На море в Гърция 2020 - VI

• 58 985
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, мой близък сподели, че чул, че в Гърция вече маските са задължителни на плажа. Не прочетох такова нещо. Истина ли е? Тестове ще направим, но с маска на плажа няма да стоя. Ако е вярно, ще се простим с Гърция тази година.
Благодаря!

# 136
Не, не е истина.

# 137
  • Sofia
И в морето не дават да се влиза без маска. Mr. Green

# 138
Ако мога да бъда полезна ,относно брой пътници в колата.Разрешени са трима пътника и шофьор.Решението е от 29.06.Изключения се допускат за семейство с деца.
 Обстановката е спокойна, мерките се спазват,за повторно въвеждане на SMS за придвижване никой не е споменавал.
  Пожелавам на всички страхотни почивки,а потребителката ,която заминава на Алонисос да  снима тюленчетата.

# 139
  • София, България
Кажете софиянци, които са правили тестове в Пловдив логистично как го орханизирахте? Че не могат да ми излязат сметките тест-резултат-еконт-заминаеане в рамките на 72 часа Sad

# 140
Като правите тестове в "Писанец" те признават ли се от гръцката страна? Моля да сподели някой минал с тест от тази лаборатория. Въпросът ми е в контекста на това, че "Писанец" не фигурира в списъка на МВнР.

# 141
  • София
Кажете софиянци, които са правили тестове в Пловдив логистично как го орханизирахте? Че не могат да ми излязат сметките тест-резултат-еконт-заминаеане в рамките на 72 часа Sad
Сутринта рано си в Пловдив, излизат следобед,  на другия ден ги получаваш по Еконт. На третия ден влизаш в Гърция. Ние си правим сметка да утрепем няколко часа в Пловдив и да си ги вземем след 15 часа.
Минават си без проблем, лабораторията си е лицензирана.

# 142
  • софия
Гърците изобщо не се интересуват от това в коя лаборатория е правен тестът. Интересува ги резултатът, както и документът да е истински.
Списъкът с лабораториите и глупотевините на софийските, че не се приемат пул тестове, са 2 заблуди за финансово облагодеталстване на опрелелени хора/лаборатории, които се повтарят от хора, които не искат да четат.
Аз не съм попаднала никъде в сайта на МВнР на списък с лаборатории, които имат право да правят pcr тестове за влизане в Гърция. Може ли линк?

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 07:30 от zvаnchе

# 143
  • София, България
Сутринта рано си в Пловдив, излизат следобед,  на другия ден ги получаваш по Еконт. На третия ден влизаш в Гърция. Ние си правим сметка да утрепем няколко часа в Пловдив и да си ги вземем след 15 часа.
Минават си без проблем, лабораторията си е лицензирана.

Аз говорих с тях по телефона, и казаха, че не е сигурно, че ще излязат същия ден. Затова мисля по-скоро - 17.00 часа в понеделник сме в Пловдив, правим теста, разхождаме се, хапваме и се прибираме. Резултата излиза вторник до 17.00, пращат го с Еконт, пристига в сряда, в четвъртък сутринта пътуваме. 72-та часа се броят от взимането на пробата, нали?

И още нещо за Солун - трябва ни апартаментче от 13ти до 15-ти или 16-ти. Някой да има директна връзка със собственик, или някаква идея как да резервираме без предварително заплащане. Че дори и опцията с до 3 дни безплатно анулиране не ни устройва, ако излезе положителен тест ...

# 144
Набележи си няколко места за настаняване и правиш резервация като минете границата. Сега поне изборът е голям. Sunglasses

# 145
Момичета, смятах, мислих, ще пътуваме в неделя късния следобед. Както и да го гледам, не мога да измисля как да се вместя в тези 72 часа. Няма лаборатория в София, която да работи в събота или поне аз не знам за такава. Идеи?

# 146
Как така няма? Има дори и в неделя работещи.

# 147
Как така няма? Има дори и в неделя работещи.
Ми не, няма. Само манипулационните работят в събота и неделя.
Тоест, никакъв шанс да се тестваш в петък и да си получиш резултата в събота.
Звънях на три места. Вариантът е експресен тест в петък. На двойна цена.

# 148
Не, никак не работят.. централа на рамус
Скрит текст:

# 149
  • София
На коя звъняхте? Със сигурност Рамус издава сертификати в събота и неделя, поне централата в Дружба.

Общи условия

Активация на акаунт