. Simple Smile Имаше и хапки, но тях не ги снимах, че са готови, не съм ги правила аз.

# 479
  • София
Не ви пропускам, следя ви 👀 от близо, но нито ми се яде, нито ми се готви (карам на диня на обяд в работата и зелена салата с риба тон или домати и сирене- домашните хрупат к'вот има в хладилника).
Снощи се прежалих и сготвих картофена яхния и пица с блат от тиквички

Скрит текст:
и преди фурната

Общи условия

Активация на акаунт