На море в Гърция 2020 - VI

• 58 962
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря за страхотната тема.
Ние планирахме септемврийски Пелопонес, но след като в краят на Юни отново бяхме на Пелион, си променихме плановете и отново ще обикаляме южната част на полуострова, началото на септември. Запазихме си отново в Милина. Просто гледките, топлата вода, дивите закътани плажчета ни привличат.... Дано не сме сгрешили и с нетърпение очакваме ваканцията 😏😏😏
По забележителности ще обикалята ли? Исками се някой ден, може би на два пъти с ММ с колата да обиколи археологическите забележителности на Пелопонес.

# 106
  • София...........
Записвам се да следя темата.
За тази година имахме планове за далечни Гръцки дестинации, но ситуацията ги промени за Халкидики.
Още сме в трудната дилема с една или две коли да пътуваме , защото сме 4 възрастни и едно дете на 12год.
Звънях до Гръцко посолство казват , че не може в една кола.
Нашите от Външно не знаят, защото "Изключение за повече пътници се допуска, когато в МПС пътуват родители с непълнолетните си деца,като удостоверяването на това се извършва чрез представянето на официален документ." и казах да питаме на Промахон по телефона.
Промахон много любезен грък говорещ приличен български ми каза, че няма проблем щом 5-тия щовек е под 18г.
Сега дилемата е голяма ...

# 107
Дами, малко по различен въпрос-случайно в софия да сте виждали някъде зехтин latzimas. Всяка година купувам от Гърция, но сега не е ясно дали ще тръгваме натам и страдам по зехтина..

# 108
Андрос е богат, красив и зелен (като за Цикладски Simple Smile ) остров, с невероятна Хора, но поне за нас водата беше значително по-студена от тази на другите острови. Вятър имаше също, но това не е необичайно за Цикладите през юли. Мога да го препоръчам поради факта, че ни се наложи тогава да почиваме в топ сезон и беше изключително спокоен, лежерен и на нормални цени - много държах именно на такова място и се чудех дали ще го намеря. Само да не беше тая студена вода...

Снимки - https://www.flickr.com/photos/182857952@N07/albums/72157709825172591
Пътепис - https://bg-mam.ma/p/1127623/39057090

По другите от статията - за Серифос и Сифнос съм писала също доста по-назад, и двата са ми от любимите, особено Сифнос, където ходихме даже две лета и почти сигурно ще има и трето. За Загори мнения имаше съвсем наскоро, моят опит там е скромен, но мястото е различно и интересно. Патмос и Икария след коронавируса, живот и здраве Simple Smile Съвсем не мога да кажа обаче, че Патмос е untouched, манастирът на Св. Йоан Богослов е едно от най-туристическите места в Гърция и масово круизни кораби спират на него да го гледат. Освен това съм чувала/чела, че е доста скъп. За Икария имаше хубав разказ на Миленка_Д миналото лято.

Зехтин Latzimas има в магазините на Добрев.

Последна редакция: пн, 03 авг 2020, 23:17 от Параход

# 109
Ех Параход, така си и мислех, че поне ти ще си ги посетила. Hug

# 110
  • София
Икария е прекрасно място. Бяхме там през юни 2018г. Ако някой се интересува от подробния разказ, да ми пише на лично. За Патмос се надявам да ви разказвам през септември. Дано само след тази статия да не се юрнат англичаните към тези места, защото наистина не са много популярни за тях, а масовите нашествия могат да ги съсипят.

Последна редакция: вт, 04 авг 2020, 08:49 от миленка_д

# 111
  • Пловдив
Дами, малко по различен въпрос-случайно в софия да сте виждали някъде зехтин latzimas. Всяка година купувам от Гърция, но сега не е ясно дали ще тръгваме натам и страдам по зехтина..

Зехтин Latzimas има в Метро.

# 112
Въпрос към пътуващите с автомобили на метан, някакви промени в работното време на метан станциите или нови метанстанции? Основно ме интересува в Солун и Волос (миналата година беше денонощна, но сега с този ковид...) ?

# 113
Цитат на: [b
blackunicorn l[/b]ink=topic=1241179.msg41167165#msg41167165 date=1596522593]
Въпрос към пътуващите с автомобили на метан, някакви промени в работното време на метан станциите или нови метанстанции? Основно ме интересува в Солун и Волос (миналата година беше денонощна, но сега с този ковид...) ?

Присъединявам се , има ли такова чудо като сайт или списък някой да е направил с Метан Станции в ГР?

На поп Богомил , като тръгнеш от Мария Луиза посока Раковски, от лявата ти страна , 4-5къща се пада много малка витрина , но няма как да пропуснеш, то е само за зехтини .

# 114
Записвам се да следя темата.
За тази година имахме планове за далечни Гръцки дестинации, но ситуацията ги промени за Халкидики.
Още сме в трудната дилема с една или две коли да пътуваме , защото сме 4 възрастни и едно дете на 12год.
Звънях до Гръцко посолство казват , че не може в една кола.
Нашите от Външно не знаят, защото "Изключение за повече пътници се допуска, когато в МПС пътуват родители с непълнолетните си деца,като удостоверяването на това се извършва чрез представянето на официален документ." и казах да питаме на Промахон по телефона.
Промахон много любезен грък говорещ приличен български ми каза, че няма проблем щом 5-тия щовек е под 18г.
Сега дилемата е голяма ...
Здравей,

Ние сме трима възрасни и две деца под 12г, в този случай има ли проблем. Не съм чула да има изискване за хората в колата. Ако и това го има вече наистина ще ни се размине Гърция Sad

# 115
  • София
Здравейте. Може ли помощ с актуална информация за фериботите до Лимнос. Имам изпратено разписание от домакините, но не откривам кораб за въпросния ден.

# 116
Ако денят е събота или понеделник, няма ферибот тогава.

# 117
  • София
Не, в петък би трябвало да пътуваме. Не успявам да го открия обаче. Промяна ли има или съм в грешния сайт?

# 118
За петък (поне до началото на септемврит) - кораб Aqua Blue на Seajets, 16:00-20:45 ч.
Да не са ви изпратили разписание само на Блу стар?

# 119
  • София
Здравейте. Може ли помощ с актуална информация за фериботите до Лимнос. Имам изпратено разписание от домакините, но не откривам кораб за въпросния ден.

За кой ден иде реч? По спомен от началото на юли, няма фериботи в понеделник и в събота.
Виж сайтовете на Блу Стар и Сий Джетс, като гледам за септември яко ги разреждат до два пъти в седмицата - сряда и събота. Ето този сайт е добра отправна точка за фериботни връзки и разписания:

https://ferries.gtp.gr/greek-ferries/ferry-ports

Общи условия

Активация на акаунт